כמה שאלות מסקרנות:

Lizz

New member
כי זה לא "איך אתה מרגיש"

אלא "מה שאתה". ונגיד שכל אברי המין שלי נקביים ונולדתי אישה ואין לי שום כוונה לקחת תרופות או לעבור ניתוחים כדי לשנות את הגוף שלי, אבל בכל זאת אני גבר? כי זה *אני*? ומפריע לי שבתעודת הזהות כתוב "אישה" כאילו שאני מחויבת לגוף שלי עד כדי כך - אולי גם נרצה שיהיה כתוב שם "רזה ונמוכה", מאחר וגם זה לא ממש ישתנה? ואם אני רוצה שיהיה כתוב שם "גם גבר וגם אישה" או כל מילה שהיא שאומרת, בעצם, "אני לא אף אחד משני הצדדים ואני באמצע, למרות שהגוף שלי דווקא נמצא באופן בולט בצד אחד בלבד"? קוויר. זו לא רק נטיה, זה גם מגדר, ואין לי אפשרות לכתוב את זה בתעודה שלי. וזו *אפליה* כלפי אנשים שלא יצאו זהים במאה אחוז למין הביולוגי שלהם.

yaron4all

New member
לא כל דבר זה אפליה../images/Emo70.gif

את המדינה לא מעניין מה נראה לך - אותה מעניין מה יש לך בין הרגליים וזהו. וסליחה אם זה נשמע תקיף מדי...

טל קר

New member
סליחה, אנחנו כבשים? למה לא לשאול

למה, ולעצור רק כשמתקבלות תשובות מתקבלות על הדעת? למה זה צריך לענין את המדינה רק מה שיש לנו בין הרגלים וזהו?

yaron4all

New member
למה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

תעודת הזהות נועדה לזהות אותך. מינך הוא אחד המאפיינים שלך, ולא דעתך לגביו.

טל קר

New member
נו, אז לא אמורה להיות לי השפעה על

איך אני רוצה שיזהו אותי? אתה יודע שהמדינה זה למען האזרחים, לא ההפך, כן?

yaron4all

New member
בבקשה

אנא הודיעי לשר הפנים בהקדם שאת, הגב´ טל קר, אזרחית אחת מתוך 6 מליון אזרחי מדינת ישראל, רוצה לפתוח את סעיף המין, אחד הפרמטרים הבסיסיים ביותר בטבע, לבחירה, כי היא לא ממש מרגישה אישה, אפילו שהיא נולדה ככזו מבחינה פיזית. אין סיכוי שמישהו יסרב לכזו הצעה מפתה, נכון

טל קר

New member
אמנם אני אחת, אבל אם תסתכל למטה

תראה שאני לא היחידה שחושבת ככה. אני אישית מרגישה ממש אישה וגם נולדתי ככזו, אבל מה הקשר בין זה לבין זכויותיהם של אלו שנולדו נקבות אבל לא מרגישים נשים, או לאלו שנולדו זכרים אבל לא מרגישים גברים? אני אמורה לדאוג רק לישבן הפרטי שלי, ואף אחד לא אמר לי?

justme17

New member
אמממ...

אני מקווה שזה בסדר שאני בכלל מתערב...חח זה הפך לויכוח דיי רציני...על שאלה מאוד טיפשית... אין לי מושג למה כתוב בתעודת זהות את מינו של האדם ואין לי מושג למה זה כלכך חשוב לאנשים רבים מה יהיה כתוב על פיסת נייר עטופה בניילון... הרי אנחנו מה שאנחנו מרגישים שאנחנו (הבנתום? כי אני לא..חחח) ולא מה שכתוב לנו בתעודת זהות... בכל אופן אני חושב שאדם שנולד כגבר אך מרגיש כאישהמתנהג כאישה מתלבש כאישה, מבחינת המדינה יש לו איבר מין זכרי משמע הוא גבר... אני יודע זה עצוב שאנחנו עדיין לא חיים בעידן מספיק מתקדם בשביל לרשום זאת בתעוד זהות... אולי צאיך לרשום מין ביולוגי ומין במראה או לא ידוע משו בסגנון... בכל אופן קחו את זה בקלות... זה כולה חתיכת נייר שמשתמשים בה בשביל להוכיח גיל ולהיכנס למסיבות...חחחח ואולי עוד כמה שימושים שוליים... :)

Lizz

New member
לזהות אותי?!

