כנס מיתופיה 2006

מיתופיה

New member
כנס מיתופיה 2006

כנס מיתופיה 2006 הולך ומתקרב בצעדי ענק! הכנס יתקיים ב 24 באוגוסט במרכז רוזין ברמת אביב. למי שעדיין לא יודע על מה אנחנו מדברים... כנס מיתופיה 2006 הוא כנס המוקדש לטולקין, הארי פוטר, חומריו האפלים, נרניה ושיר של אש ושל קרח. בכנס יהיו הרצאות מרתקות מפי מיטב המרצים: גילי בר-הלל, יעל סלע-שפירו, רבקה קלנר, ד"ר אמנון סטופ, ד"ר ראובן נוה, ד"ר ארזה סטימצקי ועוד רבים אחרים. בכנס יוצגו סרטים נדירים שטרם הוקרנו בארץ, ייערך בו פאנל ייחודי ומשעשע ואירועים מעניינים נוספים. אנחנו מזמינים את כולם להגיע אל הכנס - גם אם אתם לא זוכרים את שר הטבעות בעל פה, מקימים מקדש קטן לרולינג בבית או חולמים להרוג את כל בית טיירל - יש לכם מקום בכנס! בכנס יש מגוון הרצאות שמיועדות לכל אלו שרוצים לדעת יותר על הספרים ועל הקהילות השונות. יש לנו גם מגוון של פעילויות ללא תשלום - סדנת כותבי מד"ב, מפגשים, דיונים פתוחים לקהל וחידוני טריוויה. בכנס יהיו דוכנים שיחלקו באופן חופשי מאמרים, תשבצים, סיפורי פאנפיקשן ועוד. אנא בקרו באתר שלנו למידע נוסף על הכנס ועל התוכניה שלנו! http://www.mythopia.org מקווים לראותכם בכנס! חברי הקהילות המארגנות

Fairywitch

New member
יש סיכוי שהכנס יידחה?

המצב מונע משליש מדינה להגיע לכנס, טזה פשוט לא הוגן. המעט שאפשר לעשות זה לדחות את הכנס- לא יזיק אם גם ב"בועה" יקריבו משהו. לנו כבר חודש אין חיים- ושם עסקים כרגיל והאדישות חוגגת. שלא לדבר על זה שגם לפחות שתי מרצות הן מחיפה. מישהו יודע משהו?

האבק

New member
הכנס לא ידחה

אני ושאר חברי הסגל דנו בזה והחלטנו כי אין טעם לדחות את הכנס, אלא אם כן תגיע המלחמה גם למרכז. הכנס הוא גם מן יציאה מהשגרה לתושבי הארץ בכלל, ובפרט לתושבי הצפון. רוב אירועי הקיץ כמו עיר הבירה, העיר האדומה, פסטיבל קוקהקולה וכו' נדחו והתבטלו. למה שליש מדינה לא יכולים להגיע?עדיין יש רכבות מחיפה לדרום לא? גם אוטובוסים יש.

Fairywitch

New member
זה בדיוק מה שעצוב-

שעד שזה לא יגיע למרכז- אתם במרכז מרגישים שזה לא נוגע לכם. אתם לא מוכנים להקריב כלום, וזה מרתיח אותי. זה קשה לצאת "לנוח" במרכז, כשהדרך מהבית לתחנה המרכזית אורכת כ-45 דקות נסיעה, שבמהלכן יכולה להיות עוד התקפה על חיפה. זה סיכון שרוב התושבים כאן לא מוכנים לקחת. אנחנו לא יכולים להסתובב חשופים ברחבי העיר במשך 45 דקות, לא כולל המתנה בתחנת האוטובוס. רוב הצפוניים שרצו להגיע- לא יוכלו, וזאת עובדה. וזה רק בתוך חיפה- כרגע גם עד חדרה אני נמצאת בסכנה, בעודי נוסעת בדרך למרכז. חוויתי את זה, כי כשחזרתי לחיפה בערב ביום שישי האחרון- נתקענו בחדרה.. כמה דקות אחרי הצלחנו להתניע ולנסוע- נפל שם טיל. אנחנו עיר תחת אש, אבל אתם בכלל לא מבינים איך החיים פה עכשיו, ולכם זה לא נוגע בכלל, ותדע שזה רק מוסיף לכאב שלנו. אני סופרת ימים כבר חודשים להרצות בכנס הזה- אבל אם תהיה אזעקה בבוקר אותו יום ואקבל הוראה להתבצר בבית, אני לא מתכוונת לסכן את עצמי. חבל שאתם לא מוכנים להקריב משהו מהנוחות שלכם, בעיקר בהתחשב בזה שזו הקרבה אפסית לעומת מה שאנחנו עוברים כאן. איבדנו חודש מהחיים במקלטים וחדרים סגורים, אבל אתם לא מוכנים לדחות את התענוג, רק לדחות- בכמה שבועות. זה מעציב, וזה פוגע, וחבל.

