כפפות MMA - דיון

depresia

New member
כפפות MMA - דיון

אני לא מבין למה צריך כפפות בספורט הזה.
הכפפות האלה גם ככה דקיקות וכמעט ולא עושות שום אפקט, למה שלא ילחמו בידיים חשופות וזהו?

BT24

New member
מאותה הסיבה שחובשים להם את הידיים:

למנוע פציעות בידיים.

זה גם בטח נראה יותר מקצועני ככה, אבל הפציעות בידיים הן העיקר. יש בכפות הידיים ובאצבעות הרבה עצמות קטנות ורגישות, והן יכולות להישבר ו\או לצאת מהמקום בקלות מאוד אם הן נתקלות בעצמות קשות יותר, למשל כאלו שנמצאות בגולגולת של אדם אחר.

גם ככה יש לוחמים ששוברים ידיים בקרבות (לדניאל קורמייה זה כבר קרה שני קרבות ברצף), אם לא היו כפפות זה היה קורה כל הזמן.

depresia

New member
אוקיי, קיבלתי

אבל אני צודק בכך שהכפפות האלה לא ממש עוזרות למי שחוטף את האגרוף?
עוזרות רק למי שתוקף, מגנות על הידיים כמו שאמרת...

זה הרושם שאני קיבלתי מאימון על שק עם כפפות MMA...

danielmo1

New member
זו בדיוק המטרה שלהן

בתחילת הדרך של היואפסי היו נלחמים הלוחמים עם ידיים חשופות
המצב הזה גם לשבירת ידיים באופן קבוע (לא חסרים לוחמים שנשברת להם היד פעם פעם בשנתיים לפחות בגלל שהעצם כבר מאוד חלשה)

לכן, הגיעה הכפפה ששומרת על מפרקי היד ועל שריר כופף השורש של היד (החלק המסתובב :)).

בשביל לשמור על הלוחם שחוטף מכה וגם לשמור על

הידיים.

יש הבדל גדול בין לחטוף עם אגרוף חשוף לבין עם כפפה. הן יותר מרופדות ממה שאתה חושב.

danielmo1

New member
אם אני לא טועה

היא לא כדי לשמור על היריב רק על ידי הלוחם.
זו לפחות הסיבה שבגללה הכפפה נכנסה

גם וגם, הרי מה ההבדל בין מרפק לאגרוף?

מרפק זו מכה שבה העור חוטף מכה ישירה מהעצם ללא ריפוד, ולכן אנשים נכתכים הרבה ממרפקים. אני לא חושב שיש הרבה הבדל בעוצמת המכה בין מרפק לאגרוף.

אתה הרי לא ממש רוצה שכל אגרוף יביא לפציעה ודימום בפנים. קרבות לפעמים נעצרים בכלל חתך עמוק למרות שהלוחם יכול להמשיך.

danielmo1

New member
ההבדל הוא

שעצם המרפק חזקה בהרבה מעצמות המפרקים של כף היד.

נכון, ולכן הוא לא צריך הגנה, אבל עדיין היריב

כן צריך הגנה מהעצם של המרפק. העניין הוא שטווח המכה שלו לא גדולה(חוץ מהמרפק של ג'ון ג'ונס) ולכן לא רואים הרבה מרפקים. גם לבישת מגינים על המרפק תגביל יותר מידי את התנועה

מי שהמציא את הכפפות האלו

היה טנק אבוט והוא עלה עם הכפפות אך ורק בכדי לשמור לעצמו על הידיים מהפצצות שהיה שולח.
מUFC 14 הכפפות נכנסו לUFC כחוק והסיבה העיקרית היא בדיוק הסיבה של אבוט, שמירה על הידיים של הלוחם שנותן את המכה.

sniak

New member
אולי הוא השתמש בהם ראשון בUFC

אבל לא נראה לי שהוא זה שהמציא אותן
סתם /www.google.co.il/search?q=bruce+lee+with+mma+gloves+&rlz=1C1CHEU_enIL401IL401&oq=bruce+lee+with+mma+gloves+&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrom" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.co.il/search?q=bruce+lee+with+mma+gloves+&rlz=1C1CHEU_enIL401IL401&oq=bruce+lee+with+mma+gloves+&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrom" rel="nofollow" target="blank">דוגמא

danielmo1

New member
אלה כפפות קמפו

דומות אבל לא אותן כפפות
אבוט הביא את הכפפות מהשוטו ביפן אבל הוא הכניס אותן למיינסטרים באופן רשמי

ETZ301

New member
האפקט שלהם הוא אסטורונומי....בכל הנוגע לחיתוך

ביד חשופה מאוגרפת, העור שמכסה את עצמות פרקי האצבאות (knuckles), נמתח לחלוטין והופך את האגרוף לנשק קר לגמרי. דהיינו כל אגרוף חזק לפנים,עלול לפוצץ את העור.

