כמעט פיספסתי את ההודעה הזו.

b e ll

New member
כמעט פיספסתי את ההודעה הזו.

ממש ממש
, עשתה לי דפיקות לב ההודעה הזו. מה דעתכם?

shuky63

New member
בהודעה לכשעצמה אין פסול.היא מציעה

טיפול שלדעתה יכול לעזור.המפתח הוא באתר שאת הקישור שלו היא מוסרת.עד כה לא הצלחתי להכנס לאתר הזה.אם האתר יעלה לי ויש שם התיחסות לגימגום זה לגיטימי כמו כל שיטה אחרת שמציעים.קלינאי תקשורת לא מציגים אחוזי הצלחה גדולים יותר מכל שיטה אחרת.אם לעומת זאת לא תהיה התיחסות לגימגום באתר אציג את זה בתגובה להודעה וכל אחד ישפוט בעצמו.אני סומך על האינטיליגנציה של גולשי האינטרנט.

b e ll

New member
אם האתר לא עולה לך, עד מתי תחכה

לבדוק שאכן לא מדובר בגימגום? שוקי, אתה יודע כמה מגמגמים נגררו על ידי הוריהם המיואשים לכל מיני טיפולים אלטרנטיביים כאלה או אחרים? לא חבל על הייאוש של הורים? לא חבל על הכסף והזמן? לא חבל על נפש של ילד? בשביל מה אנחנו כאן, אם הכל לגיטימי ומותר? האם לא חלק מהמטרה שלנו היא להתריע על שרלטנים כאלה ב-ד-י-ו-ק?

shuky63

New member
אני יכול לקרוא שרלטנים באותה מידה

לכל קלינאי תקשורת שטיפל בי עד היום.הרי הגימגום שלי לא השתפר עד היום. לכל אדם יכול להתאים טיפול מסוים.יש אנשים שברכה מרב יכולה לרפא להם את הגימגום.זה לא בגלל הרב כי הוא ברך מגמגמים רבים אחרים וזה לא עזר להם. זה אותו אדם שקיבל את הברכה.זה פשוט התאים לו. כל עוד האתר לא עולה זה סתם מילים באויר.אם האתר יעלה נקרא מה כתוב שם כל אחד יביע את דעתו ואם מישהו ירצה לפנות אליה זו זכותו.אי אפשר לקרוא למישהו שרלטן בתחום בו אין מטפלים שיכולים להציג קבלות ממשיות.המטפל המוצלח ביותר בתחום הזה עוזר לאורך זמן אולי ל10 אחוז מהמטופלים שלו וזו הצלחה כמעט מקרית שאפשר לשייך אותה גם לגורמים אחרים ולא דוקא לטיפול

b e ll

New member
חשבת לרגע למה האתר לא עולה?

