כן זה נגמר וכנראה שטוב שכך עזרה בבקשה

האם אני טועה? בגידה לדעתי זה ענין של אופי,

של חינוך. איך הגבר מסתכל על האשה. ולכן לדעתי אף אם יהיה שיקום הזוגיות (לדעתי תמיד צולע), יתגלעו בעיות קשות במשך השנים. פשוט, מה שהביא אותך עכשיו לבגידה, יתפרץ באופן אחר. לכן, גירושין הם הפתרון לדעתי. ובת זוגך צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי שיעצים אותה במצב הבדידות שיבוא לאחר הגירושין ויאפשר לה למצוא זוגיות חדשה טובה. באשר לך - טיפול פסיכולוגי שיעלה על פני השטח את החינוך שקיבלת, את ההשקפה שלך על נשים, ועל מקומו ומעמדו של הגבר. ולעבור תיקון.

goodlife1982

New member
אני ממש מבולבל מהמצב שנוצר

החיים שלי חיים טובים ונוחים והאשה אשה טובה אני לא יודע אם פרידה תעזור בכל אופן לי בטוח לא אבל את צודקת שלאורך זמן אם לא יהיה שינוי קיצוני המצב ילך ויחמיר.

Survivor Man

New member
את טועה.

בגידה היא בד"כ לא (רק) עניין של חינוך, כי אם בעיקר בהבדלים הביולוגיים בין גברים לנשים, בדינמיות של הקשר הזוגי ובעוד גורמים שונים.

ורק לידיעתך, לפי כמה מחקרים שונים שבדקו את אחוזי הבגידות בקרב גברים ונשים, נמצא שנשים נותנות פייט לא קטן לגברים בתחום.

יש לי הרגשה שאם פותח השרשור היה אישה, התגובה שלך הייתה שונה מאוד. ההשקפה על גברים ומקומן ומעמדן של נשים ומילים כמו "תיקון" לא היה עולה על הפרק, נכון?

בין גברים לנשים יש הבדל ביולוגי (יופי לי....)

אבל ההצקות המיניות של זכרים והבגידות נובעות לדעתי ממצב חברתי: ממה שהגברים מרשים לעצמם, כי במשך ההיסטוריה אלימות זיכרית ממוסדת דרסה את המין הנשי ועיצבה חברה מסוימת.
אני חושבת שהבוגד שכתב פה חייב ללכת לטיפול פסיכולוגי וזוגי כדי שיתבררו היחסים האמיתיים בינו לבין אשתו - האם היא נתנה לעצמה להיות הפראיירית שלו - ומה הוא באמת חושב על מעמדו ביחס לאשה.
אני הייתי ממליצה לה טיפול נפשי שיבהיר לה את אופייה ואת החינוך שקיבלה. והייתי ממליצה לה על גירושין. ולחפש בהמשך פרק ב' אחר לגמרי.

וכן, נשים "בוגדות", בהחלט, כנראה כאשר בן הזוג הוא אדיש נפשית ומשעמם מינית. ההתמרמרות העזה של זכרים מסוימים על בגידת האשה היא מעצבנת ומגוחכת. כפי שטוענות נשים, היא נובעת מגישה רכושנית. וגם מתפיסה מתועבת של איבר המין הנשי ושל יחסי מין בכלל.

Survivor Man

New member
יש לך דעות קיצוניות שלא מבוססות על הרבה

פרט למה שנדמה כשנאה יוקדת שלך כלפי המין הגברי.

"אבל ההצקות המיניות של זכרים והבגידות נובעות לדעתי ממצב חברתי" - אם כולנו היינו נשענים על דעות אישיות לא היינו מגלים הרבה על העולם. בואי ניתן למדע, שכיום יש לו את האמצעים המתאימים, לחקור ולהגיע לתשובות שמבוססות על קצת יותר מתחושות בטן. ומה שהוא גילה עד היום מרמז שהסיבה לבגידות הוא בראש ובראשונה ביולוגי-אבולוציוני ורק אח"כ חברתי/חינוכי. בין בגידות לבין דיכוי נשים בעבר או בהווה אין כמעט שום דבר משותף, אם בכלל.

