כמה שאלות.

m0sh3

New member
למען הסר ספק,

גם ענף ההומינידים הוא רק דוגמא - זה לא מייחד את הענף.
 

C H 4

New member
ברירה טבעית על רגל אחת

מוטציה (אקראית) יוצרת שוני גנטי ומכאן גם תכונה חדשה תנאי הסביבה מכתיבים את ההשרדות של התכונה החדשה, כלומר הברירה עצמה של התכונה לא אקראית. מכיוון שהעולם משתנה כל הזמן ותנאי הסביבה אינם קבועים התכונות שנבררות בכל פעם הן שונות ולכן נוצר מגוון מינים כל כך מגוון. ------------- כדי שיווצר מין חדש צריך כל כך הרבה צירופי מקרים- ההווצרות של המוטציות הנכונות בזמנים הנכונים, בתנאים הנכונים, בסדר הנכון ובאוכלוסיה מבודדת/קטנה מספיק כדי שהמוטציה לא תמהל עד כדי העלמות באללים שכבר קיימים (אלל= גרסה כלשהי של גן מסויים). הסיכוי שהרצף הזה יחזור על עצמו פעמיים הוא מאוד מאוד מאוד נמוך לכן אין ממש סיכוי סביר שייווצר אותו מין בשני מקרים בלתי תלויים. אבולוציה לא מכתיבה הווצרות של מין מפותח יותר, פשוט ככל שעובר הזמן גדל המגוון שאליו האבולוציה מובילה, ואני מניחה שככל שגדל המגוון גם גדל הסיכוי שבין התוצרים יהיה גם איזשהו יצור "מפותח יותר" ממה שרואים עד כה. רוב המינים (99%) שהופיעו בעולם עד היום כבר לא איתנו, אחת הסיבות לכך היא שבהרבה מהמקרים אבולוציה מובילה לאיזושהי התמחות ספציפית מאוד (שכלול של תכונה מסויימת ברמה קיצונית) ופתאום כשתנאי הסביבה משתנים התכונה הזו בנקודת אל חזור (כבר קשה מאוד להפחית אותה על ידי מוטציה בודדת) והיא הופכת למעמסה עד כדי פגיעה ביכולת ההשרדות של בעל החיים. בעניין הזה אנחנו סוג של אנומליה, כי אצלינו התכונה שהתפתחה בהקצנה היא השכל שמקנה לנו איזושהי יכולת השרדות בתנאים קיצוניים שונים וכך איפשר לנו פחות או יותר להשתלט על רוב שטחי העולם. מצד שני, אני לא בונה על זה בתור גלגל הצלה, סביר להניח שבשלב כלשהו גם אנחנו נכחד ואני פשוט מקווה שבין אם זה יהיה על ידי פעולה עצמית או בגלל הסביבה, אני כבר לא אהיה כאן כדי לצפות.
 
לגבי הטענה שכולנו ממוצא של אב קדמון

האם הוא היה באמת אב? כלומר ממין זכר? אני משער שלא, היות והוא היה חד-תא, שנחלק לשניים, לכן אין משמעות לדבר על מינו הוא היה א-מיני. האם כך? האם לא היה אב קדמון במובן המיני-זכרי היות והאב הקדמון לא קדם כרונולוגית לאם הקדמונית, אלא הם נוצרו בד בבד?
 
בהחלט

התא הראשון, כמו רוב התאים החיים הקיימים כיום (וכמו 90% מהתאים המאכלסים את גופך) היה א-מיני. הביטוי "אב קדמון" הוא זכרי אך ורק כי בעברית אין את הצורה הלשונית IT וצריך לבחור זכר או נקבה. באנגלית ובשפות אחרות אין את הבעיה הזו.
 
כיצד נוצרו הנקבות והזכרים הראשוניים?

האם בעקבות מוטציה מסוימת תא מסוים השתכפל לשני תאי מין האחד נקבי והשני זכרי, ובעקבות זאת תאים אלה הפסיקו להשתכפל והחלו להזדווג?
 
לא.

