כמו שאמרו חז"ל

הוא יאה לשמו ושמו יאה לו

חרב לאת כפר שיתופי להתישבות חקלאית בע"מ נוסד ב-1947 על ידי קבוצת חיילים משוחררים מהצבא הבריטי ומהצבא הצ'כי. במהלך השנים נוספו לישוב עולים ממזרח אירופה, צפון אפריקה, אסיה וילידי הארץ. כאילו, משוחררים = וכתתו חיילים = חרבותם כפר = לאתים ויוצא חרב לאת, כזה כאילו.

גנגי

New member
אכן יפה.

רק את ה"כתתו" הם השאירו לאנשים כמוני, שמכתתים רגליהם עד בוש (הא?!) ועד שברון.

עִידן

New member
זה מה שקרוה כש../images/Emo48.gif

מנסים לרצעד תוך כדי הליכה מהירה. החלמה מהירה שתהיה לך.

../images/Emo32.gif שבת שעברה

עצרנו לארוחת בוקר בבית קפה בחרב לאת. בכניסה שואל המלצר: "הזמנתם מקום?". אני מאד מופתע מהשאלה - מתוך עשרה שולחנות בחוץ, שניים מאויישים, וגם בפנים כמעט כל השולחנות פנויים. אני: "לא הזמנו. אבל אפשר לשבת?" המלצר: "הממממ, אני חושב שיהיה לי מקום בשבילכם" (מה, באמת? איזה מזל.) אני פונה למלצרית שמונתה לטפל בנו: "אפשר לשבת בשולחן הזה שם?" אני מצביע על שולחן אטרקטיבי במיוחד שמיועד ל-12 אנשים בערך (אנחנו רק שניים). "אין בעייה, איפה שאתם רוצים". אותי זה הצחיק. וחוץ מזה היה די שווה. וחוץ מזה יש ממש קרוב לשם מסלול הליכה נחמד וקל מאוד להליכה, לאורך נחל אלכסנדר. הכניסה ליד קיבוץ מעברות. אפשר ללכת קצת לאורך הנחל ולחזור באותה דרך. אפשר ללכת עד גשר הצבים. ולמשקיענים, אפשר להמשיך עד הים. בכל מקרה, טיול חביב.

אם לא היית מבריזן-סדרתי

היית יודע שעברנו שם לפחות ארבע פעמים (פעמיים בהלוך ופעמיים בחזור) בשבועות האחרונים, ברדך אל וממפגשי הפורום על הספסל שבעץ.

מוגג

New member
משה סיני, נביא או חכם?

משה קיבל תורה מסיני, ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים, וזקנים לנביאים, ונביאים מסרוה לאנשי הכנסת הגדולה ו... גוווווווול. אלימלך השביט היה משוערי הכנסת הגדולה הוא היה אומר : על שלושה דברים המשחק עומד על הקורה ועל המשקוף ועצירת כדורים.

למעלה