כמובן שכפפת ה-MMA לא מונעת חיתוך כמו כפפפת אגאוף אבל היא בהחלט מורידה משמעותית את הסבירות לחתך, ומשאירה את סכנת החתך לאיזורים המקובלים יותר.

RoyceGracie

New member

depresia

New member
אוקיי, אז אני אשאל שאלה כזאת

אחרי קראית התגובות פה:
הכפפות באיגרוף הקלאסי משנות את כל טקטיקת הקרב, ואת טכניקות הלחימה.
בעבר המאוד רחוק מתאגרפים של איגרוף קלאסי היו נלחמים בידיים חשופות, ובזמנו הספורט הזה נראה אחרת לגמרי, טקטיקת הלחימה הייתה שונה, וטכניקות הלחימה היו שונות.

השאלה שלי היא האם גם ב-MMA הכפפות משנות את כללי המשחק(לפחות את מימד האיגרוף/סטרייקינג), ואם הלוחמים יורידו את הכפפות הקרב יראה אחרת?
ואם כן, איך?

אגב, אני מאוד לא אוהב את הקונספט של הכפפות באיגרוף קלאסי, קיקבוקס, ואיגרוף תאילנדי. אם לא היו משתמשים בענפים האלה בכפפות המגוחכות האלה אולי הייתי צופה בהם מדי פעם.
הכפפות האלה זה עיוות לדעתי, במצב אמיתי לא יהיה לך כפפות...והסיבה שאני אוהב MMA זה כי זה הספורט הכי דומה שיש למצב אמיתי...

Vizmo

New member
נראה לי רב ההשפעה היא על דווקא בקרקע

הכפפות מקשות על ביצוע חניקות שונות ולכן הולכים על טכניקות אחרות, כאלה שמאפשרות להם לעשות אותן עם הכפפות.

בנוגע לסטייקינג לא נראה לי, אבל ניתן למומחים פה לענות ^_^

moriarty

New member
השפעה על סטרייקינג

נסה פעם לתת מכות לשק איגרוף עם כפפות, ואז בלי. מיד תוכל לראות שהמכות בלי הכפפות חלשות בהרבה, כי זה כואב.
אם תיתן בקרב מכות באותה עוצמה בלי הכפפות כמו שאתה נותן עם כפפות, הידיים שלך ישברו כי עצם הגולגולת, ובמיוחד במצח, קשה יותר מעצמות הידיים.

RoyceGracie

New member
אם הייתי צריך ללכת מכות ברחוב הייתי מעדיף

בלי כפפה... אגרוף אחד או 2 ואני סוגר את הסיפור. עם כפפות ממש לא בטוח...

תראה את הקרבות איגרוף של פעם כשהכפפות היו דקות או בכלל לא, הלוחמים היו עם ידיים פתוחות (קצת כמו קונג פו) ועבדו על מהירות והתחמקות ותנועה (מוחמד עלי הוא דוגמא מעולה לזה). תראה לוחמים של עידן יותר מודרני (מייק טייסון הוא דוגמא מושלמת) איך הם שומרים פנים - בגלל שהכפפות באמת מגנות עלייך כשאתה שומר פנים.

אני לא חושב שהאיגרוף של פעם היה יותר טוב או טכני, זה פשוט היה משחק שונה..

moriarty

New member
הכפפות לא מגינות על היריב שלך

אולי רק מפני שריטות. הכרעה בקרב מגיעה מזעזוע מוח או משבירת צלע וכדומה, ובשביל זה צריך לתת מכות בכוח.
כשאתה כותב "מכות ברחוב", אתה לא מדבר על מקצוענים. אדם ברחוב יפול ממכות חלשות בהרבה מאשר מקצוען.
לעניות דעתי מקצוענים יחטפו הרבה פחות נוקאאוטים בלי כפפות, מאשר עם.

RoyceGracie

New member
חפש קצת קרבות VALE TUDO ביו טיוב

ותראה מה זה אגרופים בלי כפפות, הם ממש עובדים אחרת (מאד מאד חוששים מאגרופים). אגרוף לפנים שובר אף ושיניים כשהוא בלי כפפות...

למעלה