ואם הוא לא עולה והגברת ד"ר לא טורחת לתקן את הבאגים שלה, עד מתי תחכה כדי לבדוק מה כתוב באתר שלה? היא עוקבת אחר הפורום הזה, השאירה הודעה ספציפית בדיוק לגולשת שסיפרה על בנה. היא לא השאירה הודעה מיקרית ולא פתחה הודעה חדשה. ואם היא לא נכנסת לכאן לתקן אותי ולומר לי שאני טועה ושהיא טיפלה בהצלחה במקרה אחד (ואחד בלבד) - היא כנראה יודעת למה. אם מישהו היה קורא לעבודתי שרלטנות, והיה מזלזל במה שאני עושה למחייתי - לא הייתי עוברת לסדר היום כל כך בקלות. והיא אפילו לא השאירה תגובה. לגבי שרלטנים, אתה כתבת "אי אפשר לקרוא למישהו שרלטן בתחום בו אין מטפלים שיכולים להציג קבלות ממשיות." לטעמי, זו ההגדרה המדוייקת לשרלטן. מי שהולך לרב כדי לקבל ברכה והגימגום עובר לו במחי ברכה אחת, כנראה שאינו מגמגם. אל תנסה להתחבא מאחורי תירוצים כה קלושים. שנינו מכירים את המתרייה יותר מדי טוב כדי לא ליפול לפחים האלה. ולסיום, שלא תעיז אפילו להעלות במחשבותיך שארשה לך לכתוב שוב שההצלחה שלי היא מקרית ושאפשר לשייך אותה לגורמים אחרים. ההצלחה שלי היא שלי בגלל שתירגלתי מספיק זמן ובעקביות, בגלל שנלחמתי במשך שנים להגיע לשטף כזה. חשבת למה אתה לא הגעת לשטף כזה? הרי היו לך הכלים האלה מתחת לאף בדיוק כמוני. מעולם לא העברתי עליך ביקורת שלא היית מסוגל לרמת ההתמדה הזו והעדפת את הגימגום. אם תגיע לשטף שלי וליכולות שלי, תוכל להבין בדיוק על מה אני כותבת ועד אז אם אתה לא יודע ואין לך מושג ירוק - תתרכז רק במה שאתה יודע ומבין.

shuky63

New member
בל,לא דיברתי על ההצלחה שלך באופן

פרטי.יש 60 אלף מגמגמים בישראל.10 אחוז מהם זה 6000.כלומר גם אם 6000 אנשים יבואו ויספרו שהשיגו שטף ושמרו עליו לאורך זמן זה עדיין מעט מאד. אני לא מתכוון לסתום את הפה לאף אחד שמציע שיטה כל שהיא לטיפול בגימגום.גם יציע פה מישהו לעמוד על הראש במשך שבועים רצופים כדי לרפא גימגום אין לי זכות למנוע את המידע הזה מאף אחד.אל תזלזלי באינטיליגנציה של הקוראים וביכולת שלהם להבחין בין טוב ורע. ירדתם על הגברת שהציעה תענית שתיקה,אבל סדנאות שתיקה(ויפאסנה)נעשות היום בכל העולם ועוזרות להרבה אנשים.את לא מסכימה אז תסבירי למה לדעתך זה לא יעזור.אין סיבה לקרוא לה שרלילה במובן הבוטה של המילה גם אם הכינוי שלה כזה בפורום.מה עוד שהיא הציעה שתיקה ותירגול במקביל. הרפואה האלטרנטיבית לא היתה ממשיכה להתקים אם הרפואה הרגילה והמדע היו מציעים פתרון לכל הבעיות.

b e ll

New member
אנחנו מביטים על החיים מנקודות ראות

שונות ומנוגדות לגמרי. מהן הסיבות שהפורום הזה קיים? מדוע שאטרח "לבזבז" את זמני כאן אם כל שרלטן מקרי יוכל לקבל במה להציע את מרכולתו? אני האחרונה לזלזל באינטליגנציה של מישהו - אבל בורות וחוסר ידע קיימים בנושא הגימגום הרבה יותר מאשר ידע והבנה, ואני רואה את חשיבותו של הפורום הזה בראש וראשונה בנתינת מידע וצבירת ידע. רק לאחר מכן הוא גם פורום תמיכה. אני לא מחכה שיגישו לי את הפתרון על מגש, אני לוקחת לעצמי את מה שמגיע לי. גם אם עליי לעבוד קשה ולתרגל לתרגל לתרגל כדי שאח"כ עד סוף חיי אוכל לדבר שוטף ולחיות את חיי בשלווה, לגדל את ילדיי באושר ללא מגבלות. בקשר לרפואה אלטרנטיבית, לגבי גימגום זה מוכח לגמרי שאין בזה שום תועלת. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם תרגיש טוב יותר בקשר לעצמך ובקשר לגימגום. ילד קטן בן שנתיים שעדיין לא מודע בכלל לצורת דיבורו יכול להפוך להיות מאוד מודע לכך וזה לכשעצמו יהפוך את הגימגום לכרוני כבר בשלב הזה. אבל עזוב מדע ומחקרים, אתה יודע כמה כסף מוציאים הורים לילדים מגמגמים על כל מיני טיפולי אכזב שלא מצליחים? אתה יודע איזה תיסכול וכמה זה משפיע על הילד המגמגם? מחובתי לא לאפשר כזה דבר, ילד זקוק לאהבה ללא תנאים כדי לגדול חזק ובריא בנפשו. בושה והסתרה או לחילופין טיפול שרלטני והבטחות כזב לא הביאו אף מגמגם רחוק, תסתכל מסביבך. ורק כדי להאיר את עינייך, לא פעם אתה סרקסטי לגבי ההצלחה שלי והיכולת שלי לתרגל לתרגל לתרגל - גם אם לא קראת בשמי או דיברת ספציפית עליי. שתדע ששמתי לב לזה כל פעם ואם לא הגבתי, זה לא בגלל שלא שמתי לב.

