כמה שאלות על איגואנה ושממית מנומרת

זה נראה כרגע כתהליך של נשל

אבל בגלל המקום הקצת בעייתי אני טיפה מודאגת. שולחת לך דואל שלי במסר
. מה זה מנורת חימום קרמית? ראיתי בחנות מנורה שנראית רגילה לגמרי (אדומה) ועלתה כ-60 ש"ח . אשמח לשמוע פרטים.

finikaly

New member
זה באמת מומלץ?

להכניס את הלטאות לאמבטית פולידין? מה היחס מים פולידין ששמים?

אני לא ממש מוצא צורך באמבטית פולידין

מעבר לזה שזאת נראת לי התעסקות מיותר לאיגואנה, אני לא מוצא בזה שום צורך. בשביל שהפולידין ישמור על אפקטביות הוא צריך להיות מדולל ביחד של 1:100 וזה לא מעט. אם יש פציעה אז יש לטפל בה בהתאם אבל סתם לטבול בפולידין זה מיותר. המנורת חימום קרמית היא למעשה גוף חימום קרמי בצורה של נורה, נורה מפיצה אור והגוף הזה לא נועד להפצה של אור. אני לא חושב שיש יתרון לגוף החימום הקרמי בפיזור החום או בעוצמה על מנורה יעידות לכך (נורת ספוט בעוצמה המתאימה), אבל זה שהיא אינה יוצרת אור זה בהחלט יתרון גדול גם למי שמחזיק חיות בחדר שינה וגם לחיות שלא צריכות לסבול אור 24 שעות ביממה.

avikern

New member
לא מבין גדול בזה ...אבל

קראתי במספר מקומות וקיבלתי המלצות גם מבית החיות, איפה שקניתי, לעשות להן אמבטיית פולידין אחת לכמה זמן באופן כללי רצוי לעשות אחת לכמה זמן אמבטיה לשטוף את הלטאה, כי עם כל הכבוד לזה שכל שבוע אני מחטא את הכלוב, ופעם ביום אני שוטף עם סבון את הכלי של המים והאוכל, בגלל שהן עדיין תקועות בכלוב, יש לכלוך וללטאת אין תנאים מלאים להתנקות מעצמם הפולידין משמש כסוג של סבון שגם מחטא אני שם כלי גדול של מים חמימים עם פולידין , לא יודע בדיוק באיזה יחס, אבל אני שופך פולידין עד שהמים נהיים אדמדמים ואז אני לוקח את האיגואנות, אחת אחת, ושוטף אותה בעדינות כמו דקות עם בד עדין שמורטב במים האדומים הם די אוהבים את זה ואפילו יושבים קצת בתוך המים ליונתן - האם יכול להגרם נזק כלשהו מהאמבטיות?

אם האיגואנה רגועה ולא נלחצת

מהאמבטיות (לא צריך להפעיל כוח לצורך כך) אז לא אמור להיות נזק. אני נוטה לחשוב (מניסיון) שהכמות פולידין שאתה שם במים היא כזאת שלא תהרוג כלום (גם לא חיידיקים) ולכן אני חושב שזה כנראה מיותר לחלוטין.

avikern

New member
מהו יחס יעיל?

1:100 כוונתך שעל כל ליטר מים אתה שם 10 מיליליטר פולידין בשביל שזה יהיה יעיל?

אבל זה פשוט מיותר

טפילים חיצוניים ימותו מיוד כמו שהם מתים כשמטבעים אותם במים, אותו הדבר. אם היא מלוכלכת תנקה אבל סתם ככה זה ממש מיותר ולא נחוץ.

בiטן

New member
מה לגבי פצעים קטנים?

לפעמים יש פצעים קטנים שלא נראים לעין, החיטוי בפולידין ביחס המתאים לא יועיל במקרה כזה? פצעים כאלה לא מזדהמים?

הם יכולים אבל...

בדרך כלל פצעים קטנים שלא נראים לעין נסגרים מהר מאוד והפולידין כבר לא יכול לעזור לפצע עצמו מכיוון שהוא כבר סגור. אם רואים שיש בעיה אז יש צורך בטיפול נקודתי (בפצע עצמו) אבל שטיפה כללית לא תועיל יותר מדי. כמובן שאם האיגואנה שלכם אוהבת אמבטיות שאתם עושים לה ולא שהיא בוחרת לבד להיכנס לכלי המים אז אין עם זה שום בעיה.

למעלה