כמה שאלות

tamir2006

New member
כמה שאלות

1.האם המסלול לעו"ס בספיר שווה ומשהו ובוגריו משתלבים יפה בשוק העבודה. 2.בנתי שהמשכורות בתחום הם מאוד מוא דנמוכות.השאלה שלי היא איפה בתחום הזה יש את המשכורות הגבוהות ביותר?? באיזה תפקידים? באיזה אירגונים?? האם זה ביטחח לאומי?? האו זה משרד הרווחה?? אשמח לדעת מאנשים שבאמת מבינים בזה. 3.האם אפשר אחרי סיום תואר ראשון בספיר להמשיך ישר למסלול תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית?? האם תואר שני באמת עושה את ההבדל מבחינת ההשתכרות?? האם שווה ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית?? אני פשוט מנסה לראות את האור בכל הדיון סביב המקצוע הזה ומה שאני רואה זה רק שחורות,כולם רק בוכים ומתבכיינים מחד ומאידך הדרישות לעבודה סוציאלית באקדמיה קופצות כפליים משנה לשנה כלפי מעלה.אני מנסה למצוא את האיזון בין בני הדברים המנוגדים הללו. אשמח להתייחסות מקצועית של עו"ס בהווה ובעתיד. תודה

swguy

New member
אין שום היגיון פה...

אנשים רוצים לטפל. זה בדם שלהם. זה החלום שלהם. אז המעסיקים מותחים ומותחים את הגבול של כמה מעט אפשר לשלם והביקוש באוניברסיטה גדל... לשאלתך - ההשתכרות היא עניין של דרגה וותק. כעיקרון יחסית משתכרים קצת יותר נגיד בתור קצין מבחן מאשר בתור עובד משפחות בלישכת רווחה. ההבדל לא כזה קריטי. כולם במקצוע מרויחים מעט מדי. וקשה מאוד למצוא עבודה, בוודאי כזו הגונה. אבל אם זה בדם שלך ובוער בך, לך על זה. רק דע לקראת מה אתה הולך... לא יודע לגבי ספיר, נראה לי של"יוקרה" של המוסד שבו למדת פחות משקל בע"ס... תואר שני לא משפר בהרבה את השכר. מה שמשפר זו עבודה פרטית - הדרכת עובדים וסטודנטים, פסיכותרפיה, טיפול משפחתי וכו'. מתקדמים במקצוע לאט ובונים מוניטין וניסיון. לוקח זמן עד שעובדים פרטי. לא ניתן להתקבל לתואר שני בע"ס קלינית או בכלל לפני שמשלימים שנתיים ניסיון בתור עו"ס לאחר תואר ראשון. הקבלה לתואר שני במסלול הקליני היא תחרותית, ונהית יותר תחרותית משנה לשנה. כך ש"שווה ללמוד" זה שיקול של הלהט שלך לטפל. אין ספק שאוכלים הרבה @#$ בדרך...

עץ ועצה

New member
בבטל"א יש אחלה משכורות!

אבל אם את שואלת אותי- העבודה קצת שגרתית ומשעממת. ויתרתי על האופציה למרות המשכורת...

noffit

New member
ואותי מעניין

כל הזמן מדברים על כך שעו"ס מרוויח מעט מאוד.... האם מישהו יכול לתת לי דוגמא למקצוע בו מרוויחים טוב? מקצוע שדורש תואר ראשון? לא בסיעוד מרוויחים טוב, בטח לא בהוראה, עורכי דין יש כמו זבל וגם הם לא מרויחים טוב בשנים הראשונות. מרפאים בעיסוק מרוויחים כמו עו"סים.... אז מי כן?? זה מגוחך, נראה לי, לבכות על השכר כשבעצם אין אופציה אחרת - שנים חשבתי לעשות הסבה לעו"ס וכל העוסים שדיברתי איתם אמרו לי "תעזבי את זה, אין כסף", אבל במה יש? הרי אני לא אלך להיי טק עכשיו ובטח לא אהיה אשת מכירות. אז במה כן יש כסף??? ומאוד מעניין אותי לדעת מה זה שכר נמוך בשבילכם. האם מישהו יכול להרים את הכפפה ולספר כמה מרוויחים?? כמה בשנים הראשונות וכמה אח"כ? הרי אם כל מה שאנחנו יודעים על שכרם הזעום של המורים יש מספיק מורים שמרוויחים 8000 ש"ח נטו, זה לא זעום. אשמח אם מישהו יוכל לספר לי....

ixmix

New member
יש לא מעט מורים שמרוויחים 8K נטו?

