כניסה + ספונסר,לעו"ד יעקב/למי שיודע

doronf65

New member
מנהל
כניסה + ספונסר,לעו"ד יעקב/למי שיודע

שלום לכולם, אני מתעתד להגיע לארה"ב בפברואר 2004 על ויזת הגירה בזכות אשתי, שהיא אזרחית. כמובן שהיא גם ה- sponsor שלי, ואילו אחותה החיה בארה"ב היא co-sponsor. בזמן זה אנו נהיה נשואים שנה וחצי, ה- green card שלי אמור להיות conditional. התסריט המועדף היה שאני אגיע לבד בפברואר, והיא תצטרף אלי לאחר כ- 4 חודשים, לאחר שבנה הגדול יסיים את שנת הלימודים. אולם עד כמה שהבנו, היא אמורה לעבור איתי תהליכים שונים בשדה התעופה כגון ראיון, ולכן התכנית היא שהיא תגיע איתי ועם בננו התינוק, ובשלב כלשהו תחזור חזרה לארץ למספר שבועות על מנת לסיים את שנת הלימודים של בנה ולהביא אותו עימה לארה"ב ולהצטרף אלי. שאלותי הן: 1. האם נכון שלא אוכל להגיע לארה"ב על ויזת הגירה ולהתחיל בתהליכים ללא אשתי עימי, ולמה? 2. האם אין מצבים כאלה של relocation שבו הבעל יוצא מעט לפני הזמן על מנת להתחיל להתארגן ולהביא את המשפחה לאחר שיש כבר דירה והסידורים הראשונים נעשו? 3. אם אכן היא חייבת להיות איתי, האם במקרה שהיא תחזור למספר שבועות על מנת להביא את בנה יכול ליצור מצב שבו עברנו regulations כלשהם מבחינת שלטונות ההגירה, ותהליך ההגירה שלי יהיה בעייתי? 4. כמה שבועות של העדרות מארה"ב של אשתי הם "זמן סביר", שלא ייצור בעיה כלשהי של תקנות ה- BCIS? תודה דורון

Boston1

New member
למה שלא תעשה את הראיון בארץ?

למה שלא תסיים את כל הפרוצדורה בארץ ותגיע לכאן רק לקבל את החותמת ואת הגרין קארד בדואר הביתה? האם יש סיבה מיוחדת להמתין עם הראיון לארה"ב? לפי מיטב הבנתי האמריקאים מעדיפים שתסיים הכל בארץ המוצא.

doronf65

New member
מנהל
I wish...

הייתי מת לסידור כזה, אבל הבנתי שחייב להיות ראיון בשדה התעופה עם נציגי רשות ההגירה, והם בוחנים את מה שהבאתי מהארץ ונותנים לי מכתבים/הפניות לשאר התהליך, וכן הספונסר חייב להיות נוכח. בהתחלה כששאלנו את השגרירות אמרה לנו הנציגה בהגירה "מה הבעיה? בטח שאפשר" וכו'. עכשו כשדיברנו שוב, השתנה הסיפור והיא אומרת "מה פתאום? אי אפשר לנסוע לבד". כשטענו שככה אמרו לנו היא הפכה מאוד קרירה ואמרה ברשמיות שהיא שם 30 שנה ומעולם לא היה סידור כזה. אז אנחנו כבר לא יודעים, אי אפשר לומר מי הפקידה הנוספת שאמרה לנו כי הם במדיניות שהם לא מזדהים בשם. הייתי רוצה איזשהו קצה חוט בתקנות שלהם שיאפשרו זאת, אבל אין לי מושג. בדלית ברירה אנחנו מתכוננים לצאת ביחד, מה נעשה? זה אומר בזבוז כרטיסי טיסה, יציאה ליו-יו הזה עם ילד בן 3 חודשים, והשארת ילד בן 12 עם הסבא וסבתא לכמה שבועות טובים... אם יש לך עצה כלשהי - אשמח מאוד!!!
דורון

Boston1

New member
כל אחד אומר משהו אחר, לא חדש...