shuky63

New member
בל,את מנסה להציג כעובדה את זה שכל

מגמגם שיתרגל מספיק את הטכניקה של הדסה ידבר שוטף. האם יכול להיות שכל כך הרבה מגמגמים מעדיפים לגמגם ולסבול יסורי גהנום מאשר לתרגל?נראה לך? האם חשבת שהשיטה של הדסה או כל טכניקה אחרת עם כמה תרגול שלא יעשה לא מספקת את הפתרון לגימגום לכל המגמגמים,כמו שתרופה מסוימת לא פועלת באותה מידה על כל החולים?האם גם במקרה של חולה שלא מגיב לתרופה תאשימי אותו שהוא לא רוצה להבריא? אינני סרקסטי כלפייך ובפעמיים שפגשתי אותך השטף שלך חימם את ליבי. אבל אני תמיד מציג את הטכניקה כפתרון אחד שלצידו פתרונות נוספים למי שלא רוצה לדבר על פי טכניקה או שהטכניקה לא עוזרת לו.כדי שמישהו יבחר בדרך הנכונה על פי דעתך אין לך זכות לחשוף אותו רק לשיטתך.את יכולה לשכנע אותו שהשיטה שלך הכי טובה,הכי יעילה.אם את באמת מאמינה שהשיטה שעזרה לך הכי יעילה למה את חוששת שאנשים ישמעו עצות אחרות כל עוד ניתנת להם האפשרות לשמוע גם אותך.אנחנו לא מדינה טוטליטרית בה מציגים לאנשים אופציה אחת ואומרים להם לבחור "בינה לבינה".

stkachov

New member
אולי תרגעו

קודם כל את העניינים האישיים שביניכם(אם יש כאלה) עדיף שתלבנו בפרטי. ואני דווקא שיניתי את דעתי, ונוטה להסכים עם שוקי שלא חייבים למחוק כל הודעה שכזאת. ובל תחשבי באופן אחר: הרי אותה שרלטנית הייתה יכולה לפנות בהודעה פרטית לכל מי שתרצה ולהציעה את שירותיה. בדרך זו את לא היית יודעת על זה וגם לא היית יכולה להעביר על זה ביקורת ולהזהיר מפניה. ברגע שהיא פרסמה זאת בפורום, כולם יכולים לראות את זה ולהגיב. וכך אם יש מישהו שניסה את הטיפול המוצע הוא יוכל להגיב ולהשמיע את דברו לטובה או לרעה.

