ואנצל"ש לעוד כמה אדומים מהר איתן סחלבן החורש לאחר פריחה
י יובל 42 New member 26/4/15 #17 עיריוני קצר תחילת פריחה מדובר בצמח "אדום" אבל די נפוץ בהרי ירושלים. בנקודה הידועה בהר איתן כמה עשרות פרטים בשטח מצומצם.
עיריוני קצר תחילת פריחה מדובר בצמח "אדום" אבל די נפוץ בהרי ירושלים. בנקודה הידועה בהר איתן כמה עשרות פרטים בשטח מצומצם.
פ פסטמן בועז New member 26/4/15 #24 אתה מכיר עוד אתרים של העיריוני? שמעתי על אתר בנחל צופים.. גם אם יש כמה אתרים באזור זה לא הופך את הצמח למצוי.. כמה עשרות פרטים בהר איתן זה לא הרבה.
אתה מכיר עוד אתרים של העיריוני? שמעתי על אתר בנחל צופים.. גם אם יש כמה אתרים באזור זה לא הופך את הצמח למצוי.. כמה עשרות פרטים בהר איתן זה לא הרבה.
י יובל 42 New member 26/4/15 #31 זה האתר היחיד שאני מכיר "מצוי" זה מה שכתוב באתר הפלורה. לא הגדרה שלי. לפי הנקודות הירוקות באתר הפלורה פורח ב-8-6 אתרים בהרי יהודה.
זה האתר היחיד שאני מכיר "מצוי" זה מה שכתוב באתר הפלורה. לא הגדרה שלי. לפי הנקודות הירוקות באתר הפלורה פורח ב-8-6 אתרים בהרי יהודה.
פ פסטמן בועז New member 26/4/15 #36 שם לב שבקישור אבינעם דנין אומר שהצמח נדיר... מפות התפוצה לא בהכרך עדכניות, כך הבנתי. הנקודות הן לפי דיווחים שבחלקם לפני עשרות שנים ויותר והן מסומנות באופן אוטומטי.
שם לב שבקישור אבינעם דנין אומר שהצמח נדיר... מפות התפוצה לא בהכרך עדכניות, כך הבנתי. הנקודות הן לפי דיווחים שבחלקם לפני עשרות שנים ויותר והן מסומנות באופן אוטומטי.
י יובל 42 New member 26/4/15 #41 אם הכוונה ל"שביל המעיינות" (שהוא גם חלק מש"י) אז ה-600-700 מטר הראשונים של השביל עובר בשטחי בתה ורק אז נכנס ליער. קשה לי להאמין שהעיריוני צומח ביער עצמו אולי הכוונה לקטע השביל הראשון. בכל מקרה אזור חירבת סעדים מרושת בשבילים רבים וקצת קשה להבין מההודעה לאיזה שביל בדיוק הכוונה.
אם הכוונה ל"שביל המעיינות" (שהוא גם חלק מש"י) אז ה-600-700 מטר הראשונים של השביל עובר בשטחי בתה ורק אז נכנס ליער. קשה לי להאמין שהעיריוני צומח ביער עצמו אולי הכוונה לקטע השביל הראשון. בכל מקרה אזור חירבת סעדים מרושת בשבילים רבים וקצת קשה להבין מההודעה לאיזה שביל בדיוק הכוונה.
א אסף חיים חיים New member 27/4/15 #44 עיריוני קצר אכן שביל האספלט בתוך היער יש בצידיו אפילו שלטים שמגדירים חלק מהצמחים (אני זוכר שלט של צתרה )מצרף תמונה של האיזור השביל נמצא בריבוע האדום
עיריוני קצר אכן שביל האספלט בתוך היער יש בצידיו אפילו שלטים שמגדירים חלק מהצמחים (אני זוכר שלט של צתרה )מצרף תמונה של האיזור השביל נמצא בריבוע האדום
פ פסטמן בועז New member 26/4/15 #29 מציאה יפה! שמתי לב שהפואנית מאוד אוהבת את מצוקי צידי הכבישים, מעשי ידי אדם, כמו המצוק של כיכר הכניסה לבית החולים הדסה, צידי הכביש של נחל שורק ועוד...
מציאה יפה! שמתי לב שהפואנית מאוד אוהבת את מצוקי צידי הכבישים, מעשי ידי אדם, כמו המצוק של כיכר הכניסה לבית החולים הדסה, צידי הכביש של נחל שורק ועוד...
י יובל 42 New member 26/4/15 #19 ואם כבר בועז פה פעמונית ירושלים הנדירה או זיפנית המצויה יותר? החפים הארוכים מרמזים שזו פעמונית ירושלים אבל אולי זה רק ווישפול תינקינג שלי
ואם כבר בועז פה פעמונית ירושלים הנדירה או זיפנית המצויה יותר? החפים הארוכים מרמזים שזו פעמונית ירושלים אבל אולי זה רק ווישפול תינקינג שלי
פ פסטמן בועז New member 26/4/15 #33 פעמונית ירושלים. עלי הגביע של הפעמונית זיפנית מסתיימים בחוד פתאומי דמוי מלען של 2-4 מ"מ מה שלא רואים בצילומים שלך.. יפה!
פעמונית ירושלים. עלי הגביע של הפעמונית זיפנית מסתיימים בחוד פתאומי דמוי מלען של 2-4 מ"מ מה שלא רואים בצילומים שלך.. יפה!
י יובל 42 New member 26/4/15 #22 ואסיים בחסה כחולת פרחים "מה קצר פה האביב" אומר השיר אבל השנה זכינו לאביב ממושך בזכות חודש אפריל קר וגשום מהרגיל.
ואסיים בחסה כחולת פרחים "מה קצר פה האביב" אומר השיר אבל השנה זכינו לאביב ממושך בזכות חודש אפריל קר וגשום מהרגיל.