כמה שאלות על איגואנה ושממית מנומרת

כמה שאלות על איגואנה ושממית מנומרת

שלום לכולם! האיגואנה והשממית חולקות טרריום של מטר וחצי עם מחיצה באמצע (ז"א הן לא יחד). חיברתי מנורת UV שפולשת גם לשטח של השממית. האם היא בכלל צריכה את זה? ואם לא, האם זה יזיק לה באיזשהו אופן?. אני מבינה שחוץ ממנורת UV האיגואנה צריכה גם מנורת חימום ?? כלומר ה-UV לא מחמם ??! ושאלה אחרונה לבינתיים: האיגואנה צעירה בת ארבעה חודשים שאימצנו לפני כמה ימים. יש לה בקפל החיבור של הרגל עם הגוף יש עור שנראה כאילו התנשל לא טוב ונוצר איזשהו שפשוף שנראה לא יפה (לא פצע ולא מדמם). כיוון שאנחנו נמצאים רחוק מאוד מוטרינר שמתעסק בזוחלים צלצלתי למרפאה מהמרכז ואמרו לי לשים לה משחת פולידין ולחכות בינתיים ... האם יש עוד טיפים מה לעשות ?? תודה מראש לכל תשובה !!

אילון פ

New member
תשובה:

אתחיל ואומר שרעיון חלוקת הטרריום (למרות ההפרדה) נשמע לי רע מאוד. לא הגיוני לשכן שני בעלי חיים כל-כך שונים תחת קורת גג אחת, וזאת מכיוון שדרישות המחיה שלהן שונות לחלוטין, וכמו כן הן מגיעות מארצות מוצא שונות. מתכון כמעט בטוח לאסונות. חיות שונות - טרריום שונה. השקיעי את המינימום בבעלי החיים שאת מגדלת ותני להם את הכבוד הראוי להם, וסליחה על הנימה המתנשאת. ועכשיו לשאלות: 1. השממית איננה זקוקה לקרינת הUV, אם כי איני חושב שהיא יכולה להרע לה, במיוחד ברמה נמוכה. חשוב לוודא שלשממית מקום לברוח מן האור הזה במידה ותרצה (דהיינו מסתור חשוך). 2. מנורות ה UV בארץ הן באופן גורף פלורצנטיות, כך שאם לא הבאת מנורה מיוחדת מחו"ל שמפיקה גם חום וגם UV, המנורה שלך אינה מייצרת חום או מייצרת חום בכמות מזערית. חשוב למקם מד טמפרטורה לפחות בכל צד של הטרריום, באיזורים בהם האיגואנה נוהגת לרבוץ, וע"פ כך לווסת את הטמפ' בעזרת מנורת להט בעוצמה המתאימה. יש לוודא שאין לאיגואנה שלך אפשרות להגיע אל המנורה בשום צורה ע"מ למנוע כוויות (שעלולות להיות חמורות במידה ולא נזהרים). 3. קשה לאמוד את טיב הפציעה של האיגואנה מהתיאור שלך, נסי להעלות תמונה באיכות טובה ומקרוב לפורום, וננסה לענות או להפנות אותך לאנשים הנכונים. ישנם מאמרים על האיגואנה במאמרי הפורום ובקישורים, ואם אינני טועה גם על השממית המנומרת. ערכי מחקר מקיף על בעלי החיים אותם את מגדלת, ורענני את הידע שלך לגביהם. במקרה שלך, ישנו מידע רב בעברית, כך שהעבודה לא תהיה אפילו קשה.

