כמה שאלות...

Time & Death

New member
כמה שאלות...

אני יודעת שאני חדשה והכל אבל יש לי כמה שאלות אליכם: 1. מה לעזאזל אתם מוצאים בשר הטבעות??? אני ממש השתעממתי ממנו... 2. מישהו כאן קורא את הספרים של אורוסן סקוט קארד? 3. מישהו קרא אחד מהספרים של סטיבן קינג? (אני מתכוונת מהעבים יותר.. "העמדה" או "זה"..) אני אכן אשמח אם תענו לי.. ביחוד על השאלה הראשונה.. לי

helius

New member
אם אתה שואל אותי

פשוט כפירה. אין לי מה להגיד מעבר לזה.
בכל אופן, אני קראתי את ההוביט ושר הטבעות בגיל 13 או משהו כזה וזה היה פשוט מדהים חזרתי וקראתי את הכל שוב לפני שנתיים ולא נס ליחו. עושר העולם, הדמויות, העלילה פשוט כיף של ספר. סטיבן/סטפן קינג: קראתי המון ספרים שלו, כולל ה"עבים" כהגדרתך. לדעתי פשוט נהדר. אני מאוד נהנה מהספרים שלו, יודע ליצור סיפור וליצוק תוכן לעלילה כמו שצריך. ספר מצויין שלו שאני מאוד אוהב הוא "דברים שצריך" ואני ממליץ לכל אוהבי הז´אנר והסופר לקרוא. אורסון סקוט קארד: קראתי שני ספרים שלו, המשחק של אנדר שהוא ספר מד"ב מצויין ואני חושב שהרבה שמעו עליו וקראו אותו. מה שהרבה לא יודעים זה שיש ספר נוסף שנקרא "הצל של אנדר" שהוא ספר מקביל למשחק של אנדר ונכתב לאחר מכן ואמור להשלים אותו. לדעתי הוא יותר טוב מהראשון.

הבנת הנקרא ודברים שבינו לבינה

"אני יודעת שאני חדשה" - מה מזה לא היה ברור? המשחק של אנדר אכן נחמד, ויצאו לו שני המשכים (שלושה, אחרי זמני) - קול למתים וקסנוסייד. מה שבא אחרי קסנוסייד הוא (לפי טענה ששמעתי) חלק שני של קסנוסייד, ולא ממש ספר עצמאי. סדרת הצללים (הצל של אנדר, צל ההגמון, צל האדם וכו´) היא מעין סדרה מקבילה, לאו דווקא המשכים של הטרילוגיה. ושר הטבעות קריא ואף הרבה מעבר לזה.

יצאו לו הרבה המשכים, כפי שכבר ציינו

כאן... קול למתים קסנוסייד ילדי המחשבה וסדרה מקבילה - הצל של אנדר הצל של ההגמון (יצא בקרוב בעברית) לדעתי, הצל של אנדר וקול למתים הכי שווים קריאה. שאר ההמשכים מאולצים קלות, הרבה פחות טובים משלושת הספרים האלה, אם כי קול למתים מאוד שונה מהמשחק של אנדר.

Time & Death

New member
קראתי את דברים שצריך.. לא מהטובים

לא מהטובים שלו.. אם כבר אז תקראו את המשחקים של ג´ראלד.. ואני לא מגדיה אותם כעבים, אלו החברות שלי שכמעט התעלפו כשבאתי עם העמדה לביצפר.. והצל של אנדר הוא בהחלט יותר טוב מהמשחק, רק חבל שהוא שם את בין על כדור הארץ במקום להמשיך לכתוב עליו כמו שהוא עשה עם אנדר.. ואני כנראה אחזור לשר הטבעות כשאני אגמור עם הספרים שאני קוראת עכשיו, החברות שלי כמוכן... סוגדות לספר...

Boojie

New member
כרגיל, עניין של טעם.

אני מהמעריצים השרופים של קינג, אלה שירוצו ויקנו כל ספר חדש שלו שיוצא בעברית, ומחזיקים גם כמה וכמה ספרים באנגלית. דברים שצריך הוא אחד הספרים האהובים עלי. אחד הדברים הנפלאים בקינג הוא הדרך שבה הרוע אצלו לא פועל את רוב פעולותיו בכוחות עצמו, אלא נותן לחרא הטבעי והנורמלי של בני אדם לעשות את העבודה בשבילו. בדברים שצריך, הנטייה הזו מגיעה לשיא, כשדמות הרוע בעצם לא עושה שום דבר חוץ מלנצל נטיות קיימות. פשוט נפלא. המשחקים של ג´ראלד הוא ספר נהדר מכיוון אחר - הצד הפסיכולוגי אצלו מאד חזק, יותר מהרגיל אצל קינג (והצד הפסיכולוגי אצלו בדרך כלל חזק). רק לא כל כך אהבתי בספר הזה את הסוף (החלק עם הדמות שהיתה בחדר השינה שלה), שנראה לי ממש לא שייך ולא מתאים, וסוגר דברים שאולי היה עדיף שיישארו פתוחים.

