כמה שאלות

איבן Najy

New member
כמה שאלות

1. למה הפורום נקרא "נצרות משיחית" הרי נצרות או משיחיות לא יכולה להתקיים בלא להאמין בכתוב בספרי הבשורה ואני אצטט בלטינית gloria patri et filio et spiritui sancto 2. האם החיה בעלת 7 ראשים ו 10 קרניים בהתגלות 13 והתגלות 17 היא אותה חיה והכונה לרומא ? 3. אני יהודי נולדתי יהודי ואני לא מבין מה זה או מי זה אלהים 4. האם הנימוס מחייב אותי להשתמש בשם ישוע בפורום ?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשלום איבן נאגי../images/Emo13.gif

1. לשאלתך למה הפורום נקרא נצרות משיחית, יש הסבר בשרשור אחר שפתחה מלח הארץ בדף זה. ואשמח אם תתרגם את הציטוט שלך, בכדי שאוכל להתייחס אליו ולחלופין להבין אותך. 2. לגבי החיה והסברים מההתגלות, זה נשאיר לעת אחרת, מאחר ופרשנות ההתגלות מצריכה מספר לא מבוטל של שיחות ולשעות לימוד, ואין תשובה של כן ולא על רגל אחת. אולי בעתיד נקדיש אירוח של בקיא בענין לנושאים מסקרנים אלו
. 3. כל תלמידי ישוע לפני כאלפיים שנה נולדו יהודים ולא הבינו גם אז מי זה אלוהים, ההבדל שהם הגיעו להארה זו לאחר שהאמינו באלוהינו ישוע המשיח. אתה מוזמן לפתוח את הלב ולהקשיב דרך הנפש לנאמר פה ואולי גם אתה תבין
בזמן הנכון עבורך. 4. הנימוס מחייב אותך לכבד את נושא הפורום וגולשיו , את אימונתם ורגשותיהם
.

עגייב

New member
אגב..לא מזמן ידעתי

שישו זה לא השם הנכון, תודות לאשה וטקילה שהסבירה לי את משמעות השם ואיך אני אמור לכתוב, לכן מאז אני דואג לכתוב ישוע

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני יכולה גם לכתוב יסוע

כי זה יותר קרוב לליבי
תודה עג'יב על ההתחשבות

איבן Najy

New member
שאלה 4 לא היתה ברורה

הייתי מעדיף את השימוש במילה משיחי ולא נוצרי משום שבמתי כתוב :זה היה עם ישוע מנצרת" ולא ישוע הנוצרי. המילה בלטינית היא christus ובערבית מסיח. כאשר דיברתי על נימוס התכוונתי לכינוי ישו ולא ישוע כי יש משיחיים שלא אוהבים את המילה ישו הציטוט בלטינית הוא הקטע המסיים כל מזמור Glória Patri, et Fílio, et Spirítui Sancto. Sicut erat in princípio, et nunc, et semper, et in saecula saeculórum. Amen. Glory be to the Father, and to the Son, and to the Holy Ghost. As it was in the beginning, is now, always, in the age of ages. Amen. לפני שאני עובר לקרוא את ההסבר של מלח הארץ אני מנחש שמנהל הפורום הוא לא קתולי ולא אורתודוכסי הן לפי השם והן לגבי סגנון הכתיבה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנוצרי ומשיחי נקשרו יחד

אחת מתוך עובדה קיימת והשנייה בגלל עובדה רוחנית, הוא מנצרת, משם בא הכינוי נוצרי (למרות שאפשר היה לחשוב על נצרתי) ולי יותר מדברת המילה משיח כי ישוע הוא אלמסיח. נדמה לי שאין ביננו ויכוח הכל ענין של כינוי, בנוגע לישוע, הוא האלוהים היקר שלי, וכל הכינויים ממנו ומטה.
מה קשור שמי לעדה שלי?
? או בכלל סגנון הכתיבה..אז מה נותר?למי אני שייכת?

איבן Najy

New member
לדיאלוג זה חשוב

אי אפשר לשאול פרוטסטנטי על לחם הקודש כי אין אצל הפרוטסטנטים סקרמנטים הפרוטסטנטים מפרשים את כתבי הקודש לפי הבנתם והקתולים לפי מפתחות קריאה הספרים החיצוניים נמצאים בקאנון הקתולי אבל לא נחשבים לכתבי הקודש אצל הפרוטסטנטים לפי התפיסה הלותרנית האמונה היא עניין דטרמיניסטי שנולדים איתו לכן חשוב לדעת עם מי מדברים גם כאשר מדובר בדומיניקנים,בפרנציסקנים ,באוגוסטיאנים ובכרמליתים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלחם הקודש מסמל את גופו של

ישוע שנצלב למעני, והיין מסמל את דמו שנשפך בכדי לכפר על חטאיי. ושוב..אין לי כינוי או עדה מסויימת יש לי ספר שמלמד אותי הדרך, נולדתי אורטודוקסית למען האמת, גדלתי עם פרוטסטנטים בבית הספר, וכעת אני חופשייה עם ישוע המשיח, יצירה חדשה خليقه جديده, "هوذا الكل قد صار جديدا" במיסה ביום ראשונה..הם..כולם נוצרים..משיחים, יש דרוזים אפילו, המכנה המשותף הוא, שישוע נגע בליבם וגאל אותם.