b e ll

New member
אני מאמינה שאם תיקח מגמגם אקראי

ותלמד אותו את השיטה של הדסה - הוא ישפר את השטף שלו (אגב, לא רק השיטה של הדסה עובדת! יש עוד שיטות שאם מתמידים בתירגול שלהן גם הן משפרות את השטף) מה שהוא עושה אח"כ עם זה - זה כבר עניינו. אני לא שופטת אף אחד שבוחר לא להאבק בשיטה כזו או אחרת. אני מקבלת כל החלטה של אדם כלשונה. אני מקבלת מכל ליבי ומבינה מאוד כל אחד שאומר "זה לא בשבילי!" העניין הוא אחר - אם אנחנו שעברנו על בשרנו כל כך הרבה שרלטנים וכל כך הרבה שיטות "פלא" שסחטו את כספי הורינו ואת כל האושר מהילדות והנערות שלנו, לא נתריע כשמופיע שרלטן נוסף כזה, למה אנחנו כאן בכלל? אתה היית בפגישת פורום כשאריק הזכיר לי את ד"ר "קילימנג'רו" - אתה יודע כמה עצב ונזקים הוא גרם? אתה יכול לתאר לעצמך כמה נזק האדם הזה הסב לי אם הדחקתי את שמו בעוד שאת כל שאר הטיפולים שעברתי אני זוכרת כאילו קרו אתמול? למה לתת לשכמותו במה? תודה לאל, הצלחתי להביא עצמי למקום אחר בעזרת הרבה הרבה עבודה עצמית והרבה משמעת עצמית ותרגול, אני לא הילדה חסרת האונים שהייתי. אבל אני מאוד מכבדת את הילדה ההיא שניסתה לשרוד מצבים כמעט בלתי אפשריים וההתרעות שלי נגד שרלטנים למינהם הם הדרך שלי לעזור למגמגמים אחרים או להוריהם. האם אנחנו כאן רק לפוצי מוצי וכל הכבוד? ומה קורה אם צריך לנשוך ולהציג עמדה תקיפה נגד גישה שרלטנית? אדרבא, שתועיל הגברת ההיא להציג עצמה כהלכה, תוכיח הצלחה (אחת בלבד) - תיתן לינק לאתר שעובד ושבו אפשר להבין ולהתרשם על מה היא מדברת. שלא תדבר במונחים של הצלחה ללא הוכחות ממשיות - שהרי אם היא באמת רשמה לזכותה הצלחה, למה היא לא מספרת עליה יותר? למה זה כל כך מעורפל וחסר בסיס? מקצוען אמיתי לא מתנהג כך! ולגבי כל שאר דבריך, מעולם לא הצגתי את השיטה של הדסה, כשיטה היחידה שקיימת. אתה חושב שיש לי אחוזים בהדסה? או שמישהו משלם לי דיבידנדים כדי ליחצן אותו? למה אתה חושב שאני חוששת ממשהו? תמיד סיפרתי את סיפורי - זה נכון! אין לי סיפור אחר לספר.

spidergirl

New member
לגבי הגברת

תענית פירושה עינוי במקרה לכפר על עוון. למה בדיוק? וחובה עליה להציג בצורה את השיטה שלה בצורה הגיונית ולא בצורה דבילית כמו"את לא רוצה לדבר ויש לך את הסיבות שלך, נכון?" איך זה מתחבר לוגית לתענית שתיקה והמלצה לשקר למקורביי? זו כבר ההודעה השלישית שלה כאן, מתגנבת בסופי שרשורים. עצם הרמיזה ששתיקה יכולה לרפא גמגום היא פשוט לעג לאינטילגנציה. יש לנו הרבה מה ללמוד מפורום לקויות וזכויות adhd. שם - מי שמתחיל להציע מרכולת כזבים, מוצא עצמו בחוץ.

b e ll

New member
../images/Emo45.gif כנראה שעוד לא למדנו

להפסיק להיות נחמדים בכל מחיר ולהתחיל לנשוך את אלה שמציעים לנו שיטות שרלטניות. יש גבול לחופש הביטוי בכל מחיר. מותר לנו להיות גם לא נחמדים כשצריך ולומר גם דברים לא נעימים לפי הצורך. הרבה אנשים נוהגים כך - זה נקרא אסרטיביות, חלק מהמגמגמים לא מרשים לעצמם לנהוג כך. חבל, חבל, חבל!