../images/Emo13.gif

כנראה שלא הובנתי למרות הכתיבה המאוד ברורה: השממית והאיגואנה לא נמצאות יחד. זה נראה כמו שני טרריומים צמודים אבל למעשה זה אחד שמחולק באמצע. לא יודעת מה פה נשמע לך רע מאוד אבל הסר דאגה מלבך ... לצערי הייתי צריכה לחשוב הרבה אם לכתוב פה את השאלה שלי, כי לצד צוות מומחים מרשים מאוד שיש פה והמון ידע, יש איזשהו יחס בסיסי שלא ברור לי כאילו אנשים לא יודעים לגדל זוחלים . אני מתכוונת, הרבה אנשים שלא כותבים כאן קבוע אבל נכנסים לשאול או להתייעץ, מקבלים תגובות של "השקיעי את המינימום בבע"ח שאת מגדלת ותני להם את הכבוד הראוי להם". מישהו אמר לך שאני לא? לפי מה קבעת? במקרה קראתי המון ואני יודעת די הרבה, נכנסתי כדי להתייעץ ולוודא ולא כדי לקבל חוות דעת על מידת הכבוד שלי לבע"ח, שתאמין לי שהיא גבוהה משל רוב בני האדם. משפט אידיוטי כמו זה, מרחיקה אנשים מהפורום ויוצרת לכם קליקה קטנה וסנובית (אולי זו כוונתכם מלכתחילה ?!).

naja

New member
אני מסכים עם איילון.

אני מעריך שהתגובה שלי לא תתקן את הרושם שהפורום השאיר עלייך, ואולי אפילו תחזק אותו, אבל איילון צודק. גם אם החיות אינן באות במגע, החלוקה של הטרריום לא יכולה ליצור הפרדה הרמטית ואינה יכולה למנוע מעבר של טפילים שונים כגון אקריות, לרוות של תולעי מעיים וכו' גם אם החיות עצמן אינן נפגשות. מאחר ומדובר בבע"ח שמגיעים מאזורים שונים, רצוי מאד להמנע עד כמה שניתן מאפשרות כזו. לגבי הפציעה של האיגואנה-לא ממליץ לקבל חוו"ד טלפוניות או כאן ע"ג הפורום, אלא בהקדם לוטרינר.

קודם כל, אפשר להסביר הסברים גם בצורה

נעימה (כמו שעשית אתה) ולא מתנשאת. שנית, מה חבל שאין לי מצלמה כדי שתבינו מה אני אומרת. אין שום מגע או אופציה למגע בין הזוחלים השונים! זה נראה כמו שני טרריומים שונים שפשוט צמודים (עם קיר זכוכית). ה"טענה" שלי כביכול לא היתה בקשר לאינפורמציה שאילון נתן אלא לניסוחים שמשום מה למרבה הצער אני רואה פה הרבה בפורום, כשאנשים לא קבועים שואלים שאלה. מיד מקבלים מענה של מתעללים בבע"ח בפוטנציה וזה לא לענין.

TAINTED SAINT

New member
"קליקה קטנה וסנובית" ? ! ! !../images/Emo12.gif

בוקר טוב. עלייך להבין כי אנו נתקלים שוב ושוב באנשים אשר קונים פעמים רבות זוחלים מהסיבות הלא נכונות ומזניחים אותם בצורה מזעזעת אשר אף עוברת את המילה התעללות. אם תציצי בתמונות בעמוד זה תוכלי לראות את אהבתם ומסירותם של חברי הפורום לתחום הזוחלים בפרט והטבע בכלל-כמה אנשים את מכירה אישית שישתלשלו בחבלים לתוך בורות מים כדי לחלץ נחשים שנפלו פנימה ? אז נכון שלפעמים התשובות שניתנות כאן עלולות להתפרש כמתנשאות,אך זאת לא מטרתם של העונים. לו היית רואה את כל הזוחלים המורעבים\מוזנחים\גוססים שלנו יוצא לראות אצל "חובבי זוחלים" שקנו זוחל על מנת "לגדל משהו שונה" היית מבינה את גישתם של חלקנו לפניות שעשויות להתפרש כשל כאלו אשר רכשו בעל חיים מהסיבות הלא נכונות. אקווה כי לא תכעסי אם אעיר רק כי ההפרדה במחיצת זכוכית בין האיגואנה והשממית [בנוסף למה שכבר כתבו כאן לפניי] לא בדיוק תורמת לשלוות הנפש של השממית שלך... האיגואנה גדולה יותר והשממית מזהה אותה כטורף פוטנציאלי וכמקור לסכנה מתמדת... נכון ששממיות אמורות להיות פעילות לילה,אך אצלי הן פעילות לא פעם אף במהלך היום,ובהתחשב בעובדה כי יש להן חוש ראיה מצויין עליו הן מסתמכות לאתר את טרפן,סביר מאוד להניח כי השממית שלך לא בדיוק מאושרת לחוש מאויימת עיי שכנתה.... בעלי חיים רבים אינם מבדילים בין מה שלידם ומה שמעבר למחיצת זכוכית,חלק מהחרדונים המזוקנים אצלי ניסו לקפוץ ולתפוש זחלים שהיו מונחים לכמה דקות בצלחת זכוכית מחוץ לטרריום שלהם,או שהגיבו במופע הרתעה כאשר הוחזקו בטרריום נושק לטרריום ובו חומט כחול לשון בזמן שהטרריום שלהם עבר ניקוי יסודי,אין סיבה להניח כי ראייתה של השממית שלך פחות טובה משלהם. שיהיה לך יום נהדר

