כמעט 2 שנים בקנדה............

זיו80

New member
כמעט 2 שנים בקנדה............

הייתי בביקור בארץ ....... הכל נראה כל כך שונה ממתי שעזבתי....... המשפחה נראית מרוחקת..... מכירים את התחושה ????

gesus

New member
כולנו פה היינו מתחלפים איתך בלי לחשוב פעמיים

חוץ מאריאלה שמתחילה להתגעגע למרות שהיא עדיין בישראל. מצד שני, בקרוב היא תסיים לעבור על רשימת הקריאה שנתן לה קוזמו ואם זה לא יעזור אני אכנס לתמונה. בקיצור, המטרה היא שהפורום הזה יעודד עליה (UPGRADING ) לקנדה.

ari2b

New member
הצילו!!!!!

נכון, אני מתגעגעת לישראל רק מהמחשבה לעזוב כאן. הדיון הוסט לגעגועים למשפחה ולחברים, אבל במקרה שלי הגעגועים הם "מגונים" ממש: אני מדברת על להתגעגע ברמה הציונית לאומית, על התרגשות כשאני נזכרת בטקס הדלקת המשואות, מארועים הסטוריים, מסרטים על הצנחנים בכותל בששת הימים וכיו"ב. מצב חמור למהגרת לקנדה, לא? והכי חמור - האיזכורים של קוזמו לא עוזרים! אגב, יואב מוסר שהוא לא מתגעגע. זה המצב. להתראות לכולכם ושנשמע רק בשורות טובות, אריאלה.

shipy1234

New member
תמיד אפשר לחזור

או כמו כל הישראלים, להישאר שם ולבכות לכולם כמה "מתגעגעים" לארץ ולכולם אבל אי אפשר לחזור בגלל עבודה/לימודים/ילדים מחק את המיותר.

joe2b

New member
בוא נעשה עסק...

נדבר על זה בעוד שנתיים, ואני מבטיח לך להרגיש בדיוק אותו דבר, OK?

shyi1

New member
לדעתי ששנתיים זה הרבה אבל לא ממש!

אם את לבדה אז יותר קשה להיות בקנדה, אם את נשואה או הגרתם עם משפחתך יותר קל לחיות בקנדה! אני באישית עברנו לקנדה כשהייתי צעיר לא היה כ"כ קשה בגלל אנו ביחד עם המשפחה כמובן היה לנו הרבה הגעגועים לישראל! לאווירה של החגים ושבת! באמת אין כמו ישראל!

shipy1234

New member
עברת כשהיית צעיר

אם היית עובר בגיל מבוגר, היית מבין שאכן אין כמו ישראל, יש הרבה יותר טוב מישראל. בכמעט כל מדינה מערבית איכות החיים גבוהה יותר

Astroo

New member
לא רק מערבית

גם במדינות מזרח אירופה כגון צ'כיה וסלובניה ואפילו בחלקים מסויימים של רוסיה איכות החיים גבוהה יותר.

shyi1

New member
נו באמת?! אני תמיד נשאר ישראלי למרות שאני חי

בקנדה כבר הרבה שנים! אני הייתי בישראל המון פעמים לביקור...גם עשינו אירועים משפחתיים בישראל! מה יעזור לכם להגר לקנדה דקווא כעת?!? עוד מעט כולם חוזרים בחזרה לישראל! שמעתי שהרבה ישראלים ויהודים קנדים קונים בית (מקלט) בישראל בשביל אם יהיה חס וחלילה שיהיה המלחמת העולם שלישית של ערבים ואנטישמיים...אל תחשבו שקנדה יותר חיים טובים בלי ערבים ואנטישמיים!!! קנדה יש מלאאאאאאאא ערבים! לא שמעתם למשל על צרפת!? ולכן עלינו לשמור את מדינת ישראל שלנו שלמה! כל מי שאני מכיר הם יהודים-קנדים כבר קנו בתים בישראל וכבר מתכוונים לעלות לישראל!-ברציניות!

gesus

New member
אני בעד חילופי אוכלוסיות

אני אפילו מוכן לממן את הטיסה של כל יהודי שמוכן להגר מקנדה לישראל, העיקר להחליף אותו שם. שמע, אני בטוח שהבעיה של האנטישמיות שאתה מציג היא נכונה ואמיתית. היא כל כך חריפה שאפילו אתה לא שם לב לכמה אנטישמי אתה.

shyi1

New member
אני רוצה לחזור לישראל אבל

כל משפחה שלי ונכדים שלי כאן גם בארה"ב...לעזוב אותם ולחזור לישראל?! זה לא כזה פשוט! אם חס וחלילה יהיה המלחמה הייתי חוזר בלי סיפורים עם כל משפחה שלי!

אהה. ממש יעזור למדינה איזה חטיאר שיחזור

בזמן מלחמה. תצטרף לדודות של הועד למען החיל. ואם יש לך נכדים, אז שכבר היו כמה מלחמות מאז שנהיית אדם בוגר. היתה לך ההזדמנות שלך לחזור. רוצה לחזור? תחזור. בזמן מלחמה לא יהיה לך יותר פשוט לארוז את הנכדים מאשר עכשיו. בינתיים טוב לך לאהוב את ישראל מרחוק, סבבה. גם לי טוב עם זה. אבל אני לא מחרטט שאני סובל פה ושבישראל יותר טוב.

shipy1234

New member
ככה זה הרבה ישראלים בגולה הדוויה

בוכים כמה חסר להם ישראל, המשפחתיות, החברים והחומוס, אבל בפועל הם לא יכולים לחזור לישראל "עכשיו" בגלל הילדים/עבודה/התחייבויות כאלו ואחרות מחק את המיותר.

shyi1

New member
עברנו לקנדה לפני הרבה שנים עוד לפני שנולדת!

לא היה כאן כלום...היה רק שלווה ואותו דבר של עכשיו...שום דבר לא השתנה כאן... תשמע מה, אתה לבד אין לך ילדים או נכדים...אם היה לך כמוני לא היית עוזב אותם, משפחה שלי הם דבר היקר שיש לי...אתה אולי רגיל לחיות לבד אז סבבה! אגב יש כאן הכול יש אפילו פאלפל חומוס...רק חסר לי זה האווירה של ישראל...כמו ימי שבת וחגים! כאן בכלל לא אותו דבר!-למרות שאני כבר התרגלתי לקנדה. זה לא אומר שאני סובל את קנדה... לרן מה אתה מחפש ומה אתה הולך לעשות כאן בקנדה?? מה שאני רואה שאתה לרוב במול המחשב ב24 שעות...אין לך החיים חוץ ממחשב?? אני רואה שאתה גם מתגעגע לחברים או ישראלים או אתרים של ישראל...באמת בקנדה אין על מה לחפש! כאן רק לעבוד!!!

למעלה