והיין../images/Emo48.gif

בס"ד את דמו. ישוע קם לתחיה לאחר 3 ימים(מעניין שבאסלאם האבלות נמשכת 3 ימים)והתהלך בגליל,שם ראוהו נשים. המערה התגלתה ריקה. ישוע אמור לבוא רכוב על עננים...

lion 7

New member
לפי ההסטוריה הנוצרית

הנצרות קיבלה מנהגים מהיהדות עד ימינו, מהם שבעת ימי אבל, וברור שיש תמיד דברים משותפים לשלושת הדתות.. שוב תודה על ההתענינות בדתנו , כל טוב

מותר לי

New member
דעתי בנושא שאלה 4...

בעבר קראתי לו ישו, אחר כך הפסקתי ופשוט לא קראתי לו (הייתי אתאיסטית, זה לא עניין אותי) וכששוב חזרתי הבנתי שאני צריכה לקרוא לו בשמו- ישוע. ואני לא קוראת לו ישוע כדי שאנשים לא יכעסו עלי, ולא כי ככה זה מנומס... אני קוראת לו ישוע כי זה השם שלו ואין לי שום סיבה בעולם לקרוא לו בשם אחר, בפרט כזה שנחשב כשם גנאי וצחוק, על מישהו קדוש כל כך!

lion 7

New member
לשאלה הראשונה כפי שהבנתי

אתה יכול לתרגם christianity לערבית ותמצא שזה גם תואם בעברית נצרות, על זה הוספה משיחיות לנצרות.. שמתרכזת כולה על המסיח המשיח.. לשאלה השניה אפשר לפרש מחזון יוחנן גם על ירושלים שגם נבנתה על 7 הרים. או כל עיר אחרת, אבל יש הרואים ברומא בזמן רדיפות נירון ב68 לספירה, ולא גרסה אחרת. 3- כבודו יהודי וכמובן התנ``ך מזכיר את השם המפורש מעל אלף פעם , ואם תשאל בפורום דתיים יספקו לך תשובה יותר הולמת מאיתנו. 4- אתה ענית על השאלה, וכך באתרים שונים בשפה העברית, וגם ברישום לתפוז השם המוצהר ישוע. ותודה שאתה מתענין בנצרות . כל טוב

salt of earth

New member
ברוך הבא איבן נאג'י

1- זה נקרא נצרות משיחית בגלל שהשם נצרות (הנגזר מנצרת) אינו שם המשקף טוב את אמונתנו ופשוט מגביל אותה בהיותו ישוע מנצרת, והמשיחיות באה כדי להדגיש את העבודה שאנחנו מאמינים שהוא המשיח ולכן השם "נצרות משיחית" כולל בתוכו שני מושגים: אנחנו הולכים אחרי ישוע מנצרת שהוא עבורנו המשיח. 2- לגבי ספר ההתגלות, אחד הפירושים שיוחנן התכוון בחיה לרומא או ליתר דיוק לנירון, אבל לפי הפירוש הזה לא כל הספר של ההתגלות מדבר על רומא ונירון- וכמו שאמרה לך המנהלת ספר ההתגלות מחביא בתוכה המון רמזים שצריך לעיין בהם ויש לו כמה וכמה פירושים. 3- לגבי זה אני חושבת שענו לך 4- אם אתה מרגיש שאם תשתמש בשם "ישוע" זה ייתן אינדיקציה שאתה מאמין בישוע כמשיח (זאת הסיבה שמסורתי בפורום תיאולגיה אומר שבגלל הוא לא אומר ישוע) אז אתה תוכל לומר "יסוע" בערבית או ג'זוס. למרות שאני קראתי את ההודעה של פרפר יצירתי על ההיבט הבלשני של ישוע וישו ועל איך הגליליים לא ביטאו נכון את הע' אני בכל זאת מעדיפה להימנע מהשימוש בשם "ישו" גם אם אין רצון או כוונה לרמוז משהו פוגעני על ישוע. מקווה שתבין, וברוך הבא שוב :)

