כנס ניאו נאצי בגרמניה

דניאלה ויס הסבירה

כי אילולי התנועה לה היא שייכת הייתה מאמינה באלוהים, היא הייתה פשיסטית. הבעייה היא שאיו אלוהים.

RED1917

New member
זאת לא דעה שלי

מי שמקבל את העמדה כי יש אלוהים זרק את ההשקפה המדעית העקבית אל פח הזבל. כל מה שקיים הוא חומר בתנועה בחלל ובזמן וחומר זה משתנה מתוך התפתחות סתירותיו הפנימיות וכוחות הפועלים מבחוץ. חוקי האבולוציה פועלים בטבע אולם מאחר והאדם לא רק מסתגל לסביבה אלא משנה אותה , להתפתחות החברה האנושית יש חוקים משלה. ההכרה היא תנועה של החומר-המוח המשקפת את ההוויה אך ככלל היא נשרכת אחר הוויה זו. לא אלוהים הוא שברא את האדם, אלא האדם הוא שהמציא את האלוהים. אם האלוהים היה קיים והוא אחראי לזוועות הנוראות של האימפריאליסטים כמו מחנות ההשמדה של היטלר, היה צריך להרוג אותו. יש קשר בין השקפותיו הפוליטיות של האדם ובין אמונתו בקיום אלוהים. במקרה של הציונים, אין הם יכולים שלא לקבל את קיום האלוהים או לכל היותר להיות אגנוסטיקנים, שכן אחרת הם יתקשו להסביר מדוע הציונות התנחלה בארץ.

לא בהכרח

"מי שמקבל את העמדה כי יש אלוהים זרק את ההשקפה המדעית העקבית אל פח הזבל" לא בהכרח. About two-thirds of scientists believe in God, according to a new survey that uncovered stark differences based on the type of research they do. The study, along with another one released in June, would appear to debunk the oft-held notion that science is incompatible with religion. Those in the social sciences are more likely to believe in God and attend religious services than researchers in the natural sciences, the study found. The opposite had been expected. Nearly 38 percent of natural scientists -- people in disciplines like physics, chemistry and biology -- said they do not believe in God. Only 31 percent of the social scientists do not believe.

בהחלט לא נכון

קודם כל, לוגית: כשאתה אומר את דעך אתה אומר את דעתך. לפעמים יש לך הרבה שותפים לדיעה ולפעמים לא, אבל אתה לא יכול להגיד את דעתך ולטעון שזו "לא דיעה שלי". לגבי הדיעה עצמה: 1. קיומו של אלוהים איננו זורק לפח את ההשקפה המדעית. האלוהים (ואני אומר את זה כאתאיסט) קבע את חוקי הטבע שאותם אנחנו חוקרים ויש לו את היכולת גם להפר אותם לפעמים (כמו במקרה של "שמש בגבעון דום") אבל חיי היוםיום שלנו צריכים להתנהל לפי חוקי הטבע וגם נאמר על ידי חז"לינו "אין לסמוך על הנסים". האלוהים, אליבא דמאמיניו, איננו "אחראי" לזוועות וטענתם היא "הכל צפוי והרשות נתונה". לי ברור שיש בכך סתירה אבל זוהי אמונתם 2. האדם החל לשנות את הסביבה באופן משמעותי רק במאות השנים האחרונות. אפשר לומר שעד לתחילת השימוש בנפט ההשפעה של האדם על הסביבה היתה מינורית. 3. הציונות התבססה גם על התנ"ך אבל לא רק עליו. המוטיבציה העיקרית לציונות היתה מציאת פתרון לבעיה היהודית והיו מספר אלטרנטיבות שנשקלו על הבסיס של "עם ללא ארץ מחפש ארץ ללא עם". בסיכומו של דבר נבחרה ארץ ישראל בגלל הזיקה ההיסטורית של העם לאדמה הזו. בין אם נאמין לסיפור ברית בין הבתרים ובין אם לא - אין הרבה שמערערים על העובדה ההיסטורית שלפני 2000 שנה גורש מכאן העם היהודי ושאותו עם היהודי (גם אם התבולל בחלקו) שמר על זיקה לציון במשך 2000 שנה. תוסיף את זה לעובדה שהארץ היתה כמעט ריקה לגמרי (בערך 400,000 לא יהודים בשנת 1860) ותבין למה ניתן להסביר את החזרה לציון דווקא בלי להזדקק לעזרת השם.

למעלה