כמה שאלות שעל סדר היום...

אנחנו בסדר גמור. גיא ממש ילד טוב

טפו טפו טפו. הבעיה שמטרידה אותי עכשיו זה הגזים. הילד ממש מתפתל ומפליץ ללא הכרה. הדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה להחזיק לו את היד ולהבטיח לו שזה יעבור בקרוב... ממש רחמנות. משי

יקירה - טוב לראות אותך שוב כאן

איתנו. חסרת לי מאוד! את יודעת שהשמות של שגיא וגיא הרי מכילים את אותן האותיות ובאותו הסדר. לשגיא יש רק את ה - ש´ בשביל "שמן"...
סתם בצחוק. הוא לא שמן, אלא גדול, ארוך (ראית והחזקת...). לגבי הגזים: את לא נותנת לו כלום בגלל "העבר" שלו? אם את יכולה לתת תנסי את הגליכל. ותתפקדי לפורום "להיות הורים" כאן בתפוז. מאוד נחמד שם.

הרופאה של גיא וגם הרופאים בפגיה

אמרו לי שכל התרופות לגזים הן פסיכולוגיות בשביל ההורים ולא ממש עוזרות. אין שום בעיה עם העבר שלו. נראה לי שפשוט בסוף אני אשבר וכ אקנה משהו. אתם השתמשתם?? משהו עזר לשגיא??? משי

טילי2

New member
משי, יש חומר שקונים בסופרפארם

הוא מבוסס על מנטה מרווה ועוד כמה צמחים. קוראים לזה גיפווטר וזה עוזר מצוין לפלצנים קטנים.

משרשרת כדי לשאול גם

השאלה שלי היא לגבי יובש בעור, כבר שאלתי בעבר אבל שום דבר לא עזר (לא אמבטיות בלינאום ולא קרם דרמקול ולא שמן ג´ונסון) והמצב מחמיר, העור שלו בגוף יבש, אדום ואף קצת מתקלף!!!! זה אמנם לא מגרד אבל האם יש רעיון לפיתרון??????

מיכלי בוקר טוב../images/Emo42.gif

לגבי העור - אצלי דווקא כן עזרו המאבטיות עם בלנאום הרמל. אולי תנסי קרם אחר או סבון נוזלי אחר.. אמנם אני לא חסידה של דאב, אבל הסבון תינוקות שלהם מעולה - תנסי. הילד שלך רגיש, כמו אמא

מיכלי...

תנסי שמן חוחובה של פיור-אויל - יקר אבל עוזר. ניתן להשיג בסופר-פארם. כמעט ואין לו ריח. אם יש גם קשקשת (מישהי פעם שאלה על כך) אז יש שמן שקדים. בקשר לבלנאום - הרופא שלנו אמר לא לשים באמבטיה אלא ישירות במסאג´ על הגוף - וזה מה שאני עושה. אלה מתה על זה וגם הריח נהדר ואין לה בכלל קילופים גרויים וגירודים על הגוף (היו לה אחרי הלידה). לאלה יש קשקשת בקו הגבות אבל אני לא רוצה לשים על הפנים. אני מניחה שמתישהו זה יעבור (עד החתונה...) ניפגש?