MuadDib

New member
תשובות.

אני אתעלם מהעובדה שהשאלות שלך לא עונות על כללי הפורום (הן קצרות מדי ולא מכילות מספיק מידע לפיתוח של דיון ענייני) בגלל שאת חדשה, אבל להבא -תקראי את הודעת המנהל/ת של הפורום ותסתכלי קצת על ההודעות, זה תמיד עוזר
. אוקיי, אוקיי נתחיל בשאלה הראשונה - "מה אנחנו מוצאים בשר-הטבעות?". היות שאני יכול לדבר רק בשם עצמי, אני אגיד לך מה אני מוצא בשר הטבעות, וזה הרבה מאוד. קודם כל, שר הטבעות הוא ספר קלאסי, כמו "החטא ועונשו" אם תרצי, וזה אומר שיש לו הרבה התייחסויות בספרות הפנטסיה. אפשר לקרוא לו "התנ"ך" של ספרי הפנטסיה, משום שבשר הטבעות טולקין הניח את התשתית הרעיונית - הוא יצר ארץ מפורטת מאוד עם היסטוריה וגיאוגרפיה, וגזעים שונים המחולקים לעמים שונים. כמו כן, הוא יצר סוגים שונים של ישויות על-טבעיות, או בקיצור - הוא לקח כל מיני רעיונות שהסתובבו במיתולוגיות גרמאניות/נורדיות למיניהן ובסיפורי עמים, הוסיף ניצוץ של גאונות ובחש היטב, וכך יצר עולם שלם ומפורט. שזה בעצם הרעיון לכל ספרי הפנטסיה - קודם יוצרים תשתית היסטורית, גיאוגרפית (והרבה פעמים מאגית) לעלילה ואז יוצרים עלילה, כאשר הערך הסגולי של הספר נמדד לפי שני המרכיבים גם יחד. בנוסף לכך העלילה של שר הטבעות היא מאוד מעניינת ומרתקת, אך בסייג אחד. יש בה הרבה נקודות השהייה. השתעממת משר הטבעות? זה לא חוכמה. די קל למצוא שם קטעים איטיים, המתארים באריכות (מעצבנת לפעמים) את ההכנות למסיבה של בילבו, או את השלווה שבארץ לוריין, או את מעשי החבורה לאחר קרב איזנגראד וכו´. יש לזכור שטולקין כתב את הספר בתק´ שלא היו מחשב או טלוויזיה, ואנשים לא היו רגילים לקבל סיפוק מיידי כמו היום. אז מה לעשות? כוח רצון! כי בסופו של דבר תגיעי לקטעים המרתקים, והם באמת מרתקים! כמו כן, העלילה מקבלת מימד חדש בספר השני (שני מגדלים) - ונכונות לך הרבה הפתעות. או בקיצור, לא להתייאש! לקרוא בכוח (או לחילופין - לעזוב לספר אחר ולהמשיך כשיש יותר "מצב-רוח"). 2. כן יש כאן לפחות אדם אחד שקרא את אורסון סקוט קארד. אני גם יודע שיש כאן די הרבה אנשים שקראו/קוראים ספרים שלו. אני למשל, קראתי את "המשחק של אנדר" ו-"קול למתים". את השלישי (קסנופוביה, כמדומני) לא קראתי, כי שמעתי שהוא לא משהו, ביחוד בהשוואה למשחק של אנדר. 3. סטיבן קינג. כן, קראתי *מלא* ספרים שלו, וגם את העבים שעליהם את מדברת. עד כמה שאני יודע רוב ספריו של סטיבן קינג אינם מקוטלגים תחת מד"ב/פנטסיה אלה תחת "אימה ריאליסטית המשולבת באלמנטים על-טבעיים" (איזו הגדרה מפוצצת
), למרות שיש יוצאים מן הכלל כמו "האיש הרץ" (מד"ב), או טרילוגיית "המגדל האפל" ו-"עיני הדרקון" (פנטסיה). יש קצת בעייה אם שתי השאלות האחרונות שלך, משום שתשובה שאפשר לענות להן היא כן/לא, ולא תשובה מעמיקה. האם את רוצה שאני אגיד מה דעתי על הסגנון של סטיבן קינג? ואולי את רוצה לדעת אם הוא משתייך לז´אנר מד"ב/פנטסיה? או אולי את סתם רוצה לדעת איפה אפשר לקנות ספר שלו? אותו דבר בקשר לאורסון סקוט קארד. תפתחי את שתי השאלות האחרונות שלך, ואני אענה לך בשמחה.