אז ככה דורון: מהנסיון שלי מה שאמרו לי אנשים שונים לא תמיד התיישב. העצה שלי: כדי לקבל גרין קארד בקש ראיון עם כל המסכים בשגרירות בארץ עוד לפני צאתך. כל דבר שתעשה מהארץ הוא בר ביצוע וכל דבר שתעשה כאן (ארה"ב) עשוי להסתבך. הבא את כל המסמכים כולל הספונסרים והקוספונסרים (הם לא חייבים להיות נוכחים, מספיק נייר חתום על ידם) וניירות המעידים שאשתך שילמה מס כנדרש והכל הכל ובקש ראיון בארץ. אין כל זיבה לעבור את הראיון בארה"ב. הגישה האמריקאית היא שהם מעדיפים שנעבור את כל התהליך לפני צאתנו את ארץ המוצא ונגיע עם נייר מסודר. הדבר היחיד שאתה אמור לעבור בארה"ב זה פרוצדורה קצרה יחסית, וזה אחרי שהגרין קארד שלך אושר עוד מישראל. אני מציעה שתעבוד ככה. בכל פעם שתגיע לשגרירות בתל אביב יגידו לך שחסר לך עוד משהו ועוד נייר ועוד מסמך אז תגיד בדסר ותחזור שוב. אנחנו נסענו ככה חמש פעמים אם לא יותר ובכל פעם אמרו לנו שחסר משהו שלא ביקשו בפעם הקודמת בכלל, אבל בסוף הגרין קארד אושר, וזו הדרך הנכונה להגיע לכאן ללא הפתעות. אתה נשוי לאזרחית אמריקאית ואין כל דרך שהם יסרבו לתת לך להיות כאן. תחדיר לך טוב לראש ואז תנהל הכל בהתאם. אם יש משהו שלא ברור ממה שכתבתי צלצל אלי ל6174141315 ואני אעזור לך.

doronf65

New member
מנהל
תסכול...

קודם כל, אני מופתע שאפשר לקבל ממש גרין קארד מהארץ. מה שידוע לי הוא שמפה עושים כל מה שאפשר, ומקבלים מה שנקרא "ויזת הגירה", ועד כאן אפשר להגיע ללא כניסה לארה"ב. מה שידוע לי הוא שאני מגיע עם ויזת הגירה בדרכון ומכתב סגור מהשגרירות לפקיד ההגירה בשדה התעופה. הוא מראיין אותי ואת אשתי, ונותן לי אישור לגשת למשרדי SS על מנת לקבל SSN, ואישור לגשת למשרדי BCIS ולהגיש בקשה לגרין קארד. הגרין קארד יישלח אלי תוך כחודשיים לכתובתי בארה"ב שאותה אתן להם. אני יכול לעבוד מייד בעזרת הדרכון שלי עם החותמות של ההגירה בו, כך שדה-פקטו לא משנה מתי יגיע הגרין קארד, הוא למעשה קיים ברגע שהגשתי בקשה. לגבי כל מה שאמרת: כל נושא ה- sponsorship סגור ומוכן. אשתי חתמה על כל דוחות מס ההכנסה, אחותה חתמה על affidivit of support והחתימה נוטריון, ואני מוכן לכל מה שיגידו לי לעשות, אבל הם טוענים שבלתי אפשרי. מה אני אמור לעשות? לבקש לאשר את הגרין קארד כאן? מה אתם ביקשתם ומה קיבלתם בפועל? האם זה היה לפני 911? יש לכם איזה לינק או הפניה אחרת, או אולי שם של הליך פורמלי שאוכל לדבר איתם בשפתם ולבקש אותו? תודה רבה, וכן על הטלפון, אני עשוי להשתמש בו... :)

Boston1

New member
כן, ויזת הגירה בדרכון, SSN לא קשור

אז ככה, עכשיו אני רואה שיש אי הבנה כפולה, אחת שלי: לא הבנתי שהכל סגור. כי אם זה ככה אז ההמשך כולו נכון. אתה רק צריך ויזת הגירה ואתה מגיע עם התי הסגור לשדה התעופה ושם עובר משהו ממש קצר ורק פורמאלי ואני עברתי אותו ללא בעלי! אני חוזרת: ללא בעלי! וכן, זה היה אחרי ה11 בספטמבר. תבדוק שוב למה אשתך צריכה להיות שם. האם זה קשור לזה שאתם נשואים זמן קצר? כי אנחנו נשואים זמן רב. ההמשך שונה: אני מיד במקום קיבלתי חותמת ושבוע אחר כך קיבלתי את הגרין קארד בדואר. עם הגרין קארד ניגשתי לקבל SSN אותו קיבלתי בקלות רבה כי היה לי כבר גרין קארד. זה הסדר הנכון (למיטב ידיעתי) ולא ההיפך. מקווה שעכשיו הכל ברור. בקיצור: את הגרין קארד עצמו מקבלים בארה"ב אבל את כל הפרוצדורה מקדימים בארץ. SSN מקבלים אחרי הגרין קארד וקבלת הגרין קארד לא תלויה בSSN אלא הפוך.

doronf65

New member
מנהל
הבעייה נשארה...

אני יודע הפוך ממך - שמקבלים SSN לפני הגרין קארד, אבל זה זניח מה נכון... אעשה מה שיגידו לי. עד כמה שאני יודע, ההשפעה היחידה של זמן הנישואין שלנו הוא שהגרין קארד יהיה "על תנאי" לשנתיים, כלומר לאחר שנתיים ניתן להסיר את התנאי בעזרת ראיון של שנינו שיוודא שאלו אינם נישואי נוחות. חוץ מזה זהו גרין קארד לכל דבר. הבעיה היא שאומרים לי עכשו הוא שהיא צריכה להגיע...ואני לא יודע איך להתמודד עם זה, כי היא אומרת פשוט "זה מה שיש לעשות". ואת בטח יודעת שיש מעט מאוד מרווח לוויכוח עם שלטונות ההגירה. אם תתני לי איזשהו שם של הליך, או משהו פורמלי להאחז בו, אפשר אולי לדבר איתם בכלים שלהם. לבדוק. אבל להגיד להם שמישהי שאני מכיר עשתה אחרת... זה לא יהיה רציני, ורק ירגיז אותם יותר שאני מתווכח כמו ישראלי מצוי. תודה על העזרה, דורון

Boston1

New member
גרין קארד לפני SSN זה בטוח, השאר

אני מנסה לחשוב, למה הם מתעקשים שאשתך תהיה איתך. אנחנו אפילו לא שאלנו. ברגע שהיתה לי ויזת הגירה והתיק המבוקש אז בכניסתי לארה"ב החתימו את אצבעותי ונתנו לי את החתימה המבוקשת ואף אחד לא שאל איפה בעלי. אני מציעה שתעלה שאלה חדשה בפורום לגבי נוכחות של בעל\אשה בעת הכניסה לארה"ב עם ויזת הגירה ונראה מה אנשים יענו לך. יכול מאד להיות שזה קשור בנישואים הקצרים שלכם, בעוד ששלנו הם נישואים ותיקים, שני ילדים וכו', אולי זה עושה הבדל ואז לא תהיה לך ברירה. אבל אם הרבה אנשים יגידו לך שהם נכנסו שלא בנוכחות בן הזוג, ושהם היו נשואים קצר כמוכם, זה חומר למחשבה. הלינק היחיד שקראנו בדבקות היה טופסי ההגירה ברשת. אין לי שום תוספת. אבל אני יכולה להגיד לך שנתקלנו בסתירות ולפחות במקרה אחד בשתי דיעות שונות לגבי זה שאני ביקשתי גרין קארד בעוד ילדי ביקשו אזרחות דרך סבא סבתא. אני לא אלאה אותך בפרטים אבל האמריקאים יצרו מערכת בירוקרטית סבוכה שאפילו הם מתקשים לצאת ממנה, מה גם שהרבה פעמים הסתירה הפנימית לא ניתנת לפתרון הגיוני. בבחינת יד ימין אינה משוחחת עם שמאל, באופן עקרוני, ולא, לא תמצא מישהו שידבר איתך בשפת בני אדם כי אנחנו לא יודעים את השפה בה חלק מן הפקידים מדברים כאן. ההפתעה הטובה היתה בSNN. ברגע שהגעתי עם גרין קארד מיד נשתנו לי SSN בלי בעיה בכלל. בקשר לזה אין שום ספק כי הייתי שם לפני שנה בדיוק: קודם הליך קצר של גרין קארד בנמל התעופה, אחרי זמן קצר הגיע גרין קארד בדואר, ואז מרגע שפניתי עם גרין קארד למשרד הSSN מיד נתנו לי מספר בטלפון עוד לפני שהגיע הכרטיס שלי בדואר שגם זה היה מאד מהר. חברה אחרת שהגרין קארד שלה התעכב גם הSSN שלה התעכב, והרי ההגיון: SSN הוא הזיהוי שלך לצורך עבודה וכו' וזה השלב הבא אחרי שסידרת את העניינים שלך ברמת משרד ההגירה, ולא ההיפך, אבל אתה תתנסה בזה בעצמך ואז תספר לי, אה? בהצלחה

doronf65

New member
מנהל
למעשה, זו העלאת השאלה...

