כמה שיותר תשובות יות טוב

ראשית שולחת לך אור

עוד מעט תכנס שבת ותכף אדליק נרות ומבטיחה להתכוון אליך משום שאני חושבת שלכל דבר סיבה ומסובב וכן שתמיד יש מוצא לגבי העובדות הלא מדוייקות...הבן, אני חילונית שמאמינה בקדוש ברוך הוא האמונה שלי קשורה לדת אך שונה ממנה כמזרח ממערב, משום שאני מאמינה שיש עוד כוחות מלבדו שפועלים תחתיו.. ושיש סדר אך יש גם כאוס.. אומונתי קיימת במקומות שונים בכתובים בקבלה ובמקרא.. ישעיהו..משלי כהלת ועוד... באיזכורים.. אני מסרבת לקבל את הפשט הנהוג ע"י הרבנות והמנהיגות הדתית לישראל לדעתי, לעניות דעתי יש לאמר..הם שוגים אם כי הם עושים זאת מכיוון שעד כה זו היתה דרכם לטעות. מצטערת עם אני פוגעת במישהו בדברי אני רק מנסה לבטא מחשבותי.

arriy80

New member
מענין...

נראה לי שאמונתך לא רחוקה מהאמונה היהודית "כמזרח ממערב". האמונה היהודית מתבססת על אמונה באל- אחד, כלומר, בורא העולם שהוא הכח היחיד המפעיל את העולם, ומפעיל גם כוחות שברא כחלק מהעולם - בכדי שיפעילו אותו. עם זאת, כוחות אלו שואבים את כוחם מהכח היחיד הפועל בעולם - בורא העולם. מכאן, שבכל פניה, בקשה, תפילה או שבח, אנו נפנה למקור הכוחות האלו - בורא העולם, ולא לאלו שפועלים מכוחו. (מקוה שכתבתי נכון וברור). אם גם את מבינה כך, אז במה - לדעתך - המנהיגות הדתית (לא רק בישראל) שוגה?

בעיקר בהנחות יסוד שגורמות לשרשרת

של טעויות, ובעיקר לקפיאה על שמרים, ותחושה של פחד שאם - ישנו משהו יפגעו במקור וזה משום שהאמת מצויה בראשית וההתרחקות ממנה מסוכנת ועלולה ליצור בילבול. יש המון דוגמאות לכך... מבטיחה לרשום ולתת תשובה עם מראי מקום (כמו שידידי אוהב..) (אני מאוד נהנית מהחיבה שלך לטקסט, שתדע, ומאוד מעריכה את הכבוד לספר..גם בזה אנחנו לא כ"כ שונים, אגב) פשוט יש לי המון עבודה גם רישום לקייטנה, ואירגונה והזמן מתקצר.. גם תערוכת אמנות בעוד שבוע שעוד לא הכל מוכן..ובעיקר ההצבה שלה.. וגם - המטלות הרגילות - בית ילד בעל חוגים בסטודיו ובחוץ.. אני מבטיחה בשבוע הבא אחרי הפתיחה של התערוכה ברה"ש, כשאתפנה אנסח מענה רציני יותר..טוב? שבוע טוב..

arriy80

New member
נכון

<<קפיאה על שמרים, ותחושה של פחד שאם - ישנו משהו יפגעו במקור וזה משום שהאמת מצויה בראשית וההתרחקות ממנה מסוכנת >> נכון מאד. כשמבינים שיש כח אחד הפועל בעולם והוא התגלה ומסר את דרך הפעלת העולם לעם ישראל, זו האמת היחידה, וכל התרחקות ממנה - מסוכנת! בהצלחה בכל מעשייך, תפיקי מהם רק טוב.

חן חן

בדיוק עמדתי להתקשר לבית הדפוס לפני השיעורים בבי"ס לילדים מוגבלים בבני ברק, היום, רוצה להספיק לעשות מאה ואחת דברים המחשב היה פתוח על הפורום ראיתי תשובתך..והייתי חייבת לענות- תודה
לא אשכח - יש לנו "דיט " של מענה.. ביום ב' הבא להערכתי.. שיהיה לך - ולכולנו...שבוע טוב של אור ושפע... תמי.

למעלה