כנסו כולם

irashady

New member
חחחח

היא הייתה כל הזמן עושה איתי תחרויות מי הולכת יותר מהר.... הייתי רצה אחריה! שתהיה בריאה! היא פשוט מדהימה... כ"כ מתוקה... כמה שהיא אמרה שאנחנו עזרנו לה-זה היה גם להפך... והרבה *אני מוסיפה תמונה איתה.... השיער שלי לא נראה כתום... התמונה פשוט גרועה וגם הצבעים... הוא בלונדיני (לעוד יומיים בערך)

ה י י ל ה

New member
ספרי לי...........

ביום השני למסע היא החליטה לתת לי שרשרת....... היא באמת מדהימה, כל המשלחת שלי נקשרה אליה והיא נקשרה אלינו.....

אמממ... ממה שאני יודעת...

מנגלה חי במסווה במשך 35 שנה למרות כל הנסיונות לאתר אותו. בסוף המלחמה הוא ברח כשהוא מחופש לחייל גרמני פשוט, הוא נתפס ואחרי שלא זיהו אותו הוא שוחרר. אחרי זה הוא ברח לארגנטינה ומשם לברזיל. ההשערה היא שהוא מת משבץ בזמן טביעה בים ב-1979. ממה שהבנתי גילו את הגופה שלו רק ב-1985 והוכיחו שזה הוא רק ב-1992. גם אנחנו היינו ליד הביתן. כשעוד היינו בארץ שמענו עדות ממישהי שהייתה צריכה ללדת בביתן הזה, ואחרי שהיא ילדה מנגלה לא נתן לה להניק את התינוקת, כדי לבדוק כמה זמן היא יכולה לחיות ללא מזון. אחרי כמעט שבוע אחת הנשים הפולניות שעבדו שם הביאה לה רעל והיא נתנה אותו לילדה. גם אנחנו לא נכנסנו לביתן, רק ישבנו על המדרגות בחוץ ואחרי שהמדריך הסביר קצת משהו הוא אמר לנו איפה בדיוק אנחנו יושבים, וכולם קמו משם דיי מהר, זה היה נוראי למרות שלא נכנסנו, ממש היה לי קשה להאמין שאני עומדת שם.

irashady

New member
גם לי היה קשה להאמין...

אחרי כל הסיפורים ששמעתי על מנגלה... אני עדיין לא יכולה להאמין שבאמת הייתי שם... וחבל שלא נכנסנו... באמת חבל ולנו חדוה סיפרה שכשהיא הייתה באושוויץ 1... לפני שהיא עברה לבירקנאו היא ראתה 2 בנות יוצאות מהביתן של מנגלה... נראה לי שהיא עמדה בתור אליו או מהו כזה... והן הלכו ביחד והן נראו לה מסוממות או משהו כזה... ואז היא ראתה שחיברו את הורידים של הידיים של שתיהן ביחד... פשוט לשמוע ולא להאמין למה בני אדם מסוגלים...

DemonDog

New member
תיקון קטן

לגבי הסיפור המזעזע שסיפרת, הוא התרחש בבלוק הניסויים בבירקנאו, לא באושוויץ 1.

Lp Fairy

New member
שיתפסו אותו

שיתפסו אותו כמה שיותר מהר ויתעללו בו..לא ירצחו אותו יתעללו בו כ"כ עד כדי כך שהוא יתחנן למות!!

מדריך1

New member
רופאי המות

אכתוב כאן משהוא לא פופולרי. יתפסו אותו אז מה? הוא בן 91 , לא יעמידו אותו למשפט, בתירוץ שאין טעם ל"בזבז" כספי מדינה, וניח שכן, אז ישחררו אותו, כי אין כבר טעם להכניסו לבית סוהר או שהסנגורים שלו יטענו שלא יעמוד בתנאי בית הסוהר. והיו דברים מעולם. לאחר משפטי נירנברג, היה משפט הרופאים באותה מתכונת. עמדו לדין 23 רופאים בלבד, על ידי בנות הברית , מתוכם הורשעו 13 מתוכם נדונו למות 3 רופאים בלבד , 10 למאסרים לתקופות שונות, אפילו הרפאה שעשתה ניסוים על ילדים באושויץ ורצחה עשרות ילדים נדונה ב-1947 למאסר עולם שוחררה ב-1952, המשיכה להיות רופאה , עד שבגלל סערה ציבורית נשלל רשיונה ב-1957. כל מה שקשור ליהודים צדק עולמי לא נעשה. דרך אגב- רק 1520 פושעים נאצים הועמדו לדין,כולל משטי נינברג, שליש מהם הואשמו, רק 200 לערך נידונו למות. וזה מתוך עשרות אלפים.

lihi r

New member
נורא לשמוע את זה

זה נשמע כאילו לאנשים לא אכפת מהשואה ומכל האנשים שנרצחו בה כי אם היה אכפת אזס הם היו דואגים להעמיד את כולם לדין

Juramento

New member
יש בזה משהו...

למרות שהוא היה רופא בכיר ויש נגדו עדויות רבות על אכזריותו. חוץ מזה, אם דבר כזה יקרה, אני חושב שישראל תעורר כזאת סערה ציבורית, שמשהו כן יהיה...זו דעתי..נחכה ונראה, בתקווה והוא יוצא להורג או פשוט ירקב בכלא...

הוא את הנקמה שלו כבר קיבל.

הנשמה שלו. מה אתם חושבים קורה איתה? איך אדם כה מצליח לחיות עם עצמו?

lihi r

New member
זו הבעיה

שהנשמה שלו מצליחה לחיות עם זה באופן טוב מאוד כי כמה שזה עצוב רוב האנשים האלו חושבים שמה שהם עשו היה בסדר גמור והם לא רואים בזה שום דבר רע

nofar 250

New member
אולי אחד המדרכיים יוכל לענות..

זה באמת נכון שיש קבוצות שנכנסות לשם ויש שלא? כי לנו אמרו שאף אחד לא נכנס לשם מרוב הזוועה...

מדריך1

New member
בלוק 10

אף פעם קבוצות לא נכנסו לבלוק 10. לא נשאר שם דבר חוץ ממטת אבן בחדר הרנטגן של קלאוברג. כיום, החליטה הנהלת המוזיאון , כן , להרשות כניסה סלקטיבית על פי תיאום מראש. הסיבה, הם לא נגעו במקום מאז שחרור אושוויץ, למעט הוצאת הדברים הניידים, כמו מטות הטיפולים הגניקולוגיות, ועוד. ולמרות שזה ריק, כפי שאמרה לי הקבוצה שהדרכתי לפני שנתיים והיינו בפנים, " הריק כל כך כבד ".

אני אישית מוכנה לסוע רק כדי להכנס

כדי לשרוט עוד שריטה אחת על קיר הבלוק. עוד שריטה אחת. חזרנו לפה, מנצחים.

irashady

New member
את צודקת לגמריי

שמעתי הרבה סיפורים בפולין על אנשים שפשוט הפכו את זה לתחביב שלהם בלי רגשות... זה עשה להם טוב בלב להרוג בני אדם... טוב יש דברים שאני בחיים לא יבין...

למעלה