"אני חושבת שהבוגד שכתב פה חייב ללכת לטיפול פסיכולוגי וזוגי כדי שיתבררו היחסים האמיתיים בינו לבין אשתו" - כן, אולי כדאי להם ללכת לטיפול זוגי כדי לאחות את השברים, להבין את הסיבות במישור הקשר (אם יש כאלה) ולעבוד עליהן אם צריך. מכאן ועד ההנחה שלך שהבגידה שלו קשורה איכשהו למעמדה הנחות כביכול כאישה בעיניו - יש מרחק רב מאוד.

"כן, נשים "בוגדות", בהחלט, כנראה כאשר בן הזוג הוא אדיש נפשית ומשעמם מינית" - נשים לא "בוגדות" בסוגריים, הן בוגדות בדיוק כמו גברים. ושוב, אנחנו בעולם מספיק מתקדם כדי להתחיל לחקור את התשובות בצורה מספיק אובייקטיבית, ולהימנע מדעות קדומות והנחות מופרכות כמו שלך בדרך להשגתן. נשים בוגדות מסיבות רבות, בדיוק כמו גברים.

האיפה ואיפה שלך בין המינים פשוט מזעזעת. את לא שונה משום שוביניסט מצוי, ואם כבר את הגרועה שבהם. אז אולי בפורום פמיניזם מותר להשתלח, לזלזל ולהפלות גברים בכל דרך שהיא, אבל כאן את תתמודדי עם גישה שוויונית בהרבה ודעות כמו שלך פשוט לא יתקבלו פה בברכה, בדיוק כמו שדעות חשוכות על נשים לא יתקבלו בברכה בכל פורום נורמלי אחר.

מה שמוצג ע"י זכרים כאמיתות מדעיות

הוכח לא פעם כשנאת נשים מוסווית ע"י התיימרות "מדעית" שאין לה כל ערך. הזכרים שונאי הנשים, כמו האנטישמים והגזענים למיניהם, פיתחו לא פעם אידיאולוגיות "מדעיות" כדי להצדיק את שנאתם ואת רצונם באפלייה. דוגמה אחת ידועה מאד: "חוקר המוח" ברוקה "קבע" שהנפח הקטן יותר, בד"ר, של המוח הנשי מראה על נחיתות נשית שכלית-מוחית..... היום יודעים שדבריו היו הבל ורעות רוח. (נפח המוח הגדול ביותר נתגלה אצל אידיוט. זכר. לגאונים כמו ויקטור הוגו היה מוח קטן במיוחד...)
גם היום יש נבלות זיכריים הרוצים באפליית נשים, למשל בתחום האקדמי, ב"טענות" "מדעיות" כביכול על נחיתות האשה הטבעית בתחומים אקדמיים שונים. (ריאליים).
וכזוהי ה"טענה המדעית" בדבר הצורך הא בולוציוני של הזכר "לפזר את זרעו". אין זה אלא עוד נסיון נבלותי ליצור אידיאולוגיה כדי לאפשר לזכרים ליהנות מגיוון מיני.

מה רע בהנחתי שהגבר הבוגד המסוים הזה, שאמר בעצמו כי נישואיו "נוחים ",, נהנה מאשה פראיירית שנתנה לנצל את עצמה בנישואין, וחושב ש"מגיע לו", והאשה עומדת לרשותו? מה רע בדעתי כי עליו לעבור טיפול פסיכולוגי שיעלה למעלה את כל חינוכו ועמדותיו המוצפנות ?

באשר לבגידת נשים - תחליט אם אתה מאמין באידיאולוגיה ה"מדעית" שזכרים מטבעם האבולוציוני זקוקים לבגידה, ז"א לגיוון מיני, או גם נשים בוגדות לא פחות. ואז מה מקום למשפט שלך "הן בוגדות בדיוק כמו גברים".