טוב...אני אגיד לך מה אני עושה

א. כובע - גם אצלי מאוד לא אוהבים כובע..אני משתדלת לשים כובע לא לוחץ ואז איכשהו מסכימים. (הפולניות אומרות לי שבלי כובע האוזניים מתחסנות, יש כאלה שיחלקו עליהן..). ב. לבוש - אחרי שיום אחד בן היה מאוד לא רגוע, לא אכל כמו שצריך ולא הצליח לישון, החלטתי להפשיט אותו..המסכן הזיע את נשמתו בתוך חליפה נורא נעימה, וכולה שכבה שניה. עכשיו אני יודעת שהוא תינוק שחם לו ולא מלבישה יותר משתי שכבות טריקו וממש לא עבות. מקסימום מכסה בשמיכה אם יוצאים החוצה. בלילה אפילו רק מכנס אחד.. ג. מוצץ - המצאה גאונית שלקחתי איתי כבר לביה"ח! מהרגע הראשון הוא מצץ אותו. אני חושבת ששווה לך בהחלט להמשיך ולנסות מוצץ. כל פעם "תתקעי" לה אותו ותקישי עליו עם קצה האצבע עד שהיא תתפוס את הענין. בהצלחה עם זה, אולי אפשר לנסות גם עוד סוג. גומי לפעמים יותר נעים מהסיליקון למרות שאני הרגלתי אותו לשניהם.. ב ה צ ל ח ה!! ואת אמא נהדרת. שאף אחד לא יגיד לך אחרת!!

תשובות ותגובות

1. הילדים ישנים כל אחד במיטתו בחדר שלהם מהיום הראשון. אין עם זה בעיות, ודווקא בעיני עדיף שיריב יכול לישון בשקט כשאני קמה אליהם ולהפך. 2. שלשול - מה זה? טפו טפו טפו עוד לא נתקלנו בתופעה
3. לעומר לא מפריע הכובע וליובל כן. הוא מתעצבן כשאני שמה את הכובע, אבל אח"כ שוכח. לא מורידה את הכובע בשום פנים ואופן כשאנחנו בחוץ וקר. אתמול פעם ראשונה הוצאתי אותם החוצה בלי כובע כי היה יום ממש חם. 4. מה זה תינוק רעבתן? לכל תינוק יש את הקצב שלו. יובל אכל בהתחלה המון ועכשיו הוא באחוזון ה-90. אז מה? לא לתת לו לאכול כשהוא רעב? בכלל, אצלי לצערי אין כמעט ארוחות מסודרות. יש את הארוחה של הבוקר והארוחה של הצהריים ואחר הצהריים, אבל כל השאר זה פשוט בבלאגן אחד גדול של בקבוקים וילדים... אם מכפילים 140 במשקל, הם אמורים לאכול בערך 840CC ליום. לדעתי הם אוכלים יותר, אבל מאוד קשה לי לספור. 5. אני מסתכלת על ההזעות. בבית מלבישה שתי שכבות. בחוץ עוד סוודר או מעיל ונעליים, או חליפה חמה במקום האוברול. הדאגה הגדולה שלי היא ההזעה במיטה. הם ישנים עם שמיכת פוך, ולפעמים מזיעים בלילה. אני פשוט מורידה מהם את השמיכה. החדר ממילא מחומם. 6. פליטות... אנחנו לא ממש סבלנו קשות מהתופעה. לעומר יש נטיה מעצבנת לאכול הרבה ואז לבקש עוד, וכשנותנים לו את העוד טיפ טיפה, הוא פולט הכל. התופעה הולכת ומתמעטת עכשיו. כשזה היה בשיאו, הייתי עושה הפסקות בזמן הארוחה. חשוב
לגבי מה שכתבו לך על פטמות עם זרימה איטית. לא הייתי יורדת מתחת לפיטמה מס´ 2. ניסינו פטמה מס´ 1 עם יובל, שהיה שופך חצי מהארוחה על הסנטר, והוא כ"כ התעייף מהמציצה, שלא הצליח לגמור ארוחה. 7. אם אני לא טועה, אי אפשר להכריח תינוק לקחת מוצץ. אם היא אוהבת מוצץ, תנסי מה שכתבו לך לנסות את כל הסוגים עד שתקלעי למטרה. אצלנו הם נדבקו בשמחה למוצצים של סיליק. 8. אצלנו האמבטיה בד"כ בצהריים (כי אז המטפלת פה, והיא רוחצת או מחזיקה את השני ואני רוחצת), ואז הם מקבלים בקבוק והולכים לישון. בסופי שבוע, כשאנחנו עם עצמינו השעה משתנה. אתמול חזרנו הביתה רק ב-8 בערב, ואז עשיתי להם אמבטיה. לגבי מה שכתבת על הבייבי סנס - זה כ"כ נכון. מתמכרים לזה. כשהם ישנים בסלון או אצל אמא שלי בלול, אני כל 10 דקות בודקת שהם עוד נושמים. פעם אחת נכנסתי לחדר וגיליתי ששכחתי להפעיל את הבייבי סנס אצל יובל. הילד ישן שנת ישרים ולא הגיב לנגיעות שלי. נורא נבהלתי, תפסתי אותו וניערתי. כמובן שהוא התעצבן (ילד מתוק שכמותו, ראה שהכל בסדר וחזר לישון). אני נשארתי עומדת בוהה בו עוד 5 דקות עם דמעות בעיניים. אם יקרה לו משהו אני אמות...

