תגובה לכל המשרשרים
לאחר בירורים רחבים שערכתי התברר לי שהמידע שאנו מוצאים בשרשור הזה נכון בחלקו.לאמור,יש מצבים ויש מצבים.כל העובדים הסוציאלים מרוויחים מעט בהתחלה,וחשוב לזכור את המילה "בהתחלה",לא בגלל שהעבודה שלהם לא מאומצת ,ולא בגלל שהם לא מוכשרים ברמה של אנשי הנדסה או היי טק,אלא בגלל שהמדינה שלנו החליטה בהסכמים שונים ומשונים,בחוקים שנויים במחלוקת וכל שאר הנהלים,שלעו"ס לא מגיע,נקודה.כאמור,ערכתי מבדק רחב בנושא ונודע לי כי אכן אפשר להגיע למשכורות "יפות" בעו"ס בתפקידים מסויימים,ולאו דווקא בתפקידי ניהול בכירים.תכף אגע בדוגמאות ,אך קודם לכן אני חייב לציין כי בעו"ס המפתח לקידום הוא תואר שני בלבד!ללא תואר שני לא ניתן להתקדם בהררכיה אלא כמובן יש דרכים אחרות,כגון קשרים וכד'.רק בעלי תואר שני יכולים להגיש מועמדות לקידום.יתר על כן,מי שמחשיב את עצמו לאדםם עצמאי,שאפתן,בעל רצון עז להתקדם,בעל תבונה אירגונית וכן גם תבונה פוליטית,ימצא את עצמו במוקדם או במאוחר בתפקידי ניהול עם משכורות יפות בהחלט.להלן כמה דוגמאות מהשטח,ולא על מנת להפריך את המידע שבשרשור אלא להציג עוד נקודת ראייה.ידוע כי עו"ס במוסדות כמו ביטוח לאומי בעלי שכר יותר גבוה מהשכר הממוצע שצויין בשרשור.ידוע כי בבתי חולים פסיכיאטריים שיקומיים בלע תואר שני מגיעים לרמות שכר גבוהות יחסית גם ללא "נסיון של שנים" כפי שצויין בפורום.ישנם עוד לא מעט דוגמאות ואין צורך להכנס לפרטי הפרטים.חובה לציין גם כי טפול באופן פרטי בפסיכותרפיה עולה קרוב ל700 ש"ח לשעה.בקשר ל"אין עבודה".כאן אני חייב להתייחס לנתון שנודע לי.בבית חולים פסיכיאטרי שיקומי במרכז הארץ(לא אברבאנל)ישנה תזונאית קלינית אחת בלבד לכל הבית חולים ושלוש עובדים סוציאלים בכל מחלקה.רק שתראו את ההבדל.צריך להביט טל העתיד ולראות לאן נושבת הרוח.עו"ס תמיד ימאו עבודה.בכל מקרה.גם אני לפני לימודים וגם אני מבולבל,אבל דבר אחד חשוב לזכור,לא בבכי ולא בתלונות ישנו את מעמדם שת עו"ס במדנה הזאת.רק בהתארגנות ובמאבק חוקי ניתן לשנות את המעוות. תודה