כמה שאלות קטנות על ונקובר, אשמח אם תוכלו לעזור לי

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה שאלות קטנות על ונקובר, אשמח אם תוכלו לעזור לי

אנחנו (זוג) מתכננים טיול בקיץ לחוף המערבי של ארה"ב שיתחיל כנראה בסיאטל וימשיך דרומה. אנחנו שוקלים לנחות בוונקובר (הטיסות לשם זולות יותר) ובהזדמנות זו אולי לישון שם לילה ולסייר בעיר יום-יומיים לפני שנגיע לסיאטל. מבדיקה שעשינו יש בעיה לשכור רכב בקנדה ולהחזיר בארה"ב ולכן נסתמך שם על תחבורה ציבורית.

1. האם אכן שווה לעצור בוונקובר? מעולם לא ביקרתי בה... אציין שאני חובבת יותר תרבות אנושית (מוזאונים, הצגות, אטרקציות וכיו"ב) ופחות טבע דומם (עצים, הרים, טיולי שבילים סטייל טיולי בי"ס בישראל... בע"ח דווקא כן).

2. האם יש מתקנים של אולימפיידת החורף שמעניין לבקר בהם? (לא אתרי סקי, בכל מרקה זה יהיה בקיץ...) למשל החלקה על הקרח או משהו כזה.

3. האם קל להסתדר בעיר בתחבורה ציבורית? קל להגיע ממנה לסיאטל?

4. מה לגבי בדיקת גבולות במעבר גבול יבשתי? אני טסה עם אזרח ארה"ב, לי יש ויזת תייר (דרכון ישראלי); מסתמן שניכנס לארה"ב בתחבורה ציבורית, כאמור (בהנחה שזה אפשרי, מן הסתם). איפה מבצעים את הליך הכניסה לארה"ב והאם זה בעייתי / מסובך יותר לעשות זאת כך מאשר בנחיתה בשדה תעופה גדול?

Tetrahedron

New member
תשובות

1. האם אכן שווה לעצור בוונקובר? מעולם לא ביקרתי בה... אציין שאני חובבת יותר תרבות אנושית (מוזאונים, הצגות, אטרקציות וכיו"ב) ופחות טבע דומם (עצים, הרים, טיולי שבילים סטייל טיולי בי"ס בישראל... בע"ח דווקא כן).
לדעתי כדאי, אבל זה כמובן תלוי על מה תצטרכו לוותר בשביל זה.
יש כאן 2.5 מיליון אנשים, כך שיש "תרבות אנושית", אפילו אם זו לא פריז או ניו יורק.
אם אתם באים בקיץ, בעיקר בסופ"ש, אז יש בלי סוף אירועים ופסטיבלים. תבדקו ב-miss604.com קצת לפני הביקור מה קורה ומה מעניין אתכם. אם תסתכלו באתר עכשיו תראו שהרשימה יחסית דלה. בקיץ זה סיפור אחר לגמרי.

2. האם יש מתקנים של אולימפיידת החורף שמעניין לבקר בהם? (לא אתרי סקי, בכל מרקה זה יהיה בקיץ...) למשל החלקה על הקרח או משהו כזה.
לא משהו שהייתי טורח להגיע אליו במיוחד.

3. האם קל להסתדר בעיר בתחבורה ציבורית? קל להגיע ממנה לסיאטל?
להסתדר בעיר - נורא קל. אנחנו גרים פה שנים ואין לנו רכב כי פשוט לא צריך.
לנסוע לסיאטל - גם לא בעיה גדולה אבל כדאי להזמין מראש. האופציות הם רכבת (amtrak cascades) או אוטובוסים (quick shuttle / bolt bus). הרכבת יותר נוחה, אבל יש רק שתיים ביום. האוטובוס תיאורטית יכול להיות קצת יותר מהיר, אבל זה הימור (ראו בהמשך).

4. מה לגבי בדיקת גבולות במעבר גבול יבשתי? אני טסה עם אזרח ארה"ב, לי יש ויזת תייר (דרכון ישראלי); מסתמן שניכנס לארה"ב בתחבורה ציבורית, כאמור (בהנחה שזה אפשרי, מן הסתם). איפה מבצעים את הליך הכניסה לארה"ב והאם זה בעייתי / מסובך יותר לעשות זאת כך מאשר בנחיתה בשדה תעופה גדול?
אם נוסעים באוטובוס: בגבול יורידו אתכם מהאוטובוס ויעשו בידוק מטען ובדיקת דרכונים לכולם. זה איטי ומעצבן, ואם במקרה הגיעו כמה אוטובוסים ביחד, זה עלול לקחת שעות. לא כיף בכלל.
ברכבת: הבידוק וההגירה מתבצעים עוד בונקובר. איטי ומעצבן כמו כל שדה תעופה, אבל פחות טרטור וסיכוי נמוך לעיכובים.

TrigATUSA

New member
רק להוסיף

שגם אפשר לטוס לסיאטל - זה לא סופר זול אבל די מהיר

trilliane

Well-known member
מנהל
כמובן, אבל במרחק כ"כ קצר חבל לנו על הכסף

זה כמו לטוס מחיפה לבאר שבע... יש רכבת.

idohatam

New member
תבדקו כמה תעלה לכם הרכבת ובאילו שעות יש.