Berethor

New member
"גברים שונאים נשים"

זה אירוני שאת אומרת את זה, בתור מישהי שעושה רושם של אישה שונאת גברים, אז אל תמהרי כל כך ללכלך על שונאי נשים כי אתה לא הרבה יותר טובה מהם. אני אישית שונא בעיקר נשים ששונאות אותי או נשים שיש לי סיבות אחרות לשנוא אותן(התנהגות בעייתית של אותן נשים), אבל בטח שלא נשים ככלל. כי יש נשים טובות ויש נשים רעות, וככה גם עם גברים. לגברים באמת יש יותר נטייה לבגידה, זה לא אומר שזה מצדיק בוגדים, עדיין בוגדים הם אנשים רעים לרוב, אבל זה קשור בעיקר לרמת המיניות הגבוה יותר בממוצע של גברים ביחס לנשים, רמת מיניות גבוה ברמה השלילית במקרה הזה, שגורמת להם להם להסתפק באישה אחת. יש נשים שאגב בוגדות מסיבה דומה, לדעתי זה שני מסוג הבוגדים הכי גרוע. לגבי אלו שבוגדים כי יש להם זוגיות גרועה, אובכן יש גם גברים שבוגדים מהסיבה הזאת, ובמקרה שהחוקית תגלה לרוב הם יעזבו עם המאהבת או שהאישה תזרוק אותם, אבל בגלל שבמקרה הזה הוא נשאר עם אשתו, רוב הסיכויים שהוא בוגד מהסוג היותר גרוע.

Berethor

New member
אם לדייק

זה לרוב שילוב של מיניות גבוהה עם חוסר מוסריות ועם אנוכיות.

Berethor

New member
ולפרוטוקול

גם אני לא קונה תאדיאולוגיה "המדעית" שמצדיקה גברים בוגדים, ואפילו אם זה היה טבעי זה עדיין לא מוסרי וזה 'חייתי' לגמרי. בכל אופן אני בעד שאף אחד לא יבגוד וזה שאת מצדיקה את כל הנשים הבוגדות לא מוציא אותך יותר טובה מאותם גברים שאת כל כך שונאת. תתפלאי אבל יש נשים שבוגדות פשןט כי הן שרלילות חסרות מצפון ולא משום שיש להן זוגיות גרועה.

Survivor Man

New member
כמה שטויות...

"מה שמוצג ע"י זכרים כאמיתות מדעיות הוכח לא פעם כשנאת נשים מוסווית ע"י התיימרות "מדעית" שאין לה כל ערך" - אני אשמח לשמוע על כמה וכמה דוגמאות שבהם מדענים ידועים משתמשים במדע כדי כביכול להציג נשים כנחותות לעומת גברים. ואם אפשר, רצוי מחקרים מודרניים מהתקופה האחרונה. אני מאוד אתפלא אם תמצאי אפילו דוגמה אחת מהשנים האחרונות.

