תשובות.
אני אתעלם מהעובדה שהשאלות שלך לא עונות על כללי הפורום (הן קצרות מדי ולא מכילות מספיק מידע לפיתוח של דיון ענייני) בגלל שאת חדשה, אבל להבא -תקראי את הודעת המנהל/ת של הפורום ותסתכלי קצת על ההודעות, זה תמיד עוזר
. אוקיי, אוקיי נתחיל בשאלה הראשונה - "מה אנחנו מוצאים בשר-הטבעות?". היות שאני יכול לדבר רק בשם עצמי, אני אגיד לך מה אני מוצא בשר הטבעות, וזה הרבה מאוד. קודם כל, שר הטבעות הוא ספר קלאסי, כמו "החטא ועונשו" אם תרצי, וזה אומר שיש לו הרבה התייחסויות בספרות הפנטסיה. אפשר לקרוא לו "התנ"ך" של ספרי הפנטסיה, משום שבשר הטבעות טולקין הניח את התשתית הרעיונית - הוא יצר ארץ מפורטת מאוד עם היסטוריה וגיאוגרפיה, וגזעים שונים המחולקים לעמים שונים. כמו כן, הוא יצר סוגים שונים של ישויות על-טבעיות, או בקיצור - הוא לקח כל מיני רעיונות שהסתובבו במיתולוגיות גרמאניות/נורדיות למיניהן ובסיפורי עמים, הוסיף ניצוץ של גאונות ובחש היטב, וכך יצר עולם שלם ומפורט. שזה בעצם הרעיון לכל ספרי הפנטסיה - קודם יוצרים תשתית היסטורית, גיאוגרפית (והרבה פעמים מאגית) לעלילה ואז יוצרים עלילה, כאשר הערך הסגולי של הספר נמדד לפי שני המרכיבים גם יחד. בנוסף לכך העלילה של שר הטבעות היא מאוד מעניינת ומרתקת, אך בסייג אחד. יש בה הרבה נקודות השהייה. השתעממת משר הטבעות? זה לא חוכמה. די קל למצוא שם קטעים איטיים, המתארים באריכות (מעצבנת לפעמים) את ההכנות למסיבה של בילבו, או את השלווה שבארץ לוריין, או את מעשי החבורה לאחר קרב איזנגראד וכו´. יש לזכור שטולקין כתב את הספר בתק´ שלא היו מחשב או טלוויזיה, ואנשים לא היו רגילים לקבל סיפוק מיידי כמו היום. אז מה לעשות? כוח רצון! כי בסופו של דבר תגיעי לקטעים המרתקים, והם
באמת מרתקים! כמו כן, העלילה מקבלת מימד חדש בספר השני (שני מגדלים) - ונכונות לך הרבה הפתעות. או בקיצור, לא להתייאש! לקרוא בכוח (או לחילופין - לעזוב לספר אחר ולהמשיך כשיש יותר "מצב-רוח"). 2. כן יש כאן לפחות אדם אחד שקרא את אורסון סקוט קארד. אני גם יודע שיש כאן די הרבה אנשים שקראו/קוראים ספרים שלו. אני למשל, קראתי את "המשחק של אנדר" ו-"קול למתים". את השלישי (קסנופוביה, כמדומני) לא קראתי, כי שמעתי שהוא לא משהו, ביחוד בהשוואה למשחק של אנדר. 3. סטיבן קינג. כן, קראתי *מלא* ספרים שלו, וגם את העבים שעליהם את מדברת. עד כמה שאני יודע רוב ספריו של סטיבן קינג אינם מקוטלגים תחת מד"ב/פנטסיה אלה תחת "אימה ריאליסטית המשולבת באלמנטים על-טבעיים" (איזו הגדרה מפוצצת
), למרות שיש יוצאים מן הכלל כמו "האיש הרץ" (מד"ב), או טרילוגיית "המגדל האפל" ו-"עיני הדרקון" (פנטסיה). יש קצת בעייה אם שתי השאלות האחרונות שלך, משום שתשובה שאפשר לענות להן היא כן/לא, ולא תשובה מעמיקה. האם את רוצה שאני אגיד מה דעתי על הסגנון של סטיבן קינג? ואולי את רוצה לדעת אם הוא משתייך לז´אנר מד"ב/פנטסיה? או אולי את סתם רוצה לדעת איפה אפשר לקנות ספר שלו? אותו דבר בקשר לאורסון סקוט קארד. תפתחי את שתי השאלות האחרונות שלך, ואני אענה לך בשמחה.