אילון פ

New member
../images/Emo13.gif

ראשית, הרשי לי להתנצל בפנייך אם פגעתי בך. הביני שלא זאת הייתה הכוונה, כי אם טובת בעלי החיים. אני חייב לציין שיכול באמת להיות שיש לך ידע רחב בנושא זוחלים, פשוט השאלות ששאלת משום מה נתנו לי הרגשה אחרת (לא ציני). יש לי רק שאלה: האם הטרריום מתפקד גם כשני טרריומים נפרדים? ז"א האם ההפרדה היא מהרצפה שלו עד לתקרת הטרריום? האם את יכולה למשל לפתוח צד אחד בלבד?

הכל בסדר ../images/Emo45.gif

אין לי ידע רחב בנושא זוחלים . אני בהשכלתי מטפלת בעזרת בע"ח ורוב הידע שלי הוא לגבי בע"ח ה"קבועים" שאני עובדת איתם והם לא זוחלים. אבל אנחנו מגדלים את האיגואנה והשממית, צב יבשה סודני וזוג אדומי אוזן ואני קוראת ומתעדכנת כמה שאפשר. גם אם אני בטוחה במשהו אני אשאל שוב לקבל עוד חוו"ד. ולשאלתך- הטרריום בהפרדה מוחלטת , השממית והאיגואנה גם לא רואות אחת את השניה. עשינו להן הפרדה מוחלטת וכניסות נפרדות.

TAINTED SAINT

New member
תסלחי לי אם אומר לך שאת לא בדיוק אמינה במיוחד

כל המתקפה שלך עלינו שאנו מתנשאים ומה לא נובעת אצלך ממקום טיפה שונה.... נעזוב את העובדה שלפתע פתאום ממחיצת זכוכית המפרידה בין השממית והאיגואנה זה הפך לכך שהשממית והאיגואנה לא רואות אחת את השניה.... המשפט שלא היית צריכה להוסיף הוא "אני בהשכלתי מטפלת בעזרת בע"ח ורוב הידע שלי הוא לגבי בע"ח ה"קבועים" שאני עובדת איתם והם לא זוחלים",יקירתי,אם את מתוסכלת מכך שבעבודתך ישנו האחוז הגבוה ביותר של מקרי מוות בקרב בעלי החיים שאתם משתמשים בהם לטיפולים לא אומר שצריך להוציא את התיסכולים שלך עלינו. במקרה יש בין חברי וחברותי כמה וכמה שעבודתם היא טיפול בעזרת בעלי-חיים. אקדים ואומר כי אין לי ספק שהעבודה שחלקכם עושים היא עבודת קודש,אך אי אפשר להתעלם מהעובדה כי היחס שלכם אל רוב בעלי החיים שאתם עובדים איתם היא שהם "חיים על זמן שאול"... אחד מחברנו העוסקים בתחום שלך קיבל בזמנו את האוגרים והשרקנים שבני גידל,כששאלתי אותו שלושה חודשים מאוחר יותר מה שלומם ענה לי "מתו מזמן,אבל הילדים נהנו".
אם את חשה נקיפות מצפון על כך שבעבודתך את משתמשת בבעלי-חיים אשר ברור לך מראש כי תוחלת החיים שלהם התקצרה באופן פלא מהרגע שהגיעו לידייך,אל תוציאי את התיסכולים שלך על כאלו שענו לך בנימה שלא מצאה חן בעינייך. אין לי דבר וחצי דבר נגד עבודך,אך אני שונא את הצביעות שאת וחלק מהעוסקים בתחום שאת עובדת בו מפגינים לא פעם,כפי שעשית כאן כאשר היית כה "פגועה ונעלבת" מתשובה שלא מצאה חן בעינייך... התגובה שלך באה ממקום אחר... אם את חשה אשמה על כך שבעיסוקך תוחלת החיים של אוגר\שרקן היא בערך חודשיים ושל ארנבת כשלושה חודשים,אז המקום להוציא תסכולים אלו אינו כאן. משום מה הזוחלים שאת מגדלת תואמים בצורה מפליאה לזוחלים שמטפלים בעזרת בעלי-חיים אחרים שאני מכיר גידלו\מגדלים... אהבתי מאוד את ההפרדה בין הזוחלים שאת מגדלת ובין בעלי החיים "הקבועים" שאת עובדת איתם...." שהם לא זוחלים"....כפי שטרחת לציין... אני יכול רק לקוות כי אכן היא אמיתית... שיהיה לך יום נהדר,ועצה קטנטונת אם אפשר לסיום:הטקטיקה של "ההגנה הטובה ביותר היא התקפה" שהשתמשת בה כאן...צריך גם לדעת מתי והיכן להשתמש בה...

יש לי הרגשה שקצת הרחקת לכת

אחרי הכל אתה לא באמת יודע איך היא מגדלת את החיות שלה. וקורה שאנשים לא מקבלים בצורה טובה את התשובות שהם מקבלים, בגלל ניסוח למשל, אבל זה לא אומר שיש צורך לפתח את הנושא הזה שלא לשמו התכנסנו כאן. אם תקרא שוב את מה שהיא כתבה בנוגע להפרדה תגלה שהיא כתבה "הטרריום בהפרדה מוחלטת , השממית והאיגואנה גם לא רואות אחת את השניה. עשינו להן הפרדה מוחלטת וכניסות נפרדות". לכן לפני שרצים כדאי לעצור שניה ולבדוק מה הטעם, האני מאשים בטח לא יגרום לעוד אנשים לרצות לכתוב בפורום, זה בטוח.

TAINTED SAINT

New member
התגובה שלי היא בהתאם למה שהיא כתבה על ההפרדה.

אני מעתיק בשבילך את המשפט שלה:"זה נראה כמו שני טרריומים שונים שפשוט צמודים (עם קיר זכוכית)." תקן אותי אם אני טועה...אבל למיטב זכרוני קירות זכוכית יש להם נטייה משונה להיות שקופים... בשום מקום לא מוזכר כי הזכוכית הינה מסוג שלא רואים דרכה. הכתיבה של המשפט שאתה העתקת נעשתה לאחר הפרוט שלי על הסטרס שיגרם לשממית כתוצאה מלראות את האיגואנה. מה שכתבתי איננו "אני מאשים" אלא מבוסס על הצטברות של הרבה מאוד נסיון עם אנשים העוסקים בטיפול בעזרת בעלי חיים. במהלך החודשים האחרונים מכרתי בקיעות כרכני תירס שבקעו אצלנו,היו לי כחמש שיחות טלפון מאנשים העוסקים בטיפול בעזרת בעלי חיים אשר מה שעניין אותם זה "שהנחשים יחיו לפחות חודשיים" [ציטוט מדוייק],כל היחס שלהם כלפי הנחשים שרצו לרכוש היה שלא באמת עניין אותם דבר מעבר לכך שיצליחו להשתמש בנחשים לתקופה שתצדיק את ההשקעה הכספית שהם התכוננו להוציא עליהם. מיותר לציין שסרבתי למכור להם בקיעות בגלל היחס הזה.

ממש גשש בלש אתה ../images/Emo6.gif

איזה ניתוח פסיכולוגי עשית לי
אני לא יודעת למה החלטת שבמקצוע שלי יש תמותה גבוהה של בע"ח- לא רק שאין שום סיבה לזה (אני לא מפעילה פינות ליטוף לגיל הרך) אלא חלק גדול מהעבודה היא תצפית וליווי של בע"ח מסויים במשך חודשים ארוכים. אני עובדת בסה"כ עם 3-4 בע"ח קבועים ואף אחד מהם אינו זוחל. נראה לי שהבנאדם שדיברת עליו עובד עם בע"ח בחוגים אולי ?! או פינת ליטוף ?! הוא לא נשמע לי מטפל בעזרת בע"ח שכן זו לא עבודה שאמורה לגרום למוות של בע"ח חס וחלילה. להיפך, אם להיות ציניים זה יהיה ממש לרעת תהליך הטיפול. לא יכולתי שלא לשבת ולצחוק כאן על איך עלית מבחינתך על פיתרון תעלומה שגם המצאת בעצמך
. אגב, לגבי הטרריום- הצד של האיגואנה מחופה בדשא סינטטי וכך הן לא רואות אחת את השנייה. יכולת פשוט לשאול.

TAINTED SAINT

New member
תסלחי לי אם לא אטרח לענות לך מעבר לכך:

אציין שוב רק שמדובר בטיפול בעזרת בעלי חיים,בוגרי דוד ילין למשל... את תמשיכי לצחוק...כל הדרך אל הבנק על חשבון בעלי החיים שאתם הורגים בסיטונאות.... תכונות מפליאות לך לשנות מתשובה לתשובה את הטרריום והמחיצה הקסומה בהתאם לתשובות שנתנו לך כאן.

קצת בקיאות מעולם לא הזיקה

היכולת שלך להשתלח באחרים היא מופלאה וראויה להערכה. כניראה שחבריך ומכריך עושים חוגי חיות וכדומה אך בהחלט אינם מטפלים בעזרת בעלי חיים ואם כן כניראה שלא מהמוצלחים בכך, ועל סמך הכרותך איתם לבוא ולטעון טענה מגוכחת , מופרכת ופוסלת תחום טיפול מדהים ויחודי הרי זה מוגזם ועצוב. אני מטפל בעזרת בעלי חיים מזה שנים ומגדל בעלי חיים עוד הרבה שנים קודם והרני לגלותך סוד מדהים ורק ביננו כמובן : אין שום סיבה שחיות ימותו כתוצאה מהטיפול ואף באופן מפתיע חלקן הגדול מתרבה וזוכה לאיכות חיים גבוהה ביותר כולל זוחלים למינהם אז... כחברים שותפים לפורום בוא נהנה מהידע ההדדי מהחברות והיכולת להעזר אחד בשני עם קצת רגישות כלפי האחרים וקבלת פנים אוהדת יותר גם לאלו שלעיתים טועים או חושבים שונה.

avikern

New member
בקשר ל"פציעה בקיפולי הרגל"

אני אומנם לא מגדל מנוסה כ"כ,אבל אני אנסה לעזור לך גם נתקלתי בתופעה גם באיגואנות שלי בתקופת הנשל זה עובר מעצמו אם זאת אותה תופעה אבל צריך להבחין האם זאת פציעה , פטריה, או חלק מתהליך נשל למיטב ידיעתי, פולידין נוזלי יכול למנוע זיהומים ובמקרים מסוימים לייבש פטריות ובכל מקרה מומלץ אחת לכמה שבועות לעשות לאיגואנות אמבטיה עם מים מהולים בפולידין בשביל ניקוי כללי(לא מומלץ להשתמש במשחה) בקשר לחימום את חייבת בנוסף לUV מנורת חימום אני עברתי לא מזמן למנורת חימום קרמית ואני מאוד מרוצה מרמת החום והפיזור של החום בטרריום עולה יותר אבל לפי מה שאני רואה, זאת השקעה כדאית בהצלחה אני יכול לשלוח לך אם תרצי תמונה של האיגואנה שלי בתקופת נשל, עם אותו "מקרה" כמו שלך, שלחי לי לפרטי מייל

למעלה