light blue

New member
ממש לא קשור לאסרטיביות

מידי פעם מופיעים בפורום הזה (וכנראה גם בפורומים אחרים) אנשים שמדברים שטויות. אחד בא ועושה צחוק מהגמגום אחת אין לא מושג על מה היא מדברת ועוד אחת יכול להיות שהיא בכלל שרלטנית אבל מאנשים כאלה עדיף להתעלם ולא להתחיל במלחמה. לדעתי זה ריכוז לא נכון של האנרגיות, ובמטרות בכלל לא חשובות. הפורום נועד בעיקר להציע עזרה. לא שאני נגד ויכוחים, אבל כל ההתקפות על עוברי אורח לדעתי מיותרות. אם אתם שואלים אותי, מכאלה אנשים עדיף להתעלם.

mico24

New member
בדיוק ! אבל מה לעשות, שהמגמגמים

(או כאלה לשעבר) הם אנשים רגישים מאוד, שעברו הרבה מאוד מהפכי נפש, מצבים מביכים, והם מוצפים ברגשות. הם לא יכולים לעבור בשתיקה על שום דבר, שקשור איכשהו לדבר הכואב הזה. הגמגום, יש ביכולתו לשגע אנשים (בצורה מסוימת), וזה נכון לגבי כל אחד מאיתנו, לצערי..

shuky63

New member
יש הבדל דק בין אסרטיביות לגידופים

אז בואו ננסה לא לעבור אותו

shoshyyy

New member
מה שאת אומרת זה ....

אני אסרטיבית . מי שלא נוהג כמוני הוא בטח לא אסרטיבי , מתחבא לו בפינה שלו. נו טוב זה לא הפתעה , הוא מגמגם. חבל ! חבל ! חבל! הגיעה זמן שתקלטי ... לא כל מי שלא עושה את מה שאת עושה , הוא לא צודק או נכון . כל אחד בוחר לו בדרך שלו. בל אין שום צורך לנסות לרדת/ להשפיל מישהו בגלל שהוא לא עושה את מה שאת עושה !!!!!! די עם זה כבר ! את אומרת את זה כי זה מפריע לך ... תתמודדי עם זה את . תביעי דעה , תכתבי בפורום ,,, כמו שאת עושה . למה לנסות לגרור אנשים אחרייך?

spidergirl

New member
אם אנחנו שותקים

אנחנו מסכימים בשתיקה שלנו. צריך להוקיע שרלטנים מההודעה הראשונה, יש בולשיט שלא צריך להשאיר כתוב אפילו. תארי לך עובר אורח שבא לקרוא בפורום ורואה הודעה עם המלצה לתענית שתיקה, ואנחנו שותקים, הוא מבין שתענית שתיקה יכולה לעזור. תפקידו של הפורום מלבד תמיכה הוא להיות מקור מידע מהימן. בל לא גוררת אף אחד, היא עושה את מה שמנהל הפורום צריך לעשות, לדעתי. דעתו שונה משלי. בל בעיני רק שומרת על הפורום, ואם זה יהפוך למקום לא מקדם, מלא בגיבובים של שרלטנים, אז כן, זה בזבוז זמן. לצאת בהאשמות שבל גוררת או שצפה שכולם יהיו כמוה, זה לא במקום. את האמת שושי, נראה לך שתענית שתיקה עוזרת למישהו להפסיק לגמגם?

RobinhooDw

New member
bell

שאלה: אבל אם אפשר, תעני בכנות. כשאת ניגשת לשוחח עם זר, או אפילו עם קרוב משפחה, את לא קצת חוששת?, את לא נלחצת אפילו טיפה? מדברת חופשי בלי זכר לגמגום? , או שיש איזשהו תחושה מוכרת כזאת, של פחד?

למעלה