כנסו קראו ולשקיולכם אם ההתנהלות ראויה

גיא1003

New member
ההתנהלות למופת.

קראתי בעיון... אכן לא נעים שדבר כזה קורה. חופרי וצוותו פעלו ביעילות ובמהירות כל הכבוד. ולגבי שיקול מקצועי אני בטוח שתמיד יש שיקולים לכאן ולכאן. שבת שלום. גיא.

TalRaa

New member
כנראה ההגדרה ליעילות ולמופת שונה במילון

ההגדרות של כל אחת מאיתנו . יש הבדל בין אדיבות והקשבה לבין יעילות ואת זה ציינתי ולא חסכתי באובייקטיביות מחופרי. שיקולים מקצועיים צריכים להיות כפופים לבטיחות. אל תתבלבל, גם אני יודעת להחמיא והמחמאות במכתבי ניכרות, אך מכאן ולומר שההתנהגות למופת, יעילה הדבר רחוק מאוד. אני מאמינה, שאתה לא היית רוצה לגור במקום שמתחת למדרכה שאתה הולך יש סכנה של ממש ולא בטוח שיכרת ביום א'... ולמען ההקבלה - בעבר ,שאלה הגננת את הורי הילדים לסדר חשיבות בגן. כולם בלי יוצא מן הכלל שמו את הבטיחות לפני הכול. היית מאמין ? אפילו לפני סבלנות, הקשבה ואהבה. הדבר הראשון שצריך להיות הוא בטיחות. אם ילד נפל כתוצאה ממפגע בגן לא יעזור האהבה אליו, הסבלנות וההקשבה כי את זה הוא לא היה צריך כדי לא להיפגע. זה תמיד יכול לעזור אבל לא למנוע את המפגע. ברור שכל שאר הדברים חשובים מאוד אך מבלי לסכן את הילדים שלנו. ואני מקווה שהדברים ברורים.... גם אני רוצה להיות בטוחה במקום שאני גרה בו ולא שמרחפת מעליי סכנה של עץ שיכול ועלול ליפול כל רגע.לא עליי, לא על ילדיי ובטח לא על עובר אורח. קצת התבלבלו ההגדרות והמילים וכדאי להקפיד על בחירת המילים גם כשרוצים להחמיא ...וברור שההתנהלות לא היתה למופת אם כי יכולה להיות מהירה, אדיבה...אבל בטח לא מקצועית כשנותרה סכנה. בטח לא יעילה אם נותרה סכנה. ובטח לא כל הכבוד - אן נותרה הסכנה לא מדובר כאן במצב שאם אני הולכת ברחוב אז אני יכולה ליפול ולהיחבל. אלא מצב שממש ובבירור נותרה בעיה וסכנה של ממש והחמור בעיניי שכבר העירייה ידעה על המפגע וזו אינה הפעם הראשונה שענף נופל. רק שבפעם הראשונה לא קרה דבר. הפעם שתי מכוניות ניזוקו ובפעם הבאה ....מה ? למה מחכים... בהצלחה ושבת שלום

שניכם צודקים...

כי נעשתה עבודה רבה וטובה, בגישה שירותית והשקעת תשומת לב ומאמץ, שבסופה נשאר ענף רעוע אחד בין ענפי העץ....
מנקודת מבטי המקצועית בכל הקשור להדרכת ואימון עובדים בארגונים לשירות ושירותיות, הקשבה אינה עניין של מה בכך - כל אחד ממרכיבי השירותיות חשוב לכשעצמו. מהקשבה ועד לתוצאות הפעולה השירותית. כשאני מנתחת "אירוע" כזה - אני כן מוצאת שהיתה כאן עבודה שירותית רבה, ובה במידה רואה את התהליכים השירותיים (אין לי הבנה בטכניים) שניתן לשדרג. יחסית לערים אחרות - עיריית רעננה שירותית מאוד. זה אינו אומר שאין לאן להתקדם

גיא1003

New member
לא היה לי ספק שכך תגיבי...