junior gong

New member
WOW ספר התגלות

אני מוקסם מהפרק הזה של ההתגלות, כשאני קורא אותו אני מרגיש בתוך סרט פנטזיה מפחיד, אבל מצד שני יש שם את הגדולה של אלוהים, ועל החצוצרות והנבלים שיורדים משמיים עם מלאכים זה פשוט היסטרי מה שהולך בפרק הזה. החיה מליון אחוז הכוונה לא לרומא, אומנם יש סרט דוקומנטרי בנשיונל ג'יאוגרפיק שמעלים שם כמה מומחים ואחד מהם טוען שהכוונה הייתה לשלטון הרומאי, לדעתי ממש לא, ספר התגלות זה הספר הכי מורכב וקשה להבנה בכל הברית החדשה, הכל מוצפן שם בצורה שמעוררת דימיון, החיה שמוזכרת בהתגלות 13 היא חיה בעלת 7 ראשים ועשרה קרניים שיוצאת מהים ועל כל ראש שלה כתובים שמות כפירה, כל שם כופר באלוהים, מדובר שם על חיה שדומה לפנתר אבל עם רגליים של דב ופה של אריה, מדובר על דרקון שנתן לחיה כוח עוצמתי ביותר, כוח שיכל לגרום לחיה לרפא את הראש הפצוע שלה, ואז בעזרת הנס הזה, הרבה אנשים יאמינו לחיה ויחשבו שהיא בעלת כוח מאלוהים וילכו אחריה, לחיה הזאת תינתן זכות השלטון על כדור הארץ למשך 42 חודשים וכן הלאה, ובכן הכל מוצפן כאן ברמזים ותאורים שיכולים להשתמע להמון כיוונים, אבל היות וביום הדין אנחנו נראה את המשיח ישוע, לדעתי המקרה הזה לבד כבר ייצור בעולם תהודה ומקרים לא טבעיים מן הסתם, לכן אני לא מתפלא אם כל מה שכתוב בספר התגלות לא יסמל כלום, אלה יתקיים פשוטו כמשמעו, כלומר באמת ייראו חיה עם שבעה ראשים, ובאמת יראו דרקון, ובאמת יראו את כל הדברים שכתובים בהתגלות בדיוק כמו שהם כתובים.

junior gong

New member
בקשר לשם של ישוע

אז כן אני לא אוהב לראות שקוראים לו ישו, כי אלה הם ראשי תיבות, והמון אנשים לא יודעים את זה ואומרים ישו מתוך תמימות, לכן אני אסביר את זה חד וחלק, הכופרים המציאו את המילה ישו והיא ראשי תיבות של ימח שמו וזכרו, והמילה הזאת איך שהוא נהייתה שכיחה מפה לאוזן ואנשים אפילו נוצרים מאמינים אומרים ישו במקום ישוע, לא מתוך רשעות אלה מתוך חוסר ידע, השם שישוע קיבל כשנולד היה ישוע כלומר ישועה, וזה שמו, אז בישביל להבין נכון צריך להתחיל נכון, השם זה ישוע, או יהושוע, או בערבית ייסוע, כל אלה יהיו נכונים.

איבן Najy

New member
עדיף להשתמש בלשון נקיה

לא חייבים להשתמש במילה כופרים לגבי אנשים שלא מקבלים או לא קיבלו את הבשורה חוץ מזה שכדי להיות כופר צריך להבין במה לכפור

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהגיוני שמי שכופר בדתך,כופר נקרא

ומי שמאמין בה מאמין יקרא, זוהי עובדה ולא יותר! אם אני אגיד (חלילה וזו רק לצורך ההדגמה) משה מעולם לא עלה לקחתא ת עשרת הדברות ולא פגש את אלוהים מעולם, וכל היהדות מבוססת על עובדות שקריות, אז אני איחשב כופרת בדת היהודית!! אם מישהו יגיד ישוע הוא כלום מלבד עוד פיקציה שהמציאו חבורת תלמידים, וכל כן הנצרות מוליכה אותנו שולל וישוע שיהיה ישו כראשי תיבות לימח שמו וזכרו, אז הם כופרים בדת הנוצרית ללא ספק. לא צריך להתנצל על מילה נכונה
! אם הם לא מאמינים אז אפשר להגיד אני לא מאמין אבל ברגע שאתה אומר ימח שמו וזכרו אז אתה מעוניין שזכרו ימח כי אתה יודע מה פירוש זכרו ומה הוא עבור מליונים, ולכן זו כפירה באימונתם.

SON OF JESUS

New member
מהכרות שלי עם היהודים

יש המון יהודים שאני מכיר שהם יודעים מה פירוש המילה ישוולא נוח להם להגיד ישוע אז הם אומרים האיש ההוא ואני מדבר על יהודים דתיים החילוניים גם היתי נתקל בקושי להסביר להם את משמעות המילה ישו אבל יש כאללה שהיו משתכנעים כי היה קשה להם לקלוט שדתים יגדו מילה כזו ומה פירוש הראשי תיבות שלה,,

salt of earth

New member
פשרה בנושא

אם ליהודים דתיים לא נוח להגיד ישוע אז לפחות בפורום הזה יגידו "יסוע" או "ג'זוס".

למעלה