כמה שאלות קטנות על ונקובר, אשמח אם תוכלו לעזור לי

trilliane

Well-known member
מנהל
יש מה לעשות כשיש לך אנשים לבקר...

ואנחנו דווקא לא מחפשים חיי לילה, בלילה אנחנו מתכוונים לישון.

idohatam

New member
אנשים לבקר זה מצב שונה מסתם לתייר.

ואם אתם מתכוונים לישון אז שווה לבקר גם בוונקובר בכל זאת
.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא סותר...
אבל זו הסיבה ששאלתי על ונקובר ולא על סיאטל

(חוצמזה שכאן פורום קנדה, כן?). סיאטל היא נתון מוגמר, ונקובר היא אפשרות פתוחה.

אם נמצאים בוונקובר, ואת אוהבת מוזיאונים

שווה לבקר ב Museum of Anthropology (MOA) בקמפוס של UBC. במיוחד רצוי להצטרף לסיור מודרך.
http://moa.ubc.ca/

גם האקווריום בסטנלי פארק מעניין (אבל עשוי להיות צפוף, במיוחד בסוף שבוע). אני גם נהניתי מאד משבילי ההליכה בפארק וצפייה בציפורים, אבל ההעדפות שלי כנראה קצת שונות משלך.

idohatam

New member
MOA הדוגמא לכל מה שרע במוזיאונים בצפ"א.

אמנם יש לו אולם ראשי מרשים ועוד חדר אחד סביר, אבל כל השאר זה יאלה בו נזרוק כמה שיותר מוצגים על כמה שפחות שטח בלי שום צורת אירגון הגיונית ומה שידבק ידבק. כשביקרתי שם הוצגה התערוכה,Unceded Territories של לורנס פול יוקשוליאן (או איך שלא מבטאים את שמו), תערוכה מאוד אמיצה. לא יודע אם בישראל היו מציגים תערוכה כזו חתרנית וטעונה. היא והאולם הראשי היו הדברים החידים שהרשימו אותי. בדיעבד, בלי התערוכה של לורנס פול, לא יודע אם הייתי טורח לבקר שם.
&nbsp
האקווריום בסטנלי פארק לעומת זאת אולי האקווריום הכי טוב שהייתי בו בצפ"א (לא הייתי בזה במונטה ריי עדיין).

trilliane

Well-known member
מנהל
יש אקווריום גם בסיאטל, לא? ונדמה לי שגם בלוס אנג'לס?

עוד לא הספקתי לחקור לעומק, אבל אם הבנתי נכון זה דומה לחוויית המצפה התת-ימי באילת? (רק אולי בגרסת גן חיות ופחות בגרסת ספארי, ועם דגים אחרים).

idohatam

New member
יש אקוורים בלונג ביץ', הוא נחמד אבל דיי קטן.

כן, החוויה דומה למצפה באילת רק בלי החלק של המצפה. לא הייתי שם הרבה זמן אז לא יכול להשוות מבחינת איכות. המטרה של האקווריום היא לחנך את הציבור לגבי המערכת האקולוגית באוקיינוס הפסיפי, יש שם גם דגים וגם יונקים ימיים. על האקווריום בסיאטל דילגתי.

אני דווקא אהבתי את ה MOA

בעיקר בזכות ההדרכה שהיתה מעולה- מן הסתם גם זה יכול להשתנות, תלוי על איזה מדריך/ה נופלים

yanivran

New member
תבקרו בויקטוריה במקום

כן, אפשרות שבוודאי לא ממש חשבתם עליה, אבל ויקטוריה לדעתי הרבה יותר חיה, מעניינת וכיפית מוונקובר. גם יותר קל להגיע ממנה לסיאטל (והפוך) עם המעבורות הישירות לסיאטל. ויש המון מה לעשות בויקטוריה.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא חשבנו עליה במקרה של נסיעה צפונה

אבל השבוע עוד לא הגענו לשלב של תכנון מדוקדק אלא עסקנו בחיפוש טיסות, והשאלות ששאלתי היו בעיקר כדי להחליט אם אנחנו נוחתים בוונקובר או בסיאטל.