מקווה שעוד יענו לי. גם לפני מספר חודשים שאלתי את זה, ואני מפנה אותך ללינק ההוא. הוא טוען שצריך להיות שם עם בן הזוג... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=17347448&archive=1 לגבי ההגיון של SSN, יש מספר כזה לכל בעל ויזת עבודה, לכל ילד שאפילו לא אזרח, לא רק לבעל גרין קארד. לא נראה לי שג.ק. הוא גורם איפשור. אבל זה לא כ"כ חשוב כרגע, כיון שבכל מקרה ייעשה שם. הלוואי שתמצאי לי עוד סימוכים או נתיבים אחרים. אנחנו באים עם ילד משותף... אין חשש שאלה נישואי נוחות. דורון

gulig

New member
הי דורון

אני ובעלי נמצאים כרגע בארה"ב. אני אזרחית הוא על גרין קארד. אנחנו נשאוים פחות משנתיים ולכן גם הוא בתקופת "מבחן". פחות או יותר כמוך. בנוסף אני הספונסר שלו. אם יש לך את כל המסמכים ביד ואת החותמת המיוחלת מהשגרירות האמריקאית בארץ, אתה יכול להכנס לארה"ב בשקט לבד. בעלי נכנס לפני 4 חודשים בלעדי, היתה לו חותמת בדרכון ומעטפה חומה סגורה ביד מהשגרירות. אף אחד לא דיבר איתו , הוא נכנס ללא בעיה. את social security number קיבל פה והגרין קארד הגיע מאד מהר. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור. יש לנו בחברה כאן בחור שהגיע באותו מצב בדיוק לפני 3 שבועות עם אותו סיפור בדיוק.

doronf65

New member
מנהל
הבעיה היא שאמרו לי בשגרירות אחרת,

(בעצם אמרו לי פעם אחת שאין בעיה, ובפעם האחרונה "לא" מוחלט, ולך תתווכח...) ואני מפחד לעשות משהו אחר מההוראות, הם עלולים פשוט להעלות אותי על מטוס חזרה. האם לבעלך נאמר שזה בסדר? ע"י מי? האם הוא עשה זאת בתמימות ופשוט היה לו מזל? האם הוא עבר ראיון ובכל זאת לא שאלו על הספונסר שלו? אולי יש לך איזה חוק שלהם, משהו ביד, שאוכל להשתמש בו? המון תודה וסליחה על שהצפתי אותך בשאלות... :) תודה דורון

doronf65

New member
מנהל
...ועוד דבר...

במקרה שלי, אשתי נשארת בארץ, ותגיע אחרי כ- 4 חודשים. במקרה שלך את היית כבר בפנים! האם בראיון הם ידעו את זה? אם כך, אולי זו הסיבה שלא עשו לו בעיות. במקרה שלי זה עלול להראות כאילו אני מתחכם. בעקרון הם יכולים להגיד לי שאני מקבל גרין קארד עבור איחוד משפחות, אז מה אנחנו נפרדים?? זה שזה הגיוני לנו שאני הולך כחלוץ, והילד צריך לגמור שנת לימודים... הלוואי שתתני לי תשובות טובות לכך. איזשהו חוק, הוראה, משהו שאוכל להעזר בו. ביי דורון

gulig

New member
אני לא הייתי בארה"ב כשהוא נכנס

האם יש לך ביד מעטפה חתומה מהשגרירות בארץ? האם יש לך חותמת בדרכון? אם התשובות לשתי השאלות הן כן לדעתי אין בעיה. תוודא שוב בשגרירות. אם התשובות הן לא - אז אנחנו בסיפור אחר. אין קשר בין הספונסר לכניסה לארהב. זה קשור לאישור של ויזת ההגירה

doronf65

New member
מנהל
הלוואי שאת צודקת

המעטפה והחותמת הם המצב שבו אני אמור להיות. עדיין לא, כי לא עברתי ראיון. אנחנו בסיפור הזה באופן דומה. האם הוא עשה זאת בהנחיית השגרירות? את למעשה הצטרפת אליו אחר-כך? האם הוא עבר ראיוןבשדה התעופה?

