כמעט פיספסתי את ההודעה הזו.

b e ll

New member
רובין, רק בכנות - אין מקום למשהו

אחר כאן. נלחצת טיפה - בטח. ויודעת בוודאות שאם אשמור על נשימה סדירה והמשימות - זה יהיה בסדר. אין כזה דבר "מדברת חופשי", אני במודעות כל הזמן, כל הזמן! אין תחושה של פחד יותר, זה לא. אני לא פוחדת בכלל! כי ממה יש לי לפחד? מה יקרה? הכי גרוע יהיה שאגמגם. ומה קרה? השמיים יפלו? אתה חושב שלא קורה לי שאני מגמגמת? קורה כל יום! קורה יותר כשאני עייפה. למדתי לא לקחת כל דבר ללב, לשכוח ולעבור הלאה. אמרתי כבר, אין כאן תחושה אחת שלא מוכרת לי עד אימה.

shuky63

New member
אבל זה כל העיניין שהוא לא רואה רק א

את תענית השתיקה אלא גם את הטיפול בהדסה ובcti ואת ההצעות לטיפול בהיפנוזה והומאופטיה ואת התאורים שלך על הטיפול שאת עוברת ואת הגישה של רובין לגבי צלע בולטת ואת הגישה של רוני שעשה שינוי בחייו הפסיק לפחד ורכש בטחון ושטף דיבור.תנו לכל אחד לקרוא הכל ולהחליט מה טוב בשבילו.אם מישהו נכנס לפורום קורא את השירשור הראשון שבמקרה כתוב בו על תענית השתיקה והולך אני לא מתימר לעזור לו אבל אני לא חושב שיש מבקרים כאלה .מי שנכנס לפורום והנושא נוגע לו בדרך כלל קורא את רוב ההודעות. חוץ מזה spider לא נראה לי שהבנת את מה שאותה גברת ניסתה להעביר.היא לא התכוונה שאת צריכה לענות את עצמך בשתיקה הזאת.לדעתה המנעות מדיבור למספר שעות תוך כדי תרגול הטכניקה יכולה לעזור להחזיר את השטף שירד לרמתו הקודמת.זו הצעה שאת יכולה לקבל או לא אבל בטח שלא לגדף אותה בצורה כזאת.שמעתי את ההצעה הזאת במילים קצת שונות ממספר קלינאי תקשורת שהציעו לי שבתקופה הראשונה שאני לומד טכניקה חדשה כדי להמנע ככל האפשר מלדבר מחוץ לתרגול של הטכניקה עד להטמעת הטכניקה ואז להתחיל לישם אותה ולדבר כמה שיותר.

b e ll

New member
אני הבנתי את זה בכלל אחרת

אני הבנתי שהיא מציעה תענית שתיקה לריפוי העצלנות. ותרגול אם השתיקה לא עזרה לריפוי הדיבור.

shuky63

New member
אז תקראי טוב

"לסירוגין, תרגלי את הטכניקה (אלא אם כן יעבור לך הגמגום מעצם השתיקה...)".לסרוגין לפי הבנתי זה שילוב של שתיקה ותירגול

spidergirl

New member
אני גם הבנתי כמו בל

ולדעתי המשפט הזה מחזק רק שאם השתיקה לא עזרה, לתרגל. ועוד לא התיחסת להמלצה לשקר לאנשים, כדי לעשות להם שירות, אנחנו לא מעודדים כאן אף אחד לשתוק כדי לחסוך מאנשים את הגמגום, איזה ביטול עצמי. בנוסף, הסתכלתי גם בכרטיס שלה, והיא שייכת לכל מיני כתות קוקוריקו, זו לא עצה שנובעת מנסיון.

b e ll

New member
זה מה שכתוב:

עצתי: כשאת נתקפת "עצלות", הכריזי על תענית-שתיקה. אל תדברי - שעתיים עד יומיים. אם נשברת, התחילי מההתחלה. לסירוגין, תרגלי את הטכניקה (אלא אם כן יעבור לך הגמגום מעצם השתיקה...)

mico24

New member
../images/Emo45.gif אל תתרגש, שוקי! אתה בסדר גמור

תן לאנשים להוציא את כל התסכולים שלהם, זה לא אישי.. (ואם כן, בעיה שלהם)

shoshyyy

New member
קודם כל ....

אנ לא יוצאת בהאשמות. זה מה שאני חושבת. אני לא מסכימה לתענית שתיקה. אני בעד שכל אחד יביע דעה איך שהוא רוצה בלי ללחוץ על אחרים. הפורום הזה נוצר בשביל תמיכה. זהו תפקידו של הפורום. הוא לא מתיימר להיות מקור מהימן של מידע. זה פורום של אוסף אנשים שבא להם לשפוך, לשתף, לצחוק... הדבר האחרון שהוא זה בזבוז זמן. אם יש אנשים שמרגישים שזה בזבוז זמן שלא יבזבזו את זמנם לשווא .

light blue

New member
שומרת? על הפורום?