reystlen

New member
טוב אז עם שר הטבעות יש לי כבר היסטו

ניסיתי לקרוא את הספר (שלושה ליתר דיוק ) שלושה פעמים (עכשיו היתה הפעם האחרונה ) והוא נורא !!! מילא התיאורים מילא האיטיות אבל הדמויות !!! באמת אנשים לאורך כול הספר הדבר שהכי חשוב בספר (לפחות לדעתי ) היה חסר לא היה איכפת לי מהדמויות ולא ממה שיקרה להם לא יודעת פשוט לא התחברתי אלהם וכבר נימאס לי לנסות אז אני אראה את הסרט בתור תיקווה אחרונה להבין מה הרעש הגדול סביב הספר המשמים הזה (דרך אגב להשוות אותו לחטא ועונשו זו לא מחמאה )וזה הכול דרך אגב כול הפורום הזה כול הזמן נורא נוקשה כול בן אדם מעירים לו על מה שהוא כותב או שואל ובוג´י בכלל קוטלת אנשים חופשי כך שאתם מרחיקים אנשים (לפחות אותי ) ואני די חושבת שאתם מפסידים משהוא. מצד שני מה אני מבינה אני הרי קוראת (שומו שמים ) את כישור הזמן ורומח הדרקון ולא מבינה את ה"גאונות" של טולקין אז אולי אני באמת לא צריכה להיות פה.

MuadDib

New member
לדעתי שווה לך להתאמץ לקרוא

את שר הטבעות. גם אני ניסיתי שלוש פעמים עד שזה הלך - פעם אחת בכיתה ו´, פעם אחת בכיתה ח´ ופעם בתחילת הקיץ הזה (אחרי הבגרויות...) שזו הפעם המוצלחת
. ואם כבר לקרוא את שר הטבעות, אז באנגלית - כי האנגלית של טולקין כ"כ יפה! (לא שאני מזלזל בתרגום הישן והטוב של לבנית...) תראי, לכל ספר יש את הקצב שלו. שר הטבעות הוא סיפור איטי, לפחות יחסית לכל הספרים האחרים שקראתי. אין מה לעשות. לדעתי היכולת "לסבול" ספרים איטיים יחסית היא יכולת חשובה, משום שלאו דווקא ספר איטי הוא ספר גרוע. מי שהצליח לסיים את חבורת הטבעת לא יוכל שלא להמשיך לשני הספרים האחרים. יש עוד סיבה לדעתי לאיטיות - הדמויות עוברות שינויים מאוד גדולים. למשל, אם מסתכלים על פרודו בפונדק "הסוסון המרקד" ועל פרודו שנמצא בגבול מורדור (עד שם הגעתי... לא לספיילר לי!) רואים הבדלים עצומים! הדמות עוברת בשלות עצומה ומתעלה מדרגת הוביט פשוט ונאיבי לדמות בסדר גודל של אראגורן וגאנדאלף. אם הספר היה יותר מהיר, השינויים הללו לא היו אמינים. ובקשר להערות - אולי קצת הגזמתי. אבל תודי שקצת קשה לפתח דיון משאלה כמו "מישהו קרא סטיבן קינג?" - אפשר לענות כן. ואפשר לשפוך על זה אלפי מילים - סגנון כתיבה, ספרים, דמויות, השוואות לסופרים אחרים - זה נושא עצום! אם לא מגדירים מה בדיוק מחפשים אז נשארים עם תשובות לאקוניות ולא-כיפיות בעליל! מקווה שתשארי בפורום, MuadDibשי.

Y. Welis

New member
מה לא גמרת עדיין את כרך ג´ ???

איך זה יתכן? כלומר בגילך המתקדם..

snift

New member
קטילות חופשיות ...

דבר ראשון - הקטילות פה בפורום אינן חופשיות, מי שרוצה לקטול צריך להעלות מס (או בתול) למפלצת הדו-ראשית. דבר שני - אני לא חושב שאנחנו "מפסידים" אם ה - "קטילות" הללו ממרחיקות אותך. רובם נעשות בצחוק. ואכן שלא כמו בפורום אורט, שם הקטילות רציניות וציניות ואנשים מרגישים שם יותר מידי כמו בבית, הרי שכאן המצב הרבה יותר טוב. אין זה אומר, כמובן, שהכל מותר. יש כללים לפורום (וכל כלל נכתב בדם - רצוי של קורבן תמים). אם הכללים של הפורום מרחיקים אותך, הרי שיכול להיות שהפורים פשוט לא בשבילך, בדיוק כמו שפורום אורט אינו בשבילי (ולא בשביל הרבה אנשים).

