כניסה לצומת מרומזר ללא רמזור

dino_din

New member
כניסה לצומת מרומזר ללא רמזור

וסליחה על הכותרת המבלבלת. אני שואל בעיקר מסקרנות מאחר ואני גר בפתח תקווה ששם כנראה תוכננו הכבישים ע"י מהנדס עיוור...

כאשר יש צומת מרומזר שבו יש מפגש כבישים משלושה כיוונים ובכיוון הרביעי יש, ממש איפה שאמור להיות נתיב רביעי, יש למעשה יציאה ממגרש חניה אשר בה אין רמזור -
כיצד בעצם ניתן לצאת בצורה בטוחה מהחניה? האם יש התיחסות מסויימת בחוק למצב כזה?

תודה.

32103210

New member
האם מדובר בחניה מסודרת ו-או ציבורית ?

או שאת מתכוונת ,חניה-היכן שחונים ,,,,

dino_din

New member
חניה מסודרת

זו כניסה/יציאה מחניה מסודרת של כמה חנויות...

32103210

New member
מאחר שמדובר בחניה פרטים

צריך לנהוג כמו בחניה פרטית,,,,
מאחר שלא צירפת תרשים , ומבינים מתלונתך שיש בעיה לצאת -להשתלב בתנועה ,עליך לנהוג "כאילו" אין רמזור כלל (הרי זה נכון לגבי מי שיוצא מהחניה,,,, )
כלומר לנקוט בכל אמצעי הזהירות המתבקשים -ואף מעבר לכך ,במיוחד בגלל שאת מודעת לבעיה ,( אולי לבחור לצאת רק ימינה ,גם אם צריך לכיוון אחר,,,, )
כמו כן תמיד ניתן לשלוח בקשה למחלקת הנדסה ,כדי לבחון שנית את הסדרי התנועה,,,,

dino_din

New member
אני מודה, אחרים לא תמיד...

היי (אני בן :),
אני אומנם מודה אבל אחרים לא תמיד והרוב נתקעים בצומת בעיקר בגלל הבלבול הזה.

מחלקת הנדסה בפתח תקווה כנראה לא תבדוק את הנושא לפני שיהיו מעל לשבע הרוגים (ע"ע - כביש המוות ממש בהמשך של המקום עליו אני מדבר בז'בוטינסקי).

אני אנסה לצרף עוד מעט תרשים.

תודה.

בעייה

נראה לי כי המדובר ביציאה פיראטית
מאידך חלים בכל מקרה כללי הזהירות הפשוטים
תהיה בבעייה אם הנהג האחר ינהג כדין בירוק ותקרה התנגשות כי אז שום טענה לא תעזור

dino_din

New member
מוכנים לכישרון הציור המדהים שלי?

טוב, זה שרטוט מדהים של האיזור.
הרכב הוא הכוכב הסגול צהוב שמנסה לצאת מחניה מסודרת עם מדרכה מונמכת מסומנת באדום-לבן.

הכניסה היא ממש לאמצא הצומת כאשר לרכבים שנוסעים מלמטה למעלה (מסומן ב"1") יש רמזור והם חוצים את היציאה של הרכב וגם רכבים שבאים משמאל בתמונה ונוסעים שמאלה (מסומן "2") חותכים את היציאה מהחניה.

במתחם יש אופיס דיפו ועוד משהו כך שבהחלט יש שם תנועת רכבים.

לנהגים בכביש זו הפתעה מאוד גדולה כי נהג שנוסע ישר עם רמזור ירוק לא יכול לצפות שרכב יצא פתאום מימינו כשאין שם המשך של הצומת והוא בוודאי יבדוק את התנועה משמאל.
גם נהגים מהצד השני שפונים שמאלה לא מצפים לפגוש רכב שיוצא פתאום ממולם באמצע הצומת.

לרכב שיוצא מהחניה אין כל כך זמן שהכביש פנוי (או שיש ירוק לנוסעים ישר שחוסמים אותו או לאלו שמולו ונוסעים שמאלה).

זה בכלל חוקי? זה נראה הגיוני?

32103210

New member
נראה שהפתרון הפשוט ,נמצא בידי בעל החניון

יש לשנות את הכניסה-יציאה ,לסלול שתי כניסות ,אחת לכניסה לפני הצומת,ואחת ליציאה אחרי הצומת .
מי יעשה את זה ,ועל חשבון מי זאת השאלה.
אם לא תפנה(אתה או מישהו אחר) ,למחלקת ההנדסה בעירייה שום דבר לא יזוז ,והאחריות תהיה על מי שיוצא מהחניון.

shlang

New member
מדובר ברח' ז'בוטינסקי / הסיבים או צומת ליד

אכן יש בעיה, ליוצאים מהחניה יש תמרור המורה על פניה ימינה בלבד (אלא אם מישהו הסיר אותו) אין אפשרות לפנות שמאלה או ישר

סהר דוד

New member
מדויק מאד...

