כמה שאלות...

lena89

New member
כמה שאלות...

אני עדיין לפני הניתוח שאמור להיות בעוד חודש ושבוע ושאני אצטרך לדחות אותו (אוףףףףףףףףףףףף
) והחלטתי שבמקום להתבאס ולהילחץ מזה אני אקווה לטוב, שלא יהיו בעיות עם הטבעת, שהכאבים יהיו נסבלים, שאני ארזה במשקל כמו שאני רוצה ושאני לא אתבאס אם הירידה קצת תיעצר בדרך ולשאול כמה שאלות שקשורות לאחרי הניתוח: 1. אני יודעת שזה יותר שאלה לטווח הרחוק אבל אילו מכם שהורידו הרבה במשקל למעלה מ25 ק"ג לדוגמא, סובלים מעור רפוי. זאת אחת הדאגות שלי, למרות שאני יודעת שבעזרת התרגילים המתאימים אפשר לנסות ולהימנע מכך. 2. מה שקצת ערער לי את הביטחון לבחור בניתוח טבעת בזמן האחרון הוא ששמעתי מכמה אנשים (יותר נכון שמעתי מאנשים ששמעו מאנשים) שעשו את הניתוח ובכל זאת לא הגיעו למשקל שרצו ואני לא מדברת על המשקל האידאלי. אז רציתי לדעת איך אתם ירדתם (כמובן מי שרוצה לספר חחח... לא מכריחה אף אחד
) 3. מתי מומלץ להתחיל לעשות פעילות גופנית, אני יודעת שזה משתנה מאחד לאחד אבל בעיקרון אם אני מרגישה טוב משהו כמו שלושה שבועות אחרי הניתוח (טפו טפו טפו...) אז יש עם זה בעיה? 4. ועוד שאלה שקשורה ללפני הניתוח בקשר לטבעת החדשה, אני יודעת שהיא עולה יותר אבל השאלה שלי האם אתם חושבים שכדאי ואם כן אולי משהו יודע איך אני מבקשת שישימו לי אותה אם אני אחליט שאני כן רוצה אותה? מבקשים אותה כבר בביה"ח ביום הניתוח או שצריך לפני? מצטערת על החפירה אבל מנסיון כבר ראיתי שיש פה אחלה אנשים אז אני אנצל אתכם קצת....חחח...

קוביd1

New member
כמה תשובות

את יכולה לחפור כמה שתרצי ,זה המקום שמבין את השאלות והחפירות שלך. אי אפשר להימנע מעור רפוי בעזרת תרגילים ,אפשר למזער את הבעיה שמעת מאנשים ששמעו מאנשים שמי שעשה טבעת לא ירד והגיע למשקל הרצוי ,מר שמועתי עובד שעות נוספות כל ניתוח טבעת שרוול מעקף קיבה ,הוא רק כלי שעוזר לרדת במשקל ,ואין שום תעודת ביטוח באף סוג של ניתוח להגיע למשקל הרצוי ,יש הרבה הצלחות בכל סוגי הניתוחים ,יש הרבה כישלונות ,ומי שמספר לך רק על הצלחות מטעה ובגדול. בקשר לטבעת החדשה לפי מה ששמעתי היא יותר משוכללת וכדאי לקחת אותה אפילו בתוספת תשלום כדאי לברר לפני הניתוח בקשר לטבעת החדשה ולא לחכות ליום האחרון שלא יהיו הפתעות . 3 שבועות לפעילות גופנית נראה לי תקופה סבירה בהצלחה קובי

lena89

New member
אני לא נוטה להאמין לשמועות בדר"כ

וספציפית אתה כמה הורדת וכמה זמן אתה עם טבעת?

קובי d1

New member
אל תאמיני לשמועות

אני 10 וחצי שנים עם הטבעת ,מדצמבר 2000 הסיפור שלי ארוך והרוב מכירים אותו ,ירדתי את כל המשקל העודף שלי 50 ק"ג ב1/2 שנה שמרתי כ 3 שנים על המשקל ,ואז התחלתי לאכול מתוקים ועליתי 15 ק"ג וכך אני כבר 7 שנים באותו משקל לא נוגע בטבעת ,לא פותח לא סוגר קובי

