כמו שפנה - ומה יהיה עם הפורום?....

isola bella

New member
ראשית, אם אין אני לי אף אחד לא לי.

שנית, יש לנו כאן אחד את השני להתחזק זה מזה.

שלישית, אני מקווה שבהקדם יימצא/ו מי שינהל/ו את הפורום הזה, והם לא חייבים להיות בהכרח פסיכולוגים מומחים - כמו שמתנדבים/ות ער"ן הם לא בהכרח אנשים מקצוע מומחים מבריאות הנפש, אלא אנשים טובים 'רגילים' עם המון רצון -כוחות-יכולות מנטליות לתרום ולתת תמיכה, אבל עד גבול מאד מסויים.
אני כותבת את דברי אלו גם לאור הדברים הבאים שכתבה נעמי
(אני בהחלט מבינה גם את הצד שלה) :
"
במהלך השנה נכנסתי למעורבות עמוקה בהתכתבות עם אלה מכם ששיתפו במה שעובר עליהם, במאמץ להבין ולסייע. כפי שחלקכם התייחסו למהירות ולהשקעה בתגובותינו- גם מהירות התגובה מצידכן- עודדה השקעה נוספת, ויצרה התלהבות אצלי מהרב-שיח שהיה כאן.
הרגשתי סיפוק רב מההזדמנות להיות מעורבת, להשתמש בהבנתי ולהשפיע בכיוון חיובי. יחד עם זאת ראיתי את החסרונות שבכך שהתערבויותי הן על הגבול של התערבות טיפולית, בלי שיש מסגרת מחייבת ושומרת.
"
לסיום, הייתי מציעה את עצמי לנהל את הפורום ,אך קטונתי מכל בחינה

איזולה בלה

גם אני מבינה את העמדה הזאת,

ובהחלט יכולה לראות את הצדדים השליליים שלה, לפסיכולוגיות ולגולשים.
לגבי ההמשך - הפורום הזה מוגדר מקצועי ולכן המנהל/ת צריכים להיות אנשי מקצוע מתחום הפסיכולוגיה. יש כבר פורום תמיכה נפשית בתפוז, והפורום הזה היה אמור לתת ערך מוסף מקצועי.

החשש העיקרי שלי הוא שההנהלה החדשה תחזיר את הפורום לפורמט שאלות-תשובות שאינו מאפשר דיון ומקום לגולשים.
חשש נוסף הוא שהשיח יחזור להיות שיפוטי כפי שחוויתי אותו בגלגול הקודם שלו.

אני מקווה שהמנהל/ת העתידי ישאף ויוכל למצוא איזון - שיתן לגולשים את המקום שלהם ויאפשר דיון, שיהיה אמפתי ולא שיפוטי מצד אחד, ומצד שני לא יסחף למעורבות גדולה אותה יתקשה לתחזק לאורך זמן, כזו שתיצור ציפיות גבוהות מדי ומערכת יחסים "על גבול הטיפולית" , כפי שקרה תחת הניהול של תמר ונעמי.
הלוואי ויימצא איזון כזה.

מלכה יקרה, אני דווקא הייתי רוצה שימשיך כך, על גבול טיפולי

אבל אולי אני עוד פשוט בראש סגור וקשה לחשוב על שינויים

בילי79

New member
מלכת השלג צודקת

איזולה- המשפט המקורי הוא "אִם אֵין אֲנִי לִי, מִי לִי", מפרקי אבות.
שנית, כרגע יש אנשים בפורום- במידה והוא לא ינוהל לאורך זמן, לא בטוח שהמצב ישאר. כפי שמלכת השלג כתבה יש פורום תמיכה בלתי מקצועי (למעשה יש שלושה פורומים בלתי מקצועיים שמציעים תמיכה- כך שהכיוון נראה לי פחות רלוונטי להציע לתפוז כרגע).
גל את צודקת והקדמת אותי:
עד כמה שידוע לי, ניהול פורום לא נעשה תמורת תשלום, ומצד שני הוא דורש המון אנרגיות.
ולכן לא בהכרח יהיה קל למצוא איש מקצוע מתאים.
יש כמובן לניהול גם יתרונות. כמו פירסום משמעותי. התנסות עם מגוון רחב של אוכלוסיות, הזדמנויות לשיתופי פעולה בין עמיתים בתחום הטיפולי ועמיתים בתחום הניהולי, הכרה טובה יותר של נקודת המבט של המטופל, ואני מניחה שיש עוד כמה.

אפשרות אחרת לניהול היא לשנות את שם הפורום אם ינהל אותו מטפל באמנות לדוגמא, או להוריד את תיוג הפורום כמנוהל ע"י איש מקצוע,שיאושר ע"י תפוז- מה שלא כל כך סביר כשיש כאמור כבר שלושה בסקטור התמיכתי.

ולגבי ההערה האחרונה של מלכת השלג
אין מה לדאוג לגבי הניהול, שיהיה מאוזן ומעורב או שמא שיפוטי ומעורר ציפיות.
מהסיבה הפשוטה שלא סביר שימצא כזה בקרוב

אשמח להתבדות כמובן.

אולי קצת חוצפנית, אבל זאת הצעתי:

א. לפנות להנהלת תפוז ולבדוק איתם מה הם מתכננים.
ב. אם לא מסתדר כאן, אולי לפתוח פורום מקביל. שאני אישית הייתי שמחה אם ינוהל על ידי איזולה בלה ועל ידי שחר חרישי, ואולי עוד מישהי/ו?.....

מה אתן/ם אומרות?....

שחר חרישי, סליחה שנידבתי אותך בלי לשאול את פיך

ואני זוכרת שאת זקוקה למינון נכון. אבל אפילו אם תתחייבי אפילו רק ליום אחד בשבוע ואיזולה בלה לשלושה ימים, ועוד מישהי זה נראה לי מעולה.
השילוב של שתיכן נראה לי מעולה

וואו, אוראורית, תודה על המחמאה אבל לגמרי קטונתי!

אני לא יכולה לנהל פורום שנותן מענה למצוקות נפשיות כי אני עצמי חלק מהזמן במצוקות דומות ואין לי יתרון לא של ידע לא של כלים ולא של פרספקטיבה על הפונים שיאפשר לי לעזור להם..

אני חושבת שאת טועה שחרית

יש לך המון רגישות, אמפטיה, יכולת לעודד, יכולת התנסחות מדוייקת וגם ידע. ברור שאם הפורום מיועד על ידי לא מקצוענים לא מצפים למקצועניות (במובן של נעמי ותמר).

למעלה