אני מצטער שלא עמדתי בציפיות שלך. הרי מה רצית ביננו!? רצית אמפתיה והשתתפות בגורל. אבל אני ילד גדול והחלטתי להגיב אחרת.החלטתי לראות מה נעשה לאחר שקרה מה שקרה והעירייה פעלה למופת. אני בטוח שרצית שאכתוב נכון גם אצלי ברבוצקי יש עצים גדולים שעומדים ליפול והתרעתי ולעירייה לא אכפת וכו' וכו'. מכיוון שיש לי דעות עצמאיות ומכיוון שאני מנסה תמיד לראות את החצי הכוס המלאה אני חושב שהעירייה פעלה ביעילות ובמהירות ותקלות קורות גם בשברץ.. ולא כדאי להסיק מכאן שהכל רע. אני טוען שהרוב טוב ואת הרע צריך לתחקר בכדי שלא יקרה שוב. ואני בהחלט מסכים איתך שמה שעברת לא נעים.אני לא חייב לעבור את זה בכדי להרגיש. כבר כתבתי שאני אדם רגיש. יש לי אח שעוסק בקרן הון סיכון, שאלתי אותו מה זה? והוא ענה לי אנחנו לוקחים סיכונים בכדי שיהיה טוב יותר בעולם. (משקיעים במיזמים) ומה קורה שהמיזם לא עובד ואתם מפסידים כספים. אז הוא ענה לי אומרים לנו ידידנו "אמרנו לכם" זה בדיוק אותו דבר. אי אפשר כל היום ללכת אם "אמרנו לכם". לעצם העניין גבירתי... אין לי ספק שבעירייה יש חברה רצינים שיתחקרו ויפעלו בהתאם. ותודה לאל שלא קרה לך כלום. אני מבין להרגשתך. לילה טוב ובעצם עוד לא ,אני יוצא לרקוד וכולי תקווה שהבמה לא תתמוטט כי פעם שעברה הערתי את תשומת לב הבעלים שהבמה מעט רופפת.

גיא, כבר דיברנו על זה....

דיבור בטונאז' שלילי קצת הופך את האפקט של הגישה החיובית.....שמור את זה אולי למקרים שאכן מצדיקים טונאז' כזה. שם האפקט. אני מסכימה עם גישתך העקרונית, הציניות מיותרת וסותרת אותה. שלא לדבר על כך שהיא עלולה להיות פוגענית, ואני מניחה שאין בכוונתך לפגוע אלא להיטיב. תבלה טוב הערב, חנה

TalRaa

New member
נהפוך הוא תודה על התגובה, אבל פספסת

את העיקר. אני חושבת שפספסת בגדול, בגדול, בגדול אני דוגלת בשיטת מניעה ולא בשיטת המאשים. מה שאני טוענת שצריך לנסות למנוע דברים כדי שלא יקרו אבל כנראה שהצלחת לקרוא רק בין השורות ולא את השורות עצמן נו...פרשנות היא דבר סובייקטיבי אני לא רוצה בכלל להגיע למצב שאני מאשימה מישהו. אני רוצה שיחד נהיה אקטיביים נהייה אכפתיים נהייה ערכים ולא רק בסיסמאות ובפורומים חשוב לפעול ולנסות למנוע את הנזקים כדי שלא נצטרך לומר אמרתי לכם ( לצערי, גם את זה פספסת ...) מדאיגים אותי אנשים שלא יודעים לקחת אחריות ומחכים לאימרה "אמרתי לכם" , לחקור, לנבור עם מומחים וללמוד ממשהו שיכלו כבר לעשות מעצם המניעה ובדיעבד. השיטה של "אמרתי לכם" היא בדיוק המדאיגה כי אז אנשים נהפכים להיות אדישים ונמאס להם ( אולי בצדק), כי הם לא מגיעים ממקום של למידה אלא ממקום של התגוננות. השורה התחתונה, במכתב שלי ( שגם אותו פספת ואני לא מאשימה אותך ): שלא ברור לי למה הפסיקו את הפעולה באמצע, בעוד נציגים נוספים שהגיעו מהעירייה ציינו בפירוש כי הענפים מהווים סכנה של ממש. ובכלל ולמה לא פועלים בצורה מניעתית שהיא היעילה ( כי הסכנה ידועה וברורה ) ומחכים לפעול לאחר תוצאה. אולי ההכנות למסיבה של ריקודים ושתייה... מבלבלים קצת...??? ההקבלה לקרן סיכון אינה רלוונטית ולא ברור לי כלל, מהיכן שאבת את ההקבלה. ואולי כדאי שאבאר דבריי, כי נראה לי שגם אתה לא מבין את ההקבלה שערכת : סיכון כספים שאתה בוחר במודעות, לא מהווה סכנה לבטחון חייך.גם הליכה ברחוב ונפילה פתאומית אינה רלוונטית, ( אני בטוחה שלפי הלך קו המחשבה שלך, גם על זה חשבת ), שכן אלה בדיוק פעולות לא צפויות ולא וודאיות ואין לנו דרך לצפות או למנוע אותם. אבל באירוע שהזכרתי , וזה כל ההבדל, לא מדובר במשהו מפתיע או לא ידוע, אלא במקום, בו ברורה הסכנה ולכן צריך לפעול ולסיים כל פעולה כמו שצריך כדי לא לומר בעתיד "אמרתי לכם". לא רוצה לומר אמרתי לכם !!!!!!!!! וזה כל העניין. להזכירך - במקרה הנדון, אנו יודעים בברור שהעץ הזה מהווה סכנה,לאור ארועי העבר. הטיעון שלי , שאם כבר החלו בכריתה, לא ברור למה לא כרתו כבר את כל הענפים. יש לי גם לזה תשובה - שלא חשבו בכלל לכרות גם את מה שכרתו. ומכאן הדברים נראו איך שנראו. הכריתה של הענף הבודד נבע יותר מהצורך בלסתום פיות ולא בגלל שמישהו הפעיל שיקול דעת ואחריות, אחרת כבר כל הענפים היו נכרתים.וזה מתווסף לטיעון שלי. אין לי תלונות על ההגעה המהירה, האדיבות, ההקשבה אלא לשיקול הדעת, לאופן קבלת ההחלטות, להתנערות מהאחריות ( בין העירייה לבין חברת חשמל) לצערי, קל מאוד לקרוא את הדברים לא בעיון ולא בקשב וסתם לכתוב תגובות לשם הכתיבה. לדעתי, עדיף לא לכתוב בפורומים ( שאז מטרתן מתפספסת) מאשר לכתוב אמרות ותגובות שכולם מסכימים איתן (כמו, להסתכל על הכוס המלאה ...בלה, בלה, בלה ), אבל אינן רלוונטיות וממוקדות. בשביל זה יש את YNET ,לא? ואם כבר מדברים על סיכון כסף, אהבת סיכון, שנאת סיכון ואדישות ... הרי ידוע וברור שרוב אלה שמנהלים את הכסף בקרנות סיכון לא ממש מבינים ויודעים איך לצפות את השוק, לפחות לא יותר מסופרות ועקרות בית (תשאל את אח שלך, הוא ידע על מה אני מדברת ) הם פועלים יותר על משוואות אקונומטריות מבוססות בחלקן על ספוקלציות אבל גם זה לא רלוונטי. אין לי כוונה להמשיך להתווכח איתך שכן לא ברורה לי התגובה שלך והענייניות שלה לנכתב. למעט גיבוב של דברים שאני בהחלט יכולה להסכים איתם ברמת המאקרו כי הם רלוונטים ונכונים לכל דבר ועניין ( ממש כמו הורוסקופ בעיתון סופשבוע, שמתאים לכולם, לא ?) .אבל ציפיתי לתגובה נקודתית ולא ברמת המאקרו. סתם הזכרת לי פוליטיקאים ששואלים אותם שאלה ותמיד הם מוצאים לענות ולהגיב למשהו כללי שבכלל לא קשור, אם כי כל הדיוט יכול למצוא את הקשר כי הדברים הנאמרים הם כלליים ברמת המאקרו ותמיד נכונים ואז כשאומרים להם שהם לא הגיבו עניינית אז הם משיבים כי אנחנו לא רוצים לשמוע את האמת ...

