כמה שאלות שעל סדר היום...

כמה שאלות שעל סדר היום... ../images/Emo35.gif

כמה עניינים שאני מוצאת את עצמי הוגה בהם בימים האחרונים : 1. האם התינוק ישן אתכם בחדר וכמה זמן אתם מתכוונים שיהיה איתכם לפנישיעבור לחדרו? אני לא פותחת שוב את סוגיית הבייבי-סנס, רק אציין כי יש לנו בייבי-סנס וכל הלילה אני בוהה באור הירוק... 2. מתי יודעים אם זה שילשול או סתם צואה רכה? זו שאלה שמיועדת לאלה שאינן מניקות. 3. כובע... מאבק אינסופי - וניסיתי את כולם. אלה צריכה להיות מעולפת כדי שאפשר יהיה לחבוש לה כובע, וזה קורה לאחר בכי הסטרי בדר"כ - מה עושים??? האם זה באמת כ"כ הכרחי ועד מתי? 4. מה עושים עם תינוק רעבתן - והשאלה מתייחסת בעיקר לאלה שיש להן תינוקות גדולים שלא יונקים - לאיזו כמות הגעתן וכל כמה זמן בגיל חודש? 5. האם גם לכן יש ספקות בעניין הלבוש - ז"א - האם הלבשתי לו חם מדי או האם קר לו? קשה לי נורא עם העניין הזה, למרות שכביכול זו צריכה להיות אינטואיציה, אני מוצאת את עצמי דנה עם עצמי כל יום מחדש בעניין (בעיקר כשאלה מזיעה כמו אחרי סאונה פינית)... איך מחליטים??? 6. פליטות... איך ממעיטים את התופעה? אצל אלה זה קורה בעיקר בגלל הרעבתנות שלה. היא אוכלת נורא נורא מהר (לפעמים אני ממש מפחדת שהיא תחנק) ואז היא פולטת המון - ושעה וחצי אחרי האוכל היא שוב נורא רעבה. ניסיתי להכין בקבוק מראש כדי שלא תצטרך לחכות, האכלתי אותה כמעט בישיבה, הושבתי אותה חצי שעה אחרי האוכל - לא ממש עוזר... 7. מוצצים - איך "משכנעים" לקחת מוצץ? אלה לא ממש אוהבת מוצץ, אבל כשהיא כבר לוקחת לפה זה מרגיע אותה, ואני בהחלט רוצה לתת לה אותו כשהיא בוכה או במיטה... יש למישהי "פטנט"? 8. באיזו שעה ביום אתן רוחצות את התינוק? וזהו לבינתיים... אני מניחה שחלק מהדברים יראו לכם טיפשיים - אבל בכ"ז שאלתי, אולי כדי לחזק לעצמי עניינים מסויימים, אולי כי כולנו (אני מקווה) רוצות להיות "אמהות טובות" (במירכאות או שלא במירכאות). אשמח גם לשמוע טיפים בעניינים אחרים - אפילו אם לךמישהי זה נשמע טריוויאלי - עבור אחרות זה יכול להיות מאיר עיניים. שבת חמימה ונהדרת לכולן.

לא נותר לי אלא לחבק אותך ולומר לך

"תודה" על כך שהעלית שאלה שמטרידה אותי נורא היום: גם יפתח רעבתן ויונק מהר - ואז פולט ,ולי אין מושג מה עושים . בלילה אני מניקה אותו בשכיבה במיטה והוא פשוט פלט המון הלילה הזה! מה זה הדבר הזה? עזרה דחופה מתבקשתS.O.S! אתמול , באמצע ההנקה הוא כנראה בלע לא טוב , התחיל להשתעל וכמעט נחנק! (וזה לא היה במיטה , אלא כשהוא שכב על כרית ההנקה).פשוט פחד אלוהים. אז הנה אנוכי מצטרפת לשאלתה של השבלולה בסוגיית הפליטות. ותשובות נוספות למה ששאלת: אנחנו רוחצים את יפתח בערב , כשרפי חוזר כי רפי עושה לו את האמבטיה. זה יוצא בד"כ בסביבות 21:00-21:30). לגבי שכבות לבוש וסוגיית וחם/קר - גם אני מתלבטת בסוגיה ובכל זאת נוטה לא להכביד בשכבות - בבית זה תמיד חזיה ורגלית ומעל אוברול וגם כשיצאנו איתו בערב מאוד קר (אמנם מיד מכאן לאוטו המחומם ומשם לבית מחומם של אחות של רפי) פשוט עטפנו אותו מעל שתי השכבות גם ב"פוכי" (מעין שק שינה צמרי כזה) וכובע. כעיקרון מס´ שכבות רב גם מגביל את יכולת התנועה שלהם - ומזה אני פשוט נמנעת. לגבי יתר השאלות שבלולה - מאמינה שיענו לך. וכאמור -חיבוקי מאיתנו.

