תלוי באיזה עניין. ראשית אני לא רואה בעיה ב"התנצחות", אם כי הייתי מתעדף מילה אחרת ('דיון' למשל?). כל עוד זה נעשה בצורה מכבדת ומכובדת, הרי בדיוק בשביל זה קיימים פורומים חברתיים במרשתת. אם כל אימת אחרי רבע החלפת דעה מישהו יגיד 'אוקיי אני פורש' (דרך קבע), מה הואילו חכמים בתקנתם?ולדעתך יש טעם להמשיך ל"התנצח"
בכלל, אני למד על דעתם של אחרים באמצעות דיונים בעיקר (פחות בקטע של קריאת סיסמאות כפי שיש האוהבים לכתוב). אולם זה בהחלט יכול לגרור תגובה בה אביע את דעתי. מצפה בדיוק לאותו דבר מה'מתדיין שכנגד' וממש לא רואה בזה שום פסול.
התשובה לשאלתך היא, לפעמים כן ולפעמים אכן ברור שאין כל עניין.
ראשית אולי בניגוד אלייך, אני לא יודע זאת מראש. יכול לספר לך שביותר מעניין אחד יצא לי לשנות את דעתי בעקבות דיונים (ענייניים) בפורום, למידת דעות והשקפות של אחרים וכיו"ב. שנית גם אם לא, אז מה? אנחנו הרי לא חייבים להחזיק באותה דעה. אבל (להשקפתי) מצב שנינו ייצא משופר מהאירוע אם נלמד זו את דעתו של זה, נבין את שיקוליו של האחר בגיבוש עמדותיו, וכו'. כלומר גם אם נניח שהתוצאה ידועה מראש וכל אחת ואחד יתבצר בעמדתו ויישאר עם דעתו, אני עדיין לא רק שלא רואה בזה שום בעיה, אלא אף רואה תועלת בעצם הדיון. שוב גם כאן, כמובן שזה לא תמיד יוכיח את עצמו וכו'. אין כאן תמימות. אבל די לי בכך שבחלק מהמקרים זה יעבוד כדי לצאת נשכר [במיוחד בהתחשב בקושי להגיע לדיונים ענייניים כאן (הכוונה לפורומים כאלה בכללותם) לפעמים].הרי לא אתה ולא אני נשנה את הדיעות שלנו.
ואני כאמור מעלה מכבד דעה זו. עם זאת כן מצאתי לנכון להצביע על כך שזאת עמדתך הקבועה שגם חוזרת על עצמה בקביעות עיתית (בד"כ בין הסיבוב ה2-3, לכל היותר ה4 של הדיון). פשוט מציאות סטטיסטית (שנכתבה מהערכה זכרונית, לא מבדיקה אמפיריתלכן אני כותבת שנראה לי שאין טעם להמשיך.
את זה אני כותב במקרים מאוד ספציפיים. או למשל כאשר המתדיינים חוזרים על עצמם והפסיקו לחדש. או למשל כאשר המתדיין מולי מלמד בתגובותיו שהוא כלל לא מתייחס עניינית לדברי/תשובתי, אלא רק מעוניין לחזור על המניפסט שלו (מה שאגב אני בד"כ עדיין שמח לעשות כדי לשרת את אותו מתדיין, אבל מבחינתי זה מן הסתם חסר ענייןבאותה מידה שאתה כותב לא פעם "מיצינו"....
אבל בדיון ענייני, ועוד בשלבים הראשונים שלו? יהיה לך קשה למצוא "מיצינו" פרי עטי