כמה שאלות...

היי lena89

את מזכירה לי את עצמי - מצליחה להוריד במשקל אבל לתקופה קצרה - ואז שוב חוזר. זו באמת הסיבה שהתייאשתי והבנתי שתמיד המשקל שיחזור ינצח אותי ולכן החלטתי הפעם ללכת על ניתוח. נמאס לי מההרזיה ומההשמנה כל פעם. מה עוד שכבר לא מצאתי כוחות נפש להתחיל דיאטה לבד שוב. אכן הורדתי בשבוע 7.5 קילו אבל בשבוע הראשון מאבדים נפח נוזלים וכו' אבל מאז (5 ימים נוספים המשכתי לרדת). תדעי לך שאצלי מעבר לטבעת זה גם מאוד פסיכולוגי. אני בתהליך הרזייה והטבעת מבחינתי מבורכת. לגבי הטבעת - 3 ימים ראשונים היה לי כאב לא נעים בפורט (המאגר שנמצא באמצע החזה). התגברתי על כך בעזרת אופטלגין נוזלי. מסתבר שהכאב שהיה (שוב - הכאב נסבל אבל סתם לא נעים), הוא כאב מוכר שחולף. לא מרגישים את הטבעת ולא את הפורט ביום יום בכלל. כשאני שוכבת על הגב ונוגעת - בהחלט מרגישים את זה בעצם החזה. אבל זה ממש לא מפריע. למרות שעדיין לא עברתי ניפוח (יש לי תור ב- 29/6) יש משהו בעצם קיומה של הטבעת. אכן כששתיתי, הצלחתי לשתות כרבע כוס בכל פעם והרגשתי מפוצצת. כלומר - הרגשתי שאין מקום לעוד. השבוע הזה אכלתי ג'לי, מרק צח (בכמויות מאוד קטנות), ושתיתי מים, תה ונס. אני באופן אישי עברתי את השבוע הראשון קל מאוד. לא הרגשתי שום רעב. חברה אחרת שעברה באותו היום איתי לאחר 3 ימים כבר היתה רעבה. זה אישי לכל אחד. מיום רביעי האחרון התחלתי לשתות מרק עם כרובית וגזר וזה ממש ממש סבבה. אתמול אכלתי כל היום 2 כוסות מרק עם ירקות כאלו + ג'לי ותאמיני לי שלא ישנתי רעבה. דרך אגב - אני העברתי את השבוע הראשון במנוחה ובשינה כך שהשבוע הראשון עבר לי מהר וללא הרגשת רעב. מקווה שיעבור לך גם קל. היום יש לי יום הולדת. חוגגת 40. חברה הזמינה אותי לקניון הזהב לכוס קפה. אז בכלל היום זה יום מיוחד עבורי. וכן....הטבעת היתה מתנת יום הולדת בשבילי. שיהיה לך סופ"ש מצויין. תכנסי לכאן, תשאלי שאלות ואשמח לדעת שאת אחרי. שרון יסמין

lena89

New member
שכחתי לשאול אותך משהו...

לגבי הטבעת החדשה, מתי שילמת עליה כי אני פשוט במכבי ואני צריכ לקחת התחייבות לניתוח ותהיתי אם אני צריכה לציין את זה בקופה או שאני משלמת על זה אחר כך ולא ביחד עם הניתוח?

תשובה לשאלתך

היי יקירה. כשאת לוקחת את ההתחייבות לניתוח ממכבי את לא משלמת להם כלום וגם לא מציינת כלום על הטבעת. הם נותנים לך התחייבות לניתוח. התשלום משולם ישירות לבית החולים על-ידך. את צריכה ליידע את המנתח שלך או נכון יותר את מזכירתו שמטפלת בנושא הניתוחים - שאת מעוניינת בטבעת החדשה והיא דואגת להעביר את ההזמנה הזו לבית החולים. ביום שאת מגיעה לבית החולים אסותא (את מצבעת את הניתוח שם, נכון?) לפני שעולים למחלקת אישפוז עוברים דרך הקבלה לפתיחת תיק ולמדבקות. בקבלה את נותנת כרטיס אשראי לערבון או שיק לערבון ורק בסיום האישפוז, בזמן השחרור בקבלה עושים לך חשבון. 1550 ש"ח עבור השתתפות עצמית + 955 ש"ח עבור הטבעת. לסיכום - כל התשלום מתבצע ישירות לבית החולים ברגע שאת משתחררת מאשפוז. אשמח לענות לך במה שתרצי שבוע טוב שיהיה לך