princess2000

New member
גם בעלי קיבל גרין כארד זמני

אני ובעלי נשואים חצי שנה אנחנו באנו יחד לארהב אבל אני לא עשיתי שם כלום בעלי הלך לבד לרעיון אני לבנתיים אספתי את המזוודות לא היה שום סיבה שנבוא יחד רק רציתי לעודד אותך לפי דעתי אין לך מה לדאוג והגריןכארד מגיע מזה מהר.

doronf65

New member
מנהל
האם נכנסתם ביחד לארה"ב?

והאם היה לו ראיון בשדה התעופה? אם כן, האם רצו לראות אותך, או לדבר איתך, או לפחות לדעת שאת נמצאת שם? תודה, דורון

ganjaman stound

New member
אולי אני אנסה להרגיע אותך קצת

אתחיל מזה שכנראה מרוב שמועות אתה כבר די בפאניקה אף פקיד לא "יזרוק" אותך מארה"ב אחרי שאתה נשוי לאמריקאית גם לא בשדה התעופה החוק אומר שכל עוד אתה בתהליך "כל שהוא" אתה "זכאי" מהספק כמובן שרצוי שיהיו כל המסמכים והחתימות אחרת זה גורר אי נוחות בקשר לשדה התעופה - די נדיר שתשאל 10 פקידים את אותה שאלה ותקבל את אותה תשובה פשוט מפני שהם לא יודעים בכל מקרה אם אתה מגיע עם מעטפה חתומה סגורה שקיבלת בשגרירות לא תהיה לך שום בעיה בשדה התעופה מהסיבה הפשוטה לא מתקיים שום ראיון בשדה התעופה וממש לא קשור מה אמרו לך בשגרירות הסיבה שלא מתקיים שום ראיון היא שאין סניף של הINS או השם החדש שנתנו לו בשדות התעופה ושוטרי ההגירה בשדות התעופה זה ממש לא תפקידם ולא מעיניינם מה שמתרחש בשדה התעופה הוא שהפקיד יפתח את המעטפה יחתים את תאריך הכניסה בפנים ובדרכון שלך וישלח אותך לדרכך החדשה לפי מספר ההודאות שלך בפורום אני רואה שאתה מאוד נרגש ובצדק מעצם המעבר אך ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא פשוט להירגע להכין את מה שמבוקש במסמכים שנתנו לך ולא לתאם את עצמך לפי פקיד זה או אחר בשגרירות הטפסים שקיבלת ובהם כל רשימת המסמכים שאתה צריך להכין הם הם הדבר היחיד הקביל ולא מה שאמר פקיד זה או אחר בשגרירות בהצלחה

doronf65

New member
מנהל
תודה על ההרגעה

אם תקרא את ההודעה המקורית שלי ושאר השרשור, תבין שקיבלתי הרבה אינפורמציה סותרת. אפילו בשגרירות אמרו דברים שונים. העניין הוא שאני מתכוון להגיע ולא רוצה לעבוד על עיקרון ה"סמוך" הישראלי. יש לי שרשורים ואני יכול להפנותך אליהם, של אנשים שאומרים שהיה להם ראיון בשדה התעופה והספונסר היה חייב להיות שם. אז אני חייב להתייחס לזה, כיון שאשתי לא אמורה להיות איתי על פי התכנית המקורית, ואם פתאום ידרשו אותה, מה אוכל לומר להם? לכן אני משתדל להצטייד בכמה שיותר אינפורמציה. מאוד ירגיע אותי אם תוכל להפנות אותי לאיזשהי הוראה של ה- BCIS (מה שהיה INS), ואז אדע איך להתמודד עם העניין. אתה בטוח שזה לא עניינו של שוטר ההגירה בשדה התעופה? ואיך להתייחס לאלה שאמרו לי שהיה להם ראיון? תודה על העזרה, דורון

למעלה