Fairywitch

New member
אוף, לא התכוונתי לתקוף אותך ספציפית

זה פשוט המסר הכללי שעובר אלינו מהמרכז כל הזמן, כאילו יש פה 2 פלנטות, כאילו הסבל שלנו פה לא מזיז לאף אחד בכלל כל עוד הוא גר במרכז ויכול לנהוג בגישת "עסקים כרגיל". אנחנו תחת אש. אנחנו מבוצרים בבתים. רבע שעה של סיבוב עם הכלב גורמת לי לשקשק בד"כ. אין לנו חיים. מה גם שחיפה היא במצב טוב, יחסית. בנהריה, כרמיאל, טבריה- המצב עוד יותר חמור. אם מישהו משם תכנן להגיע- סביר להניח שהוא לא יגיע. ומה עם ייסורי המצפון? לבלות לנו בכנס כששליש מדינה סובל? או שלאנשים במרכז כבר אין דבר כזה מצפון?
בכל אופן, זה לא היה מכוון אליך אישית (אבל אשמח אם תעביר את המסר)

Fairywitch

New member
ובאופן כללי התעצבנתי על המשפט הזה:

"והחלטנו כי אין טעם לדחות את הכנס, אלא אם כן תגיע המלחמה גם למרכז." יש לך מושג עד כמה משפט כזה פוגע? יופי שזה לא הגיע אל סף ביתכם. אז לבית של שליש מאיתנו זה כבר הגיע. חלק מהתושבים בצפון איבדו בתים, חלקם חיים מחוץ לבית כבר חודש, חלקם תקועים במקלטים וממ"דים כבר חודש, ואפילו מצרכי מזון נשלחים אליהם כי הם לא יכולים לצאת לקנות. במרכז שם, בבועה, חייבים להבין שלנסוע מהצפון לחיפה ואז למרכז זה ממש ממש מסוכן כרגע
לא רחוק ממני, יחסית, נהרג אדם בדרך לעבודה. תתעוררו, אלוהים, תתעוררו
(ושוב- זה מסר שאני מבקשת שתעביר- לא מכוון אישית אליך).

האבק

New member
אז מה את מציעה?

שגם 2/3 האחרים מהמדינה ישבו במקלטים? שכל אנשי הארץ יפסיקו את העבודה, ואת הטיולים ואת הכל, כדי שתושבי הצפון לא ירגישו מקופחים? אני יודע שזה נשמע פוגע, אבל כמו שאת יודעת טוב מאד, המלחמה הזו ניכפתה עלינו, וצה"ל עושה כל מה שהוא יכול לנצח, ואנשים המרכז עושים מה שהם יכולים כדי לעזור לתושבי הצפון, אבל אני לא חושב שמהלך החיים צריך להיפסק בגלל זה, כל עוד אין איום. אני מבין אותך לגמרי, שאת מפחדת ושנמאס לך. הייתי מציע לך ולמשפחתך לגור אצלי אם זה היה אפשרי. אבל אני לא מבין מה את מציעה שתושבי המרכז יעשו? אף אחד לא בבועה, אין אנשים שלא מודעים ללחימה ולא מודאגים לחיילים ולתושבי הצפון. בחור שאני מכיר נהרג בלבנון, ועוד אחד נורה פעמיים בגב ובבטן. גם לנו זה קשה, עד כמה שזה לא נראה לך. לא היית רוצה יום אחד לבוא לכאן ופשוט לנסות לשכוח, להנות מההרצאה שלך ולשמוע על נושאים שמעניינים אותך?

