ברירה טבעית על רגל אחת
מוטציה (אקראית) יוצרת שוני גנטי ומכאן גם תכונה חדשה תנאי הסביבה מכתיבים את ההשרדות של התכונה החדשה, כלומר הברירה עצמה של התכונה לא אקראית. מכיוון שהעולם משתנה כל הזמן ותנאי הסביבה אינם קבועים התכונות שנבררות בכל פעם הן שונות ולכן נוצר מגוון מינים כל כך מגוון. ------------- כדי שיווצר מין חדש צריך כל כך הרבה צירופי מקרים- ההווצרות של המוטציות הנכונות בזמנים הנכונים, בתנאים הנכונים, בסדר הנכון ובאוכלוסיה מבודדת/קטנה מספיק כדי שהמוטציה לא תמהל עד כדי העלמות באללים שכבר קיימים (אלל= גרסה כלשהי של גן מסויים). הסיכוי שהרצף הזה יחזור על עצמו פעמיים הוא מאוד מאוד מאוד נמוך לכן אין ממש סיכוי סביר שייווצר אותו מין בשני מקרים בלתי תלויים. אבולוציה לא מכתיבה הווצרות של מין מפותח יותר, פשוט ככל שעובר הזמן גדל המגוון שאליו האבולוציה מובילה, ואני מניחה שככל שגדל המגוון גם גדל הסיכוי שבין התוצרים יהיה גם איזשהו יצור "מפותח יותר" ממה שרואים עד כה. רוב המינים (99%) שהופיעו בעולם עד היום כבר לא איתנו, אחת הסיבות לכך היא שבהרבה מהמקרים אבולוציה מובילה לאיזושהי התמחות ספציפית מאוד (שכלול של תכונה מסויימת ברמה קיצונית) ופתאום כשתנאי הסביבה משתנים התכונה הזו בנקודת אל חזור (כבר קשה מאוד להפחית אותה על ידי מוטציה בודדת) והיא הופכת למעמסה עד כדי פגיעה ביכולת ההשרדות של בעל החיים. בעניין הזה אנחנו סוג של אנומליה, כי אצלינו התכונה שהתפתחה בהקצנה היא השכל שמקנה לנו איזושהי יכולת השרדות בתנאים קיצוניים שונים וכך איפשר לנו פחות או יותר להשתלט על רוב שטחי העולם. מצד שני, אני לא בונה על זה בתור גלגל הצלה, סביר להניח שבשלב כלשהו גם אנחנו נכחד ואני פשוט מקווה שבין אם זה יהיה על ידי פעולה עצמית או בגלל הסביבה, אני כבר לא אהיה כאן כדי לצפות.