כמעט וזהו

lizush17

New member
כמעט וזהו ../images/Emo13.gif

וואו איך אני מבסוטה מעצמי... היום היה המבחן התיאורתי... פישלתי ב-2 שאלות שלא זכרתי... אחת זה באיזה טמפרטורה התסיסה של יין לבן ולמה והשניה זה להסביר את תאורית החלופה :/ ממש קישקוש שלא ממש ידעתי למה הכוונה... מסתבר שהתשובה היא כשלקוח מבקש וודקה למשל צריך להגיד לו ופינלנדיה או סמירנוף ולא להגיד לו כל מה שיש... בחלק השני עשו לנו סטייל מבחן מעשי, בפעם הראשונה הוצאתי 84 ובפעם השניה 96... הורידו לי 4 נקודות כי כשמזגתי מהשייקר נשפך לי טיפה על הבר ולא ניקיתי... קיצור אני ממש ממש מבסוטה ויום ראשון המבחן המעשי וזהו
ברמנית חדשה יוצאת לדרךךך
<סורי על החפירה>

ספיידי1

New member
בהצלחה

נפלת בשאלות דיי קשות... אין לך מה להתבאס... ובכל מקרה אף אחד בשום בר לא יסתכל לך על הציון וגם לא ישאל אותך... הציונים האלה טובים רק לשתי סיבות: א. פרפקציוניסטים(כמוני) ב. ואם את מתכננת להיות מצטיינת קורס(זה גם תלוי איך היית כל הקורס...) בכל מקרה, כמה עצות למבחן: 1. תזכירי משקאות חלופיים שיש לך בבר, כי יתקילו אותך... 2. תחזרי על חומר ועל ליקרים וכו... כדי שאם המדריך שואל אותך מה זה משהו תדעי לענות... אותי שאלו מה זה קלואה וציפו שאני יגיד ליקר קפה, אז אמרתי ליקר קפה מקסיקני שמיוצר מפולי קפה שנימצאים בהר הכחול, מכיל 26(או 25.4) אחוז אלכוהול, ועכשיו מייצרים עם 22 אחוז אלכוהול(אם אני לא טועה)... וכשמדריך ביקש גלנמורנאג'י אמרתי לו שאין אבל יש לי סינגל מאלטים פירותיים אחרים כמו גלן ליווט גלנפידיך, ולגבולין... אחרי זה הוא לא שאל אותי יותר כלום... וכל התלמידים האחרים אמרו לי שהוא מדריך סיוט והוא חופר כל המבחן ושואל שאלות, אבל ברגע שהוא מבין שמי שניצב מולו מבין עיניין אז הוא עוזב אותך בשקט... באמצע הוא אפילו קם לאיזה שתי מכות בשולחן סנוקר כי הוא הבין שלא צריך לבחון אותי כל כך... 3. אם נישפך לך, אל תלחצי, להפך, תראי שאת מקצועית ושבזמן שאת מנערת את השייקר או בזמן שאת מוזגת את גם מנגבת את השולחן ו\או את הבר... זה מראה על מקצועיות(בעייני לפחות) וכמובן, בהצלחה!

lizush17

New member
האמת היא

שלא ראיתי אפילו שנשפך לי... עפו לי כמה טיפות מהשפריץ הזה שהנוזל נופל מהשייקר לתוך הכוס... הוא סתם היה קטנוני הוא היה חייב להוריד על משהו אחרת זה היה 100... וכן צריך לנקות חח
אני יודעת בדיוק מה יש בבר ומה אין ומה להציע כתחליף... ליקרים אני יודעת הכל הכל.. אני חזקה בידע של מותגים שמות ומה הם בכלל... צורות הגשה אני עושה ב2 דקות גג... הוא התקיל אותי עם שרטרז וחשב שאני לא ידע שזה מוגש בסניפטר... הוא די גאה בי
וכן אני מכירה את זה שהוא לא ממש "בוחן" אותך כי הוא יודע שאתה יודע... ובקשר להצטיינות...כל הקורס הייתי מבין המובילים אם לא המובילה.. (אני לא רוצה להשתחצן) אף אחד לא הגיע לרמה שלי.. מעצבן להגיד זה נשמע מתנשא אבל בקורס שלי באמת שכולם שאננים כאלה כשהם מחפשים משהו בדיספליי שעומד להם מול העיניים לוקח להם שעה.. חח וכן אני פרפקציוניסטית מאוד ואם אני לא אקבל מצטיינת אני אתבאס על עצמי נורא כי אני יודעת שלי זה הכי מגיע... קיצור זהו... אני קצת בסטרס עכשיו אבל יום ראשון הכל ייגמר... ואם לא נצא מצטיינים לא נורא.. הכל יעבור חח... לפחות אין לי את החשש שאני לא אעבור..כמו רבים מהכיתה...

תלת חי

New member
שיהיה בהצלחה!!!

ובכל זאת, אני לא רוצה לאכזב אותך אבל אני הייתי מצטיין בקורס ואני יכול לאמר לך שחוץ מבקבוק שאת מקבלת, אין לזה שום תועלת בחיים האמיתיים, הכל נמדד מנסיון ואיך את בעבודה..

lizush17

New member
וודאי שאין תועלת

חוץ מגאווה עצמית... פרפקציוניזם לפעמים יכול לחרפן.. חח

rustynail

New member
בהצלחה...ושאלה...שרטרז בסניפטר? קטע חדש?

אם כן אז אני מניח שהשרטרז לא יושב במקפיא אלא על דיספליי, ושוב סניפטר?