כבר אמא

New member
ענת לגבי הפליטות אין לי עצה וגם

אצלנו זה קורה ,אבל קרן פולטת הרבה יותר מאופיר,אז את קרן אני בכלל לא מניקה בשכיבה. ד"א ענת יש בתפוז פורום הנקה ואת יכולה לשאול שמה. וספרי מה שלום יפתח. שבת שלום

תודה , אימוש. רעיון טוב , אשאל באמת

בפורום הנקה. וחוץ מזה - יפתח בסדר גמור. מתוק בצורה שקשה לי לתאר (ושוב - אני נ-ו-ר-א אובייקטיבית...
) ובוב אמיתי. מי שיותר "בעייתית" היא אני , כמובן-לחוצה באופן שנראה לי לא ממש תקין. מנסה "לעבוד" על עצמי ומקווה שיעזור. מקווה שגם שלומכם טוב. ענת.

ואגב: הכנסתי בפורום "הנקה" את סיפור

התלאות שלי בדרך להנקה מלאה - אז אם מישהי מעוניינת לקרוא - זה שם. אין לי מושג איך לצרף את זה הנה ורציתי לשתף גם אתכן.

כבר אמא

New member
ענת ../images/Emo148.gif

קראתי והתרגשתי בשבילך- כל הכבוד! ואולי עכשיו תנסי תנוחת הנקה רגילה? יהיה לךיותר נוח. ושאלה נוספת איזו משאבה קנית? והאם את ממליצה?

קניתי את ה"מיני אלקטריק" של מדלה

ואני ממליצה בהחלט , אולם לא עבורך. לאמהות של תאומים יש משאבה (ג"כ של מדלה") ששואבת בו זמנית משני השדיים ומצמצמת את זמן השאיבה לחצי בשל כך. אני מניחה שהיא גם יקרה יותר. שלי , ששואבים איתה משד אחד בכל פעם) עלתה כ-400 ש"ח.

אכן משאבה מעולה!!!

ושכחתי להגיד לך ענתוש - ת ר ג ע י !!! הכל יהיה בסדר, תאמיני לי ואם לא תקראי לי..

תודה , כפרות. אצלי זה הולך

מדחי אל דחק´ה.. יש רגעים שאני בסדר ורגעים שאני משוכנעת שאוטוטו אני באשפוז... לו הייתי קולית כמוך - הכל היה נראה אחרת.

מבטיח לא להיעלב אם תמחקו אותי

כדאי לנסות את אגודת "יד שרה", יש להם מבחר גדול של משאבות, ויש להם נסיון רב, והעיקר, זה בהשאלה וזה לא עולה כלום.... >לאתאיסט יש 7 ילדים, אז הוא יודע<

א י נ ס

New member
איך זה הולך יחד אתאיסט וציציות

או שזה רק לצורך הפרובוקציה. אני שואלת ברצינות. אם יש לך הרבה להגיד אז תשלח לי במסר, שלא נתפוס מקום להריוניות ביי אינס

כבר אמא

New member
כמה תשובות

אצלנו הבנות ישנות בחדר שלהן, ישנו במיטה אחת עד לפני שבוע, ומנסיון התמכרות לביבי סנס עם הבן הגדול הפעם החלטנו לוותר אליו. שילשול הוא ממש נוזלי -מים וכאשר הוא מופיע יותר מפעמיים שלוש באותו יום כדי לבדוק. לגבי הלבוש תשימי את היד שלך באזור הצוואר והכתף ותראי עם המקום חמים קר או חם מאד ולפי זה תדעי עם אלה עטופה יותר מדי, וכשהיא מזיעה סימן שחם לה. מוצץ אל תכריחי אבל מדי פעם תציעי תנסי לשנות את סוג המוצץ וגם מגומי או סיליקון לפעמים זה עוזר , ויש תינוקות שבכלל לא לוקחים מוצץ.כשהיא מסכימה לקחת מוצץ בהתחלה כדי שהוא לא יפול כל רגע את יכולה להשעין חיתול טטרה על המוצץ וזה יחזיק לה אותו בפה. לנו הכי נוח לעשות את הרחצה בשעות הערב ואז יש סיכוי לכמה שעות שינה טובות. בקשר לאוכל אני לא יכולה לעזור כי שלי יונקות, ואני אנסה לחשוב על עוד טיפים ותרגישי לשאול חופשי הכל. כמו בהריון אין שאלות טיפשיות.