שמחה37

New member
כמה תשובות

עור רפוי- מאוד תלוי באלסטיות של העור בגיל. ספורט עוזר אבל לא תמיד. קחי בחשבון שזו תופעת לוואי של הניתוח ויכול להיות שאת תהיי בין אלה שזה יעיב על האושר מהירדה במשקל. עדיף להתכונן לאופציה הפחות טובה. לגבי רס"ן שמועתי נכון יש כאלו שלא הצליחו להגיע למשקל היעד שהציבו לעצמם ולעומת זאת יש את אלה שרזו הרבה יותר. התהליך הוא תהליך אינדיווידואלי והוא שלך ושלך בלבד. את מובילה אותו בעקרון אם אין איזשהן בעיות מיוחדות עם חילוף חומרים, הורמונים וכד' אז המשוואה פשוטה אוכלים מאוזן משלבים ספורט ושתיה והגוף מגיב בירידה. ככה זה בטבע
. פעילות גופנית - שלושה שבועות אחרי במידה ואת מרגישה טוב בהחלט אפשר להתחיל בפעילות מתונה ולהתקדם. בקשר לטבעת החדשה לא יודעת לענות. בהצלחה שמחה

שלום lena89

ראשית שיהיה לך בהצלחה. אתמול מלאו שבוע לטבעת שלי. נותחתי באסותא ע"י ד"ר אבינוח. מרוצה מהכל - מהאישפוז, היחס של הצוות, ומד"ר אבינוח בפרט. נותחתי עם הטבעת החדשה. עלותה 955 ש"ח. הזמנתי אותה לפני הניתוח אצל רובין אך בבית החולים לפני הניתוח וידאתי עם ד"ר אבינוח שאכן הוא מנתח אותי עם הטבעת החדשה. תקפידי שהוא ירשום את זה על הטופס שהוא נכנס איתו לחדר הניתוח (לפני הניתוח הוא בא, מדבר, מחייך, מרגיע - וזה הזמן לוודא שאכן ירשום על הטופס "טבעת חדשה". נכון להיום זו הטבעת המשודרגת. בעוד שנתיים הרי תהיי טבעת משודרגת יותר, אז לדעתי ברגע שמתנתחים - כדאי ללכת על הטוב יותר נכון לאותה תקופה. לגבי עודף העור - אני נותחתי כשיש עלי כ- 30 קילו עודף (דרך אגב כבר נשרו להם 7.5 קילו). טוב שאת קוראת תגובות של העונים הותיקים אך אני יכולה להעיד אך ורק על עצמי - לפני שנה וחצי ולפני שלוש שנים השלתי ממשקלי את ה- 30 ק"ג העודפים (שומרי משקל, דיקור, ד"ר חרמון, אתקינס - את כל הדיאטות שרק תרצי עשיתי). היות ואני ספורטאית מבטן ומלידה (מה שלא מנע ממני להעלות כל פעם את המשקל בחזרה - וזו הסיבה שהחלטתי על התערבות כירורגית) - אני מה שנקרא: "מוצקה". יש לי שרירי בטן חזקים וכשאני רזה הבטן שטוחה. לא הייתי ברזוני עם עור מידלדל ולא עם עודפים בשום מקום. צעדי אז וברגע שאחלים מהניתוח הזה אחזור לצעוד כל יום 12 ק"מ. כרגע אני מתעייפת מהר מאוד ולכן נותנת לעצמי את הזמן להחלים. שוב - יש הבדל בין 30 ק"ג לבין 90 ק"ג והבדל בין אדם לאדם. אני מדברת על עצמי בלבד. ברגע שאני מרזה ומשלבת ספורט, תרגילים לבטן, לזרועות וליריכיים הקונסטלציה אצלי מסדרת יפה. אבל באמת זה אישי לכל אחד. לא הבנתי כמה את צריכה להוריד אבל יש כאן שהורידי 40 קילו עד 90 קילו ובלי להכיר אותם עדיין אישית אני פשוט מעריצה אותם. שיהיה לך המון בהצלחה. שרון יסמין

היי טוסטוס בייבי

בגלל זה החלטתי על התערבות כירורגית הפעם. ברגע שאני עושה מהפך בראש שלי אני משילה בכלום זמן את עודף המשקל שלי ואז אני נראית ממש סבבה. אני נהנת מהגזרה וממידה 36-38 בערך 5 חודשים ואז בום טראחחח. אני רזה אז אני יכולה פיצה...אני רזה אני יכולה גלידה....אני רזה אז אני יכולה בורקסים....ואז......תוקעת בלי הכרה ואז מעלה את כל מה שהורדתי ולאחר מכן שונאת את עצמי... כבר הגעתי למסקמה ממזמן - לי יש נטייה להשמנה ולכן דיאטה אני מסוגלת לעשות אבל לא מצליחה לשמור על זה ולכן הפתרון עבורי - התערבות כירורגית. אין מה לעשות - יש אנשים שצריכים את השוטרת בדמותה של הטבעת.

צודקת

אצלי זה גם הקטע של השוטר שאני צריכה. למרות שלא בכל הדיאטות הצלחתי. ברובן (בעיקר הקיצוניות כמו חרמון, או מרק כרוב) בקושי החזקתי מעמד, וירדתי ממש מעט. הדיאטות הכי מצליחות שלי היו אלו שעשיתי לבד! בגיל 20 אחרי הצבא הורדתי איזה 27 קילו ב7 חודשים! וזה היה באמצעות תפריט שבניתי לעצמי (שהתבסס על כל התפריטים והמידע שהיה לי משומרי משקל ומדיאטניות), באמצע התקופה של הדיאטה הלכתי לדיאטנית שתביא לי תפריט משלה שהיה די דומה למה שעשיתי עד אז. ובנוסף עשיתי הליכות מהירות במשך 50 דקות, במסלול של 4200 מטר, ועשיתי זאת 5 פעמים בשבוע ולפעמים אפילו 6! זאת הייתה הדיאטה הכי מוצלחת שלי, אבל זה היה בגיל 20, חילוף חומרים אחר מעכשיו. גם זה ידוע שככל שעושים יותר דיאטות (בעיקר כסאח), ועולים-יורדים במשקל כמו יו-יו, זה פוגע בחילוף חומרים... אבל כמובן שהעליתי את הכל, (ואח"כ היו עוד 2 דיאטות מוצלחות שהעליתי את הכל בחזרה עם ריבית) ולכן גם אני הגעתי למסקנה שגם אם אצליח להוריד שוב במשקל זה יעלה בחזרה...ופשוט היה לי נמאס מהמאבק הזה שכבר הרגשתי שאני מפסידה בו, והחלטתי להיעזר בטבעת. וגם כי בשנים האחרונות היה לי ממש קשה לרדת לבד, ולהקטין כמויות אוכל.

לטוסטוס

מבינה אותך לגמרי!!!!! כשנמצאים באותה סירה - מבינים לגמרי את מה שכותב השני. כבר שנה הנני יודעת שאני חייבת לעשות דיאטה אבל מלכתחילה לא הצלחתי הפעם לגייס כוחות נפש לדיאטה כי לצערי ידעתי.....שאפסיד שוב. כיום עם הטבעת, אני חדורת מוטיבציה ואני אצליח!!! חוגגת מחר יום הולדת 40. את הלידות שלי סיימתי. תאמיני לי שלא יכולתי לקבל מתנה יותר יפה מזו לגיל 40 - "טבעת". שיהיה גם לך המון בהצלחה. באיזה שלב את?

יפה לך...

אצלי זה היה מתנה לגיל 30! בדיוק שבוע אחרי היומולדת... אני אחרי חצי שנה בערך, וירידה של עשרה קילו. ציפיתי ליותר, אבל לפחות זה התחיל לרדת בתקופה האחרונה ולא תקוע כמו שהיה בהתחלה. המחשבה לניתוח הגיעה לי באופן מוזר בהודו! טיילתי שם בדיוק לפני שנה במשך כמה חודשים. וראיתי עד כמה המשקל מפריע לי להכל. לא שלא חשבתי שהוא הפריע לי לפני הודו, אבל שם זה אפילו עוד יותר הפריע. תארי לך שבהודו הגסטהאוס שלי היה ממוקם במעלה ההר. כלומר רק כדי להגיע לחדר הייתי צריכה לעלות עלייה רצינית (כביש סלול ומסודר, אבל עלייה קשה) וזה מזעזע כשיש עודף משקל. אני עשיתי את זה בזחילה, ולפעמים נראה לי הלכתי אחורה... ומלבד הקושי הפיזי יש את הקושי הנפשי. המשקל מונע ממני מלהרגיש נוח בתוך עצמי וזה משפיע על הביטחון ועל האינטראקציה עם אנשים. פשוט היה לי נמאס והבנתי שאני חייבת לרדת במשקל כמה שיותר מהר, ולתמיד! באופן קוסמי לחלוטין, באחת הנסיעות הפנימיות שלי בתוך הודו פגשתי באוטובוס ישראלית והתחברתי איתה. באחת השיחות היא סיפרה לי ששתי האחיות שלה עברו קיצור קיבה והבנתי שזה סימן ושאני צריכה לעשות את זה גם. ברור ששמעתי על הניתוחים הללו עוד מלפני שנים, אבל תמיד התייחסתי אליהם כאל המוצא האחרון. ואחרי עשור של מאבק במשקל הבנתי שאני צריכה להגיע למוצא האחרון. בעבר חשבתי שאם אני אעשה את הניתוח כדי לרדת, ולא אעשה זאת בזכות עצמי זה כאילו אומר שנכשלתי. עכשיו אני חושבת שאם הייתי ממשיכה לא לעשות כלום בנוגע להשמנה זה היה כישלון הרבה יותר גדול! אני אשכרה הלכתי לפתרון הכי קיצוני, שיכל גם לעלות לי במחיר של החיים שלי (בלי להפחיד אף אחד כן?) כדי להילחם במשהו שחשוב לי ושהורס את החיים שלי. ואני גאה בזה! אני כל כך רציתי לעבור את הניתוח, שאיך שחזרתי מהודו לקח לי 3 חודשים כדי לבדוק את כל המידע לגבי הניתוחים, להתייעץ ולמצוא מנתח, לקבל אישור מהביטוח הפרטי (כי בקופת חולים הייתי צריכה לחכות חצי שנה לתור ייעוץ) ולעבור את הניתוח!