מעניין. אני במערכת החינוך 5 שנים ולא ראיתי לא מעט כאלה. משכורות? - הבעיה אינה המשכורת ההתחלתית העלובה, אלא חוסר באפשרויות קידום למשכורות נורמליות. וזה נכון גם לבעלי תואר שני והרבה נסיון. אני הגעתי עם רקע עשיר בניהול בהיי-טק. כשהתחלתי הגעתי ממשכורת של 8K נטו למשרה במחשבים אל משכורת של 4100-4200 ברוטו בקידום נוער (מעל משרה מלאה וכולל עבודה בלילה).

noffit

New member
לixmix

תודה לך שמישהו סוףסוף אומר כמה הוא מרוויח. 8 אלף (מודה שאני לא ממש יודעת אם זה ברוטו או נטו), מכירה לפחות ארבע כאלה, אבל עם נסיון של יותר מ 5 שנים... אני משום מה שמעתי גם על עוסים ואפילו לא כ"כ ותיקים עם משכורות של מעל 6. ובכל זאת - מדוע עזבת משרה בהיי טק???

ixmix

New member
מדוע עזבתי?

עזבתי כי רציתי לעשות שינוי בעולם. ואני מרוצה, לא מתחרט לשניה. עזבתי מקום של כסף ומטריאליזם לחיים של חוסר כלכלי ועושר רוחני. שווה. אגב - מורה בעל BA, תעודת הוראה ומאסטר, העובד משרה מלאה ובעל 8 שנות וותק מרוויח 5092 ברוטו (אני מביט כרגע בתלוש משכורת כזה).

noffit

New member
זאת לא הפואנטה

כמה מורים מרוויחים... (האמת שהתביישתי לבקש מאמא שלי את התלוש משכורת שלה....) הפואנטה שלי היא במה יש כן כסף. חוץ מבהיי טק ובמכירות כמובן.... הרי ברור שלכל העו"סים יש את הכישורים הדרושים להיות מזכירות או מזכירים בכירים ולהרוויח 6 נטו באיזה חברה מצליחה אבל בכל זאת, אנשים מחפשים עוד משהו חוץ מכסף... ושוב, לא לתפוס אותי במילה על כמה מזכירה מרוויחה - זה ממש לא חשוב. האם זה בכל זאת, לא מקצוע שבאיזה שהוא שלב מתגמל את עצמו? שנים, וותק, קידום אולי טיפולים פרטיים?? הרי גם פסיכולוגים בשירות הציבורי לא מרויחים מי יודע מה... אני שמעתי על משכורות יותר גבוהות ממה שמתארים פה (3500 נטו לחצי משרה לדוגמא - אותי זה מספק) אבל שמעתי על זה רק בבירת הנגב....

ixmix

New member
3.5 נטו לחצי משרה זו משכורה מאד יפה

לעו"ס. (זה אומר 4.5 ברוטו בערך, כלאמר 9K ברוטו למשרה מלאה). אני שמעתי על משכורות כאלה אצל מנהלי שירותים בעלי מאסטר והרבה הרבה שנות נסיון מוצלחות. בגדול - המשכורות הממוצעות של עו"ס מהנמוכות במשק.

noffit

New member
אנחנו שוב

נטפלים לקטנות. אותה חברה שמרוויחה 3.5 היא עו"ס קהילתית מתחילה למדי. (עוד אין לה שנת נסיון). אשמח אם עוד מישהו ינקוב בסכומים מדוייקים. או שאולי - אלו שמרוויחים טוב ושמחים בחלקם - פשוט לא נכנסים לפורום הזה...

עץ ועצה

New member
עוד נתונים

עוד נתונים ברווחה- 2600 ברוטו לחצי משרה כעו"ק (+ 20% תוספת על שעות ערב וסכום סימלי על אחזקת רכב פעם בשנה). לעומת זאת במסגרת אחרת בה אני מרכזת פרוייקט ומנחה קבוצה מרוויחים 3200 ברוטו לחצי משרה, אבל אין אחזקת רכב והנסיעות מינימליות מאוד. כל זה עוד לפני הניכויים והתאום מס- בקיצור- קורעים את ה #@& ונשארים עם גרושים. אבל מה? זו העבודה שאני אוהבת ושמספקת אותי וזו הבחירה שלי.

noffit

New member
עץ ועצה!

סחתיין עלייך על המידע - תודה. תגידו, יש איזה קטע של "עובדי קבלן" או עובדים של חברות בת של העיריות שמרוויחים יותר??? יש שוני בין העיריות? עירייה "עשירה" יותר (תל אביב /הרצליה) משלמת אחרת??? האמת שכל המידע שיש לי לגבי שכר מגיע דווקא מהפריפריה הדרומית (באר שבע / שדרות) וזה נורא מוזר לי שדווקא בערים כאלה מוכות אבטלה אני שומעת על שכר יותר גבוה....

