כניסת שבת אתמול ומה עשה הרינגטון ולמה, בשתי פעימות.

דיברגנט חדש

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 124876

ומתי הציץ לכאן הרינגטון?
זה ידוע לכל שהוא "שומר" שבת רק למראית עין, בעבר כשנתפס התחיל להתפלסף ולהתחפר שמותר לגלוש באינטרנט בשבת ואפילו פתחתי שרשור בנושר ומארבו כתב שאסור, בסוף הודה שגלש כי היה במצב לא טוב.
אגב, מי ששומר שבת לא מחכה לשנייה האחרונה, אלא מפסיק הרבה לפני ובטח לא גולש לאחר כניסת השבת.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה ידוע לכל שהוא "שומר" שבת רק למראית עין, בעבר כשנתפס התחיל להתפלסף ולהתחפר שמותר לגלוש באינטרנט בשבת ואפילו פתחתי שרשור בנושר ומארבו כתב שאסור, בסוף הודה שגלש כי היה במצב לא טוב.
אגב, מי ששומר שבת לא מחכה לשנייה האחרונה, אלא מפסיק הרבה לפני ובטח לא גולש לאחר כניסת השבת.
לא היה ולא נברא :). המצאות חביבות שהכותב ממציא בגלל קשייו להתמודד, כבר בזמן אמת, עם התשובות שקיבל. מעולם לא הכחשתי כתיבה בשבת במקום בו עשיתי זאת. אלא מאי, הבחור המציא תירוץ עבורי והחליט שבגינו יכולתי לכתוב בשבת. הכחשתי את התירוץ מהטעם הפשוט שלא היה אמת, ואינני מהמשקרים :). עד היום האיש מתקשה להתמודד עם הנ"ל, אז ממציא עוד קצת. ואני הקטן, רק בריאות יכול לאחל. מצטער על השקרים שנכתבים כביכול בשמי או מיוחסים לי ללא כל בסיס. אבל סומך על הגולשות והגולשים הנורמטיביים שיידעו להבחין בין אמת לשקר. אני תפקידי רק שהאמת תופיע לצד השקרים. מעבר לכך, שכל אחד יאכל מה שיותר טעים לו.

משתפרת1

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 124876

ומתי הציץ לכאן הרינגטון?
א. לא מבינה מה זה עסקו של מישהו מה עושה אדם אחר ובאיזה שעה, ואיך הוא מסתדר עם עצמו.
ב. כמו בפעם הקודמת בה "נתפס העבריין": למרות שכתוב בפרסום "כניסת השבת" אין זו שעת הכניסה של השבת. זוהי שעת הדלקת הנרות שחלה 20-30 דקות לפני שקיעת השמש (תלוי במנהג המקום. בי-ם רווח הזמן גדול יותר מאשר בישוב שלי, למשל). השבת עצמה נכנסת עם שקיעת השמש. סביר שבביתו של הרינגטון רעיתו מדליקה את נרות השבת, ומאותו רגע היא במנוחת השבת. הוא לא מדליק את הנרות ולכן רווח הזמן שבין הדלקת הנרות לבין השקיעה עדיין "כשר" עבורו לפעילות.

mיטלמן

Well-known member
א. מידע גלוי ולחושך התנהגותו של הנ"ל, בעיני זה עסקי.
ב. התנשאות, לא ברור לי למה, בפרוש זמני כניסת השבת, למה נדמה לך שאני גם לא יודעת לקרוא וגם לא מבינה את הכתוב?
כל מה שכתבת לאחר מכן, יופי שאת מסבירה ומתרצת, ראית איזה הסבר ארוך, למה? ומי צריך דוגמאות? לא מבינה אותך, לא נורא.
את מתחילה מהנחה שגויה וממשיכה לתרץ, מה שעושה את העניין לתמוה ומוזר הרבה יותר מהעניין שלי בשקריו של הנ"ל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ב. התנשאות, לא ברור לי למה, בפרוש זמני כניסת השבת, למה נדמה לך שאני גם לא יודעת לקרוא וגם לא מבינה את הכתוב?
כל מה שכתבת לאחר מכן, יופי שאת מסבירה ומתרצת, ראית איזה הסבר ארוך, למה? ומי צריך דוגמאות? לא מבינה אותך, לא נורא.
את מתחילה מהנחה שגויה וממשיכה לתרץ, מה שעושה את העניין לתמוה ומוזר הרבה יותר מהעניין שלי בשקריו של הנ"ל.
אז לאיש ההוא יש הסברים, שזמני כניסת השבת מותירים מספר דקות למי שטרם הספיק להפריש פרש ולקלח את בשרו לאחר מכן. אצלו הפרש הוא מילולי, ובעיניי לפחות, גם זו זכות האדם לעשות כך. חוצמזה? כל עוד לא אכפת למנהל הנערץ אם את או אני כותבים בשבת, למה שתעקבי אחר פעילותן של אצבעותיו שלו? והלוא על כך ייאמר: "זב"שו".