Fairywitch

New member
בעודי קוראת את ההודעה- היו פה 2

אזעקות שהבריחו אותי לחדרים הפנימיים. איך אפשר בכלל להסביר מה עובר עלינו? מה הייתי מציעה? דחייה זמנית של אירועים ארציים. כל השאר כבר נעשה- תרומות (שאין לי מושג לאן הן מגיעות, כי לפה הן לא), אירוח משפחות, אכפתיות של הרוב, ולרוב באמת אכפת, אין לי ספק. אבל אני לא יודעת- לי היה מציק המצפון ללכת למועדון לרקוד כשמיליון אזרחים קבורים בבית
כן, אם אוכל- הייתי רוצה להגיע ליום שקט במרכז. השאלה היא אם אוכל- אם לא תעיר אותי בבוקר אותו יום אזעקה שתשאיר אותי בבית לכל היום
ואיך אהנה מההרצאות כשאמא שלי נשארת מאחור, סובלת מחרדות, כשכל חצי שעה אצטרך לטלפן לשאול אם היא בסדר ולהתעדכן אם לא נפל לי טיל על הבית? הייתי מעדיפה שזה יידחה, ואז אוכל להגיע ביום שקט ובלב שקט, ובאמת להנות מיום כייפי של הרצאות מעניינות. ומה תעשו אם המרצים מחיפה, כמוני וכמו רבקה- לא יצליחו להגיע, ברגע האחרון? לא היה עדיף לדחות ולהיות פטורים מהדאגה הזו?
יש לי רק תקווה אחת- שכל זה ייגמר כבר. כי עד כמה שאני סובלת- יש אנשים שסובלים פי אלף. אמן ואמן שזה יסתיים כבר. ושוב- אל תכעס עליי

barzik

New member
גם אני רוצה להגיב

בשלב זה אנחנו לא יכולים לדחות את הכנס. לא אמרתי לא רוצים, אלא פשוט לא יכולים. חתמנו על חוזים עם המקום שביטולם יעלה לעמותה ולקהילות השונות לא מעט כסף, כמו כן, אין לנו לאן לדחות את הכנס - באוקטובר מתקיים כבר אייקון ואחריו כבר יש לנו כנס נוסף. יותר חשוב מכך, יש לנו לחץ שלא לדחות דווקא מהחברים שגרים בצפון - שכן רוצים ללכת למקום אחר ולהנות קצת במקום להיות תקועים בבית מול החדשות החוזרות ונשנות על עצמן ומול הפרשנים המשמימים והעלגים. ובנימה אישית לגמרי - אני חושב שלמרות מה שקורה, אסור לשנות את השגרה. כך למשל, למרות האירועים הקשים בצפון, אני ואילן אמינוב, ממארגני הכנס, נוסעים לאזכרה של חבר שמתקיימת בקיבוץ בגבול הצפון. את יודעת מה? לא 'למרות' אלא 'דווקא'. כי אני לא אתן לאיזה טרוריסט מסריח עם חיתול על הראש לקבוע לי איך לחיות. בדיוק כמו שלא נתתי לטרוריסט מסריח אחר, שכיום הוא כבר מתבשל על שיפוד בגיהנום לקבוע לי איך לחיות כשאוטובוסים ומקומות בילוי התפוצצו כאן כל יומיים. ובאופן אופרטיבי: אני, אשתי וגם עומרי הקטן נשמח לארח אותך לפני הכנס
נכון, הבית שלנו לא גדול במיוחד אבל יש מקום פנוי, ספרי נרניה והאוכל לא רע בכלל
צרי עמי קשר בדואל או במסר....

Fairywitch

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

בהחלט שוקלת את זה- רק שאצליח לצאת
לצערי האידיוט עם החיתול (
) כן מכתיב לנו איך לחיות, וזאת עובדה. גם בתקופת הפיגועים שהזכרת לא התקרבתי לת"א... הפרינציפ לא שווה את החיים שלי, סורי. משתדלים להתמודד עם זה, ובכלל הלוואי וזה ייגמר. אגב- אם יש דרכי הגעה עם מישהו מפה- איזה טרמפ לשם- זה יעזור מאוד, כי זה יקצר את הזמן שאני מסתובבת חשופה ברחובות חיפה המופגזים
לא שאנשים לא נפגעו ברכבים פרטיים- אבל זה בכ"ז יותר זריז... אגב- מה לגבי אנשים שרצו לבוא אבל הם במילואים? הרי אין ספק שזה יקטין את הנוכחות שהייתה יכולה להיות אילולא הלחימה (שונאת כבר את המילה "מצב"). ברור שאני רוצה לבוא- אני סופרת ימים כבר חודשים, ואני מרצה, אבל החיים יקרים לי יותר, ואם יהיה פה כמו שהיה פה אתמול- אני לא אצא מהבית.

yael ziv

New member
אני בשמחה (!!)

לוקחת אותך, הבעיה היחידה היא שאני מתנדבת. משמע אני צריכה להיות בת"א ב22 לחודש וכנראה שאני אשאר שם עד הכנס. אם את מוצאת מקום לינה, הנסיעה עלי

Fairywitch

New member
יאאא, אולי זה יסתדר../images/Emo2.gif../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

אני רק פוחדת להשאיר את אמא שלי לבד יומיים. את נשארת עד סוף הכנס? כי תכננתי להישאר למשחק הזה שבסוף... אני אזרום עם כל תכנית שלך. רבקה היא חברה שלי והיא מרצ-ה אז אשאל אותה איך היא מגיעה, ואהיה גם איתך בקשר.
ריגשת אותי

yael ziv

New member
חח בכיף!