אז עכשיו גם אני אענה לך../images/Emo24.gif

ממרומי 5 חודשי "ותק" להלן תשובות אום-שגיא: 1. בלילה הראשון של שגיא הוא ישן בעגלה, ואני לא ישנתי. אני מכורה לביבי-סנס, וגם כשהוא במיטה משחק, הביבי-סנס עובד (דפוקה! אני דפוקה!). אם הוא נרדם בעגלה, אני מוכנה לקחת את הסיכון שהוא יתעורר מהעברה למיטה, אבל אני לא מסוגלת לחשוב שהוא לא ישן בלי הביבי-סנס. אני גם עורכת לו "מבחנים" (למכשיר, לא לשגיא
)). מרימה את שגיא, סופרת עד 10 ומחכה לראות שהוא יצפצף. ולגבי הבהייה באור הירוק - גם אני בוהה... 2. שילשולים - עוד לא התנסינו. קראתי את מה שטילי כתבה לך מניסיונה המר, לצערי הרב, ולמדתי משהו. גם משי כתבה לך על זה, וגם את מילותיה לקחתי לתשומת ליבי. 3. כובע - חמותי סרגה לו כובע מצמר שמיוחד לתינוקות, ומאז אין מלחמות. בפעם הבאה שאת ב"פינוקט"
תבואי אלי ותראי את הכובע. הוא גם נוח וגם שגיא נראה איתו כ"כ יפה (הוא בצבע תכלת). 4. תינוק רעב? שתאכל! מה, תעשי לה דיאטה? תני לה לאכול מתי שהיא רוצה. ואני קופצת לסעיף 6: לנו יש היסטוריה של פליטות שנגמרו בבת אחת כשהתחלתי לתת לו תה שומר. שגיא היה אוכל כמויות קטנות במרווחי זמן קטנים, הקיבה שלו כל הזמן עבדה ולא נחה, ולכן הוא פלט. התה (הוא לא אוהב מים. ניסיתי...) סידר לו את הארוחות ואמרנו "סאלאמאת" לפליטות! 5. לבוש - ספקות זה השם השני שלנו. לבדוק כמו שכתבו כאן החברות ולהחליט. אני מעדיפה בגדים מכותנה לבית, ולחוץ טרניג מגניב (מ"פינוקט" כמובן...). הכל תלוי במזג האויר. אם לא חם, אז גופיה (בגד גוף) שרוול ארוך, מכנס כותנה ועל זה חליפת טרניג. אם קר, אותו הדבר + מעיל וכובע. 6. עניתי בסעיף 4. 7. מוצצים - שגיא אוהב רק את הגומי, ולא היתה בעיה. אני חושבת שכדאי מוצץ, כי זה מרגיע. אבל אם אלה לא רוצה - אל תלחמי איתה. חבל על הילדה ועליך. 8. אנחנו רוחצים את שגיא בערב ואז יש רוטינה של: אמבטיה-אוכל-ולישון. מקווה שעזרתי.

למעלה