Ergil

New member
הו כן.

הייזל(ואני) עדיין נושאים את הצלקות מהמפגש הראשון שלנו.

הייזל

New member
צלקות?

ואני חשבתי שהמקום נשאר שומם וזוהר בלילה. ומסתבר שיש עדיין אנשים שלא למדו לקח. בוג´י היא אלה וורלונית, אני? אני אסתפק בצריחות על קוליות ואחביא לך גבינת לימבורג במזגן.לא אוהבת את טולקין?! באמת! ועכשיו ברצינות: עד עכשיו אני לא ראיתי קטילות רציניות חוץ ממשבר התמשך בין אלעד לבין הקומנדור. הפורום הזה לא אמור להיות עוד פורום אורט אבל גם לא פורום וואלה. חשבתי שהצלחתי והנה אני שומעת שאנישים מפחדים מקטילות. מי קטל אותך, מותק, מי? רק תגידי ואני שולפת את המחק העל-אורי שלי.

Boojie

New member
לגבי טולקין,

צר לי לאכזב אותך. יש אנשים (רמז: אני) שאילצו את עצמם לקרוא את כל סדרת שר הטבעות פעמיים מתחילתה ועד סופה, ועדיין לא אוהבים אותה. עד כמה שזה יפתיע אותך, בהחלט יש בעולם הזה אנשים, שפויים למראה ואפילו כמעט אינטליגנטים, שלמרות זאת, כשהם קוראים את שר הטבעות, הם לא נהנים ממנו ולא חושבים שזו יצירה נפלאה. מזעזע, אני יודעת. אבל הגיע הזמן שתיחשף למציאות האמיתית.

avima

New member
זה קל

קל להגיד לא מוצא חן בעיני השאלה האמיתית היא למה?

Boojie

New member
למה בדיוק?

אם אני לא אוהבת חצילים, אתה תשאל אותי למה? לא טעים לי, מה אני אעשה לך. (אגב, אני כן אוהבת חצילים. זה היה רק בשביל הדוגמה). שר הטבעות לא מעניין אותי. אני לא אוהבת במיוחד ספרות פנטזיה, ובמיוחד לא סיפורים מהסגנון של שר הטבעות - חרבות וכשפים, מסעות הרואיים וכל השאר. לא מעניין אותי. מצטערת. איזה נימוקים בדיוק אתה רוצה שאני אביא לך? שאני אביא לך ניתוח מעמיק? הרי כל הניתוחים במקרה הזה זה בולשיט. אתה יכול לנתח ספר עד מחרתיים ועדיין לא תאהב אותו.

avima

New member
ניתוח מעמיק

הנאה מספר או כול דבר אחר (כמו חצילים) היא משהו סוביקטיבי (שיכול להיות מענין לנתח אבל לא כאן) אבל היא בפרוש לא מדד לאיכות ספר. לאיכות (ספר מד"ב במקרה זה) יש קריטריונים מקובלים ובהחלט יכול להיות שהספר מצוין אבל לא נהנתי. לדוגמא - הרבה סרטים שהמבקרים אוהבים או שהם עטורי פרסים אינם לטעמי אבל זה לא מונע ממני להעריך אותם. באופן כללי אם הפנטסיה לא מושכת אותך זה ההפסד שלך כי גם שם (כמו בכול סוג ספרותי אחר) יש יצירות נפלאות שחבל לפספס.

Boojie

New member
איפה אמרתי משהו על איכות?

אמנם יש לי השגות על איכות שר הטבעות, אבל אני במתכוון לא נכנסת אליהן, כי אני לא שולטת בספר הזה מספיק לדיון מלומד. רק אומר, בשיא הקיצור, שלא נוח לי להזדהות עם ספר שבו הדמויות הנשיות פלקאטיות וחסרות משמעות. אבל כתבתי במפורש שלא אהבתי את הספר הזה. ואתה באת ודרשת ממני נימוקים. ואני הסברתי לך של"לא אהבתי" אין כל כך טעם לתת נימוקים. אז מה בדיוק אתה רוצה ממני עכשיו? ואגב, אני בטוחה שבין אלפי, מאות אלפי, מיליוני הספרים שיצאו בעולם ושממשיכים לצאת, אני מחמיצה כמה וכמה שהם יצירות מופת ושחבל לפספס אותם. מה לעשות. אני מעדיפה לקרוא בעיקר ספרים שאני יודעת שיש סיכוי גבוה שאני אוהב, ולא לבזבז את מיטב זמני על קריאה של כמות ענק של ספרי פנטזיה בתקווה שאולי יצוץ במקרה, פה ושם, אחד שימצא חן בעיני.

למעלה