תשובות.
'קאלימה' (ה-NAJA NAJA) לא עברה ניתוח למיטב ידיעתי.גם לא בתה. אלו שנבדקו (ע"י וע"י מגדלים אחרים) היו ה'פאפים',עכסנים אחרים מזה שבתמונה,הביטיסים,פתנים שחורים,וצפעים. צריך להבין שגם לנחש שעבר ניתוח מתייחסים כאל ארסי ובשביל ל'כסות תחת',הם מוזנים בעכברים וחולדות מומתים/קפואים ומדי שבוע הם נבדקים עם טרף חי. ההתייחסות שלי לנושא ההברחה הייתה כלפי הנחשים הארסיים. חוץ מאלו שמופיעים בתמונות,היו עוד כמה וכמה... לאלו נחשים אתה מתכוון? לגבי המאמר על ההבדלים בהתנהגות,אני לא יודע. אצלי עבר אחד בלבד. ולא נגעתי בו בכלל,למרות שהיה שקט ביותר. אגב,לא לכל הארסיים היו בני זוג למיטב ידיעתי. יעקב החזיק פרטים שונים אצל אנשים שונים ואי אפשר לדעת בודאות. הנחשים הלא ארסיים שהחזקתי בשבילו נשארו תקופות של כמה חודשים בהתאם למיקום התערוכה שהתקיימה באותו הזמן.את הארסיים החזקתי לימים או שבועות בודדים כי הם כל הזמן היו בתנועה.אף נחש מעולם לא הוחרם אצלי ולא באתי במגע עם הרשות.כל ההחרמות היו אצל יעקב ואחרים.לפני ואחרי שנרצח. כשיעקב נרצח ,כבר לא היינו בקשר כמה שנים ואפילו לא היו לי נחשים. הייתי בחו"ל לא מעט ואיבדתי קשר עם התחביב.פרט אולי למחלקת הזוחלים בגן החיות 'ארטיס' שבאמסטרדם לתקופה קצרצרה. זכורה לי כתבה על יעקב לפני שנה בערך שעסקה ב'מורשת' וה'גרופיס' שלו. מתוך כמה מרואיינים שאמרו שהם עדיין מחזיקים או שהחזיקו בעבר נחשים שלו, הכרתי שניים בלבד.אחד מהם,רק בשם. לגבי "חבל שהחרימו כל כך הרבה נחשים ומכולם נשארו כ7-10 פרטים שנמצאים בתצוגות", אני יכול רק לשאול: איך לעזעזל הצליחה הרשות לאבד כ"כ הרבה? לדעתי אחד משני הדברים הבאים קרה. או שהרשות לא טיפלה בנחשים המוחרמים עד שמתו (כמו שיעקב היה טוען ), או שהרשות הפקידה אותם בידי מגדלים שהיו מקורבים אליה או למוסדות כגון גני חיות . איך שלא מסתכלים על זה ,זה לא נראה טוב. מקווה שעניתי על כל התשובות...