כרוכית אמרנו?
האמת שכבר היו לי ביצועים טובים מאלה, אבל הדיון על הכרוכיות בעיצומו (ומתברר שבהרבה פורומים בהרבה מקומות לא ויתרו על הזדמנות לדון בעניין). אז לא היתה לי ברירה, אלא להכין כרוכית תפוחי עץ, ולהעלות את התוצאה גם אם אני לא לגמרי שבע רצון ממנה. אני צריך להבהיר שאין לי משטח עבודה מספיק גדול בשביל למתוח בצק כרוכיות כהלכתו, וגם לא סדין מיותר להקריב בשביל המתיחה. אז השתמשתי בכמה מגבות במקום, הבצק קצת התעקם, ועמכם הסליחה. ראשית כל - המתכון. המקור הוא של Laurent Duchene, עם שינויים קלים בהרכב המלית. לבצק: 300 גרם קמח 40 מ"ל שמן נייטרלי (אני השתמשתי בשמן בוטנים. קנולה יהיה גם טוב) 200 מ"ל מים למלית: 500 גרם תפוחי עץ לבישול (השתמשתי בזן הקרוי בצרפתית reine de reinette) 75 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום 100 גרם צימוקים 100 גרם אגוזים קלויים (השתמשתי באגוזי מלך; לדעתי פקאנים קלויים עדיפים) 1 כפית (2 גרם) קנמון טחון אני השריתי את הצימוקים ב-20 מ"ל קלבדוס, שלא מופיע במתכון המקורי. ובנוסף: 75 גרם חמאה מומסת שנית - אזהרה: אין בעניין הזה מקום לטעויות ואין מקום לבזבוז זמן. פספוס אחד קטן, והבצק לא סולח. הוא יידבק לעצמו, יידבק למשטח, יידבק למגבת, וכך הלאה. הפעם השנייה הרבה יותר קלה מהראשונה כמובן. ועכשיו - לעבודה. -- רן.
האמת שכבר היו לי ביצועים טובים מאלה, אבל הדיון על הכרוכיות בעיצומו (ומתברר שבהרבה פורומים בהרבה מקומות לא ויתרו על הזדמנות לדון בעניין). אז לא היתה לי ברירה, אלא להכין כרוכית תפוחי עץ, ולהעלות את התוצאה גם אם אני לא לגמרי שבע רצון ממנה. אני צריך להבהיר שאין לי משטח עבודה מספיק גדול בשביל למתוח בצק כרוכיות כהלכתו, וגם לא סדין מיותר להקריב בשביל המתיחה. אז השתמשתי בכמה מגבות במקום, הבצק קצת התעקם, ועמכם הסליחה. ראשית כל - המתכון. המקור הוא של Laurent Duchene, עם שינויים קלים בהרכב המלית. לבצק: 300 גרם קמח 40 מ"ל שמן נייטרלי (אני השתמשתי בשמן בוטנים. קנולה יהיה גם טוב) 200 מ"ל מים למלית: 500 גרם תפוחי עץ לבישול (השתמשתי בזן הקרוי בצרפתית reine de reinette) 75 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום 100 גרם צימוקים 100 גרם אגוזים קלויים (השתמשתי באגוזי מלך; לדעתי פקאנים קלויים עדיפים) 1 כפית (2 גרם) קנמון טחון אני השריתי את הצימוקים ב-20 מ"ל קלבדוס, שלא מופיע במתכון המקורי. ובנוסף: 75 גרם חמאה מומסת שנית - אזהרה: אין בעניין הזה מקום לטעויות ואין מקום לבזבוז זמן. פספוס אחד קטן, והבצק לא סולח. הוא יידבק לעצמו, יידבק למשטח, יידבק למגבת, וכך הלאה. הפעם השנייה הרבה יותר קלה מהראשונה כמובן. ועכשיו - לעבודה. -- רן.