yanivran

New member
נחיתה בויקטוריה

למה לא לנחות בויקטוריה עצמה? לבקר בגן הפרפרים (והחרקים שמוסיפים עכשיו). לעשות סיור בכל העיר (עיר מגניבה עם המון אטרקציות), ללכת לאיזה פסטיבל או שניים (יש כאן כל הזמן בקיץ ,לעניות דעתי יותר מאשר מה שיש בוונקובר). לאכול אוכל טוב ולהנות מטיול מעבורת קצר לסיאטל?
ויקטוריה לסיאטל זה פחות משעתיים במעבורת, לעומת 4-6 שעות נסיעה מוונקובר לסיאטל (אם אתה נוהג) ואוטובוס זה גם כאב ראש...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת עד כמה זה מסתדר מבחינת טיסות, מועדים ומחירים

אבל זה כבר לא רלוונטי, הכרטיסים הוזמנו (בלי חרטות...).

אפשר גם הפוך: מסיאטל לויקטוריה

אני לא מכיר מספיק טוב את ונקובר כדי להשוות, אבל ויקטוריה בהחלט נחמדה ושווה ביקור של יומיים-שלושה (או יותר. שהיתי שם כארבעה חודשים בשנה שעברה בשבתון ובהחלט הייתי מוכן לחיות בה)

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר הכול; אנחנו נשכור רכב בסיאטל וניסע לאן שנרצה...

idohatam

New member
ויקטוריה נחמדה, אבל קחו בחשבון שה"המון" שיש מה לעשות בה

זה בעיקר אטרקציות תיירותיות. זה נחמד למי שמחפש אטרקציות אבל זה לא מתאים לכל אחד. איזור הדאון טאון שם הוא חי, גם אם פיצי, אבל הוא בעיקר חי כי יש שם מלא תיירים כך שקחו בחשבון שגם המקומות שם יהיו בעיקר מוכווני תיירים, שוב, לא מתאים לכל אחד.
לא חושב שיש בוויקטוריה יותר מה לעשות מוונקובר, מה שיש שם אולי מרוכז על שטח קטן יותר.

idohatam

New member
אהה, יתרון אחד לוויקטוריה על וונקובר. אם צוללים, לוגיסטית

יותר קל לצלול שם מהחוף.

trilliane

Well-known member
מנהל
האם מישהו מכם מכיר מקום לינה מוצלח ולא יקר באמצע אוגוסט?

בסופו של דבר ננחת בסיאטל ונשהה בעיר ובסביבתה כשבוע. אם אכן נגיע לוונקובר אנחנו שוקלים להישאר ללון לילה בעיר (אחרת לא נספיק הרבה בגלל הנסיעות הלוך-חזור) ובוחנים אפשרויות. אם מישהו מכם גר בוונקובר (או בוויקטוריה) ומארח או מכיר אנשים שגרים בה ומעוניינים לארח (לא צריך להיות בחינם), כתבו לי.

אם את לא חובבת טבע, בתכלס אין לך

ממש מה לחפש בונקובר, ואם את כן חובבת טבע, הנופים של סיאטל והסביבה די דומים.
יש אקווריום גדול ומוזיאון מדע - אבל שניהם יותר לילדים. יש באמת את מוזיאון האנתרופולוגיה שלא רע אם את אוהבת אמנות אינדיאנית שכזאת. יש את ה-VAG אבל אפשר למצוא מוזאוני אמנות לא פחות טובים בארה״ב.
אם אתם בכל זאת מגיעים בקיץ, שווה לקפוץ לקיטסילנו לחוף ולבריכה (ואם אתם בסיאטל - הקולמן פול מומלצת מסיבות דומות, וגם סיבוב בקירקלנד מומלץ).
כמו שאמרו יש פסטיבלים למיניהם בקיץ בונקובר, אם מתזמנים את הביקור בהתאם.
יש רובע הומואים שוקק וחיי לילה.

אם היית חובבת טבע הייתי ממליצה לך על הנסיעה מונקובר לוויסלר, אבל את לא.
ויקטוריה שהמליצו לך עליה היא מקום מאוד תיירותי, שנחמד לבלות בו איזה יום-יומיים (יש בו גם מוזאון לא רע).

למעלה