כמה שאלות

מצב
הנושא נעול.
כמה שאלות

כמה שאלות
1. אני גרה במרחק של 4 תחנות אוטובוס (עשרים דקות הליכה) ממקום עבודתי. המעסיק שלי טוען שמכיון שאני גרה במרחק קטן מ 3 קילומטר הוא לא מחוייב על פי חוק לשלם לי נסיעות. רציתי לדעת האם זה נכון? 2. בין יתר תפקידי אני אחראית על המחסן. האם כאשר חסר ציוד במחסן למעסיק שלי מותר להוריד לי את ערכו מהמשכורת? 3. מהי כיום משכורת מינימום (בברוטו)? אני עובדת חמישים שעות בשבוע ומקבלת משכורת גלובלית.

תשובות

כמה שאלות
1. אני גרה במרחק של 4 תחנות אוטובוס (עשרים דקות הליכה) ממקום עבודתי. המעסיק שלי טוען שמכיון שאני גרה במרחק קטן מ 3 קילומטר הוא לא מחוייב על פי חוק לשלם לי נסיעות. רציתי לדעת האם זה נכון? 2. בין יתר תפקידי אני אחראית על המחסן. האם כאשר חסר ציוד במחסן למעסיק שלי מותר להוריד לי את ערכו מהמשכורת? 3. מהי כיום משכורת מינימום (בברוטו)? אני עובדת חמישים שעות בשבוע ומקבלת משכורת גלובלית.
תשובות
ראשית הסבירי למעסיקך כי עניין החזר הוצאות נסיעה בתחבורה ציבורית מוסדר בצו הרחבה ולא בחוק. שנית הציגי בפניו את צו ההרחבה כפי שאני מצרפת לך בקישור והדגישי לו במיוחד את סעיף 3 לצו. צייני בפניו כי יתכן והוא מתבלבל עם סעיף 5 בצו המדבר על נסיעה באוטובוס שני למקום העבודה. כמו כן, לתשומת ליבך כי תעריך המקסימום עודכן ל-21.14 ש"ח החזר מקסימלי ליום (להבדיל מהמצויין בסעיף 2 לצו). המעסיק אינו חייב בתשלום המקסימלי אך הוא חייב בהחזר של הנסיעות שהנך מבצעת בפועל או בתשלום מחירו של כרטיס חודשי - לבחירתו ולשיקולו. בהצלחה.

שיר ורד

New member
השלמות

כמה שאלות
השלמות
2. המעסיק רשאי להוריד את ערך הציוד מהמשכורת רק אם אזרת זאת בכתב, או שזה מופיע בהסכם קיבוצי החל עלייך. אם לא אשרת זאת בכתב, המעסיק רשאי לתבוע אותך בבית-דין לפצות אותו בשווי הציוד החסר. במקרה כזה, המעסיק צריך להוכיח שהציוד החסר היה באחריותך המלאה. את יכולה לנסות ולהוכיח שבשעות שאינך עובדת הגישה למחסן היתה גם לאחרים, או שאופי עבודצך איננו מאפשר לך למנוע סחיבה של הציוד או חלקו, ולכן אין זו אחריותך המלאה לשמירה על הציוד ואינך יכולה להיות אחראית על חסרונו. 3. שכר מינימום למשרה מלאה הוא 3335.18 שח כשהיקף משרה מלאה הוא 43 שעות. שכר המינימום לשעת עבודה הוא 17.93 שח. בגין השעות הנוספות שאת עובדת, את צריכה לקבל תשלום שיכול להיות לפי תעריף שכר מינימום, 125% ממנו או 150% ממנו וזאת בהתאם לימים והשעות בהם את עובדת שעות נוספות ובהתאם לשבוע העבוד המקובל (5 או 6 ימים). כמו-כן, הפסקות בנות חצי שעה ויותר בהן את רשאית לצאת ממקום העבודה לא נחשבות כשעות עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה