כמה שאלות לי בנושאים שונים...

zimes

New member
אצלינו, אפשר לבחור את כהות הקרום

ואני באמת תמיד בוחרת את ההכי בהיר. אולי תנסי להוסיף יותר נוזלים. עוד משהו - שווה לתת ללחם להתקרר בתוך המכונה. כך הוא מאבד פחות נוזלים (ואולי זה משפיע גם על הקרום) לא. אין לי מתכון. זה בדיוק מה שאמרתי. יש לך מושג איפה יש מצבור מתכונים ראוי? (רצוי ישראלי...) הצרה עם מתכונים היא שהקמח בארץ שונה מקמח בחו"ל (כמות הגלוטן), שימרית זה טריק ישראלי שהוא בין שמרים חיים ליבשים, יש כל מיני דברים כמו "אבקת חלב רזה", או גלוטן, שיש לי משהו אישי נגדם. קשה אני, אה? אתמול אפיתי לחם מ 1/2 כוס קמח מלא, ו 2 וחצי "ריק" (לבן). יצא דומה (בצבע) ללחם אחיד. בתאבון! ואם בבישולים עסקינן - עכשיו אנחנו בקטע של לעשות (סלט) חומוס בעצמנו. השלמה נהדרת ללחם, ואז לא ממש מתיחסים לקרום. (נא לא לבקש מתכון - אני שמה "בערך ככה" מהכל, וים שום).
 

דיאנה1

New member
קיבלתי חוברת עם המון מתכונים עם

המכונה שמותאמת למוצרים ולמזג האוויר הישראלי לפי מה שכתוב שם. והמתכונים הם כבר עם שמרית. תגידי איזה לחם מעניין אותך ואני אשלח לך, למרות שכמו שכבר כתבתי אני לא ממש מתלהבת ממה שיצא. אולי לך יצא יותר טוב.
 

דניעל

New member
הי דיאנה וצימעס. מכונת לחם?

כבר כמה חודשים אני מתלבטת אם לקנות. ראיתי אצל חברה ונדלקתי. סבתא שלי רוצה לקנות לי מתנה לסיום התואר בסכום נכבד. שווה? איזו יש לכן? כמה זמן?כמה אתן משתמשות בה? מה היו השיקולים לפני שקניתן ואיך בחרתן מכונה? דרך אגב - ראיתי מלן מתכונים ללחמים שונים בפורום אוכל. לא זוכרת באיזה פורטל.
 

_גלית_

New member
תודה רבה על כל העצות... ../images/Emo13.gif

zimes , אני אשמח לקבל את שמו של הספר... אני דווקא מחכה בשמחה לרגע שבו אני אאפה את העוגה הראשונה שלי, לכבוד יומולדת שנה של תומר! כמו כל מיני דברים בחיים שמשום מה לא עשיתי, עד שקבלתי בעיטת עידוד ב..., ואז גיליתי כי טוב, והשד לא כל כך נורא, כזאת אני...
 

אמיר.

New member
הבעיה עם שמרים היא ...../images/Emo10.gif

שעוד לא הצלחתי את ´הפעם הראשונה´... החלותיוצאות ליתמיד דחוסות ועוגתיות... להתיאש ?? (ממילא אנימכין רק בקיץ, כשיש ביום שישי זמן ללוקסוס הזה).
 

zimes

New member
בטח שלא להתיאש!

דחוס = צריך לתפוח יותר, לא? אבל גם לי תמיד יצאו החלות די דחוסות (כשהייתי רווקה ועם זמן להתקשקשות הזו), לא כמו אלה מהסופר, ובכ"ז טעימות. ואם זה יוצא לך כמו עוגה - תאפה עוגה: תמצא מתכון שמתאר איך עושים את מלאכת האמנות (ציפויים, גלגולים, קליעות...), ובתאבון!
 

אמיר.

New member
העוגה הראשונה שלי .... (וידוי ??)