כל הכבוד

על ההחלטה והביצוע. גם אצלי זה היה מהיר מאוד ברגע שהחלטתי ללכת על טבעת. חודשיים וחצי בדיוק מהפגישה הראשונה עם ד"ר אבינוח - הייתי כבר על שולחן הניתוחים. כל מה שכתבת לגבי הבטחון, האינטרקציה עם אנשים - הכל מאוד מאוד נכון. מתחברת לכל מילה שכתבת. אני טיפוס מאוד חברותי וחברתי. כשאני רזה אני מארחת, נפגשת, מתארחת. כשעליתי במשקל כל מה שרציתי היה לסיים את יום עבודתי וללכת הביתה ולהיכנס למחילה שלי. ותביני - לא מדובר על עודף של 100 קילו אלא של 30. אבל עבורי 30 הקילו שינו את כל מהלך חיי. מה עוד....שאימי היקרה והאהובה היתה יורדת לחיי ללא רחמים. עשיתי את הניתוח עבורי - ואני בטוחה שאהיה מאושרת מהתוצאות. כל הבגדים שלי שבמידה 36-38 מחכים לי בארון ואני נטרפת כשאני רואה באיזה מידה הייתי עד לפני שנה וחצי ומה עשיתי לעצמי כיום. אבל לא נורא....את יודעת איך זה- כל ריצת מרתון מתחילה מהמטר הראשון....וכל דיאטה מתחילה מהשלת הקילוגרם הנכון. אז לא נורא שקצב הירידה שלך היה איטי אבל הוא התרחש. הרי אם לא היית עושה טבעת לא רק שלא היית יורדת 10 קילו אלא היית מעלה כמה קילו. אני שמחה שגם את אחרי. את מגיעה למפגש ב- 30/6?

אולי...איפה הוא יהיה?

לי יש עודף משקל של בערך 45-50 קילו...יותר ממך. ואצלי זה גם עודף משקל שאני סוחבת ונאבקת בו כבר הרבה שנים. מאז גיל ההתבגרות עליתי בהדרגה במשקל. כמובן שאז לא היה לי עודף של 50 קילו, אלא הרבה פחות, אבל ככל שהשנים עברו גם המשקל עלה...ושוב - דיאטות לא עזרו בסוף, כי הכל חזר עם ריבית. אני חושבת שלפני כמה שנים בחיים לא הייתי חושבת לעבור את הניתוח, ועכשיו אני מרגישה ומקווה שזה הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי! החרטה היחידה שלי זה שלא עשיתי אותו לפני כמה שנים כבר...

לטוסטוס

באמת אני קוראת ושומעת ממטובעים שהם מצטערים שלא עשו את הניתוח עוד כמה שנים קודם. מבחינתי - ברגע שהניתוח נעשה - השינוי מתחיל. אני בטוחה שאת תרדי את כל הקילוגרמים המיותרים. צריך באמת כוח רצון ולא לזייף. המפגש יהיה ב- 30/6 בפתח תקווה. עוד לא יודעת בדיוק היכן.

לאלישבע

גם אני מרגישה שהיא "המלאך הטוב" שלי. אני מרגישה שזו הולכת להיות אחת ההחלטות הכי טובות שלקחתי בחיים שלי. איזה שינוי במראה, במצב רוח ובכלל...עם 10 קילו ראשונים פחות. אוףףף לא מבינה איך לא חשבתי על הטבעת עוד כמה שנים קודם לכן במקום להילחם בדיאטות ולהפסיד כל פעם מחדש. אין לי אומץ כרגע להעלות תמונות וכל כך בא לי....

lena89

New member
כן אני כנראה גם אזמין את הטבעת החדשה

אני צריכה להוריד בערך 40 קילו. באחת הדיאטות המוצלחות שעשיתי הורדתי כ15 קילו ולא היה לי עודף עור, אבל זה היה לפני שנה וחצי וגם שקלתי קצת פחות מעכשיו וזה לא משתווה ל40 קילו, אבל נקווה לטוב... וואו בשבוע הורדת 7.5 כל הכבוד לך. איך את מסתדרת עם הטבעת התרגלת כבר קצת? איך עבר השבוע, זה היה שבוע של נוזלים נכון?

למעלה