כמה שאלות של הריונית(בפעם הראשונה) לחוצה

פמברלי

New member
כן אבל כפי שכתבתי הבעיה

אינה כל כך בגלל הקפאין אלא בגלל הבעייתיות שלו מול ספיגת חומצה פולית.
הבעיה הזו לא קשורה לכמות או המצאות הקפאין

double pass

New member
איזה תה ירוק יש לך

הפתעת אותי שקיים תה ירוק ללא קפאין. אשמח לדעת של איזו חברה...

פמברלי

New member
טוב נראה שטעיתי..

אמנם לא כתוב במרכיבים קפאין אבל כתוב תה ירוק ובתה ירוק יש מעט מאד אבל יש קפאין. כשאני חושבת על זה מעצבן שיש פירוט של פחמימות וכו אבל לא של קפאין..
בכל מקאה אצלינו יש תה ירוק פטל בר של ויסוצקי

פמברלי

New member
ממש לא חייבת לוותר על שתיה חמה

כפי שבטח קראת מותר עד 3 כוסות קפה(!!) אני אישית אפילו לא מצליחה להריח קפה אז אני לא. אבל אני בהחלט שותה תה רגיל (למרות שעקרונית בתה יש פחות קפאין אני לא עוברת את מגבלת 3 הכוסות), תמציות (שבהן אין קפאין בכלל) ועד שגילו אצלי סכרת הריונית שתיתי גם שוקו חם

שומי28

New member
זה כיף
תודה :) לא אוהבת קפה במילא,אבל התבאסתי מתה ושוקו.

mitmit11

New member
עונה בלת"ק

1. לא אסון. דעי להבא שלנשים בגיל הפוריות חשוב לקחת חומצה פולית בשוטף. בהריון השלישי שלי התחלתי לקחת בשבוע 5 כי פשוט לא חשבתי שאני בהריון ולא ממש תכננתי אותו...
2. פרנטל הוא מולטיויטמין. קשה לבליעה בגלל הגודל שלו, אני אישית נגד תוספים אם אין חוסרים מוכחים בבדיקות. אם את כן לוקחת אין צורך בחומצה פולית במקום. לגבי היתר - גם הם כלולים. יש להמשיך לעקוב בבדיקות דם כל שליש ואם יש ירידה לתגבר.
3. את צריכה להקפיד להימנע ממזון שאינו מבושל מספיק/נא, לשטוף היטב פירות וירקות וכו'. מומלץ לבצע פעילות גופנית מתונה כלשהי (כמו הליכות), מניסיון זה גם ממש עוזר בשליש השלישי.
&nbsp
לגבי הסרטים, תראי - זה קורה. יש הריונות שאינם תקינים שמסתיימים מעצמם, יש כאלה שיש בעיה רפואית כלשהי שמהווה רקע ויש לא מוסבר. כל עוד אין לך בעיה ידועה אין לך ממש מה לעשות פרט להמתין. יהיה טוב, תאמיני

Anxious2

New member
איחור במחזור ובדיקת הריון שלילית

היי בנות, הפסקתי לפני חודשיים לקחת גלולות אחרי כמעט 14 שנים. בחודש שעבר המחזור הגיע בדיוק אחרי 28 ימים מהמחזור הקודם (שהיה עם הגלולות) אך היה קצת חלש ורק למשך שלושה ימים (המחזור שלי היה תמיד 7 ימים מלאים). החודש הייתי אמורה לקבל לפני יומיים והמחזור לא הגיע עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית יום לאחר האיחור. ואני ביומיים האחרונים סובלת מכאבים מציקים באזור השחלות האם יש סיכוי שאני בכל זאת בהריון? ואם לא אז איך לא קיבלתי מחזור?

פמברלי

New member
כשאני הפסקתי עם גלולות

זה כן קצת שיגע את המערכות: התקצר ונעלם לכמה חודשים טובים. הריון הוא לא הדבר היחיד שמעלים מחזור. נכון שבאופן עקרוני בדיקות בייתיות אמורות "לפעול" מזמן האיחור אבל יש מקרים שבהן הביוץ מאוחר וכו ולכן גם עדיין אין מספיק הורמון הריון בשתן. אם המחזור לא יופיע אז יש לך שתי אופציות אחת לחכות שבוע בערך ולבצע עוד בדיקה בייתית או ללכת לרופא המשפחה/הנשים שלך ולבקש הפניה לבדיקת בטא

לא יודעת לגבי הגלולות

אבל אצלי התגלה הריון רק אחרי שבועיים של איחור כי היה עיכוב בביוץ (בלי קשר לגלולות) אז זה לא אומר שום דבר, אבל קחי בחשבון שגם יכול לקחת לגוף קצת זמן להתאפס אחרי הגלולות וזה לא אומר שאת לא בהריון אבל גם לא אומר שאת כן.

למעלה