כמו שאמרו חז"ל

מוגג

New member
כמו שאמרו חז"ל

וחירטטו חרבותם לעטים וחביתותיהם למזמרות. אז כפי ששמתם לב, חזרתי מהתרגיל בו למדתי כל מיני דברים חדשים שלא קשורים ישירות לצבא. פירוט, אולי בהמשך, אבל בינתיים קדימון קצר. לאחר הזכייה ההיסטורית בגביע נשמע בגלי צה"ל אחד מאנשי סכנין מצטט בהתלהבות את הנביאים ישעיה ומיכה: "וכיתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות. לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" רק חבל שכתב גלי צה"ל בחר לייחס את הפסוקים לחז"ל.

אוֹחַ

New member
חרב לאות.

פעם אחת נשלוח נשלחתי למושב 'חרב לאת' (כן, יש מקום כזה. לא יופי?). אולם שם המקום עוברת לי לא נכון (מהגייה תימנית), כך שהשם שקיבלתי היה: 'חרב לאות'. וכך כל הדרך אני נוסע וחושב: איך לעזאזאל עושים אות מחרב? עד שנפל לי האסימון: אות קין.

מכירה את הישוב הזה!

באמת הגיעה העת להחליף לישוב הזה את שמו (או לכל הפחות להחליף את ה"א" ב"ע")

giba70

New member
וחניתותיהם מדי פעם...

לא יסע גוי אל גוי באוטובוס ולא ילמדו עוד "מלחמה ושלום"

גנגי

New member
אם כבר להחליף שמות ליישובים,

נראה לי יותר דחוף להחליף את "שדי תרומות"...

אוֹחַ

New member
אבל אני כבר תרמתי.

בסוף התברר שא"א לעשות אות מחרב. לא הולך. אז נאלצתי לתרום להם (מה זאת אומרת "איך"? הם הוציאו חרב, לא יודע מאיפה, חיטטו איפה שצריך לחטט, כיתתו איפה שצריך לכתת - וזהו.
היה
ואיננו).

sailor

New member
למה מה יש לך את נגד התרומות האלה?

יש הנהנים מתרומות אלה
(ולמה אין מצחיקון ל"למה מה יש"?)

בשלטי הדרכים: SEDE TRUMUT

יעני "שדה תרומות" (ויש המשכתבים לאחור מהאנגלית לעברית, וכותבים "שדה תרומות" בכל מיני כתבים וכתובים*) - והכל אתי שפיר. * אשכול של מידע עסקי ! חברות - רשימת ... ... מתאר, באר שבע, הנחתום 4, 08-6279703. יעקב יעקבי ובניו, ת.ד. 529, מושב שדה תרומות, 04-6588845. ... Ynet - אנציקלופדיה [אנציקלופדיה עאלק - ח"ה] ... ילדים. בגיל ארבע וחצי עלה לארץ ומשפחתו התיישבה במושב שדה תרומות. בתקופת ... www.ynet.co.il/yaan/0,7340,L-3876,00.html - דפים דומים --------------- וחוץ מזה מה לנו כי נלין על שדי התרומות? וכי דמי שדיו של הרצפלד (שורו, הביטו וראוווו) סמוקים יותר ?! (ראה מושב שדי אברהם)

למעלה