"דוגמה אחת ידועה מאד: "חוקר המוח" ברוקה "קבע" שהנפח הקטן יותר, בד"ר, של המוח הנשי מראה על נחיתות נשית שכלית-מוחית" - נכון, במאה ה-19 ברוקה הניח שגודל המוח הקטן היחסית של נשים ביחס לזה של הגברים מעיד על נחיתות שכלית לעומת גברים. אין ספק שמדובר בטענה מעוררת מחלוקת שלפחות אם הייתה נחקרת לעומק ועוברת ביקורת עמיתים אז אולי היה אפשר להתייחס אליה ברצינות. אבל... כמו הרבה טענות מדעיות מופרכות במאות השנים האחרונות, גם זו הופרכה ע"י הבאים אחריו - גברים יש לציין. אגב, אחד מאלה שטרחו לבחור את המקרה של ברוקה כדוגמה לחוסר אובייקטיביות מדעית הוא לא אחר מאשר מדען - גבר - נודע אחר, סטיבן ג'יי גולד, שהקדיש לו מאמר מיוחד. השורה התחתונה היא שגם אם יש פה ושם מדענים עשבים שוטים שבאים לקדם איזו אג'נדה אישית באצטלת מחקר מדעי רציני (אבל מוטה ולוקה בכללי המחקר הסטנדרטיים), הרי שמדענים אחרים יוכיחו אותו על טעותו בגלל שזאת המהות של השיטה המדעית - היא לא מבוססת על גחמות של אדם יחיד, והנתונים שנאספים נבחנים שוב ושוב עד שמתגבשת תאוריה סדורה. עובדה שההשערה של ברוקה התבדתה ועובדה שהיום הדעות הרווחות דווקא טוענות ההפך. כך לדוגמה, פרופ' ג'יימס פלין טען לפני כמה שנים שה-IQ של נשים גבוה בממוצע מס' נקודות מזה של של גברים. עוד גבר, ד"ר בקארדניה טען במחקר עם גבר נוסף שנשים עקפו גברים בהישגים אקדמיים בבריטניה. ואלה רק 2 דוגמאות מיני רבות מהתקופה האחרונה שמראה שאותם "זכרים" שאת משמיצה לא רק שלא פונים נגד נשים אלא ההפך הגמור.

"טענה המדעית בדבר הצורך האבולוציוני של הזכר "לפזר את זרעו". אין זה אלא עוד נסיון נבלותי ליצור אידיאולוגיה כדי לאפשר לזכרים ליהנות מגיוון מיני" - לא רק שפסלת במחי יד וללא כל ביסוס מאות מחקרים על האבולוציה המינית של האדם, את גם מעיזה לטעון באותה נשימה שכל הממצאים האלה משרתים את אותה קונספירציה שאת דוגלת בה. יש לי רק מילה אחת לומר: תוכיחי! אני בטוח שלא תטעני משהו דומה על מחקרים שמדברים בזכותן של נשים, אבל כשהמחקרים האלה נוגדים את תפיסת עולמך הצרה ישר תטעני שהם חלק מאידיאולוגיה גברית-רשעית כלשהי, לא ככה?

"מה רע בהנחתי שהגבר הבוגד המסוים הזה, שאמר בעצמו כי נישואיו "נוחים ",, נהנה מאשה פראיירית שנתנה לנצל את עצמה בנישואין" - הבעיה שלך היא שבכל הנוגע לגברים את ישר יוצאת מנקודת הנחה שהם תמיד הבעיה בכל נושא ועניין. גם כאן, את מניחה מראש שפותח השרשור סובל מדעות קדומות ביחסו לנשים ושאשתו זקוקה לטיפול כדי להיפטר מתפיסת ההגמוניה הגברית שדבקה בה במסכנה. את כ"כ לא אובייקטיבית בשנאתך לגברים, שכל סיטואציה בינו לבינה אוטומטית הופכת מבחינתך לחד צדדית - הגבר אשם והאישה היא קורבן, בין אם יש קשר ובין אם לא.

"באשר לבגידת נשים - תחליט אם אתה מאמין באידיאולוגיה ה"מדעית" שזכרים מטבעם האבולוציוני זקוקים לבגידה, ז"א לגיוון מיני, או גם נשים בוגדות לא פחות" - אין שום אידיאולוגיה מדעית כזו, יש רק מחקרים שמנסים להסביר את הסיבות לבגידות אצל שני המינים ואת המניעים האבולוציוניים של ההתנהגות הזו. כל שאמרתי הוא שגברים ונשים בוגדים בישעורים דומים מסיבות שונות, אבל המניע הביולוגי של שני המינים הוא בראש ובראשונה אבולוציוני.