משתפרת1

Well-known member
ההתנשאות כולה שלך.
אני משתפת במידע. הטעות היא של מי שאינו מכיר את הפרש הזמן שבין הדלקת הנרות לכניסת השבת.

פולגאר

Well-known member
משתפרת יקירה
מה איכפת למישהו מתי זה או אחר מקליד, נכנס , יוצא מתפוז.
הוא מזמין את זה, זה שלא מוכן להודות שטעה, גורר נגדו אנטגוניזם ולכן כל הזמן מבליטים לו דברים שעושה.
גדולתו של בן אדם היא להודות בטעות, זה לא מפחית מכבודו, אלא מוסיף.
גם שרשורי ההדתה שלו מוסיפה לעניין במקום לשחרר ולתת לכל אחד לנהוג כרצונו.
אני בעבר הערתי לו וכמובן לא התקבלה הערתי והנה התוצאות.
חבל!

מאז, עד לפני יום כיפור לא הגבתי לשום תגובה שלו והתעלמתי מקיומו ורק לאחר יום כיפור, למרות שלא ביקש סליחה מחלתי לו והיום אני כבר מגיב לו, אולם לא טורח להתווכח ומרפה מיד כי חבל"ז שלי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הוא מזמין את זה, זה שלא מוכן להודות שטעה, גורר נגדו אנטגוניזם ולכן כל הזמן מבליטים לו דברים שעושה.
גדולתו של בן אדם היא להודות בטעות, זה לא מפחית מכבודו, אלא מוסיף.
גם שרשורי ההדתה שלו מוסיפה לעניין במקום לשחרר ולתת לכל אחד לנהוג כרצונו.
אני בעבר הערתי לו וכמובן לא התקבלה הערתי והנה התוצאות.
חבל!

מאז, עד לפני יום כיפור לא הגבתי לשום תגובה שלו והתעלמתי מקיומו ורק לאחר יום כיפור, למרות שלא ביקש סליחה מחלתי לו והיום אני כבר מגיב לו, אולם לא טורח להתווכח ומרפה מיד כי חבל"ז שלי.
פולגאר מתפלאה עליך.
מה הוא או אחר חייבים לגולשים? על מה עליו להתנצל? לא מבינה את ההתחשבנות הנ"ל.

הוא בוחר לעלות נושאים כרוב מעלי הנושאים, נושאים המדברים אליהם, נקודה.

מי יכתיב למי איזה נושא לעלות?

אפרופו הגברת יוצאת נגד העלת דברי יהדות, והיא העלתה בדלת האחורית זמני הדלת נרות וכניסת שבת.

משתפרת מצאה לנכון להסביר הסבר מעניין, כל אחד יקח את ההסבר שלה למקום שלו.

פולגאר

Well-known member
פולגאר מתפלאה עליך.
מה הוא או אחר חייבים לגולשים? על מה עליו להתנצל? לא מבינה את ההתחשבנות הנ"ל.

הוא בוחר לעלות נושאים כרוב מעלי הנושאים, נושאים המדברים אליהם, נקודה.

מי יכתיב למי איזה נושא לעלות?

אפרופו הגברת יוצאת נגד העלת דברי יהדות, והיא העלתה בדלת האחורית זמני הדלת נרות וכניסת שבת.

משתפרת מצאה לנכון להסביר הסבר מעניין, כל אחד יקח את ההסבר שלה למקום שלו.
אצרף לך תגובה שכתבתי כאשר נפתח סקר בנושא ספירת העומר, בסוף הוא גם לא קיבל את תוצאות הסקר בטענה שלא הוא פתח אותו.

בעקבות שרשור זה פתחתי שרשור טומאה שאותו לא אצרף.

הערה: הריב שלי ושלו לא היה על זה אלא על משהו אחר, לא קריטי כרגע, הואיל וכפי שכתבתי, מחלתי לו.

לגבי משתפרת, קריאה וכתיבה בפורום זה לא דבר הכרחי שעושים שנייה לפני כניסת השבת ולראיה לא תראי אותי גולש הרבה לפני כניסת השבת.
השבת היא ברכה ואם עושים דברים לפני כניסתה, מראים שהיא מונעת הנאה כאשר ההפך הוא הנכון, היא ההנאה הכי גדולה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה