כפיות מיוחדות

פאני יצ

New member
כפיות מיוחדות

שלום לכולם אני מחפסת כפיות שמתעימות לעוכלוסיה שלנו. אני צרכה שזו תהיה כפית ולא כף עם ידית עבה אך לא יותר מידי. מה שמצנו בשוק הם רק כפות . אך תלמידי אדין כתנים ולא יכולים להישתמש בהם. עם מישהוא הכין לבד ויכול לצלם ולישלוך לנו תמונה מאוד אשמח. בהמון טודה ותאבון פאני.

לפאני היקרה

קודם כל, ברוכה השבה לפורום שלנו. ועכשיו לתוכן פנייתך:אני מכירה כפית, אפשר לקחת גם כפית רגילה, לעקם אותה קצת, ואז להתאים אותה לאחיזתו/ה של הילד/ה, על הכפית הזו, שמים ספוג לבן פשוט, וזה עובד פשוט מצויין, [מנסיון]. אני ממליצה לך לפנות גם לפורום ריפוי בעיסוק כאן בתפוז, האם ניסית לפנות לשם? אני בטוחה ששם יימצאו הפיתרונות הנכונים, הפיתרון שאני הצעתי לך כעת, מוכר לי מהחממה שלי, הכוונה לביה"ס שלי, ליאת.

פאני יצ

New member
כפיות

ליאת ראשת תודה על המהירות ניסינו להוסיף ספוג אך הוא כול הזמן עף לי מהיד שלה כיבן שיש לה המון תנועות לא רצוניות. איך אפשר לחבר את הספוג לכף? העם ראית פעם את הכפות של " צעד כדימה"

פאני

אם הניסיון עם הספוג לא הלך, אני מציעה להדביק בדבק סלוטייפ את הספוג, וכך לא תהיה תזוזה של הכפית, למרות התנועות הלא רצוניות שעליהן את מדברת. לצערי, לא נתקלתי בכפיות של "צעד קדימה", נשמח אם תשכילי אותנו בשאלה מה זה "צעד קדימה", כי אני לא מכירה דבר כזה, ליאת.

פאני יצ

New member
צעד קדימה

צעד קדימה זה בית ספר לפי שיתת פתו בראשון לציון. זו שיתה מענינת שקצרה היריעה בלהזביר זות מה אוד שאיני האדם המתעים לכך. בקצרה הם מדברים אל כך שילדינו נימצאים במעגם של חוסר אונים מולמד וכיסאות הגלגלים הסדים ועוד רק מגבירים את זה. יש להם מיתות ושולחנות מעץ והתאמות נהדרות לצלחות שלא יעופו וכפות וסכום שמחובר עלהם ידיאות של מברגים או משהוא כזה. לא היתי שם המון שנים אבל ממה שאני זוחרת הם מכינם הכול לבד. פאני

פאני

תודה על המידע. שיטת פטו בעצם מדברת על-כך שהילדים שסובלים מ-C.P., סובלים בנוסף למגבלה מחוסר-אונים, מה שדי נכון, [אני יכולה להעיד על עצמי שלא פעם אני מרגישה חוסר-אונים]. לפי מה שאני קוראת, הם עושים עבודת קודש, ועל-כך הם ראויים לכל התשבוחות האפשריות. פאני, את יודעת האם יש להם אתר אינטרנט? אם כן, הייתי מאוד מעוניינת להכניס את הקישור שלו למדורי הפורום, תודה, ליאת.

פאני יצ

New member
בנית אתרים לבתי ספר

צעד כדימה שיך לאשכול שנו ואנו בהנכיתה הניפלה של רינה כוהן ( פורום מורים ) מכינים אתרים לבתי הספר של האשכול גם לצעד קדימה יהיה. לגבי צעד קדימה אני יודעת שהדעות אליהם חלוכות וכבר שמתי פיזיוטרפיסתיות וקליניות שתואנות שהם גורמים גם נזק. לדעתי צריך לכחת מכול שיתה את הטוב שלה ולעסות מיקס. פאני

נשמה הפצועה

בוקר טוב לך ולכולנו, והיום יום מאוד מיוחד בשבילנו, אנחנו חוגגים חודשים להיותנו באוויר, אז מזל-טוב ממני אליכם, ליאת.

פאני

יש אתר אינטרנט ל"צעד קדימה", [הקישור אליו נמצא בטאגליינס]. לגבי חילוקי הדעות, אני מודה ומתוודה שאין לי כל-כך מה להגיד, מכיוון שקראתי על "צעד קדימה", לראשונה רק כאן בפורום שלנו. את צודקת לגבי מה שהגדרת "מיקס", גם לדעתי זהו פיתרון טוב:לאמץ מכל שיטה את הטוב שבה, ואני בטוחה שב"צעד קדימה", ישנם דברים טובים, ליאת.

../images/Emo91.gifבנושא צעד קדימה

בתור בוגרת השיטה הנפלאה הזאת אספר לכם ככה : זאת שיטה שהומצאה בעצם בבודפשט בירת הונגריה ע"י פרופ´ בשם אנדרו פטו והרעיון של השיטה עובד בעצם על מתן אמצעים טכנים לנכה לפתח עצמאות עד כמה שאפשר בהתאם למגבלה ובתנאי שטח מינימליים ביותר שנמצאים בכל מקום מיטת עץ פשוטה שהיא גם שולחן וגם מיטה בהתאם לצורך כסא עץ שיכול לשמש כהליכון ושרפרף ישיבה רגיל כמובן ההליכון או הקביים או הכסא והצוות המסור כמובן שלא יוותר ויעשה לך הכל אלא יחד איתך ימצא לך פתרונות לעצמאות כי הם באים בגישה של : יש לך בעיה ? תפתור אותה לבד ע"י הסביבה ופיתוח יכולת טכנית כי אף אחד לא מתכוון לרחם עליך - לא מתוך רעות אלא מתוך זה שרוצים שתרגיש את הכיף האדיר של התאמצתי היה קשה אבל כדאי! לשיטה יש 2 מרכזים אחד בראשל"צ ואחד בי-ם ומניסיון השיטה עובדת אני למשל למדתי המון דברים חיוניים משם כמו קשירת נעליים וכו ... ואם ד"ר קופילביץ מיודענו היה מסכים לי ללכת עם קביים מזמן היו לי ואפילו יותר מזה אני מכירה אחד שאחרי המון שנים של עבודה מפרכת ונסיעות להונגריה - יצא הולך לבד ! הלוואי על כולנו אמשיך לספר לכם אם תרצו...

נשמה הפצועה

תודה על האינפורמציה, ועכשיו שאלה קטנה:האם התנסית בעצמך בשיטת פטו? והאם יצא לך לבקר באחד מהמרכזים של צעד קדימה? אם כן, נשמח לקרוא על שתי ההתנסויות, ליאת.

ליאת כן התנסתי למעלה מ12 שנה

אני במסגרת של צעד קדימה באופן אישי אני לא מרגישה התקדמות בכלל עקב הנכות הקשה שלי אך אני מכירה אנשים ששהשיטה תרמה להם המון... אשמח לענות על כל שאלה צהריים טובים לכולם

נשמה הפצועה

קודם כל, כל הכבוד על הפתיחות והכנות. כנראה שאצל כל אדם, ההתנסות עוברת אחרת, בשל סוגי הנכות השונים. ישנם סיפורים שלא הצליחו, כמו אצלך, וישנם סיפורים מוצלחים, כפי שאת כותבת זאת בעצמך. כל הכבוד גם על נכונותך לעמוד לרשותנו, ליאת.

למעלה