כמה שטויות מצדך.... ואיזו התייהרות זיכרית

טיפוסית..... ההנחה הגסה, שמה שאתה אומר הן הן העובדות, היא היא האמת, ומה שאשה טוענת זה "שטויות"..... מזכיר לי את הזכר הדוחה המכוער כמו קרפד שהתלבש עליי מינית בנעוריי, ודיבר על "עובדות".... "עובדות" היתה וכנראה עודנה מילה גדולה אצל זכרים..... אבל היא רק מסתירה את |הפירוש שלהם למציאות, את הרציונליזציה הבאה במקום רציונליות .
לי ידוע מפרסומים לפחות על שתי דוגמאות של זכרים אקדמאיים, אחד בעולם ואחד בארץ, שיצאו בימינו נגד נשים ב"טענות עובדתיות". ולא אצטט אותם כדי לא לנבור בזבל ולתת חומר לשונאי נשים שאולי קוראים בפורום הזה. מאידך, מה חשובה התקופה של המסיתים המפלים? חשובה עצם התופעה. והיא היתה קיימת בשפע בהיסטוריה.

זכרים רגילים מחפשים הצדקה להשתוללות זכרית מינית ולעומת זאת באפלייה כלפי נשים מבחינה מינית (קראתי לא פעם על זעם רצחני של זכרים שבנות מינם בגדו בהם), והם מוצאים אותה במחקרים של ביולוגים שחלחלו לציבור. אגב ביולוגיה וזואולוגיה, כצופה בסרטי ניישונל ג'יאוגרפיק נוכחתי שרוב התצפיות והדיווחים הזואולוגיים, של זכרים כמובן, נעשים על התנהגות הזכר בטבע. והפירושים המלווים את התמונות האלה...... מוטב לא לדבר. זבל זיכרי מתייהר ומוטה, מבטא את דיעותיהם ושאיפותיהם הנסתרות.
אנשי המדע אינם אלא בני אדם, והמדע רצוף טעויות ודיעות קדומות. לדבר כמו שאתה מדבר על המדע כתמצית האובייקטיביות והאמת זו טעות והטעייה.

"....הנחתי כי הגבר הבוגד המסויים...נהנה מאשה פראיירית" - בפירושך לקטע הזה אתה שוב נוהג כזכר טיפוסי, מאלה שלמדתי לתעב, ומספר לי מה התכוונתי. אתה מזכיר לי את המנוולים שכאשר שיחקתי במשחק-פנאי מסוים, או כאשר ניגשתי לתקן משהו, ניגשו אליי, הנבלות, והוציאו את הדברים מידיי והתחילו לעשות אותם במקומי. לו רק היה לי כוח פיזי! הייתי מפוצצת אותם.

למה צריך לחפש סיבות אבולוציוניות לבגידה? שוב הרציונליזציה הזיכרית. למה סיבות רגשיות לא מספיקות? רצון בגיוון מיני, שעמום מהקשר, גם רגשי וגם מיני. ואצל זכרים מסוימים גם חינוך קלוקל לפיו לזכר מותר להסתכל על כל נקבה שעוברת, לנעוץ עיניים לפנטז ואף להתלבש עליה, בין אם הוא נמצא במערכת יחסים או לאו. וקראתי לא פעם על אבות המעודדים את בניהם הזכרים להתלבש על כל נערה, ואת בנותיהם ממש אוזקים באזיקים, אפשר לומר, ומפעילים עליהן טרור רגשי שלא תצאנה עם בנים.

פנתרית,

את פורום פמניזם הרעלת בביטויים הדוחים והשגורים אצלך כל כך בטבעיות ועכשיו החלטת להרוס פורום נוסף?

לצערי הרב, עולה שוב ושוב שעברת איזו התעללות בנעורייך ומאז את לא מסוגלת לבצע הפרדה בין מה שעברת לבין גברים אחרים טובים ואין סיבה ומקום להשחיר את שמם.

Berethor

New member
אל דאגה היא לא באמת הרעילה את הפורום ההוא

הוא מלא רעל גם ככה. הפמינזם הקיצוני שולט שם גם בלעדיה.

סאטוריס

New member
מעניין

זה נשמע מעניין - תיאוריית - ה HER-STORY
אכן אין אמת אחת
יש מגוון של נקודות תצפית על המציאות ועל החיים.

אני מבינה את הכעסים על חוסר הצדק.
הדרך שלי שונה משלך.
אני מאמינה בפתרונות של חמלה, שלום ואהבה גם בנושא הזה של "מלחמת המינים".

Berethor

New member
עדיף ככה

מלחמת המינים לא באמת תורמת לאף אחד, חוץ מאולי לקהילה הגאה..

גישתך נאה ומושכת את הלב

מה לעשות ומדי פעם קוראים בעיתונות על היטלר קטן. היטלר לא היה אחד: יש בעולם הרבה היטלרים, בהיקף הקטן של עולמם הקטן.
כל מה שאני אומרת הוא שאת אלה צריך לאתר בזמן.

Berethor

New member
חלק גדול מהרעיון הביולוגי

בנוי על כך שאנשים כביכול מתנהגים כמו 'חיות', אחת הסיבות שאני לא חובב גדול של זה. מה שכן יש דברים בטבע או ההתנהגות האנושית שאולי את וגם אני לא אוהבים אבל הם עדיין קיימים, ואפילו יש להם הסבר ביולוגי או פסיכולוגי כזה או אחר. בהחלט יש מצב שחוקרים שבעצמם בוגדים מכניסים אינטרסים אישיים למחקרים שלהם כדי להצדיק את עצמם, ולכן המחקרים שלהם לא אובייקטיבים, אם כי שוב באותה מידה גם מחקרים של המתנהגים שלהם יכולים להיות לא אובייקטיבים, במיוחד אם המתנגדים שלהם הם אפילו לא בעלי מקצוע בנושא. בדרך כלל במדע אין הסכמה גורפת בכל נושא ותמיד היו כאלה שלא יסכימו שם זה עם זה, אם כי יש גם נושאים שיש עליהם הסכמה רחבה.

Survivor Man

New member
אז מה, עכשיו עברנו למגננה?

זכור, זכר, זכר.... זכר. זכר, כבר אמרנו? יש לך משהו חכם אחר להגיד? או שבזה מסתכמת תפיסת עולמך, שכל תחלואי העולם הם מנת חלקם של גברים וכל מה שטוב בו הוא בזכות נשים? כי אני חייב לומר שלמרות שזאת גישה מעט רומנטיקנית, היא בעיקר נורא ילדותית, נאיבית ומאוד מעוותת.

"מזכיר לי את הזכר הדוחה המכוער כמו קרפד שהתלבש עליי מינית בנעוריי, ודיבר על עובדות" - אני חושב שכאן אמרת הכל. הגיוני שהשקפה לא רציונלית כמו שלך תתבסס על רגש חזק ודומיננטי כמו זה שמתפתח אחרי טראומה נפשית קשה. צר לי על מה שעברת ועל איך שאותו חלאה צילק אותך נפשית לכל החיים.

אבל את לא יכולה להכליל את כל הגברים בעולם באשמה של אותו זבל שעשה לך את זה. יש המון גברים טובים והגונים שם בעולם ואף מהם לא צריך לסבול את היחס המגעיל והמיזאנדרי שלך רק בגלל שאת אישית עברת טראומה. אני לא יודע אם ניסית לטפל בעצמך, אבל אולי כדאי שתחזרי לנסות לטובתך האישית ולטובת הסובבים אותך.

