כפפות MMA - דיון

moriarty

New member
גם אגרוף עם כפפה שובר אף ושיניים

אני יודע את זה כי ראיתי כמה וכמה חבר'ה ששברו אף בקיקבוסינג, וגם ב-MMA. לגבי שיניים - בשביל זה יש מגן שיניים.
הסיבה שהם חוששים היא (אני מנחש) שאין להם מגיני שיניים.

ETZ301

New member
הקרב יראה אחרת.....

אתה תראה מעט מאד עבודה בעמידה.
הרבה מאד דם, וחתכים.

אף אחד לא מנסה למכור לך את האגרוף או את המואי תאי בתור קונספט של דימוי למצב האמיתי, שניהם ענפי ספורט, הרבה אדרנלין, הרבה אקשן גברי ואפילו שימושיות בהגנה עצמית יותר לרחוב אבל עדיין ענפי ספורט.
אני מקווה שאתה מבין שגם ה-MMA מאד רחוק מהרחוב, והרבה דברים שעובדים היטב באוקטגון לא עובדים (או מאד מסכנים אותך) ברחוב.

depresia

New member
תן דוגמאות

ובבקשה רק במצבים של קרב אחד על אחד ללא נשק.
זה שלא מכניסים אצבעות לעיניים/שורטים/מושכים בשער/בועטים לביצים ועוד דברים בסגנון, זה משהו שרוב האנשים לא יעשו גם בקטטת רחוב.

בוא נגיד שברחוב לא ימנעו מבעיטת על הקרקע, אבל מה חוץ מזה?

BT24

New member
מאיפה אתה מביא את האמירה שאלה דברים שלא יעשו

ברחוב? דווקא נראה לי מאוד הגיוני שיעשו אותם.

וחוץ מזה, גם התנאי שלך שהקרב יהיה ללא נשק ממש לא סביר.

YardenBu

New member
+הרבה מהאנשים שאי אפשר להימנע איתם

מאלימות (ערסים) כמעט ולא באים בבודדים. או אולי זה משהו בחוויה של הביחד שגורם להם להתחיל מכות. בכל מקרה, נראה לי שיש יותר סיכוי להיכנס למצב כזה כשמולך עומד יותר מאדם אחד.

ETZ301

New member
מסכים עם מה שכבר כתבו לך...

1. בקרב רחוב בד"כ מעורב נשק. החל מנשקים קרים שאחד הצדדים נושא בכוונה תחילה וכלה ב"אביזרי עזר" שמונחים באיזור.
2 . אחד על אחד? גם לא סביר.

אבל גם אם אני אסכים עם שתי ההנחות למעלה, להניח שאין נשיכות, אצבעות לעיניים, בעיטות לביצים ועוד כמה "סוכריות" בקרבות רחוב, זה פשוט לא מציאותי.
באמת נראה לך, שכשאתה מחזיק מישהו בגארד, כש הידיים שלו מטר מהפנים, הוא ינסה לעבור לסייד קונטרול, במקום פשוט להוציא לך עין, או להוריד לך חצי מהפנים עם נשיכה?
אני כבר לא מדבר על פשוט להטיח את הראש ברצפה, ולגמור עניין, או שאתה מציע שנניח כי הרצפה היא בעצם לא אספלט אלה קנבס ? ,)

שלא תטעה, אני חושב שMMA מכין למצב של קרב רחוב יותר טוב מהרבה שיטות שמתיימרות לעשות זאת: מנטאלית, גופנית וטכנית.
אבל הקרב רחוב הוא ממש לא קרב MMA, וגם לוחם ה-MMA המיומן ביותר יכול למצוא את עצמו במצב לא נעים כלל אם לא יעשה את ההבדלה בין קרב רחוב לזירה או אוקטגון.

shay4442

New member
ב"איגרוף הקלאסי" קרב היה נמשך עשרות סיבוב

אחד הקרבות הידועים של סאליבן על אליפות העולם היה יותר מ-70 סיבובים ונמשך שעתיים וחצי, הכפפות (שדרך אגב סאליבן היה האדם שבתור אלוף עולם לחץ על זה שהקרבות יערכו רק בכפפות והיה האלוף האחרון שהתחרה עם אגרופים חשופים) קיצרו את הקרבות כי הם פשוט אפשרו ללוחמים לתת מכות אגרוף מכל הלב במקום לחשוש שיעקמו את המפרקים שלהם על הגולגולת של היריב.

BT24

New member
תכל'ס - בגלל זה הם גם מחבקים אחד את השני

כדי לשמור על חום גוף.

depresia

New member
אבל תבינו את העניין

שמתאמנים באגרוף קלאסי/קיקבוקס/אגרוף תאילנדי, אתה לומד דברים שבחיים לא תוכל להשתמש בהם ברחוב.

יש הבדל עצום בין לתת אגרוף עם כפפה לבין לתת אגרוף בלי כפפה, זה עולם אחר.
מי שמתרגל לתת אגרוף עם כפפה כל הזמן, ברגע שיצטרך לתת אגרוף ברחוב בלי כפפה, לא יצליח לתת אפילו ג'אב וקרוס בסייסיים.
שלא לדבר על כל מיני הגנות של איגרוף שמתבססות על העובדה שיש לך כפפה, וכל מיני קומבינציות מורכבות שלא היו מתאפשרות בלי כפפות.
מה שיוצר מצב שכל טכניקות האיגרוף עם כפפה פשוט לא מלמדות אותך כלום על הגנה עצמית, ולחלוטין לא רלוונטיות למצב אמיתי.
ואלה הטכניקות הנלדמות לא רק באיגרוף הקלאסי, אלא גם בקיקבוקס וראיתי שגם בקרבות איגרוף תאילנדי שמים כפפות איגרוף.

בגלל שב-MMA הכפפות הן הרבה יותר דקות, כל האיגרוף שם נראה שונה. אנשים שרגילים לצפות באיגרוף קלאסי רואים MMA וחושבים שללוחמים האלה אין טכניקה בכלל באיגרוף, ולא מבינים שפשוט הטכניקה של האיגרוף שם היא שונה לגמרי בגלל הכפפות הדקות.

השאלה שלי היא עד כמה איגרוף עם כפפות MMA מכין אותך למצב אמיתי?
ברור שכפפות MMA לא משנות את התמונה בצורה כל כך קיצונית כמו כפפות איגרוף, השאלה היא האם הן בכל זאת כן משנות את התמונה במידה מסויימת, ואם כן אז איך?

isrhammer

New member
שטויות במיץ עגבניות

בנוגע להגנה זה נכון (חלקית) אם אתה מתכוון לספוג אגרופים, אם אתה לא מתכוון לספוג אז אתה מתחמק ועל הדרך גם מחזיר (כמו באימון), מה שמביא את הבחור שמולך למצב שהוא לא יקום יותר..

זה כמו להגיד שבגלל שבחדר כושר יש תנאים נוחים להרמת משקולות כבדות, אז בחוץ אין מצב שהמתאמן בחדר כושר ירים משהו כבד...

אגרוף עובד ועוד איך!

למעלה