כנס פעילים מאי 06

שר המדע

New member
bhr11, הרשה לי להשלים לך ידע

הכנס נא ל Google, וכתוב נא "הטכניון", לחץ Enter והמתן לתוצאות. לכשיגיעו, הכנס לאתר הטכניון, ובחר לקרוא את האתר בעברית. משם בחר "אודות" וקרא מעט על הטכניון לפני שאתה חורץ דין ודיעה לגביו, ולגבי בוגריו. אני איני בוגר הטכניון, אך יודע להעריך את המוסד האקדמאי הראשון במעלתו. ואתה, סנוב, תואר אקדמי יש לך בכלל ? למקרה שהשכלתך המינימלית אינה מאפשרת לך למלא אחר ההוראות, הבאתי לך ציטוט קטן. "בוגרי הטכניון מהווים רוב בין המדענים והמהנדסים שלמדו במוסדות ישראליים .יותר מ-70% ממייסדי תעשיות ההיי-טק בישראל וממנהליהן הם בוגרי הטכניון ,בשל התחכום וכושר ההמצאה המאפיינים את בוגרי הטכניון, ריכוז חברות .הסטארט-אפ בישראל הוא הגבוה בעולם, להוציא את עמק הסיליקון בארצות הברית מוצריה של תעשיית ההיי-טק מהווים יותר מ-54% מהיצוא התעשייתי של ישראל ויותר מ-26% מכלל היצוא הישראלי בישראל 135 מכל 10,000 עובדים בישראל הם מדענים ומהנדסים, לעומת ארצות הברית .שבה 85 מדענים ומהנדסים לכל 10,000 עובדים .תשעה מכל אלף עובדים בישראל עוסקים במחקר ופיתוח, שיעור כמעט כפול מזה שבארה"ב וביפן .בוגרי הטכניון מהווים כ-74% מהמנהלים בתעשייה האלקטרונית .ב-1928, 6% מבוגרי הטכניון היו נשים; כיום הנשים מהוות 31% מהבוגרים" בברכה, שר המדע.

bhr11

New member
שר מדע יקר,

לא עניתי למהנדסת סביבה כי לא רציתי להמשיך את הויכוח העקר הזה, אבל נראה שיש כאן איזו בעיה בהבנת הנקרא: מעולם לא השמצתי את הטכניון. אם תחזור להודעה שכתבתי לך, הרי בפירוש כתבתי שלא כל תואר שווה לתואר מהטכניון - כלומר, אני רואה את הטכניון דוקא כעולה על מוסדות הלימוד האחרים בארץ. כדי להבהיר שנית, אחת ולתמיד: הטכניון הוא לעניות דעתי המוסד הטוב בארץ להכשרת מהנדסים. חלילה לי מלהשמיץ את הטכניון - כמה מחברי הטובים ביותר הם בוגרי הפקולטות להנדסה בטכניון (כך שאני משאיר להם להשמיץ אותו). אני משלם בשמחה מסים שבין השאר עוזרים לטכניון, כי אני יודע שעל כל שקל שנכנס לשם מדינת ישראל תרוויח בטווח הארוך מאה שקלים. על אף כל זה, אני לא חושב שתואר מהטכניון (או תואר אקדמי אחר) מהווה תחליף לשכל ישר, יכולת התבטאות סבירה וכבוד מינימלי בין בני אדם.

אתה לא פעיל?

מה, לא חתמת על העצומה האחרונה שלו למען חופי הכנרת? יש לי הצעה: עד שהמפלגה לא תאפשר לאנשים להתפקד אליה ולהשפיע בה, לא נחתום על עצומות, לא נתרום לה גרוש, וגם נפסיק להלל ולשבח אותה בכל פגישה של חובבי טבע.

למעלה