אפילו לא כופים עליך לשתוק
כשאתה משווה דברים פסולים בטירוף לשטויות מגוכחות שאנשים בוחרים במודע להפגע מהן בכוונה וכמה שיותר כדי שהם יוכלו להצדיק את הפגיעה שלהם באחרים. אבל בסדר, לכולם יש זכות לדבר, ובשביל זה בדיוק התכנסנו, זה עדיין לא אומר שאסכים לזה שאתה תקרא כפייה לכל דבר, לא כל דבר זה כפייה, ולהיות חלק מחברה זה לא כפייה, אנחנו יכולים ללכת והם יכולים ללכת, להיות חלק מחברה זו בחירה. לאלץ בנאדם לעזוב חברה מסויימת זו כפייה. חוצמזה שאפילו לא אילצו את הדתיים שום דבר- אף אחד לא אילץ אותם להרגיש חלק מהתרבות החילונית, הם יכולים לחיות בשלום ושלווה בבני ברק עד סוף חייהם ואף אחד לא יפריע להם כל עוד הם לא יתערבו לנו בחיים. גם אני לא רוצה להיות חלק מחברה שבה מתייחסים להומואים כאילו הם לא בסדר, אבל אני לא מעבירה חוק שאסור לכתוב בספרים בדיוניים על משכב זכר, נכון? למרות שזה כל כך לא דמוקרטי שיבוא היום ונוקיע כל זכר לזה בחברה הישראלית, אבל בנתיים הציבור הדתי חי וחי טוב מאוד במדינת ישראל ואני לא רואה את הכפייה החילונית שאתה מדבר עליה כאן בארץ, אני כן רואה אותה בארה"ב ובצרפת, ואפילו ב(איפה זה היה?) שאסור לבנות צריחים של מסגדים במדינה שם. יש מושג כזה כפייה חילונית, אבל מה שאתה מדבר עליו אינו כפייה חילונית וזו זילות של המושג כדי לקדם אינטרסים (פסולים) של ציבור אחד על חשבון כל השאר. נספחים- כמה דוגמאות לכפייה חילונית: 1. להכריח בנאדם לאכול לא כשר. 2. להכריח בנאדם ליסוע בשבת. 3. להכריח בנאדם לעזוב את הארץ אם הוא רוצה לחיות לפי דתו. 4. להכריח בנאדם לשרוף את ספר הקודש שלו. 5. להכריח בנאדם להתלבש בצורה לא צנועה ללא הסכמתו. 6. להכריח בנאדם להנשא, להקבר, לשכב עם חברו/תו או כל דבר אחר שלא לפי אמונתו הדתית. מהי אינה כפיה חילונית: 1.להתיר למי שרוצה ליסוע בשבת. 2.להתיר למי שרוצה לאכול לא כשר ואף חזיר. 3.להתיר למי שרוצה לאכול ביום כיפור, ליסוע ביום כיפור, לאכול חמץ בפסח, לכתוב על התנ"ך שבבית שלו הערות בטוש סגול. 4. להתיר לאנשים לפרסם תמונות של נשים (בהסכמתן כמובן), להתיר לנשים לשיר בפומבי אם הן רוצות, להופיע, לשחק, וכו'. 5. להתיר לבנאדם להנשא, להקבר, לשכב עם חברו/תו בצורה שאינה עומדת בקנה אחד עם אמונתם הדתית של אנשים אחרים. 6.לתת לאישה וגם לגבר ללכת בצורה שאינה נחשבת צנועה על פי הדת, כל עוד אינה עוברת על החוק (וגם הוא שנוי במחלוקת, אבל זה דיון אחר), דבר זה כולל מכנסיים לבנות, מכנסונים, חולצות בטן, מחשופים, גופיות קצרות, חצאיות מיני, שמלות עם גב חשוף, מכנסיים קצרים לגברים, גופיות לגברים, שיער ארוך וראש חשוף לגברים, גברים שהולכים בלי פאות, ונרחיק לכת אם תרצה עד גברים בבגדי נשים או נשים בבגדי גברים.