ישנן עיריות עשירות יותר ופחות

אבל אני לא חושבת שיש הבדל בשכר העוס"ים שהם נותנים. ישנם הסכמי שכר של איגוד העוס"ים, שגופים ציבוריים כמו עיריות ושירותי מדינה מחוייבים להם ולכן בדר"כ הגופים האלה משלמים מה שהם מחוייבים לפי ההסכמים ולא יותר מזה. בשירות המדינה ישנן לפעמים חריגות, והשמועות אומרות שמשרד הבטחון למשל, משלם משכורות גבוהות יחסית. בנוסף, בשירות המדינה יש את עניין הבטחון והיציבות של המשרה, ויש ריפוד של תנאים (אחזקת רכב, קרן השתלמות, קביעות, פנסיה וכו'). אם כי יש לציין שבשנים האחרונות חל כרסום בתנאים אלה. ישנן חברות קבלן שמעסיקות עו"סים, ואלו בעיקר חברות סיעוד. בחלקן זה מתבטא בשכר גבוה אך ללא תנאים ובחלקן זה מתבטא בשכר עלוב ביותר ובלי שום תנאים סוציאלים. ישנן חברות סיעוד שמשלמות פר שעה, כמעט שכר מינימום. ישנן עמותות, שהולכות ופורחות בשנים האחרונות. לא בטוח האם הפריחה שלהן היא לטובת העו"סים או לא, אך זה לא המקום לדיון. בכל אופן עמותות עשויות לשלם משכורות גבוהות יותר, בדר"כ במסגרת תפקידים בכירים. בעמותה אפשר להגיע לתפקיד בכיר יותר מהר ויותר בקלות מאשר בשירות הציבורי. מאידך, עמותות רבות הן עצמאיות ואינן מחוייבות להסכמי העו"סים ולעיתים משלמות שכר ותנאים נמוכים יותר. ולבסוף, ישנן משרות המוצעות כחלק מפרוייקטים מיוחדים, שמעורבים בהם גופים ממנים כמו הג'ויינט למשל. לרוב אלה פרוייקטים המוגבלים בזמן, נגיד שנה או שנתיים ולפעמים השכר הוא גבוה יותר מהממוצע בשוק. כי נגיד לגוף כמו הג'ויינט יש הרבה כסף והפרייקטים שלו הם תמיד גרנדיוזים כאלה. לא תמיד זה משתלם. אני פעם באמת קיבלתי הצעת עבודה בחצי משרה כעובדת קהילתית, בפרוייקט של הג'ויינט, 3500 ש"ח לחודש. אבל זה כלל נסיעות והכל ותנאי העבודה ברשות שבו היה אמור להתקיים הפרוייקט היו על הפנים. בקיצור, לא מזהיר. לא באים למקצוע הזה כדי לעשות כסף, זה יגידו לך בכל ראיון עבודה. אבל לפעמים עם קצת מזל אפשר להרוויח טוב.

SuperGirl 25

New member
ההבדל בשכר יכול להיות בגלל

איזורי עדיפות אחרים (א', ב' וכו'). בעיירת פיתוח יש תנאי עדיפות ועזרה, למשל, בשכ"ד. לפעמים עובדי קבלן מרוויחים נטו יותר, אך התנאים שלהם פחות טובים (לעיתים לא משלמים להם קרן השתלמות, פנסיה, גמול השתלמות וכו').

עץ ועצה

New member
אין בעיה

עירית תל אביב אכן משלמת יותר מההסכם הקיבוצי ומרוויחים שם יותר. אין לי מידע לגבי ערים גדולות אחרות. עובדי "חברות בת" רק מפסידים כי התנאים פחות טובים. אני למשל מועסקת בעיריה על ידי עמותה שלה העיריה מעבירה כסף, זה אומר שאין לי ועד עובדים,אין קביעות ועוד כל מיני...

reuthal

New member
יקירתי- המשכורת שלך הרבה יותר גבוהה

משלי!!!! ולמדנו יחד... אני ל46% מגרדת את ה2000 מלמטה אחרי החזרי נסיעות ובלי הורדות מס (בתיאום מס עם העבודה השניה...) שיחקת אותה

noffit

New member
מברכת על התגובות

באמת, זה נחמד שאתם משתפים אותי בפרטים אינטימיים כמו משכורות. וכעת - האם מישהו יכול לומר כמה מרוויחים בקופות חולים/ בתי חולים וכו'. ז"א עובדי משרד הבריאות?

על הפנים

לא יודעת לציין מספרים, אך המשכורות במשרד הבריאות ידועות כנמוכות במיוחד זה בולט במיוחד בעבודה בבתי חוליפ שהיא קשה במיוחד בגלל הכוננויות שהעובד נדרש להם. לגבי קופות החולים, אני לא בטוחה שבכולן הגוף המשלם הוא משרד הבריאות ולכן אני לא יודעת.

עץ ועצה

New member
ההסכם הקיבוצי

אל תשכחי שבתחום שלי מתחילים מראש בדרגה גבוהה יותר, שחתמתי על מסלול נמרץ כמעט שנתיים לפנייך וזה טיפה מתבטא. עם זה-זה נשמע לי מתחת להסכם הקיבוצי-תבדקי

reuthal

New member
גאולה עכשיו עובדת איתי והיא רוצה

לחתום על מסלול נמרץ. לצערי אני שם כמחליפה כך שאני לא יכולה לחתום ואין לי מושג מה יהיה אח"כ...

למעלה