כרוכית אמרנו?

ranlevy

New member
כרוכית אמרנו?

האמת שכבר היו לי ביצועים טובים מאלה, אבל הדיון על הכרוכיות בעיצומו (ומתברר שבהרבה פורומים בהרבה מקומות לא ויתרו על הזדמנות לדון בעניין). אז לא היתה לי ברירה, אלא להכין כרוכית תפוחי עץ, ולהעלות את התוצאה גם אם אני לא לגמרי שבע רצון ממנה. אני צריך להבהיר שאין לי משטח עבודה מספיק גדול בשביל למתוח בצק כרוכיות כהלכתו, וגם לא סדין מיותר להקריב בשביל המתיחה. אז השתמשתי בכמה מגבות במקום, הבצק קצת התעקם, ועמכם הסליחה. ראשית כל - המתכון. המקור הוא של Laurent Duchene, עם שינויים קלים בהרכב המלית. לבצק: 300 גרם קמח 40 מ"ל שמן נייטרלי (אני השתמשתי בשמן בוטנים. קנולה יהיה גם טוב) 200 מ"ל מים למלית: 500 גרם תפוחי עץ לבישול (השתמשתי בזן הקרוי בצרפתית reine de reinette) 75 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום 100 גרם צימוקים 100 גרם אגוזים קלויים (השתמשתי באגוזי מלך; לדעתי פקאנים קלויים עדיפים) 1 כפית (2 גרם) קנמון טחון אני השריתי את הצימוקים ב-20 מ"ל קלבדוס, שלא מופיע במתכון המקורי. ובנוסף: 75 גרם חמאה מומסת שנית - אזהרה: אין בעניין הזה מקום לטעויות ואין מקום לבזבוז זמן. פספוס אחד קטן, והבצק לא סולח. הוא יידבק לעצמו, יידבק למשטח, יידבק למגבת, וכך הלאה. הפעם השנייה הרבה יותר קלה מהראשונה כמובן. ועכשיו - לעבודה. -- רן.
 

ranlevy

New member
מנפים את הקמח והמלח יחדיו

אני עשיתי את זה ישירות על משטח העבודה. ולמרות זאת אני ממליץ להישאר בקערה, למזער את הבלגן במטבח.
 

ranlevy

New member
ומתחילים ללוש

הלישה ארוכה יחסית, ומטרתה להגיע לבצק אלסטי וחלק. אבל ההתחלה נראית גושית ובוצית משהו.
 

ranlevy

New member
עוטפים את הבצק במגבת הלחה

ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
 

ranlevy

New member
בינתיים מכינים את המלית

ממיסים במחבת 75 גרם חמאה, ומוסיפים את תפוחי העץ (קלופים, ללא גרעינים, וחתוכים לקוביות). מבשלים עד שפיסות תפוחי העץ מתחילות להתרכך.
 

ranlevy

New member
מעבירים את תפוחי העץ המבושלים

לכלי נפרד, ומניחים להם להתקרר לפני שממשיכים להכין את העוגה.
 

ranlevy

New member
בתום שעתיים מנוחה, מרדדים את הבצק

רידוד קל - לא יותר מדי. מעבירים אותו אל המגבת, ומשאירים ל-15 דקות מנוחה נוספות, הפעם מחוץ למקרר.
 

ranlevy

New member
מקמחים את הסדין שאיתו נעבוד

אני כאמור השתמשתי במגבות, אבל זה פתרון דחוק. עדיף להשתמש בסדין גדול לצורך העניין.
 

ranlevy

New member
מותחים את הבצק

מכניסים את כפות הידיים אל מתחת לבצק, כאשר הבצק מונח על גב כף היד. ומותחים את בצק לאט לאט. עד שהוא נהיה שקוף ואפשר לראות את הידיים דרכו.
 

ranlevy

New member
ובעזרת המגבת, מגלגלים את הבצק

מעל המילוי, ועד הסוף, לגליל ארוך. הבצק הדק מאוד רגיש בשלב זה. זהירות.
 

ranlevy

New member
מעבירים את הכרוכיה לתבנית אפייה

את תבנית האפייה מורחים קודם לכן בחמאה. כנראה שהייתי צריך להכין כמות קטנה יותר כי אין לי תבנית גדולה יותר, או לחלק את הבצק לשני חלקים לפני ההכנה. לשיקולכם. אופים 30-40 דקות, בחום של 190 מעלות.
 
למעלה