טילי2

New member
מה שיש לי להגיד על שלשול הוא:

להתיחס אילו ברצינות ואם הוא חוזר או אפילו צואה רכה שממשיכה זמן מה, תשלחו את החיתול לבדיקה. כפי שאתן יודעות האסון שלנו ארע שלא התיחסו לשלשול של עילי ברצינות והוא פיתח לאחר יומים ספסיס שמשמעו הרעלת דם עקב זיהום המעים ועכשיו הוא המלאך השומר עלינו במרומים. אני לא רוצה להפחיד אבל להדגיש שלא לזלזל בכלום. אני הייתי האמא הכי קולית בעולם ולא עוד.

שבלוליטה, כנראה כל האמהות אותו הדבר

השאלות שלך כל כך מוכרות לי.... ואני אנסה לענות מתוך חוויותי אני: 1. הדר לא ישן איתנו בחדר כי בהתחלה חשבנו שנעשה תורנויות וחצי לילה אני אשן איתו בחדרו המחומם והמאובזר וחצי לילה עמרי, אבל אחרי שבועיים הדר התחיל לישון לילה שלם וכך אנחנו נשארנו יחד במיטה הזוגית והדר בחדרו, האמת שהחדר שלו צמוד לחדר שלנו, כך שאני שומעת כל תזוזה שלו וחוץ מזה לפחות 3 פעמים בלילה אני קמה לבדוק אם הוא נושם, אם הוא מכוסה וכד´ ועדיין יש לי יסורי מצפון שהוא לא איתנו בחדר. 2. גם אני נלחצת בעניין השלשול, הבנתי ששילשול זה ממש ממש מיימי. 3. מאבק הכובע מוכר בהחלט, אנחנו נכנענו להדר וויתרנו על כובע (אח, יסורי המצפון....) עכשיו קניתי לו כובע ג´ינס מהממם לקיץ, אנ מקווה שהוא ילבש אותו
4. וגם סוגיות כמות האוכל מוכרת מאד, נהייתי ממש אמא פולניה, בעיקר שיש לי ילד שלא אוכל הרבה, הבנתי שהם אמורים לאכול בין 100-150CC כפול משקלם ביום. כלומר אם תינוק שוקל 5 קג הוא אמור לאכול ביום בין 500CC ל750CC. תחלקי את זה לכ5 ארוחות בערך כל 3 -4 שעות. 5.וגם בשאלת הביגוד אני מתחבטת (לא יותר פשוט שניפגש ונדסקס את העינינים הבוערים בע"פ?
) - לכל מקום אני לוקחת איתי 3 סטים של בגדים למידה ויהיה קר מידי או חם מידי או שהוא יפלוט על הבגד...ואני מדליקה את החימום ומכבה ומוסיפה שמיכה ומסירה.... 6. פליטות - בינתיים אין לנו את הבעיה הזו. 7. מוצץ - איך לפעמים. הדר לוקח מוצץ רק שהוא ממש עייף או רעב ולפעמים צריך לשבת ולהחזיק לו את המוצץ מספר דקות. לאחרונה הוא התחיל למצוץ אצבע
אז אולי זה גם יקרה אוטוטו לאלה. 8. לגבי רחצה - זה דווקא השוס שלנו - אנחנו רוחצים אותו לפני השינה, בערך ב8-9 בערב, עמרי רוחץ אותו ואח"כ יש ארוחת לילה ואז הוא ישן כמו תנוק
, כדאי לך לנסות גם לרחוץ אותו באופן קבוע בערב לפני השינה, זה מרגיע אותם!!! 9. טיפ לפני השינה - חברה שלי משמיעה לבנה כל ערב קלטת של שירי ערש וזה עובד, אני משמיעה להדר באך לפני שנת הבוקר והצהרים וגם אצלו זה עובד! אני אחשוב על עוד טיפים ואכתוב.... שבת חמימה גם לך....

