כמעט 2 שנים בקנדה............

leprechaungreen

New member
אתה חמוד אתה

רן כבר שנים חי בקנדה :) בפעם הבאה תבדוק לפני שאתה מדבר. "כאן רק לעבוד" נכון לגבי כל מקום, לא רק קנדה.
 
מה הקשר לשאלה מתי נולדתי?

מדובר על העניין העקרוני שאתה נשבע שבישראל יותר טוב ואוטוטו אתה חוזר, ובפועל אתה גר בקנדה. אמירה של "אפילו פלאפל חומוס" מראה איזה תפיסה יש לך של ישראל. שנות ה60, קיבוצניקים עם כובע טמבל וביקור בר מצווה בירושלים כולל צילום עם גמל בהר הזיתים.
 

shyi1

New member
אני כאן עוד מעט 28 שנים אם זה יעניין אותך!

יש כאן מאכלים של ישראל שום דבר לא חסר כאן... חחח נחמד לשמוע שחבשת את כובע טמבל!
 

biomech1

New member
קראתי את מה שיש לך להגיד...

ובוא אלמד אותך מונח חדש בעברית: "א ת ה ח י ב ס ר ט" (You are living in a movie). בוא אספר לך מה "האווירה" בארץ - אתה קם בבוקר, פותח רדיו מתוך הרגל - עוד שר מזיין את החברה של אשתו באמצע יום עבדוה במקום לטפל בנושאים קצת עקרוניים, עוד ערס יוצא בעסקת טיעון של חודש וחצי בכלא אחרי שזרק רימון יד לתוך בית קפה....בקיצ'ר - בוקר טוב אודטה..... נכנס לאוטו הטרנטה שלך שנת 84 - כי אין לך כסף לקנות אוטו נורמלי - יאללה - למלחמה על הכביש.....עוקפים מימין, עוקפים משמאל, חותכים מלמעלה, איומים וקללות בסגנון:"מי אתה בכלל יא מניאק - אני 'זיין אותך יא מניאק" - וכל זה כאשר הילד שלך מאחורה....מגיע לגן - זורק את הילד לטיפולה של אנאלפבטית שבקושי הוציאה תעודת בי"ס יסודי- אבל מה - סיימה סמינר מורות בהצלחה יתרה.... ממשיך לעבודה שלך - שלא קשורה למקצוע אותו למדת כלל - כי כאשר יצאת מהטכניון - אח של חבר של בן דוד של אחות של המנהל - הוא זה שנכנס לעבוד במקומך.... אופס - צריך להגיע לבנק - אהה....אבל הבנק המזויין שלוקח ממך עמלה על זה שהעזת לעבור דרך הדלת - עובד רק 3 ימים בשבוע - וגם זה עד אחת בצהריים....טוב- פעם אחרת....גם ככה המינוס (מ י נ ו ס - אתה מכיר בכלל את המושג???) כבר ב15000 שקל - כי המשכורת המשותפת שלך ושל אישתך השכירה היא 12000 (ואתם עוד חיים "טוב"....) להמשיך - אין לי כוח מרוב תסכול....רק אכתוב שחזרת הביתה - נחש מה מחכה לך בדואר??? צו מילואים!!!!!!!!!! 30 יום!!!! בעזה!!!!!!!!!!! אתה קולט - יא צדקן מזויין!!!!! אתה בכלל מסוגל לקלוט???? תחזור א ת ה לארץ!!!!!!! לא צריכים כמוך פה - בקנדה.
 

shyi1

New member
לbiomech1 אני משתתף בצערך כל מה שעבר עלייך

בישראל! אל תחשוב ותצפה שיהיה לך חיים די מגניבים כאן בקנדה!
בוקר טוב לך biomech1
 

aisar

New member
ואז מה אם יש

מלא ערבים. ערבי לא בהכרח רע. ערבי זו לא תכונה שלילית. מוזר שאתה מתיימר להיות נאור ולא משקע כמה דקות קריאה או חיכוך עם הערבים שעשויים לנפץ רושם מוטעה. למה ישראלי לא יכול להשתחרר מהמטענים שרכש בהיותו בארץ גם כאשר הוא נוסע רחוק? לדעתי כדאי לנסות.
 

shipy1234

New member
אתה רוצה לספר את זה לאירופאים?

לך תראה מה קורה בלונדון, פאריס, הולנד...
 

ha hobit

New member
זה לא כזה שחור או לבן כפי שאתם מציגים את זה

זה נכון שכולנו התאמצנו/מתאמצים לעור לקנדה. ואין ספק שמבחינת איכות החיים, מדיניות הממשלה, אפשריות להצליח מבחינה כלכלית הרבה יותר טוב בקנדה. אבל יש גם מחיר, כתור אחת שחיה בקנדה שנה וחצי והשגנו הישגים שאולי היינו משיגים ב20 שנה בארץ אז אני בהחלט מסכימה שטוב פה, אבל להגיד שאני לא מתגעגעת? אני מתגעגעת לחברים ולמשפחה ולמאכלים מסויימים, ולהתבטא יותר בחופשיות למרות שאני מדברת אנגלית שוטפת עדיין יותר קל בעברית...אני לא מתגעגעת ברמה היומיומית אבל יש בהחלט מצבים שבהם זה צף. בגדול אם אני מסכמת כמובן שלא אחזור אבל צריך לזכור שבמעבר לארץ אחרת גם אם טובה יותר בכל זאת מתחבא לו מחיר כל שהוא שלאנשים מסויימים יהיה מינורי ולאחרים יהיה יותר משמעותי.
 

shyi1

New member
תירגעו אני לא אמרתי כלום על קנדה! רק אמרתי

שאין כמו ישראל! אגב שיהיה לכם רק לבריאות! ואח"כ תבינו על מה אני מתכוון... שיהיה לכם בהצלחה כמו שאני מאחל לקרובי משפחתי שרוצים לעבור לכאן! אתם די צעירים אז שיהיה לבריאות!
 
למעלה