אנחנו באמת צריכים מנהיג חזק שישמור עלינו!!! שיגיד לנו מה טוב לנו לקרוא ומה לא!!! אני מציע שלא נקטול אנשים מסוימים רק בגלל שאנחנו לא מסכימים עם השיטה שהם מציגים. ויכוח עינייני איתם היה הרבה יותר לגיטימי, או כמו שכבר כתבתי, לפעמים התעלמות זו התגובה הכי מתבקשת (לדעתי) הרופא משפחה שלי למשל, משוכנע שכל מי שמטפל ברפואה סינית הוא שרלטן בן שרלטן. אבא שלי בטוח שכל הפסיכולוגים הם נוכלים....ואני יכול להמשיך ככה עד מחר. גם אני קראתי את זאת שהציעה תענית שתיקה. לדעתי זו אחת ההצעות הדביליות ששמעתי, אבל מי יודע? אולי לבן שלה זה עזר.

shoshyyy

New member
אחר כך את שואלת למה אני תוקפנית ...

בגלל היחס שלך .את מזלזלת , מתנשאת . מצפה למדליה מכל אחד בגלל שהפסקת לגמגם. היחידה בעולם הזה , הכי גדולה , הכי מצוינת, הכיאוהבת , הכי מבינה , הכי יודעת, הכי בטוחה בעצמך. אז מעכשיו אל תגיבי להודעות שלי .

RobinhooDw

New member
למה אני שואל אותך

כי אני יודע שהתחושה הזאת קיימת אצלך מאז ומתמיד, גם אחרי 8-7 שנים בערך [נכון]? שאת מדברת "בצורה הנכונה" כך שגם בשיטה שלך ישנם פגמים, כל שיטה יש לה את את המגרעות שלה ולכן עד שלא ינתן פיתרון תכליתי אי אפשר לשלול דעות של אחרים..

spidergirl

New member
אף אחד

לא מתיימר לרפא גמגום, רק לשפר את השטף. המטרה שלי(וגם של בל אני מניחה) היא לא לתת לשרלטנים לפרסם מרכולת שתבזבז זמן וכסף ולא תשפר שטף.

b e ll

New member
הצלחתם לעייף אותי.

בחיי! שכל אחד יעשה לפי הבנתו, יחייה את חייו לפי יכולותיו. תפסיקו לנסות לתת לדברים שלי אינטרפרטציה אחרת ממה שכתוב. לא כתבתי שהשיטה שלי היא הכי טובה, כתבתי שהשיטה שלי עובדת. על מה אני מתסמכת? על עצמי ועל עוד כמה כמוני ששמו להם למטרה לחיות חיים טובים. זהו! לא יותר ולא פחות. אל תשתמשו בתירגולים, מי שלא יכול לתרגל - שלא יתרגל. לא רוצה לגרור אחרי אף אחד, כאילו ששמתי למישהו אקדח לרקה ו"הצעתי לו הצעה שלא יוכל לסרב לה". אפשר רק להציע מים, אי אפשר להכריח לשתות. רובין, מבחינתי תשמור על הצלע שלך בולטת ואל תלד ילדים או לחילופין לכשיהיו לך ילדים אל תדבר איתם עד שיהיו בני 18 שלא תשפיע עליהם לרעה. בחייך! מה אכפת לי?

התעייפתי רק מלקרוא את השרשור ../images/Emo13.gif

גם אני חושבת שיש להרתיע מפני שרלטנים. מי אלה אותם שרלטנים ואיך אפשר לזהותם? לדעתי שרלטן הוא אחד שנכנס לכל פורום תמיכה באשר הוא ומציע את שיטתו לריפוי כל צרה אפשרית. אותם שרלטנים יבטיחו מרפא לגמגום בעוד אנו יודעים שאין דבר כזה (כן יש שיפור שטף, אבל הגמגום תמיד מאיים ברקע ומצל כמו ענן ביום שמש בהיר). אני לא קוטלת כל אחד שמציע טיפול אלטרנטיבי. יש הבדל בין מטפל שנכנס לפה וכותב שבזכות טיפולו נזכה לנפש שקטה וקבלה עצמית לבין מטפל שנכנס לפה ומציע מרפא לבעיה שאין לו מושג ממנה. לא עשו אותנו באצבע, אפשר להבחין. אני חושבת שסה"כ כולנו רוצים למצוא את השיטה, עם זאת אני חושבת שאין כזו, כלומר, שיטה שעבדה על אחד לאו דווקא תעבוד על אחר. אנחנו יכולים לספר אך ורק מניסיוננו מה עבד עלינו ומה לא. אני חושבת שכל אחד ואחת מאיתנו רק רוצים לעזור ולכוון מגמגמים אחרים למקום הנכון, אף אחד לא מנסה להכריח את האחר להשתמש בשיטה הספציפית שלו, לבל אין אינטרס לסחוף אחריה מגמגמים לטיפול של הדסה, היא לא מקבלת מהם אחוזים. מטרתה היחידה היא לעזור ולהפנות לטיפול שהצלחתו מוכחת. זה לא עושה מהטיפול של הדסה "הטיפול האולטימטיבי" שיפתור את בעית הגמגום לכל מגמגם באשר הוא, הנה רוני למשל פתר את גמגומו בעזרת מודעות לבעית הביטחון העצמי הירוד שהיה לו ועבודה חזקה על הכיוון הזה. כל אחד ומה שעוזר לו. אז בואו נהיה יותר סובלנים אחד כלפי השני, יותר סובלנים כלפי הטיפולים השונים אך בכל זאת זהירים מפני שרלטנים כי יש לא מעט כאלה.

R O N Y1

New member
מירב קלעת בול../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל מילה שאני יוסיף תהיה מיותרת!!! RONY

למעלה