בטח נשארת עד הסוף! יהיה זה כבוד להסיע מרצה.. ועוד מהפורום
אני שולחת לך מסר עם הפלאפון שלי, נהיה בקשר

שלום, רק רציתי להגיב על הנושא

רבים מתושבי הצפון פנו אלי בבקשה לא(!) לדחות את הכנס, ולו רק בשביל שיהיה להם מנה קטנה של שקט. לראות חברים, להרגע מעט מהלחץ בצפון. לברוח למקום אחר. אני הייתי מארח בביתי בכיף, אבל אני לא אהיה בבית עד יום הכנס עצמו.

Fairywitch

New member
אני אשמח למנת שקט-

רק אני מקווה להצליח לצאת מהבית בכלל כדי להגיע
לא בציניות- זאת האמת. מפחיד פה יותר מכפי שזה אולי נראה מרחוק.

האבק

New member
זה ממש לא נכון

אמנם אנחנו לא נמצאים במקלטים, אבל גם פה במרכז אנשים מרותקים 24 שעות לחדשות וחרדים לקרובים וחברים שנמצאים באזור ההתקפה. אנשים במרכז מציעים את בתיהם לאנשים מהצפון ושולחים אוכל לאנשים וחיילים בצפון. אני בעצמי שלחתי שני חבילות למקלטים בצפון, ולהגיד שאין שום יחס לאנשים בצפון ולמלחמה זה פשוט לא נכון, ולא ציפיתי לשמוע את זה ממך חנה. החלטנו להשאיר את הכנס לא רק בגלל הרצון שלנו, אלא גם בגלל בקשות של אנשים מהצפון שאמרו שהם באמת צריכים איזו הפוגה בה הם יכולים ללכת לתל אביב ולשמוע הרצאות שמעניינות אותם, ולפגוש אנשים איתם הם מדברים יום יום בפורומים וכו'. הכנס הוא מן "יציאה מן השגרה" לתושבי הצפון. אני מבין שרבים לא יסכנו את עצמם כדי להגיע לכנס במידה ויהיה מצב חירום, אבל אני מניח שאנשים כן יגיעו, גם מהצפון. תזכרי שהכנס הזה נעשה כולו בהתנדבות ואין רווח אישי לאף אחד. אנחנו עושים את זה אך ורק לחובבי היצירות הללו.

Fairywitch

New member
צמודים לחדשות זה לא אותו דבר../images/Emo10.gif

זה לא כמו לשמוע שמפגיזים את העיר שלך, זה לא כמו להרגיש את הבית זז בהפצצה... ממש מפחיד פה. לגבי תרומות- סבתא שלי נזקקה למצרכים, אז טילפנו למקום שאליו אמרו לנו לפנות כדי שישלחו לה מצרכים- והם אמרו "תדאגו לה אתם, תצאו כשיש הפוגה", כאילו אנחנו מתאמים עם נסראללה משהו ויכולים לדעת מתי יש הפוגה בין הפצצה להפגזה.

Fairywitch

New member
אה, וגם...

אתם לא מרותקים 24 שעות. אתם הולכים לעבודה ולקניון ולים, מטיילים בנחת עם הכלב, לא קופצים מכל צליל או בום... אי אפשר להבין עד שלא נמצאים פה
אני מקווה שכל זה ייגמר עד אז- ובכלל, אדבר איתך במסן לגבי טרמפ לשם יום קודם או אפילו באותו יום. אני לא כועסת עליך אישית, רק מתוסכלת
אתה סולח לי, נכון?

האבק

New member
אני כמובן לא כועס

אבל אני לא אוהב את הגישה של "אתם יכולים ללכת לים ולקניון". מה ציפית? שאנחנו נשב במקלטים כשאין שום איום? אנשים מהמרכז עושים מעל ומעבר למען אנשי הצפון. החל משליחת תרומות כספיות ומצרכים, ועד פתיחת ביתם ואירוח אנשים מהצפון. אז נכון שאנשים פה לא יושבים במקלטים ולא מפחדים לצאת עם הכלב, כי אין שום סיבה. וכמובן שאני סולח לך, את נמצאת בלחץ ואני לגמרי מבין אותך. אני מקווה מאד שזה יעבור בקרוב ושאני אזכה לפגוש אותך סוף סוף במיתופיה

Fairywitch

New member
אני לא רוצה שאנשים יישבו בבית סתם-

אבל לפחות לדחות דברים כמו הכנס, כדי שכולנו נוכל להשתתף בו, זה יכול היה להיות נחמד
זה לא דורש יותר מדי הקרבה- רק דחייה של סיפוקים, לא ביטול שלהם.

למעלה