כפל דוחות- מה סדרי העדיפויות?

giladbi

New member
כפל דוחות- מה סדרי העדיפויות?

שלום,
יש לי רכב בליסינג.
קיבלתי ב18/7 דוח מתאריך 12/3 על עבירת מהירות של 121 במקום בו מותר 90
אתמול קיבלתי דוח דרך חברת הליסינג מתאריך 25/6 על עבירת מהירות של 117 באותו מקום בדיוק (צומת חגור) על סכום של 3000 (מאחר שעל שם חברת הליסינג).
הבנתי כי ניתן להסב את הדוח האחרון על שמי ולקבל קנס של 750 שקל
כמו כן אין לי עבירות תנועה בעברי מזה 15-20 שנה

האם לבקש להמיר את הדוח הראשון לאזהרה? איך עושים את זה? צריכים עו"ד? האם צריך לשלם ולאחר מכן במידה ויבוטל לבקש החזר?
האם להסב את הדוח השני על שמי? איך עושים את זה?

תודה רבה! ושנה טובה!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

אם הדו"ח הראשון הוא הזמנה לדין - הסיכוי שיומר באזהרה נמוך מאד אם הוא ברירת משפט - כדאי לפנות למפנ"א ולבקש המרה לאזהרה. לא צריך בשביל זה עורך דין, מרגע ששילמת רואים אותך כמודה באשמה ונושא בעונש, האפשרות "להזיז את הגלגל אחורנית" שואפת לאפס.
אם ברצונך להסב את הדו"ח השני על שמך - הודע לחברת הליסינג, היא אמורה לדעת איך עושים זאת.
שנה טובה.

giladbi

New member
ראשית תודה

האם לאור העובד שקיבלתי את 2 הדוחותכמעט ביחד ניתן יהיה לבקש להמיר את שניהם בבחינת זה שלא היתה התראה או שזה כבר לקפוץ יותר מדי גבוה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אל תבקש משהו שאין סיכוי שתקבל

אחד התנאים לקבלת אזהרה הוא 5 שנים ללא עבירת תנועה, זה לא קבוע בתקנות אלא נוהל משטרתי פנימי, אין סיכוי שהמשטרה תמיר לך שני דו"חות כל כך "צפופים" לאזהרה ומישהו עלול לראות בבקשה כזאת חוצפה וזה ישפיע על החלטתו גם בעניין הדו"ח הראשון.
נסה לבקש אזהרה על הראשון כל זמן שאינו יודע שיש לך כבר דו"ח שני "בצנרת"

giladbi

New member
תודה! כמה זמן לוקח למפנ"א לענות?

אני צריך לשלם את הראשון עד 14/11/2013, לחכות לרגע האחרון?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא - להתקשר מיד !

בד"כ ניתנים 90 יום לתשלום אבל ביטול או המרה לאזהרה יש לבקש תוך 30 יום (כנראה בגלל זמן התגובה של המערכת)
עצתי - התקשר טלפונית עוד היום (למיטב ידיעתי ממוצע המענה הטלפוני שלהם כחצי דקה) ושאל מה ואיך עלייך לעשות.
ואם החלטת לוותר על השלב הטלפוני - שלח בקשה עוד היום בדאר רשום, (למרות האירוניה אל תשכך לציין בסוף שהפנמת את חומרת העבירה ולהבא תשתדל לנהוג כחוק ולהימנע מביצוע עבירות תנועה)

למעלה