כמות הוירוסים לא קובעת כמה חולה יהיה מי שנחשף להם

טענתי בהחלט נובעת מן המאמר, אך כשהדיסוננס הקוגניטיבי מקליד במקלדתך אין לי מה לעשות בנדון.
המאמר דן בשאלה האם חומרת המחלה אצל אנשים חולים נובעת מכמות הוירוסים שנמדדה אצלם. אין לשאלה הזו שום קשר לשאלה האם לסבירות שאדם יחלה יש קשר לכמות הוירוסים שהוא נחשף אליה.

SupermanZW

Well-known member
המאמר דן בשאלה האם חומרת המחלה אצל אנשים חולים נובעת מכמות הוירוסים שנמדדה אצלם. אין לשאלה הזו שום קשר לשאלה האם לסבירות שאדם יחלה יש קשר לכמות הוירוסים שהוא נחשף אליה.
מי שנחשף לוירוסים ידבק, אך לא בהכרח יפתח סימפטומים, זה תלוי במערכת החיסונית שלו, לא בכמות הוירוסים. אם המערכת החיסונית חזקה הוא לא יפתח סימפטומיםאך ככל שהיא חלשה יותר הסימפטומים יהיו חזקים יותר והחיסון חלש יותר.

מי שנחשף לוירוסים ידבק, אך לא בהכרח יפתח סימפטומים, זה תלוי במערכת החיסונית שלו, לא בכמות הוירוסים. אם המערכת החיסונית חזקה הוא לא יפתח סימפטומיםאך ככל שהיא חלשה יותר הסימפטומים יהיו חזקים יותר והחיסון חלש יותר.
כבר המשפט הראשון שלך לא נכון אז אין טעם להמשיך לקרוא.

נערך לאחרונה ב:
הייתה פעם מימרה, "אל תדון במופלא ממך" או משהו דומה.

מזמן לא נתקלתי בהתקשקשות כזאת ועוד בנושא כה כבד.
יש אפידמולוג בקהל? אז יופי, כי למרבה הצער גם הללו עדין מגששים באפלה.

SupermanZW

Well-known member

רצוי לדון בכל דבר, במיוחד בדברים שנוגעים לחיינו.

דיברגנט חדש

Well-known member

צר לי לאכזב אותך, אך כפי שכתבת האפידמולוגים עדיין מגששים באפלה ולהפתיעך גם בשאר הנושאים שקשורים לתחום התמחותם, הידע שלהם לוקה בחסר ודווקא למדענים אחרים יש יותר ידע מהם, כי האפידמולוגים מתייחסים לרמה העליונה ואילו ייתר המדענים מתייחסים יותר לרמה הנמוכה שהאפידמולוגים מתייחסים אליה כקופסא שחורה וקונים את מה שאנשי הרמה הנמוכה (צר לי שבעברית זה נשמע לגלוג, אך זה המונח המקצועי - Low level) מוכרים להם.
בעיקר אלו יצרניות התרופות.

למעלה