אם אני זוכר נכון, היא יוצאת ממש מוקדם בבוקר מה שדיי אומר לילה לבן והיא גם לא ממש זולה. יכול להיות שהמחיר שלה יהיה כמו לטוס ישר לסיאטל ולוותר על ונקובר.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה. ייתכן שבאמת נטוס ישר לסיאטל וכבר נגיע לוונקובר ברכב

זו בעיקר שאלה של מחירי טיסות... אם בכל מקרה אנחנו חושבים לבקר בוונקובר יותר הגיוני לנצל טיסה זולה יותר ולנחות בה ואז לישון שם לילה מלנחות ישר בסיאטל ואז לקפוץ לאיזה יום לוונקובר. אבל היה חשוב לי לברר שבאמת יש טעם ושלא תהיה בעיה בגבול (אחרת זה ירד לחלוטין מהפרק).

��אני, רק הערת ביניים ��

יש לך דודה בטורונטו, ואת טסה דרך וונקובר,
מה יגידו במשפחה???

סתם........

תהנו ושיהיה לכם אחלה טיול

ולא אל תוותרו על עצירה לכמה ימים בוונקובר, עיר מדהימה.

��������������

trilliane

Well-known member
מנהל
צודקת! אין שום בעיה

את תדאגי להעביר את טורונטו לחוף המערבי ו/או לסדר לנו טיסה חינם מחוף לחוף (אפילו יותר זול
) ואנחנו נבוא להתארח גם אצלך.

פורטי40

New member
אפשר גם כאן שאלות על השפה העברית?

העולם קטן... היה סרט בשם Six Degrees of Separation
בארץ זה לא שש, אלא שתיים לכל היותר.
וכן! סעו לוונקובר, עיר יפהפיה ונעימה.
וטורונטו... אינה על החוף אלא כאלף קילומטר ממנו

trilliane

Well-known member
מנהל
טורונטו שוכנת לחוף אגם, אבל לא ברור לי איך זה קשור לדבריי...

כפי שציינתי, נתור את החוף המערבי של אמריקה, טורונטו נמצאת במזרח היבשת.

פורטי40

New member
לא חשוב, סתם מתבדח

כשכתבת "מחוף אל חוף" זה מה שעלה בדעתי. אבל באמת זה לא חשוב.
תהנהו במערב היבשת!

idohatam

New member
אין לכם מה לחפש בוונקובר

1. וונקובר היא עיר שמחוברת לטבע (אגב הוא ממש לא דומם...) היא גם עיר שמאוד כיף לחיות בה אבל מאוד משעמם לבקר בה. תרבות, כמו הצגות, מוזאונים וחיי לילה חפשו בסאן פראנסיסקו. כמו רוב הערים בקנדה, לוונקובר יש שיק של בית קברות ואחרי 9:30 בערב יש יותר סיכוי למצוא מקומות סגורים מאשר פתוחים. איזור הדאון טאון הוא פיצי ובאמת שאין מה לחפש מבחינת עירוניות, מעבר ליום וחצי. כשבאים אנשים לבקר אותנו, צריך לחפש דברים לעשות מתחת לאדמה.
&nbsp
2. לא, באמת שאין, איזור הכפר האולימפי הפך לאיזור מגורים. יש שם קצת חיי לילה, אם בא לכם לשבת בפאב גנרי ששיך לרשת פאבים ומסעדות אבל מעבר לכך אין.
&nbsp
3. כן, מאוד קל וכן אפשר להגיע לסיאטל גם באוטובוס וגם ברכבת.
&nbsp
4. אין בעיה במעבר הגבול היבשתי, עשינו זאת עם אורחים מישראל כמה פעמים. אם אין טופס לבן (שכחתי את המספר שלו) בתוקף צריך לעבור בדיקה משנית ולשלם מסי נמל אבל בגדול דיי פשוט.
&nbsp

idohatam

New member
אישית אהבתי יותר את סיאטל, יש לה ד"ט נחמד יותר, מוזאונים

טובים יותר ו-ווייב שקצת מזכיר את טווין פיקס.

trilliane

Well-known member
מנהל
אל דאגה, נהיה כמה ימים בסיאטל בכל מקרה; זו פשוט תוספת

Tetrahedron

New member
עכשיו אני סקרן

לאיזה איזור בדיוק אתה מתכוון בתור הדאונטאון של סיאטל, שנחמד יותר מזה של ונקובר?
הייתי לאחרונה פעמיים בדאונטאון סיאטל בשעות הערב המאוחרות, ובשתי הפעמים היה כל כך נטוש שהיה מפחיד ללכת ברחוב. איפה יש להם איזורים עם חיים בשעות הערב כמו Robson/Alberni, Davie, Yaletown, Gastown וכו'?
אני נוסע לשם שוב בסוף החודש, אז באמת שאשמח לדעת

יש הרבה דברים נהדרים בסיאטל, אבל עוד לא מצאתי שום דבר רלוונטי בדאונטאון שם פרט ל-Pike place market, ותחנת הרכבת...

idohatam

New member
אכן, פייק פלייס מרקט והאיזור.

שמע, זה לא שסיאטל זו איזו מפלצת תרבות וחיי לילה. לדעתי בשתי הערים אין מה לעשות מעבר ליומיים, אבל לדעתי העירוניות בסיאטל קצת יותר נחמדה מוונקובר.

idohatam

New member
שינו לו את השם? מה קרה ל EMP?

אגב לידו יש את גני צ'יהולי, גם נחמד.

למעלה