ת ו ת

New member
הי שבלוליטה

1. קים ישנה איתנו בחדר כחודש וחצי, ולאחריו העברנו אותה לחדר שלה. גם היום כשאני מאוד עייפה ולא בא לי לטייל אני לוקחת אותה אלי לחדר. אצלה במיטה כמובן שאני מפעילה את הבייבי-סנס, וכשהיא אצלנו בחדר אני כל הזמן מתעוררת לבדוק. 2. לא יודעת. הרבה פעמים חשדתי ותהיתי. אני מניחה ששלשול חוזר על עצמו מספר פעמים. 3. ויתרתי על הכובע מזמן... 4. הרופאה אמרה לי שעל כל קילו היא צריכה לאכול 140 גרם. בהתחלה לפני שהתייעצתי עם הרופאה קים כל הזמן הקיאה אחרי האוכל. התברר לי שפשוט נתתי לה יותר מדי. 5. אני מלבישה שתי שכבות וכל הזמן בודקת את הפנים והידיים. אם אני רואה שקר אז אני מוסיפה בדרך כלל סוודר. 6. תנסי להחליף את פטמת הבקבוק. אני משתמשת באוונט שמגיע עם פטמה מספר 2 שנחשבת איטית. ניסיתי גם לתת פטמה מספר 1 שנחשבת איטית מאוד, אבל לנו זה היה איטי מדי. 7. לדעתי לא צריך להכריח לקחת מוצץ, אבל יש המון סוגים כמו גומי, סיליקון, עגול, אורטודנטי, ולי המליצו לקנות מכל סוג ולראות מה היא תבחר. 8. אני אוהבת לעשות את האמבטיה בסביבות 15-16 אחה"צ. תות.

תשובות...../images/Emo13.gif

1. גיא ישן בחדרו מהלילה הראשון. היה קצת קשה בהתחלה, במיוחד לאור העובדה שבמשך 4 חודשים וחצי הוא ישן באינקובטור או בעריסה שהם יותר קטנים. 2. לגבי שילשול - עשינו דוקטורט בנושא יציאות... צריך לראות אם יש ליציאה תוכן, אפילו קצת גרגירים. אם יש תוכן, זה בסדר. אם כל היציאה נספגת בטיטול ולא נשאר שום דבר מלמעלה, צריך לעקוב. אם זה נמשך במשך כמה יציאות ויש עליה במספר היציאות, כדאי לפנות לרופא. 3. כובע-אין לנו בעיה עם זה. 4. על מנת לגדול תינוק צריך לקבל 140 סיסי פר קילו ליממה. חשוב לא להעמיס יותר מידי כי אז התינוק צמא ויש מעמסה על הכליות שצריכות לפנות כמות גדולה של מלחים ונוזלים. חשוב שתתיעצי עם רופא אולי אפשר יהיה לתת לאלה תה שומר שירווה את צמאונה ויעזור גם עם הגזים (ואני מדברת על גזים עם המון כאב...). 5. לגבי לבוש-גם לי יש בעיה בהעמסת יתר. צריך לבדוק אם אלה מזיעה בגב או בעורף. אם כן, להוריד שכבה. 6. לגבי פליטות מרובות - אני יודעת שבפגיה נתנו פורמולה עם קורנפלור לתינוקות שפלטו הרבה. זה עושה להם מין "יציקה" בבטן וגורם להם להרגיש שבעים לאורך זמן. שה גם יכול לפתור לכם את בעיית (אני לא יודעת אם זו בעיה...כי לפי הרופאים תינוק שרוצה לאכול זה תינוק בריא שגדל) הרעבתנות. תתייעצי עם רופא. 7. לגבי מוצצים - גיא מכור למוצצים מכל סוג שהוא. זה מרגיע אותו מאוד והוא מקבל קריזה כשהמוצץ נופל לו. תנסי כל מיני סוגים (אורטודנתי, סיליקון, עגול, גומי...של כל מיני חברות) ובטוח יהיה סוג שאלה תאהב. 8. הרחצה שלנו היא בשעות הערב - כחצי שעה לאחר הארוחה של שבע. ככה גם הנרי יכול להיות שותף. אח"כ גיא נרדם יופי (בדרך כלל..) ויש לנו כמה שעות של חסד לעצמנו. מקווה שעזרתי משי של גיא

למעלה