המקום מוכר לי, וכבר רשמתי שם עשרות דוחות לחכמולוגים שרוצים לחצות את הצומת לכל מיני כיוונים,
ישנו תמרור המוצב מול היציאה, כחוק, ומורה על נסיעה ימינה בלבד. אנשים מסויימים (המוכרים לנו) נוהגים מעת לעת להסיר או להסתיר את התמרור.
עקרונית, ולמרות הזעזוע שמא ארבל מביע- מי שיוצא כחוק מהחניון( והיציאה היא בעליה די תלולה) אין לו שום בעיה. צריך להמתין שיהיה אור אדום לנוסעים ישר - מערבה בז'בוטיסקי, ואפילו בזמן שהמגיעים מרחוב הסיבים פונים שמאלה- אין בעיה להשתלב חוקית ובבטחה. כמובן שהתפרצות לנתיב בזמן שיש אור ירוק לנוסעים מערבה היא מרשם להתאבדות.
תקנות התעבורה קובעות ללא עוררין- כי מי שיוצא מחצרים לתוך דרך ציבורית, חייב לתת זכות קדימה.

dino_din

New member
הי סהר

כמה שאלות/הערות:

1. כנראה שהתמרור שם בעייתי כי בפעם היחידה שיצא לי לצאת משם, בוודאות לא היה תמרור (לא שהייתי מנסה לצאת ישר או שמאלה. זה נראה לי פשוט בילתי אפשרי).

2. דווקא העובדה שיש שם עליה תלולה נראה לי מקשה על היציאה ועלול לגרום למצב של הידרדרות או קפיצה לא מתוכננת ביציאה. כמובן שזו רק דעה פרטית ולא משהו מקצועי.

3. היחסתם ליציאה מחניה אבל צריך להתיחס גם לכניסה לחניה. אנשים נוסעים בכביש, רואים רמזור ירוק וצומת פנוי, שמים קצת גז כדי להיצמד לרכב שלפניהם ולא לוקחים בחשבון שאולי הוא פתאום יאט באמצע צומת שאין בה פנייה ברור ימינה. ראיתי המון נהגים שבלמו בחריקת בלמים כשהרכב שלפניהם בלם פתאום באמצע צומת כדי לצאת ימינה על המדרכה.

4. מבחינת החוק, אין פה בכל זאת בעיה בכניסה לחניה?
הרי הרמזור מוצב עם תמרור לנסיעה ישר. זה אומר שאתה צריך להכנס לצומת וצאת ממנה באותו נתיב בנסיעה ישר בלבד. לא?
אין בעיה חוקית עם זה שאתה נכנס ברמזור עם חץ ישר ופונה ימינה באמצע הצומת?

5. לדעתי האישית, עדיין יש פה בעיה. ראיתי את ההערה שלך לגבי יציאה מחצרים אבל הבעיה פה שהיציאה היא ממש לתוך צומת מרומזר כאשר הרבה נהגים (ואני אומר מנסיון של אחד שעובר שם בין 2 ל-6 פעמים כל יום) לא מצפים לרכב שיכנס פתאום לצומת מרומזר מכיוון שאין בו כביש מסודר וזה תופס אותם בהפתעה. בעיקר אופנוענים שממהרים לצומת ולא לוקחים את החניה הזו בחשבון.

בגלל זה אני תוהה אם זה חוקי לחלוטין ואם באמת זה לא נראה לכם בעייתי והאם אין דרך פשוטה לפתור את הבעיה (למשל להזיז את היציאה עוד 5 מטר מערבה כך שתצא לכביש ולא ישר לצומת).

למען הסר ספק, לא קיבלתי שם דו"ח ואני שואל מסקרנות כדי להבין יותר טוב איך כדאי להתמודד עם יציאה מחניה כזו שהיא קצת יותר מסוכנת ונורכבת מהרגיל.

be_roo

New member
איזו איוולית לייצר כזה מצב.

גם אם מותרת רק הפניה ימינה זה פשוט סיכון מותר והפרעה לתנועה בצומת עם נפח תנועה כזה.
הרשויות חייבות לפעול כדי לשנות אותו, לפחות להזיז את את המקום לאיזור שאחרי הצומת.
האם גם הכניסה למגרש היא מאותו מקום?

מוכר לי מצב דומה, אבל שם מדובר על 2-3 מקומות של חניה פרטית, ורחוב סואן הרבה פחות.

אם יש לך כח זה הזמן לכתוב לכל מי שעשוי לפעול בעניין (הרשות המקומית, משטרת התנועה, אור ירוק, הרשות הלאומית לבטיחות ואולי לאיזה אתר חדשות שירים את הכפפה.