החלוקה לשני מינים היא תהליך מורכב הרבה יותר מדי מכדי שיתרחש במוטציה אחת ויחידה. ככל הנראה (וכיוון שלא היינו בסביבה באותה תקופה, אי אפשר להוכיח אבסולוטית אלא רק לתת הערכה מושכלת) שמדובר בהתפתחות הדרגתית מתוך תהליך של העברת DNA בין חיידקים שהוזכר כאן. אנו מכירים כיום פיסת DNA בשם F plasmid שיכולה לעבור בין חיידק לחיידק (מהמין E.coli) בצורה שמזכירה קצת הפריה. משהו דומה לזה היה ככל הנראה הבסיס והצעד הראשון (מתוך רבים) ליצירת מה שאנו מכירים כרבייה מינית.
 
תודה. האם לפי הידוע לנו?

האם ייתכן, שבתחילה היו יצורים שיכלו להתרבות גם מינית וגם לא-מינית? או שמרגע שנוצרה הרבייה המינית פסק להתקיים באותו אורגניזם מנגנון רבייה לא-זוויגי? האם שני המינים נוצרו לראשונה במקביל, או שמא ייתכן שהנקבה או הזכר קדמו כרונולוגית למין השני? (אם התשובה לשאלה הראשונה היא שהיה מנגנון של רבייה מינית ולא מינית, אז ייתכן שנקבה או זכר יכלו להתרבות גם בהיעדר המין השני? או שלא ייתכן ?)
 
תשובות:

- עדיין קיימים יצורים כאלה שיכולים להתרבות בשתי הצורות. - אני לא מבין איך אפשרי מצב של "נקבה בלי זכר" או להיפך. אם יש רבייה מינית עם מין אחד בלבד, אז מה פה מיני? זה כמו להגיד "משחק כדורגל בנוכחות קבוצה אחת בלבד". למצב כזה קוראים בקיצור "אימון". - אני מזכיר שוב שאבולוציונית מדובר בהתפתחות לאורך מיליונים רבים של שנים מרבייה אל-מינית למינית, והיו הרבה מצבי-ביניים שאפשר לסווג אותם כ"מיניים" או לא מיניים, תלוי בהגדרה המסויימת שמתחשק לך לתת למושג "מין". כסניגור פילוסופיה אני בטוח שבעיות אפיסטמולוגיות מהסוג הזה לא זרות לך.
 
לגבי המושג "מיני" דווקא אינני רואה קושי

נקבה: זוג הכרומוזומים ה- 23 הוא XX ולגבי הזכר: XY. כמובן, לא התכוונתי שנקבה ללא זכר תתרבה מינית בלעדיו, אלא למצב שבו היה קודם אורגניזם עם XX או עם XY האחד, או האחת ללא השני או השנייה. הם לא התרבו רבייה מינית, בהיעדר המין השני אלא רבייה לא-מינית. כלומר, האם ייתכן שהם היו מיניים מבחינת הרכב הכרמוזומים, אבל בהיעדר פרטנר מהמין השני הם לא יכלו להתרבות מינית, ונאלצו להתרבות לא-מינית? או שמא הופעת שני המינים, לפי ההגדרה הכרומוזומית, מחויבת להיות סימולטנית.
 
אוי ואבוי.

נתחיל בזה שההגדרה שלך תקפה אך ורק לגבי בני אדם. מספרי הכרומוזומים בבעלי-חיים מיניים אחרים הם שונים מאד,חשוב גם להבין שמספר הכרומוזומים המקורי הוא 1: כרומוזומים נפרדים ם המצאה די מאוחרת. בנוסף, גם אצל בני אדם יש לעתים חלוקה שונה של כרומוזומים (למשל XYY, "היפר זכרים" ותסמונת קליינפלטר: http://en.wikipedia.org/wiki/XYY_syndrome http://en.wikipedia.org/wiki/Klinefelter%27s_syndrome ) הלאה: למה אתה מתכוון "מיניים מבחינת הרכב הכרומוזומים"? למערכות המין בגופנו יש משמעות רק ביחס לקיומו של המין השני. אין סיבה\רציונל\תועלת\יתרון אבולוציוני ליצירת זרע ללא קיום ביצית או לייצור מנגנון זיקפה אם אין לפין מה לעשות עם הזיקפה הזו.
 

SilentMike

New member
שלום.

בעמוד המאמרים של הפורום קיימים מספר הסברים בנושאים ששאלת עליהם. מאמרים על אבולוציה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/?forumId=938 אבולוציה בקיצור נמרץ: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=938&a=75064&c=5633&sc=0&ssc=0 אבולוציה של רביה מינית (מאמר זה טעון תיקון ועדכון): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=938&a=63194&c=8469&sc=0&ssc=0
 
למעלה