ספיידי1

New member
בקורסים מלמדים ש

שארטרז צהוב מוגש בלואו בול(אולד פאשיין), ושארטרז ירוק בגלל שהוא ארומטי יותר וחזק יותר, מוגש בסניפטר....

rustynail

New member
זאת אומרת שהצהוב במקפיא והירוק בדיספליי?

בכל אופן הגדרות היצרן הן לשתות קר מאוד ורצוי עם קרח... אולי הכוונה לשרטרז המיושן בחביות ולא לירוק וצהוב הרגילים.... הסניפטר הינו לחימום קל של המשקה בעזרת כף היד, מכיוון שהמשקה מוגש קר מאוד אין צורך בסניפטר, לובול יספק את הסחורה מבחינה זו... אותה הסיבה ששותים וויסקי בלובול ולא סניפטר..אגב משקה מיושן בעל ארומות... לא נתקלתי בשום בר שמגיש אותו בסניפטר, איפה עשיתם את הקורס?

ספיידי1

New member
אני יודע

אני יודע את הדברים האלה, גם טעמתי את השארטרז הירוק והצהוב, קשה לי להאמין שמישהו יכול לשתות את הירוק חם בסניפטר... אבל ככה מלמדים בקורס... היא עושה בזמן אמיתי ואני בבר מאסטר... בכל אופן, אני לא יגיש שארטרז ירוק בסניפטר בכל מקרה...

obbb

New member
דווקא אותנו לימדו...

ששוטים בשאט קפוא. גם צהוב וגם ירוק... אולי זרקו משהו שאפשרי גם בלואו בול כי זה ליקר איכותי לא מעבר... ברירת מחדל היא ללא ספק קפוא בשאט. משייכים אותו לדג'סטיפים ושם כולם קפואים בשאט בתור ברירת מחדל.

or83

New member
מוזר לאללה

אני ממש לא זוכר מה לימדו אותי בקורס אבל בחיים לא הייתי חושב לשים את השארטרז בפריזר ואני תמיד תמיד מגיש אותו חם בסניפטר. יש לי רק את הירוק.

obbb

New member
וואלה?

מוזר... איך הוא בסניפטר בכלל? (מבחינת טעם) גם אני מכיר אותו רק קפוא בשאט גם מהקורס וגם ממקומות. אחל'ה ליקר אגב! מעקצץ ומעניין.. !

or83

New member
מבחינת הטעם? מעולה

אני לא מבין מה הטעם בלקחת כזה ליקר עם כזו נוכחות וכזה עושר ועומק של טעמים למרות אחוז האלכוהול הגבוה ולהקפיא אותו למוות. בסניפטר הוא קצת קשה אבל באולד פאשינד הוא נהדר. מה שונה בלשתות אותו ולשתות סינגל מאלט חוזק חבית? ליקר סופר דופר פרימיום (בעיני לפחות) ושמים אותו במקפיא...

rustynail

New member
אכן המותג הכי יקר ויוקרתי במקפיא...

ואכן הוראות יצרן, לא יבואן.... אם מישהו יבקש בסניפטר הוא יקבל, וכנ"ל מי שיבקש קרח בקוניאק שלו...לקוח משלם זכותו לקבל. אבל לשתות בלואובול ללא קרח, מהמקפיא, מעולה! מקהה את הטעם האלכוהולי הקשה ומשאיר הרבה עשבים, תנסה מומלץ לאוהבי הז'אנר, בטמפ' חדר נראה לי רע מאוד. אולי הצהוב....יהיה יותר מוצלח! אגב השרטרז נתן הופעה באחרון של טרנטינו בצורת שאטים, לא זוכר אם קפואים או לא...

or83

New member
ת'אמת

בחיים לא הסתכלתי על הוראות יצרן, ואם הסתכלתי אז לא ממש פעלתי לפיהם. אני מניח שלפי ההוראות יצרן לכולם יש בקבוק ג'וני גולד לייבל שמונח ליד השארטרז? בחיים לא ניסיתי שארטרז בשאט קפוא (ג'וני גולד דוקא כן) אבל כשאני חושב על זה לעומק (בדיוק 13 שניות) אז יש הרבה הגיון בשלתות אותו בשאטים קפואים (מבחינה שיווקית, לא היסטורית-רומנטית)

rustynail

New member
אין צורך להפעיל את המוח פשוט נסה...

והוראות היצרן הן לא בשאט אלא לשתות קר מאוד... ג'וני גולד קפוא, נשמע לי מוזר מאוד הוא החביב עליי מכל משפחת ווקר. אני מאמין בחייה ותן לחיות , אם מישהו רוצה משהו וטוב לו שיהיה לו בכיף, גם טוב לנסות דברים חדשים, למרות ששרטרז בסניפטר נשמע לי קשה לעיכול תרתי משמע ואם עסקיננו בקפואים מופרכים... עוד מישהו חושב שמקומן של הוודקות גרייגוס ודומיו הן לא במקפיא כמו הטרנד המוזר הזה שתפס אותן? אני מסרב בעבודה להחזיק אחת במקפיא דיספליי ודיי!

S1ndrome1

New member
אני איתך

גם אצלי בבר כשמישהו מזמין איזשהו וודק אולטרא משהו אני אוטומטית מוריד מהדיספליי, אם הוא מתעקש לקפוא אני מנסה להסביר לו את המשמעות ורק אם הוא ממש ממש לא משתכנע הוא יקבל קפוא.

למעלה