"אנשי המדע אינם אלא בני אדם, והמדע רצוף טעויות ודיעות קדומות. לדבר כמו שאתה מדבר על המדע כתמצית האובייקטיביות והאמת זו טעות והטעייה" - נכון שהשיטה מבוססת על אנשים שהם בשר ודם כמוני וכמוך, ולכן טעויות ודעות קדומות יכולות להשתרבב לממצאים שלהם. אבל זאת השיטה הכי אובייקטיבית שהאנושות מצאה כדי לגלות את האמת האובייקטיבית. היא הכי אובייקטיבית בגלל הבחינה העצמית החוזרת ונשנית ובגלל שהמידע הוא קולקטיבי וניתן לבחינה וניסויים חוזרים ע"י כל המדענים בעולם, גברים ונשים יש לציין עבורך. והתוצאות מוצגות לפנייך כמעט בכל טכנולוגיה בבית וברחוב, בכל פעולה יומיומית שלך מעורבת טכנולוגיה או רעיון שנולדו בעקבות אותה שיטה שאת מנסה לטעון שהיא רצופת טעויות. אבל בואי נודה באמת, כשהשיטה מטיבה איתך ועם התפיסה האישית שלך - אין לך שום בעיה איתה. אבל כשכמה מהרעיונות המקובלים במדע (שנוצרו באותה שיטה מחמירה שבה כל שאר הדברים המוכרים סביבנו נוצרו) נוגדים את תפיסת עולמך, את מתנגדת וישר זועקת שהמדע הוא זכרי, בעל דעות קדומות ורצוף טעויות. אז אולי הוא לא תמיד תמצית האובייקטיביות, אבל את? את הדבר הכי לא אובייקטיבי עלי אדמות. כדאי שתחשבי על זה קצת לפני שאת מאשימה אנשים אחרים בחוסר אובייקטיביות.

"הנחתי כי הגבר הבוגד המסויים...נהנה מאשה פראיירית" - בפירושך לקטע הזה אתה שוב נוהג כזכר טיפוסי" - מעניין שציטטת שם את עצמך, ייחסת לי את הציטוט ואת הפרשנות שלך לאותו ציטוט במקום להגיב לדבריי בענייניות כמצופה ממישהי שבטוחה שהאמת באמתחתה. דמגוגיה לא בבית ספרנו.

"למה צריך לחפש סיבות אבולוציוניות לבגידה? שוב הרציונליזציה הזיכרית. למה סיבות רגשיות לא מספיקות?" - שוב, את מחפשת את האמת או את האמת האישית שלך? כשיותר מחצי מהאוכלוסייה בוגדת זה מעיד על דפוס התנהגות מסוים שהוא כנראה גנטי. הגנום שלנו זהה בכ98% לשימפנזים וביותר מ50 אחוזים ליונקים רבים אחרים. ידוע שגנים מסוימים אחראיים על התנהגויות מסוימות אצל יונקים, וגם אצלנו. מרבית היונקים הם פוליגמיים בעוד שבני אדם הם החריגים בנוף המונוגמי. אבל שיעור הבגידות העצום מרמז על עברנו האבולוציוני הגנטי. ואכן נמצאו גנים שקישרו אותם לנטייה מוגברת לבגוד. שימי לב שזה לא אומר שזאת הסיבה העיקרית לבגידות אלא רק אחת מהסיבות שדוחפות אנשים לבגוד. כמובן שיש גם סיבות רגשיות, משקעים בזוגיות ועוד נסיבות שונות. זה גם לא אומר שאין לנו בחירה חופשית בנושא. הרי יש גנים שמעודדים אותנו לאכול כמה שיותר מתוקים ומטוגנים אבל עדיין לא חסרים אנשים שמצליחים לשלוט בהרגלי האכילה שלהם ולעשות דיאטות בניגוד למה שהגנים שלהם כביכול מכתיבים. אותו דבר גם כאן.

לא ציפיתי שתבין מה שכתבתי, בעיקר על הקרפד.

ובאמת, לא הבנת. עם זאת, אני שונאת כשזכרים מסלפים את דבריי. הם תמיד לא מבינים. המדע מדבר על מוח נשי ומוח גברי, ואני סבורה שיש בכך הרבה אמת, כי נוכחתי בכך בחיי. מה עוד ששני המוחות מתמלאים מהרגע הראשון בתכנים שונים.
ובזאת סיימתי את השיחה איתך.

למעלה