כנות

כנות

יש דברים שנאמרים בשם 'הכנות' שלא ברור מה המטרה שלהם כמו פנטזיות על אחרים, להגיד למישהו בדיוק בדיוק מה אתה חושב על המראה שלו, על אקסים מיתולוגיים. אלו דוגמאות אמיתיות. או שעדיף לדעת ולהגיד הכל 'בשם הכנות'.

רואה 6 6

New member
מזכיר לי את הפעם ההיא

שנהג מונית התחיל איתי ואמר,שתדעי,אני נשוי, וכשאמרתי תודה אבל לא תודה הוא אמר, אבל הייתי כן איתך,אמרתי לך שאני נשוי!!
כי הדברים אף פעם לא שחור ולבן: כנות זה טוב,חוסר כנות זה רע.
הסיפור על אותו בחור,אנחנו לא יודעים באיזה נסיבות אמר את הדברים,אולי מיוזמתו (אהבל!!) אולי לאחר לחץ שלה, (יכול היה לחסוך בפרטים אבל השיעור הוא בעיקר שלה) אבל בהתנהלות עם בני אדם נחוצים שיקולים מבוססים על ניסיון חיים ושאיפה ליהיות הגון.

sharoms

New member
איזה נהג מונית דפוק

גברת ע

New member
לפחות...

הוא לא אמר לך שהוא נשוי פלוס יש לו עוד מישהי מהצד והיה מוכן לצרף גם אותך לעסק... TRUE STORY

Shamy

New member
אני חושבת

שהעולם הוא קצת מטריקס במובן הזה , האם עדיף לחיות במטריקס ולהיות "בור" מאושר (מה שלא יודעים לא יכול לפגוע) או האם כדאי לדעת את האמת בכל מצב גם אם היא קשה ופוגענית לעיתים
היות ואני מאנשי הצדק ולא החוכמה ,מעדיפה לדעת את האמת בכל מצב. הייתי מעדיפה שיאמרו לי את האמת כולה , פנטזיות, אקסים ושות' גם כי בעיני להיות כנה בדברים אמיתיים ועמוקים של הלב זה דבר מאוד קשה לעשות ולשתף במיוחד כשיש פוטנציאל לפגיעה בבן הזוג ולכן אעדיף שיאמרו לי את האמת מאשר לא לדעת ולהכיר את הבן אדם לעומקלא לדע ולהכיר את הבן אדם לעומק . כך או כך זה עניין של תפיזהאישית לטעמי

רואה 6 6

New member
ואם הוא מפנטז על החברה הכי טובה שלך

מה טוב יצא לך מזה שתדעי? זה הרי לא אמור ליהיות דבר שיתממש אז מה הטעם שתדעי,ובימים גרועים במיוחד גם תיזכרי בזה (בהנחה שאת אופטימית וחיובית בד"כ)?
אשכרה, אם היינו יודעים כל דבר שמתרחש במוחו של מי שלפנינו לא היינו רוצים לקום בבוקר.

Shamy

New member
זה עניין אישי שלי

כן הייתי רוצה לדעת...גם אם זה החברה הכי טובה כי אני רוצה לדעת מי עומד מולי מה החלומות מה הפנטזיות מה הרצונות כי ככה אני..

מעמקים39

New member
בשם ה״כנות״ אנשים פוגעים אחד בשני

לא ברור לי מה יש להתהדר בכנות שפגעה במישהו עמוקות. אין לי שום כבוד והערכה לכנות שכזו. להגיד כל מה שאתה חושב ומרגיש זה חסר טקט (או טאקט לא בטוחה איך מאייתים זאת), להגיד לאדם למשל שהוא לא נראה טוב או מסריח או לא ממש אהוב זה רוע לב בעיניי ועניין הכנות לא מקדש דבר.

Berethor

New member
לתת "מחמאות" שקריות זה גרוע הרבה יותר לדעתי

אני מעדיף לקבל ביקורת קשה אבל כנה מאשר עידוד שקרי, ובדרך כלל יש גם תאפשרות לא להגיד כלום אלא אם כן דוחקים אותך לפינה.

Berethor

New member
אולי הוא לא חייב להגיד לה את זה

אבל אני לא רואה איך אפשר לבקר מישהו על פתיחות עם בת זוג שלו. חוץ מזה אם את חושבת שזה כל כך שולי, אז למה שלא תדע את זה? ותתמודד עם זה כמו שצריך, בצורה בוגרת, מאשר לחיות באשליות. אנשים שרוצים שיסתירו מהם או ישקרו להם, אלו אנשים שמתקשים להתמודד עם המציאות, זה מעיד על חולשה ולא על כוח.

וכבר תנו רבנן:

"צלילה שלי אמרה, אם אנשים היו יודעים
בחלומות של מי הם מככבים בתור מה"
(מאיר אריאל / דאווין של שיר מחאה)
&nbsp

ואם יש לך בן או בת זוג שלא מפסיקים לדבר על האקס?

למרות שזה נגמר מזמן.
וולטענתם אין להם כבר רגשות אליו.
גם אז תרצי.

B L I M P

New member
הרבה פעמים כנות זה רק תירוץ

להגיד דברים שיפגעו בצד השני. הרבה פעמים זה נעשה כי העול שרובץ על מי ששומר על הסוד נהיה כבד והוא מספר את זה "בשם הכנות". אני נגד להגיד דברים כנים אך לא מועילים. למשל אני אשקר כמו מלכה לגבי תספורת של חברה - כי היא תקועה איתה (אבל אספר לה לפני הפעם הבאה). אבל אני תמיד אגיד בחנות בגדים אם זה נראה מכוער כי יש עוד זמן להתחרט ולא לקנות.
&nbsp
אנשים שבוגדים ומספרים - אני הרבה פעמים אני תוהה אם זה לטובת הנבגד או לטובת הבוגד. כאילו מצד אחד לנבגד יש "זכות" לדעת, מצד שני אם הקשר טוב וזה היה חד פעמי, אז הרבה פעמים נראה לי ש הבוגד מרגיש עול כבד ורק רוצה להשתחרר מזה על ידי גילוי הסוד.

Berethor

New member
זה לא משנה לטובת מי זה, זה בשם האמת

לא כל אמת שאומרים, אמורה לקדם אינטרסים של מישהו, לפעמים פשוט אומרים אותה, כי עדיף לדעת תאמת ולהתמודד איתה, מאשר לחיות בהונאה.

לא תמיד צריך להיות גיבורים

אפשר ליהנות ממה שיש ולהיות קצת נאיבים.לא התכוונתי לשקר או ביקורת בונה, אלא אמירות שהדבר היחיד שאפשר לעשות זה לזכור כאב לב ולהרוס קשר.

Berethor

New member
לדעתי בדרך כלל עדיף אמת קשה מאשר שקר "יפה"

לכן כנות, במיוחד עם אדם קרוב, היא דבר חיובי בדרך כלל. זה שמישהו אחר לא אומר לך את זה, לא אומר שזה לא קרה ושהוא לא חושב על זה. עדיף לא להגיד כלום מאשר לשקר.

יש אנשים שאוהבים צביעות כי ככה הם בנויים או ככה התרגלו מהבית

ויש אנשים שמעדיפים כנות.

באמת מה שיותר חשוב זה האם האדם טוב לב או רע לב
כי אז גם השקר הלבן או האמת יגיעו מאותו המקום

Shamy

New member
מאדם תודה על הדיון

אני חושבת שהוא פילוסופי ,מעמיק ומעניין ושיתף את רב חברי הפורום , ח"ח

למעלה