TalRaa

New member
ואם כבר מדברים על נזקים...כנראה כשמתחילים אז

מגיעים בצרורות....אז נמסר לי ( לא קיבלתי פרטים ממש מדוייקים) לפני כשעה לערך שעץ/ ענף נוסף ברחוב שברץ נפל ומהעירייה הגיעו לגדר את העץ. אם הדבר היה קורה לפני המקרה שלנו, אולי הייתי סבורה כמו גיא1003 כי העירייה מתנהלת בצורה יעילה והולמת אבל היום כשאני רואה את התמונה הרחבה יותר, כבר לא ברורה לי ההתנהלות ואם היה ניתן לצפות או שכבר התריעו ולא נעשה דבר ורק היום מגיעים למצב שמגדרים. והאם הגידור מהווה פעולה בטוחה אין לי מטרה לשפוט ארוע שאני לא מכירה, אך הדברים בהחלט מעלים אצלי תהיות, והמחמאות שפעם היו נשפכות ממני, כיום בהחלט מסוייגות. אני מקווה שהגידור אכן מהווה פתרון הולם וראוי ושלא מהווה סכנה לבטחון התושבים ועוברי אורח באזור. ומי ייתן, ופעולות המניעה תהיינה העיקר ולא הסימפטום

שברץ עתיר דתיים שומרי שבת

אני לא בטוחה שטיפול מיידי ייתפס ע"י החבר'ה בשכונה לטיפול יעיל

לא רוצה לחשוב בכלל איזה בלאגן היה יוצא

מזה.... משהו בסגנון רעננה מפלה את תושביה שומרי השבת ומבזה את אמונתם

נראה לי שהם פעלו כמו שיכלו

אני לא מבינה מה הבעיה. באו, גזמו, נשארמה לגזום והם יגזמו. קבלת אחלה שרות. אף אחד לא מושלם.

למעלה