שקרים, רבותיי, שקרים.
צר לי להגיב בצורה כזאת, יוגב.
"גוש קטיף, זה לא בעזה. זה 30 ק"מ משם. וזאת עובדה! שאין להיתווכח איתה! כמו שהשמש זורחת בבוקר זאת עובדה!" למה לשקר? רצועת עזה היא חבל הקרוי ע"ש העיר הגדולה באזור "עזה" שנמצאת בצפון הרצועה. "גוש קטיף" זה בדיוק רצועת עזה, והוא נקרא ככה ע"ש ההתנחלות "קטיף", שהיא אחת ההתנחלויות הראשונות שקמו ב- 1973. רצועת עזה = גוש קטיף. אתה יודע זאת, אני יודע זאת. אז למה להטעות?
"התוכנית אומרת שלא יהיו ישובים יהודיים ברצועה. אך הם מוסיפים ואומרים שישראל תשלוט בשטח! וזה אומר שנמשיך לספק להם מים וחשמל ונמשיך להיכנס לתוך עזה כאוות נפשנו באוויר בישבה ובים על מנת לתקוף." פה צדקת. זה מדויק. לישראל תמשיך להיות הזכות להכנס עם כוחותיה הצבאיים לשטח רצועת עזה, בכדי לטפל בטרור, שהרי הטרור לא יעלם מעצמו. בו בעת, עם פינוי כל המתנחלים מהרצועה, יהיה ניתן לבנות גדר הפרדה שתמנע טרור-חבלני-קרקעי. בנוגע לחשמל והמים - הם משלמים על החשמל, לפחות הם אמורים לשלם. בעתיד, ע"פ התוכניות, הבנק הבינלאומי יקים תחנת כח לפלשתינאים.
"ישראל לא בעזה כבר מהסכמי אוסלו. ואת זה אני בטוח שהשמאלני הכי גדול בינכם לא ידע!"
הצחקת אותי. עיין
במפה הזאת. או שתיכף תגיד ש- YNET היא "שמאלנית ואנטי יהודית"?
"ומי שחושב שלהרוס למשפחות את החיים שלהם אחרי 30 שנה שייתבייש לו!" מעטות המשפחות
היהודיות שגרות ברצועת עזה 31 שנה. אפשר למנות את מס' המשפחות הללו עם שתי ידיים, ואתה יודע זאת. אבל גם בנוגע למשפחות שחיות שם 10 שנים: אין ספק שזה לא נעים לפנות אותם, אבל זה יעיל. מתיישבי גוש קטיף הם קוץ אחד גדול בתחת של המדינה הזאת, ולתחת הזה קוראים
עזה.
"תחשבו על עצמכם אם היו הורסים לכם את הבית" אני לא זוכר אותך בהפגנות נגד "חוצה ישראל", כביש שבגללו הרסו ליהודים, בדואים וערבים את בתיהם, רק בשביל שכמה אנשים יוכלו להגיע מהר יותר לירושלים, ועוד לשלם על זה. אם היית שם או אם היית באיזשהי הפגנה שיצאה כנגד החרמת הבתים של הפלשתינאים - הייתה לך את הזכות לדבר על הזכות שלהם לחיות בכבוד בבתים שהם בנו...
"ההצבעה היום בכנסת לא הייתה על ביצוע ההיתנתקות אלא על כך שהכנסת מקבלת עקרונית את התוכנית וזה אומר שרק מתחילים בהכנות." ההצבעה אמש בכנסת אומרת, באופן עקרוני, שהממשלה יכולה לפנות התנחלויות ע-כ-ש-י-ו, אם היא רוצה. בשבוע הבא הכנסת תדון בהצעת חוק "פינוי-פיצוי" שיאפשר לממשלה להתחיל לחלק מענקים לכל מתיישב המעוניין לעזוב את ביתו ולקבל פיצוי. מעניין האם בהצבעה ההיא אנשיכם יפגינו ויעשו בלאגנים....... עוד הערה: הממשלה היא הרשות המבצעת של מדינת ישראל. יש לה את הזכות לקבל החלטות, להביא אותן לאישורה של הכנסת ולהתחיל לעשות אותן מיידית. לא מדובר פה בשלבים של הצעת חוק, או משהו כזה. מלבד הצעת חוק "פינוי-פיצוי" שהיא הצעת חוק כלכלית גרידא.
"ובנוסף רק בעוד חצי שנה הכנסת תתאסף שוב ותצביע על ביצוע." כאמור: ראש הממשלה, במצב הנוכחי, יכול לפנות התנחלויות ככל העולה על רוחו. עניין הפיצויים צריך לעבור תהליכי חקיקה מסודרים. אני מאמין שהתהליכים הללו יגמרו הרבה לפני התאריך שאתה הקצבת. מקסימום שלושה חודשים.
"אתם מתלהבים ש67 חכי"ם הצביעו.. בל נשכח שכנסת ישראל מונה 120 חברים. מה שחשבון פשוט מגלה הוא ש60 חבר'ה כנסת זה 50%. אז תיקחו את זה בפורפורציות.. 50% זה חצי.. בדיוק כמו החצי השני." אתה בטוח שנולדת במדינה הנכונה??? אתה יודע, ישראל היא מדינה דמוקרטית... הכרעת הרוב... פלורליזם...
"אל תשכחו ש7 חכי"ם נמנעו. ויש עוד 3 שמציבים אולטומטום לשרון. אם הוא לא ייעמוד בו הממשלה תיפול ולא תהיה שום היתנתקות ושום כלום." 7 ח"כים נמנעו, אה?! גם יהודית נאות "נמנעה". כי ממושב מיטתה בבית-החולים, אף אחד מהימניים או מהחרדים לא הסכים להתקזז איתה. וגם אייכלר "נמנע". וגם דוד טל "נמנע". תעשה לי טובה... שלושת המטומטמים שמציבים אולטימטום לשרון הם פוליטיקאים בגרוש שאחד מהם פינה את חברון ("עיר האבות"!), כאלו שרוצים להיות ראשי הליכוד ומנסים לקפל את ראש הממשלה. אבל הם לא הצליחו!
"להפגנת השמאל שהייתה מתוכננת שבועות הראש הגיעו 5,000 אנשים." נתחיל מזה שאני לא שמעתי כלום על ההפגנה, עד ששמעתי על זה ב"לונדון את קירשנבאום". אם הייתי יודע על ההפגנה, הייתי בא. בכל מקרה, התקשורת (השמאלנית?
) דיווחה על מספר שונה לחלוטין... כתבתי מגילה ואין לי זמן לעשות הגהה. אני מקווה שאין לי טעויות כתיב. שלום.