כרגיל בקשת עזרה

Sparks

New member
כרגיל בקשת עזרה

השאלתי ספר באנגלית THE LEAGEND OF HUMA מקסים אבל רק עכשיו גיליתי שחסרים איזה 30 עמודים של הסוף ............ בבקשה מישהו יכול לפחות לגלות לי את הסוף?

tsahee

New member
<<אאוץ´>>>

מצטער, לא מכיר את הספר בגרוש. אבל כולי השתתפות בכאב.

Sparks

New member
לדרגורן

נכנסתי לבדוק אם יש תשובה לבקשת העזרה שלי ונתקלתי במקרה בהודעה שלך לגבי ספר שנקרא הנסיכה הקסומה (כמו הסרט) יש עוד פרטים אחותי יודעת את התסריט בעל פה ותהיה מאושרת עד הגג לקבל איזה אינפורמציה שאפשר. ספארקס

דרגורן

New member
טוב, הספר שאני קראתי ....

(שהוא הראשון + שני פרקים מהשני) נקרא הנסיכה הקסומה (Princess bride) מאת וויליאם גולמן וחוץ מסצנה אחת שאין בסרט, הוא די זהה לסרט... כמובן שני הפרקים של ההמשך לא מופיעים בסרט והם די טובים כך שעכשיו אני מחפש את ההמשך....

גרומיט

New member
לא ממש אותו דבר

הנסיכה הקסומה הוא מהמקרים הבודדים שבהם הסרט עולה מכל הבחינות על הספר שממנו הוא עובד במקור. העלילה של הספר והסרט די דומים, פרט להבדלים קטנים למדי (כמו השמטת הדרך שבה פזיק והענק יורדים להציל את ווסלי מהמנהרות, קיצור סיפור ההכרות בין ווסלי ונורית ועוד הבדלים דקים). אבל הפער בסגנון הוא עצום. הספר של גולדמן ארכני מדי, יבש בהרבה מהסרט, ומקפיד להתפלמס ללא הפסקה עם הספר הארוך והמייגע שממנו הוא נגזר לכאורה. אין בו את הקלילות המקסימה שרוב ריינר הצליח להכניס באופן כל כך חינני לסרט שלו וההומור הדק והחביב שריינר הצליח להעביר בצורה כל כך יפה לסרט, מוסוה בספר ביותר מדי פטפטת מיותרת. ובמלים אחרות - הספר בהחלט לא רע, אבל הסרט טוב בהרבה.

דרגורן

New member
חשוב חשוב חשוב נוראאאאא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

את הספר לא קוראים דף דף
יש בספר קטעים שכתובים באלכסון, שבהם הסופר מתפלצף, וסתם מבזבז עצים! אם תקראו את הספר ככה, הוא הרבה יותר זורם ומהנה.....

cheshercat

New member
שנקרא את הספר באלכסון =../images/Emo2.gif

וכבר נתת עוד סיבה לא לקרוא את הספר - בזבוז של עצים!!!

דרגורן

New member
../images/Emo3.gif יש אנשים שפשוט אי אפשר איתם ../images/Emo46.gif

1. ספרים תמיד יהיו בזבוז של עצים (עד שהם יהיו דיגיטלים) 2. עד שלא תקראי לא תדעי מה את מפסידה! (בעיקר כאשר הספר טוב כמו הסרט ועוד קצת יותר...) 3.

Sparks

New member
בהחלט אבל.....

אולי בכל זאת מישהו מוכן לגלות לי את הסוף של הספר שלי THE LEAGEND OF HUME זה שייך לאגדות רומח הדרקון מיואשת

cheshercat

New member
1.ספרים כשהם טובים

הם אפפעם לא בזבוז של עצים. בנוגע לספרים דיגיטלים - היה על זה ויכוח ממושך פעם ודעתי היו כאז שאולי זה מודרני אבל זה איכס. אין מה שישווה לספר "בשר ודף" - להעברת הדפים ... לריח ... 2.ואת הספר קראתי (לפחות עד שנשברתי מהאלכסונים) - והוא אכן לא ראוי היה לגרום לקפוח חייהם של עצים או אפילו עץ. 3. מחר שהפרצופונים פה מאוד מוצאים חן בעייני אז ...

דרגורן

New member
כשאני אומר "ספרים אלקטרונים" אני

לא מתכוון לדברים העלובים (שעולים המון) שיש כיום... אני מתכוון לדף עם חומר דמוי נייר שאפשר להחזיק ביד, שנוח לקרוא, שאפשר להשתמש בו הרבה פעמים וכו´ וכו´.... גם הספר הטוב ביותר לעולם יהיה ביזבוז של עצים
אני אוהב ספרים אבל בהתחשב בעובדה שגם ספר טוב משמיד כמות מסוימת של עצים כאשר זה לא כל כך הכרחי....

כשאתה אומר "ספרים אלקטרוניים" אתה

מתכוון למשהו שקיים היום רק בשתי מעבדות פיתוח בעולם, למיטב ידיעתי.

אגב, שאלת שכ"ל: מישהו יודע אם קיימת

בעולם דת כלשהי שאחד מעיקריה הוא כריתת עצים והכחדת זנים?

tsahee

New member
וואללה, צודק.

מישהו מצטרף אלי להקים אחת? אגב, מה זה שכ"ל?

גרומיט

New member
עוד הוכחה שפו"ח שולת!!1

בא במקור מהסלנג של פורום טריויה באורט: שואל כדי לדעת.

גרומיט

New member
ההוכחה שהסלנג של פו"ח מתפשט הלאה

קיצור של "שואל כדי לדעת" בעגה של פורום טריויה באורט.

Talyesin

New member
דת סודית

הנקראת "כלכלת שוק" ומילות המפתח הן relentless profit

למעלה