ואם אני נראית כמו זכר אבל אני ממש לא? איך יזהו אותי? (ואיך אני שונאת שאלונים באינטרנט שאומרים לך לסמן אם אתה זכר או נקבה אבל לא נותנים שום אפשרות אחרת..)

yaron4all

New member
תגידי, את שומעת את עצמך../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

משהו אחר
אין משהו
יש או זכר, או נקבה. חוץ ממקרים קיצוניים, שהם מומים פיזיים לכל דבר.

manner

New member
הומו טרנסופוב??

אם המין הוא פרמטר קבוע שאינו משתנה מדוע לא לכתוב את צבע העיניים\צבע העור\הגובה\אורך המעי הגס או כל פרמטר פיזי קבוע אחר? ההנחה הבסיסית היא שהמין קובע את תפקיד המגדר של האדם. מובן שזה חסר הגיון שהרי איבר\חוסר איבר בגוף לא יכולים לקבוע תכונות אופי. הנורמות החברתיות לימדו אותנו שזכר צריך\ה להיות גבר ונקבה צריך\ה להיות אישה. בפועל, ככל שמתפתחת הלגיטימציה של הטרנסג´נדרים מספרם עולה ובצדק - אין שום סיבה לקטלג אנשים על פי האיברים שלהם, כמו שאין סיבה לרדוף יהודים בגלל המוצא שלהם ואין סיבה להעביד שחורים בגלל צבע העור שלהם. את השיקול של סיבות בטחוניות לא הבנתי כלל. מה הקשר בין מין האדם לבטחון המדינה? כבר קרו מספיק מקרים שנקבות ביצעו פיגועים כנשים.יש סעיף אחד שעשוי להיות משמעותי מבחינה בטחונית והוא סעיף הלאום (שגם הוא עשוי להפלות ציבור אחר...). אני חושב שצריך לבטל את סעיף המין. לדעתי אין צורך להוסיף סעיף של מגדר לאור מה שנאמר פה - אין שום סיבה להוסיף פרמטר שעשוי להיות משתנה או מעורפל ומציג רק גישה לחיים. ולסיכומו של דבר, אני מצפה מהקהילה ההומו-לסבית-בי-טרנס להתייחס בכבוד גם לזכויותיהם של הטרנסקסואלים.

Lizz

New member
השאלה הייתה בסדר גמור

רק לא ציפינו לטראנסופוביה בפורום, זה הכול.

Lizz

New member
לא בדיוק

זו הייתה די האשמה ברורה, ואני אפילו לא הראשון שהעלה אותה: אתה אמרת, ותן לי לצטט... <<יש או זכר, או נקבה. חוץ ממקרים קיצוניים, שהם מומים פיזיים לכל דבר>> עכשיו, אם הבנתי לא נכון, איכשהו, ולא מובן לי איך, תקן אותי. אני אשמח.

yaron4all

New member
לצערי הבנת אותי לא נכון...

כשאמרתי "מומים" לא התכוונתי לטרנסג´נדרים - שלאחר התערבות כירורגית (בלבד) משנים את מינם, אלא להרמאפרודיטים - שמינם אינו קבוע ומשתנה מתקופה לתקופה.

Lizz

New member
הבעיה היא...

א´, שאתה מתעקש על התערבות כירורגית כעל קטע הכרחי לטרנסג´נדרס, מה שלא נכון, וב´, שאתה טועה בהגדרתך - הרמפרודיטים הם אנשים שנולדו עם אברי מין של שני המינים ובד"כ עוברים התערבות כירורגית שלא מרצונם בגיל צעיר - ערוץ 8 משדר מדי פעם סרט מזעזע בנושא. ולא עליהם דיברנו.

yaron4all

New member
לא בדיוק...

1. מין ביולוגי הוא הפרמטר היחיד שמעניין את משרד הפנים. 2. לפני מספר חודשים התפרסמה כתבה מקיפה על הנושא באחד משני העיתונים הגדולים, וכל ידיעותי בנושא מובאות משם.

סליחה???

מה עניינם עם אני הומו?
ואם אני דו?!
אז מה יצויין לי בתעודה? "לא מוגדר"?!
חחחחחחחחח

למעלה