נהפוך הוא תודה על התגובה, אבל פספסת
את העיקר. אני חושבת שפספסת בגדול, בגדול, בגדול אני דוגלת בשיטת מניעה ולא בשיטת המאשים. מה שאני טוענת שצריך לנסות למנוע דברים כדי שלא יקרו אבל כנראה שהצלחת לקרוא רק בין השורות ולא את השורות עצמן נו...פרשנות היא דבר סובייקטיבי אני לא רוצה בכלל להגיע למצב שאני מאשימה מישהו. אני רוצה שיחד נהיה אקטיביים נהייה אכפתיים נהייה ערכים ולא רק בסיסמאות ובפורומים חשוב לפעול ולנסות למנוע את הנזקים כדי שלא נצטרך לומר אמרתי לכם ( לצערי, גם את זה פספסת ...) מדאיגים אותי אנשים שלא יודעים לקחת אחריות ומחכים לאימרה "אמרתי לכם" , לחקור, לנבור עם מומחים וללמוד ממשהו שיכלו כבר לעשות מעצם המניעה ובדיעבד. השיטה של "אמרתי לכם" היא בדיוק המדאיגה כי אז אנשים נהפכים להיות אדישים ונמאס להם ( אולי בצדק), כי הם לא מגיעים ממקום של למידה אלא ממקום של התגוננות. השורה התחתונה, במכתב שלי ( שגם אותו פספת ואני לא מאשימה אותך ): שלא ברור לי למה הפסיקו את הפעולה באמצע, בעוד נציגים נוספים שהגיעו מהעירייה ציינו בפירוש כי הענפים מהווים סכנה של ממש. ובכלל ולמה לא פועלים בצורה מניעתית שהיא היעילה ( כי הסכנה ידועה וברורה ) ומחכים לפעול לאחר תוצאה. אולי ההכנות למסיבה של ריקודים ושתייה... מבלבלים קצת...??? ההקבלה לקרן סיכון אינה רלוונטית ולא ברור לי כלל, מהיכן שאבת את ההקבלה. ואולי כדאי שאבאר דבריי, כי נראה לי שגם אתה לא מבין את ההקבלה שערכת : סיכון כספים שאתה בוחר במודעות, לא מהווה סכנה לבטחון חייך.גם הליכה ברחוב ונפילה פתאומית אינה רלוונטית, ( אני בטוחה שלפי הלך קו המחשבה שלך, גם על זה חשבת ), שכן אלה בדיוק פעולות לא צפויות ולא וודאיות ואין לנו דרך לצפות או למנוע אותם. אבל באירוע שהזכרתי , וזה כל ההבדל, לא מדובר במשהו מפתיע או לא ידוע, אלא במקום, בו ברורה הסכנה ולכן צריך לפעול ולסיים כל פעולה כמו שצריך כדי לא לומר בעתיד "אמרתי לכם". לא רוצה לומר אמרתי לכם !!!!!!!!! וזה כל העניין. להזכירך - במקרה הנדון, אנו יודעים בברור שהעץ הזה מהווה סכנה,לאור ארועי העבר. הטיעון שלי , שאם כבר החלו בכריתה, לא ברור למה לא כרתו כבר את כל הענפים. יש לי גם לזה תשובה - שלא חשבו בכלל לכרות גם את מה שכרתו. ומכאן הדברים נראו איך שנראו. הכריתה של הענף הבודד נבע יותר מהצורך בלסתום פיות ולא בגלל שמישהו הפעיל שיקול דעת ואחריות, אחרת כבר כל הענפים היו נכרתים.וזה מתווסף לטיעון שלי. אין לי תלונות על ההגעה המהירה, האדיבות, ההקשבה אלא לשיקול הדעת, לאופן קבלת ההחלטות, להתנערות מהאחריות ( בין העירייה לבין חברת חשמל) לצערי, קל מאוד לקרוא את הדברים לא בעיון ולא בקשב וסתם לכתוב תגובות לשם הכתיבה. לדעתי, עדיף לא לכתוב בפורומים ( שאז מטרתן מתפספסת) מאשר לכתוב אמרות ותגובות שכולם מסכימים איתן (כמו, להסתכל על הכוס המלאה ...בלה, בלה, בלה ), אבל אינן רלוונטיות וממוקדות. בשביל זה יש את YNET ,לא? ואם כבר מדברים על סיכון כסף, אהבת סיכון, שנאת סיכון ואדישות ... הרי ידוע וברור שרוב אלה שמנהלים את הכסף בקרנות סיכון לא ממש מבינים ויודעים איך לצפות את השוק, לפחות לא יותר מסופרות ועקרות בית (תשאל את אח שלך, הוא ידע על מה אני מדברת ) הם פועלים יותר על משוואות אקונומטריות מבוססות בחלקן על ספוקלציות אבל גם זה לא רלוונטי. אין לי כוונה להמשיך להתווכח איתך שכן לא ברורה לי התגובה שלך והענייניות שלה לנכתב. למעט גיבוב של דברים שאני בהחלט יכולה להסכים איתם ברמת המאקרו כי הם רלוונטים ונכונים לכל דבר ועניין ( ממש כמו הורוסקופ בעיתון סופשבוע, שמתאים לכולם, לא ?) .אבל ציפיתי לתגובה נקודתית ולא ברמת המאקרו. סתם הזכרת לי פוליטיקאים ששואלים אותם שאלה ותמיד הם מוצאים לענות ולהגיב למשהו כללי שבכלל לא קשור, אם כי כל הדיוט יכול למצוא את הקשר כי הדברים הנאמרים הם כלליים ברמת המאקרו ותמיד נכונים ואז כשאומרים להם שהם לא הגיבו עניינית אז הם משיבים כי אנחנו לא רוצים לשמוע את האמת ...