סהר דוד

New member
זו בעיה לוקל-פוליטית קשה

המתחם קיים במקום זה מעל לחמישים שנים. הכניסה והיציאה למתחם קיימות עוד כשרחוב ז'בוטינסקי היה דו-סטרי . כל החלק שמדרום לרחוב, היה שדות ופרדסים.
כשהרחוב הפך לדרך בינעירונית 481 ולמה שהוא כיום, לא ניתן היה למנוע מבעלי המתחם את הכניסה והיציאה ממנו.
לא ניתן לרמזר את הקטע הזה, כי הוא "חצרים", ולכן לא "משתתף" בצומת. לא ניתן להזיז את המקום,כפי שרואים בתמונה.
נכון שזה קצת בעיתי, הכניסה אפשרית רק מז'בוטיסקי למערב ,צריך לעבור את קו הצומת (באור ירוק, כמובן) ולאותת ימינה. ביציאה- מותר חוקית רק ימינה באמור לעיל.
לצערנו, רבים מנסים לצאת משם ולהשתלב- ישר/דרומה לרחוב הסיבים או מזרחה/שמאלה לז'בוטינסקי- ואת אלה אנו מנסים לתפוס בקלקלתם.
למיטב ידיעתי מעולם לא היתה במקום תאונה קשה והצומת אינו מופיע ברישומי המשטרה כ"צומת אדום", לעומת רחוב ז'בוטינסקי עצמו שהוא רחוב "אדום" שגבה 17 קורבנות בנפש בשנתיים האחרונות.
יש שם נוכחות מסיבית של ניידות משטרה. משטרת התנועה הארצית מקיימת "תורנות" בין כל יחידותיה באזור המרכז לצורך נוכחות בקטע הזה.

shlang

New member
צודק סהר, המקום קיים לא מעט שנים עוד

לפני שהיו רמזורים במקום , אין היום כל אפשרות לשנות את המצב אלא אם יהיו תוכניות בנייה של המקום ואז יהיה צורך בשינוי התב"ע

כחלחל

New member
חלם בהתגלמותו

וכשאני אומר חלם, זה כולל את כל המעורבים בשטות הזו.
יש מפגע. הוא מוכר. ומה עושים?
במקרה הטוב, כלום.
במקרה היותר חלמאי, מעמידים ניידות , מארבים, טובי בחורינו אוכפי החוק במארב למי שבתום לב ואפילו בחוסר תום לב אך לא בניגוד לתמרור שאיננו , חטאו בנפילה למלכודת שלידה אורבים הציידים.
גם אני מכיר היטב את המקום ולא פעם קיללתי את כל מי שאחראי למצב.
יסלח לי סהר דוד פעולת המשטרה דומה למי שמנסה באמצעות סמרטוט ודלי ליבש את הבית שהוצף
אך אינו טורח לסגור את הברז שגרם להצפה.
עצם האיזכור שטרם היתה במקום תאונה קשה, מאד משמח עובדתית, ומצד שני מעיד על אורח החשיבה של "עד שלא ימותו נמשיך לשתוק ולגבות קנסות" של משטרתנו יחד עם שאר גורמי התחבורה הידועים באי-גיון שלהם.
מה יותר פשוט מאזהרה ע"י הגורם המתאים במשטרה לכל המעורבים שאם תוך X ימים לא תוסדר צומת היציאה מהחצרים , היא תחסם בפקודת המשטרה.
ויש מה לעשות, הנה מספר הצעות לפי סדר עולה של עלות הביצוע:
שינוי הנדסי בצומת הקיים (אי תנועה כך שתתאפשר פנייה רק ימינה).
להוסיף רמזור.
להזיז את היציאה 100 מ' מערבה (דורש שינוי הנדסי יקר)
לחסום את היציאה ולהכשיר יציאה מצד שונה של החצרים .
אני בטוח שלאחר סקר מקצועי בשילוב ממוחי תחבורה, מקרקעין, ושלטון מקומי, יעלו עוד חלופות אפילו יותר מוצלחות.

be_roo

New member
תאונות קשות הן לא המדד היחיד לתכנון מסוכן

בלאגן, בלבול, הפרעה לתנועה, הסחת דעת של נהגים מופתעים, מידע נוסף להתעסק איתו תוך כדי חצית צומת הם דברים מיותרים שנובעים מהתעלמות מהבעיה.
תירוצים יש תמיד. אם זכור לי נכון נתקלתי בעבר ברמזור של יציאה מחצרים (אולי באיזור דיזינגוף סנטר, זה היה מזמן), אבל גם אם זה לא פתרון אפשרי, לא יתכן לתת למצב כזה להתקיים, גם אם כל הנהגים מצייתים לתמרורים.

dino_din

New member
תודה על התגובות

אני מודה שאני קצת מאוכזב לשמוע שזה מצב חוקי כנראה...

מקווה שהצומת ישאר נקי מתאונות גם בהמשך כי אני שונא להגיד "אמרתי לכם".

למעלה