אופירA

New member
מנהל
תשובות

יש מאיתנו שהורידו יותר מ-25 ק"ג וסובלים קצת מעור רפוי, יש שסובלים הרבה (ככל שהורידו יותר סובלים יותר), ויש שלא סובלים כלל. אני הורדתי 34 ק"ג, ואין לי תא אחד רפוי בעור. אפשר לנסות להימנע עם תרגילים מתאימים, אבל אין הבטחה, כי זה יותר תלוי בגנטיקה ובגיל ובכמות וקצב הירידה במשקל. בלי ניתוח יש יותר סיכויים שלא תגיעי למשקל שרצית מאשר עם ניתוח טבעת. בניתוחים אחרים גם כן יש אנשים שלא הגיעו למשקל שרצו ולא למשקל האידיאלי. אז זה תלוי בהתנהלות שלך. יש פה רבים שהגיעו למשקל רצוי או בריא לאחר ניתוח טבעת, והם ישמחו להדריך אותך כיצד לשאוף למצב הזה. ביניהם - אני. נדריך אותך כיצד לכוון את הסגירות של הטבעת, כיצד לסדר את האכילה בהתאם ליכולותייך ולכלים שתעניק לך הטבעת. רק תכתבי ותשאלי ותהיי בקשר. פעילות גופנית אפשר לעשות החל מיומיים אחרי ניתוח טבעת. זה תלוי מה הפעילות ואיך את מרגישה. אם את מרגישה טוב ואין חולשה, אין שום בעיה. אם יש קצת חולשה, אז אפשר הליכות ופעילות מתונה עד שהחולשה חולפת. לדעתי מאוד כדאי לקנות את הטבעת החדשה. צריך לבקש מהמנתח ומהקופה לפני הניתוח.

lena89

New member
תודה

הבנתי שכל עוד אני מרזה אחרי הניתוח אין צורך לסגור את הטבעת, זה נכון? דרך אגב כמה זמן את כבר עם הטבעת?

אופירA

New member
מנהל
בהחלט, אין צורך לסגור אם ממשיכים לרזות

הרי תמיד אפשר לסגור. אז רצוי לעשות זאת כשיש צורך, כשההרזיה מפסיקה וצריך עזרה כדי להקטין את כמויות המזון, ולא כאשר לא צריך עזרה! הרי התמודדות עם ירידה במשקל ושמירה על הרזון היא התמודדות לכל החיים, אז צריך להשתמש בכוחות האישיים ולאמן אותם, ולא להשתמש בעזרה מתי שלא צריך, אלא רק כשצריך, כדי שהיא תהיה אפקטיבית לטווח ארוך. אני קרוב ל-3 שנים עם טבעת.

אופירA

New member
מנהל
יש כמה שיפורים משמעותיים

הטבעת החדשה יש לה פורט שטוח יותר (ולכן אולי יבלוט פחות?), עם פטנט של זרועות שנצמדות לשריר, ואז הוא לא זז ולא צריך לתפור אותו (וזה אולי יפחית את הסיכון להיפוך הפורט שקורה די הרבה). כמו כן יש לה מבנה פנימי קצת שונה, שאני לא הבנתי במה הוא שונה, והיצרנים אומרים שבצורה זו זה מפחית את הסיכונים לתזוזת (החלקת) טבעת. הלוואי!

וואי נשמע טוב

חבל שלא חיכיתי כמה חודשים
ממתי יש את הטבעת החדשה?

