כמה תמונות נחמדות

אין לי את הספרות לידי אבל

זה נראה לי כמו מין של נחש מים שיש לו כמו קולר שחור שמוקף בשתי טבעות צהובות מיד אחרי הראש.

naja

New member
Natrix natrix = נחש מים אירופאי.

קרוב של נחש המים המשובץ שקיים אצלנו(Natrix tessellata).

o r i 6 6 6

New member
שאלה

למה בהרבה סוגים של נחשים חוזרים על השם פעמיים? elaphe guttata guttata boa constrictor constrictor natrix natrix naja naja למה זה?

naja

New member
תשובה.

לכל נחש יש לפחות שני שמות. הראשון מציין את הסוג, לדוגמא-בואה. השני מציין את המין, לדוגמא- בואה קונסטריקטור. כאשר יש כמה תתי מינים לאותו המין אז מוסיפים שם שלישי, לדוגמא- בואה קונסטריקטור קונסטריקטור, בואה קונסטריקטור אימפרטור וכו'.

echis

New member
שמות לטינים (מדעיים) כפולים.

כפי שאמר Naja לכל בעל חיים (ולא רק לנחשים) יש שם לטיני המורכב משם הסוג ושם המין. לפעמים מעניקים למין המוכר ביותר או הנפוץ ביותר בסוג שם מין זהה לשם הסוג, כמו בדוגמא של ה- Natrix natrix. דוגמאות נוספות: Gorilla gorilla - גורילה מערבית. Gallus gallus - תרנגול. Iguana iguana - איגואנה ירוקה. Naja naja - קוברה הודית (המנהל...)

gaichuk

New member
טריוויה קטנה...

מישהו מכיר נחשים (או חיות נוספות) שהשם חוזר על עצמו שלוש פעמים?

gaichuk

New member
צירוף מקרים...

זה בדיוק מה שעלה לי בראש (הצבי...), אם אני לא טועה יש גם זיקית. יש גם נחש! ממשפחת הזעמניים,גר בדרום אמריקה ונקרא בשם מקומי-Mussurana. השם המדעי :Clelia Clelia Clelia

gaichuk

New member
פרט בוגר ...

(אני לא בטוח שמאותו המין ולא בגלל הצבע...)

gaichuk

New member
פרט בוגר טורף נחש אחר...

הנחש הנטרף הוא Bothrops Atrox (המכונה Fer De Lance). התמונות נלקחו מהאתר kingsnake.com

Liron Samuels

New member
נראה לי שראיתי לפני כמה זמן

את התמונה הזאת, רק שאמרו שזה נחש אינדיגו שם...

naja

New member
דומה מאוד אבל זה לא אינדיגו.

מצאתי את התמונה הזו ועוד כמה-כאן

gaichuk

New member
התמונה של הבוגר בהחלט משם.

האחרות מקינגסנייק.קום . לא ממש שמתי לב אבל אני חושב שהאתר מופיע בלינק באתר . בכל אופן,נכון. אגב. חוץ מהיותו נחש יחסית גדול ויפה כמובן,הוא ממשפחת הזעמניים ויש לו ארס. הנחש מופיע גם באתרים על נחשים ארסיים. למיטב זכרוני,ישנם שני זעמנים שמסוכנים לאדם.נחש הזמורה ונחש העפאים. משהו כזה... מישהו מכיר איזה נחשים אלו (כנגד תמונות כמובן) והאם הClelia הוא אחד מהם?

naja

New member
הוא לא אחד מהם.

אני לא ממש מומחה לנחשים תת ארסיים אבל מדובר בשני נחשים אחרים. אבל מצאתי עוד תמונה באותו הנושא.

למעלה