כרגיל בקשת עזרה

Boojie

New member
זה דווקא טוב.

או שחשבת שהאבירים האומרים איקי איקי איקי פטנג יסתפקו בשיח אחד?

wasaby

New member
אז ככה

התחלתי בדיוק לקחת קורס מבוא להיסטוריה חברתית. ואנחנו עוסקים עכשיו בצורה חפיפניקית להפליא (כראוי לקורס היסטוריה בטכניון) בשאלה איך ולמה בדיוק הציויליזציה של אירופה השתלטה על העולם. ההרצאה השניה עסקה בטכנולוגיה ובסופה עלתה השאלה למה בכלל התפתחה באירופה טכנולוגיה ותודעה טכנולוגית מתקדמת בעוד שהתרבויות שיצרו חלק מההמצאות ששימשו את אירופה לא ניצלו אותן. בין התשובות האפשריות שעלו היתה התאוריה שבדתות המזרחיות ואחרות חשוב מאוד נושא ההרמוניה עם הטבע. מי שמפר את ההרמוניה הזאת או מפר את הסדר הטבעי נענש. דוגמאות לכך למשל הן עונשו של פרומותיאוס ומותו של איקרוס. בדת הנוצרית לעומת זאת אין הדגשה כזאת. האדם מצטווה לשלוט בארץ ובחיי ובצומח ביד רמה. בנוסף התפתח מוסד הקדושה בה אנשים "קדושים" תפסו את מקומם של האלים המקומיים כמישהו שאפשר לפנות אליו בצורה ישירה יותר להגנה או לפתרון בעיות. יותר זמינים מהאל הגדול. הקדושים הללו פעמים רבות התמנו לקדושה לאחר שחוללו ניסים. אלא שניסים מטבעם הם מעשה על טבעי. נוצא כאן יחס חיובי להפיכת הסדר הטבעי. היחס החיובי הזה אפשר בהמשך יחס חיובי גם להפרת הסדר הטבעי גם בדרכים פחות רוחניות. כך שאולי לפי התפיסה הזאת ניתן להגיד שהנצרות היא דת שאחד מעיקריה הוא כריתת עצים.

Talyesin

New member
ספרים אלקטרוניים

מה שיש כיום במעבדות הפיתוח יותר מידי מסורבל אבל בכל זאת זו התחלה והם ישתפרו אם יהיה ביקוש הרעיון שניתן לדחוס את כל כרכי the wheel of time לדף אלקטרוני בעובי של מחברת די קוסם לי

firefist

New member
לא קוסם לי

הרעיון הזה לצערי הרב. ואני גם חושש שזה לא נובע מנוסטלגיה, זה פשוט נובע מהעובדה שספר קל לשים בתיק ולא לחשוש שיהרס, כיף לסחוב ולקרוא בכל מקום ובכל תנוחה. וגם הכי כיף - להיכנס לחנות ספרים, שמלאה בכל מיני עותקים ישנים וחדשים, ולהסתכל על הכריכות והעטיפות וכו´ - מה שמן הסתם לא יהיה ברגע שלקנות ספר יהיה רק לחבר את הדף האלקטרוני לשקע... אז זה כנראה נובע רק מחשבון פשוט של הנאה... :)

לא לא לא

הרעיון הסופי, כפי שהבנתי, זה ספר עם כריכה קשה נייטרלית, ודפים. אתה מכניס לשקע, הכריכה הופכת לעטיפת הספר (עם ציור וכו´), וכל אחד מהדפים מתמלא בתוכן. עוד לא הבנתי מה יעשו עם דפים עודפים, או לחילופין חוסר דפים, אבל זה תלוי בעובי הספר.

preacher

New member
זה יהרוס את השימוש היחיד לכישור:

משקולות נייר, מעצורי דלת, ותיקון שולחנות מתנדנדים.

בדיוק

מה עוד שאת התוכן שלו ניתן כבר היום לסכם על דף נייר אחד (לפחות החל מהספר השני ואילך).

למעלה