היי

לגבי הירידה במשקל - במקרה שלי הירידה אכן מאוד איטית. לדעתי איטית מדי, לדעת המנתח זה בסדר והוא גם אומר "אנחנו לא ממהרים"...אני התחברתי בבית חולים עם מישהי שעשתה שרוול במקביל אלי, והיא ירדה המון (אני רואה את התמונות שלה בפייסבוק). אני הורדתי בסה"כ 10 קילו בחצי שנה. להגבלה משמעותית בטבעת הגעתי לפני חודשיים וקצת. לכל מנתח יש מדיניות אחרת בסגירות, ושלי סוגר בהדרגה כל פעם קצת. לעומת זאת יש מנתחים שסוגרים על הפעם הראשונה הרבה אבל את יודעת מה - לפחות הורדתי עשרה קילו! אחרי ששנים לא הצלחתי לרדת במשקל! אז כן, אני מאוכזבת שזה איטי וכבר ציפיתי הקיץ להיות בים בביקיני, וכנראה שזה יהיה רק בקיץ הבא...אני ראיתי פה סיפורים בפורום של מטובעים שירדו בתקופה שאני עברתי הרבה יותר במשקל, אז כל מקרה לגופו. זה תלוי בהרבה דברים - הגיל שלך, החילוף חומרים, הגנטיקה, הרגלי האכילה שלך. יש הרגשה שלפיה המשורוולים יורדים הרבה ומהר, לעומת המטובעים, אבל כל מקרה לגופו האם יש סיבה מסוימת שבגללה בחרת בטבעת ולא בשרוול? זה הניתוח שהמליצו לך עליו? (לא שאני ממליצה על השרוול, אבל מתוך סקרנות אני רוצה לדעת למה בחרת בטבעת) הסיבה שאני בחרתי בטבעת זה כי לא היה לי מספיק אומץ "להתעסק" עם האנטומיה הפנימית שלי, נשמע אולי דבילי אבל זה הפחיד אותי! אני מודה!!! במקרה של הטבעת - גם במקרה הכי גרוע שלה - מוציאים אותה מהגוף, והכל אמור לחזור לקדמותו. יכול להיות שאם היה לי אומץ הייתי הולכת לשרוול. אבל שלא יהיו אי-הבנות: אני מרוצה מהטבעת ומהניתוח, ומקווה שאמשיך להוריד את הכל, גם אם זה לוקח הרבה יותר זמן ממה שחשבתי לגבי עור רפוי - ספורט עוזר, אבל זה בעיקר קשור לגנטיקה שלך ולגיל שלך ולמצב העור שלך. לגבי פעילות גופנית אחרי הניתוח - תעשי לפי ההוראות של המנתח, ואם את לא מרגישה שהחלמת תחכי עם זה. אחרי הניתוח המצב של הגוף רגיש, וזאת התקופה הכי קריטית לפעול לפי ההנחיות המדויקות. אני חושבת ששלושה שבועות זה סביר, אבל אני לא זוכרת כמה זמן הייתי אמורה לחכות אחרי הניתוח... לא יודעת לגבי הטבעת החדשה, אבל ממה שהבנתי פה בפורום היא עדיפה...אז אני מניחה ששווה לשלם עליה בהצלחה!

lena89

New member
האמת בחרתי בטבעת כי

במשך הרבה זמן חשבתי על זה ובזמן האחרון יש יותר ויותר אנשים שאני מכירה ששמו טבעת ואני רואה אותם מצליחים, אז פשוט אזרתי אומץ והחלטתי להפסיק לחכות ולעבור את הניתוח ולא לעשות את הדיאטה מס' 8 ושלא יצא כלום. ולמה לא שרוול אז הסיבה היא שבדיוק כמוך אני מעדיפה את ההליך הכי פשוט יחסית ועם הכי פחות התערבות. ואת לגמרי צודקת הורדה זו הורדה, גם אני הייתי מתבאסת במקומך אבל תחשבי על זה כ10 ק"ג שירדו ולא יחזרו :) תודה רבה ובהצלחה בהמשך הירידה שלך שנקווה שתהיה קצת יותר מהירה.

ירידה של 40 קילו

לא עור רפוי, ולא קמטים, ולא נעליים. את מוזמנת לבוא ולראות במו. הכל עניין של סוג עור, גנטיקה, קצב ירידה (איטי עדיף), והקפדה על תזונה טובה והמון מים. ואני זמן מזמן לא ילדה... (זוכרת את מלחמת ששת הימים, טוב?)

למה? לפי הכרטיס שלה היא בת 50

זה הגיוני שזה ששת הימים... אני הייתי פעוטה במלחמת שלום גליל ואני בת 30...

תשובות

עד כמה שאני יכול ומבין. 1.אני הורדתי הרבה יותר מ25 ק"ג ויש לי מעט עור רפוי. אבל תאמיני לי שזה הרבה יותר טוב ממראה של עודף משקל. 2. זה תלוי רק בך. ואתן לך דוגמא. שנתיים אחרי הניתוח שלי ירדתי כ 75 ק"ג. הטבעת נתקעה לי והוכרחתי לפתוח אותה. ובמקום ללכת לסגור אותה שבוע אחרי התחלתי לחגוג ועליתי ב35 ק"ג. היום ב"ה ירדתי שוב את אותם ק"ג אחרי שביצעתי סגירה. אם את סגורה במידה מספקת, אין כמעט סיכוי שלא תרדי במידה משמעותית. וזה תלוי רק בך. תחליטי לסגור, תרדי. תחליטי לפתוח, תעלי. וזה כמובן אחד היתרונות הגדולים שיש לניתוחי מעקף ושרוול על הטבעת. 3. עד כמה שידוע לי, 3 שבועות וודאי מותר. 4. אני לא מכיר את הטבעת החדשה.

למעלה