היינו קבוצת לימוד באוני´... ישבנו אצל אחת מהן היא הגישה עוגת גבינה .... הייתי חייב, חייב לקבל עוד חתיכה ואחר כך את המרשם. חזרתי הביתה עשיתי אותה למשפחה (אז הייתי רווק צעיר).... אחר כך לימדתי את רעיתי.. וכצפוי - כשהיא עושה את העוגה (בדיקנות של בית מרקחת) זה יוצא אפילו יותר טעים...... נ"ב. כשיצאנו, עשיתי פעם את העוגה במטבח של אמא שלה.... עכשיו אתם מבינים למה הרשו לה להנשא לי
בתאבון (אני רץ לבדוק אם יש עוגה במקרר)
 
../images/Emo36.gif תשובה לכולם ../images/Emo26.gif

אני פשוט לא רוצה להאריך את ההודעה הזו במיליון שירשורים... אני מקווה שתראו. קודם כל סחטיין לכל אלופי האלגברה שאני כבר מזמן מזמן שכחתי... אז ככה, הכנתי את העוגה שלפי החישובים שלכם צריכה להיות בנפח 530 סמק בתבנית של 3000 סמק (ככה כתוב לא מדדתי) והעוגה יצאה טיפה נמוכה מדי, מה שאומר שיש פה איזושהי טעות (אני אפנה לאהרוני שיבהיר, מרשם שלו) מה שכן, יצא פצצה ולכן זו תהיה עוגת יום ההולדת של בר (תודה טלי!) בקשר לנזלת, לרופא שלי יש כנראה תאוריות שונות, כי למרות שהנזלת שלנו היתה צהובה עד ירוקה הוא בדק אוזניים גרון ונשימה ושלח אותנו הביתה עם שפריצים לאף וסירופ לגרון (אין חום). כששאלתי אותו מתי כדאי להגעי לרופא הוא אמר שמחום של 40 מעלות (בחום יותר נמוך לתת אקמולי אם הילד מתלונן ולהיות עם יד על הדופק) למרות שהורים בדר"כ מגיעים קודם וזה בסדר (מצידו). כשחשבתי על זה אח"כ הבנתי שהוא כנראה אומר שבלי חום או עם חום נמוך זה בלי דלקת כי דלקת גוררת חום. לא שזה יפריע לי להגיע אליו שוב ושוב במידת הצורך.... (נקווה שלא, אבל אני הרבה פחות קולית ממה שחשבתי שאהיה...) אז תודה לכולם, וסופשבוע נהדר !
 

דיאנה1

New member
אהמממממ..... השרשור כבר מתחיל

להראות כמו שעור אלגברה אבל בכל זאת: 530 סמ"ר - סנטימטרים רבועים - זה שטח תחתית תבנית האפיה. כדי לחשב את הנפח (בסמ"ק - סנטימטר מעוקב) צריך להכפיל בגובה של התבנית, ואת זה להשוות לתבנית הנוספת שלך שעבורה את יודעת את הנפח. בכל מקרה - יופי שיצאה עוגה מוצלחת! אשמח גם לקבל את המתכון. והחלמה מהירה. תגיעי לרופא אם נראה לך שצריך... לא תמיד דלקת מקפיצה ל 40 מעלות חום.
 
בדרך למייל שלכן!

וליאתי- אני מאוד שמחה שיצא פיצוץ. היא באמת מאוד מאוד טעימה.
 
אוקיי. קבלו מתכון מנצח../images/Emo71.gif

עוגת שוקולד משהו משהו החומרים הדרושים- 350 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות 5 ביצים חצי כוס סוכר 100 גרם אגוזי מלך טחונים דק דק 2 כפיות תמצית וניל אמיתית קליפה מגוררת מתפוז אחד 3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי משובח שלושת-רבעי כוס קמח תופח אופן ההכנה- 1. שמים את החמאה ואת השוקולד בקערה חסינת חום. את הקערה שמים על סיר ובו מעט מים רותחים כך שהמים לא יגעו בקערה. מניחים על להבה בינונית, ומחכים עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. מידי פעם בוחשים, עד שלבסוף מתקבלת תערובת אחידה. מורידים מהכיריים. 2. שמים את הביצים ואת הסוכר בקערת המיקסר, ומקציפים חמש-שש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 3. מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים עד ששתי התערובות מתאחדות. 4. מוסיפים לתערובת שהתקבלה את תמצית הוניל, גרידת התפוז, וליקר התפוז. מערבבים. מוסיפים את האגוזים הטחונים, ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הקמח, לערבוב קצר ביותר. 5. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית 26 מרוחה בנדיבות בחמאה. 6. מכניסים למרכזו של תנור מחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 50 דקות. בודקים בקיסם ומוציאים מהתנור.
 
למעלה